hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Sa facem cunostinta cu Dinca Nicolae - YO3ND

Nini Vasilescu YO3CCC

Sandu - YO3ND a primit titlul de "Maestru al sportului" si este "Arbitru de telegrafie-sala". Poseda o colectie impresionanta de diplome obtinute atat cu indicativul propriu cat si cu indicativul clubului Palatului copiilor unde este angajat de 36 de ani. Este posesor al unui "Brevet de inventie".

YO3CCC: Data si locul nasterii?

YO3ND: M-am nascut in 1947 pe 22 noiembrie la Craiova, dar dupa varsta de 5 ani m-am mutat cu familia la Corabia in judetul Olt, unde am terminat scoala generala si liceul.

YO3CCC: Cum ai luat legatura cu radio?

YO3ND: Eram in clasa a VI-a cand am auzit de la un coleg de clasa ca un baiat mai mare are un aparat facut de el cu care prinde Radio Sofia si nu are nevoie de alimentare. M-am dus sa-l vad si din acel moment mi-am propus sa fac si eu la fel. Baiatul respectiv a spart o bucatica din cristalul (galena) lui si mi-a dat-o mie. De aici a inceput nebunia cu sarme pe post de antene intinse prin duzii din curte si pe casa, dar a inceput si pasiunea mea pentru electronica. Un unchi, vazand pasiunea mea pentru radio mi-a facut cadou o carte despre electronica si astfel am inceput sa invat primele notiuni de electronica, lucru care m-a ajutat enorm la orele de fizica. Era vorba despre cartea "Practica radioreceptoarelor" scrisa de I.C. Boghitoiu.

YO3CCC: Sper ca nu ai ramas la stadiul de galena.

YO3ND: Nici vorba. Am trecut la etapa urmatoare. Primul receptor realizat de mine a fost unul cu reactie si am folosit un tub 6K7; pe vremea aceea nu existau semiconductoare pe toate drumurile, cum se gasesc in ziua de azi. Urmatorul receptor a fost o superheterodina.

YO3CCC: Cum ai invatat telegrafie?

YO3ND: Anii au trecut si in 1966 a venit vremea sa satisfac stagiul militar; aici am cerut sa fiu repartizat la transmisiuni, unde obligatoriu am invatat alfabetul Morse.

YO3CCC: Cand ai devenit radioamator?

YO3ND: Dupa armata am facut o scoala tehnica de electro-energetica - Iosif Ranghet. La terminarea scolii am revenit in Corabia unde am infiintat "Cercul de radio" de la "Casa Pionierilor", in 1970. Tot in 1970, in luna februarie, am reusit la examenul de radioamator si am primit indicativul YO3AWC iar in octombrie am luat clasa a-II-a. Cred ca tot prin '70-'71 am participat pentru prima data la "Campionatul National de Telegrafie" (sala), unde am luat numai locul 4 la transmitere si 7 la receptie; erau cate 2 participanti din cele 40 de judete, iar pe atunci chiar ca se facea Morse... HI! A fost singura mea participare. In acel an YO4HW a castigat 3 din cele 4 titluri puse in joc.

YO3CCC: Cum ai ajuns la "Palatul Pionierilor" din Bucuresti?

YO3ND: Intre timp mi-am completat studiile ca sa pot preda in invatamant. In 1973 m-au remarcat cei de la "Consiliul National al Organizatiei Pionierilor" (CNOP), au facut toate demersurile si m-au adus la "Palatul Pionierilor" din Bucuresti la cercul de "Telecomunicatii". Imi aduc aminte, elev fiind, ca in cartea de limba franceza din clasa a-VI-a era o lectie care se intitula: "Ici YO3KPA", lectie in care se descria activitatea radioclubului YO3KPA. La vremea aceea nici prin cap nu imi trecea ca peste ani o sa ajung sa conduc acel club. Initial, YO3KPA era condus de Nicolae Batraneanu YO3CB, cel care a obtinut acest indicativ pentru clubul radio de la "Palatul pionierilor"; dupa cativa ani mi-a revenit mie onoarea dar si obligatia de a conduce acest club, cred ca prin '75-'76.

YO3CCC: La ce concursuri ai inceput sa participi cu clubul?

YO3ND: In fiecare an am participat la concursurile de goniometrie si telegrafie organizate de CNOP dar lucram si in concursuri YO si internationale, insa fara pretentii.

YO3CCC: Stiu ca ai fost implicat in reteaua de urgenta dupa cutremurul din 4 martie 1977.

YO3ND: Am participat activ la reteaua de urgenta organizata "ad hoc" in acele momente. In noaptea respectiva am lucrat de acasa iar dimineata am plecat la YO3KPA. Imi aduc aminte ca am mers pe jos de la Podul Constanta (in aceea perioada locuiam in Cartierul Chitila) pana langa Opereta, unde era atunci YO3KPA. Am "fortat" usa sefei de cadre si i-am luat telefonul, ale carui fire le-am prelungit pana la statie. Am dat sute de telefoane mai ales la Politehnica, Universitate, Institul de Constructii si la persoane particulare. Erau rude ale studentilor straini din Romania, prieteni, care doreau sa afle daca cei pe care ii cautau au patit ceva.

YO3CCC: Ce poti sa-mi spui despre primele legaturi in RTTY?

YO3ND: In 1979, fiind prieten cu Nicoara Paulian YO3BEJ (ulterior YO3NP) am vazut la el primul decodor de RTTY si functionarea sa in legaturi radio; am fost asa de incantat incat mi-am propus sa-l fac si eu. Dupa ce l-am realizat, cativa ani am lucrat foarte intens in RTTY, chiar si in concursuri si in special BARTG.

YO3CCC: Cum ai ajuns sa colaborezi cu Televiziunea Romana?

YO3ND: In 1978 Televiziunea Romana a organizat un concurs intitulat "Maini de aur" in care copiii proiectau si realizau diferite montaje electronice care trebuiau sa si functioneze. Totul se desfasura in fata camerelor de luat vederi. Am avut onoarea sa fac parte din juriul acestui concurs, care a durat pana in 1985. Tot in aceea perioada si tot la Televiziunea Romana am fost consultant tehnic la serialul pentru copii, numit "Racheta alba".

YO3CCC: Stiu ca ai fost implicat in "popularizarea" pe calea undelor a trecerii flacarii olimpice pe teritoriul tarii noastre in drum spre Moscova cu ocazia "Jocurilor Olimpice" din 1980.

YO3ND: Asa este, ai perfecta dreptate. Am avut onoarea sa fiu numit de catre FRR sa insotesc Flacara Olimpica. Pentru asta am avut la dispozitie un transceiver FT277ZD si o antena verticala conceputa de mine, toate montate pe un autoturism romanesc de teren ARO 10. Din cate cunosc, a fost prima experienta de acest fel la nivel mondial. Din mersul masinii am lucrat in toate benzile clasice de unde scurte dar aparea o problema atunci cand schimbam banda de lucru, pentru ca trebuia sa schimb si priza la bobina de la antena, care se facea prin mutarea unui "crocodil". Pentru aceasta operatie trebuia sa iesim din coloana oficiala (masina mergea in paralel cu sportivul care purta flacara olimpica), dupa care soferul trebuia sa traga pe dreapta, sa cobor din masina si sa fac operatia cu schimbarea prizei, dupa care trebuia sa revenim la loc in coloana, ceea ce era destul de greu. Dupa cateva opriri de genul acesta, soferul a luat hotararea sa schimbe el priza din mersul masinii; cu mana dreapta tinea de volan, scotea capul pe geam si cu mana stanga schimba priza bobinei unde ii spuneam eu... HI! Alaturi de mine in masina, pe locul din fata, se afla Josef Paolazzo - YO3JP (secretarul FRR de atunci) care efectua legaturi radio in unde ultra scurte. Ce rau imi pare ca nu mai am nici-un QSL cu acel indicativ special: YO0OOO.

YO3CCC: O sa caut unul in colectia mea de QSL-uri, o sa-l scanez si o sa-l prezint alaturi de celelalte fotografii. Ce poti sa-mi spui despre eclipsa de soare din 11 august 1999?

YO3ND: Atunci am folosit indicativul special YR99E care a fost valabil numai in aceea zi. Am facut legaturi radio numai in SSTV transmitand in direct imagini cu eclipsa. Acest lucru a fost posibil prin aportul lui Ciprian Sufitchi YO3FWC (actual N2YO) care a conceput sistemul de interfata si a preluat imagini din camera de luat vederi montata pe telescopul "Palatului National al Copiilor" din Bucuresti. Ulterior am aflat ca numai trei tari din Europa au facut acest lucru: Franta, Ungaria si Romania. De altfel, de Ciprian ma leaga multe amintiri placute, mai ales concursurile, in care am facut echipa amandoi. Tot datorita lui Ciprian am reusit primele conexiuni cu transfer de date intre statii folosind pachet-radio.

YO3CCC: Ce locuri "fruntase" ai obtinut la diferite concursuri?

YO3ND: In 1983 am facut parte din echipa Romaniei, echipa care a castigat locul I in lume la concursul "WW WPX". In 1999 am obtinut titlul de "Campion international al Romaniei", am castigat "Cupa 1 Decembrie" in 2000, "Cupa Carasului" si altele. Ti-am enumerat numai cateva dar, fie cu indicativul meu personal, fie cu indicativul YO3KPA am castigat multe diplome si trofee (plachete, cupe, fanioane, etc.).

YO3CCC: Ce se "invata" la YO3KPA?

YO3ND: La club, pe langa cunostintele de electronica, cei care sunt pasionati pot invata si alfabetul Morse iar dupa obtinerea licentei de emisie pot deveni operatori la statie. Dintre cei care au devenit "hami" sub "bagheta" mea la YO3KPA ii pot aminti pe Dody Mainescu - YO3MS, actual N2GM si Adrian Totu-YO3HOT.

YO3CCC: Mai ai si alti radioamatori in familie?

YO3ND: In 1996 ambii mei copii au devenit radioamatori: Azaleea YO3AZA si Florin Daniel YO3GOD.

YO3CCC: Cand si de ce ti-ai schimbat indicativul? Si inca ceva, pentru ca am vrut de foarte mult timp sa te intreb, de unde si pana unde Sandy cand oficial in acte te cheama Nicolae?

YO3ND: Indicativul l-am schimbat in 1997 pentru simplul motiv ca actualul este mai usor de transmis in telegrafie iar Radu YO4HW (Dumnezeu sa-l odihneasca) a insistat sa-l schimb. Faptul ca toata familia imi spunea Sandu si apoi s-au molipsit si toti prietenii, m-a facut sa-mi insusesc acest nume, iar dupa ce am devenit radioamator l-am englezit un pic.

YO3CCC: Stiu ca la YO3KPA s-au format si au facut echipa si alti radioamatori, care azi sunt indicative consacrate; ce poti sa-mi spui despre ei?

YO3ND: Asa este, prin 1999-2000, au inceput sa vina Mihai-YO3JOS si Andy-YO3GRE (azi, YO3JR). Baieti talentati si cu mare pasiune pentru concursuri, au asimilat repede cele necesare pentru a fi un bun contest man. In anul urmator au aparut Tibi-YO9GZU si Mircea-YO3GDA (azi, YO3XX). Talent cu carul si pasiune pentru concursuri la fel. In scurt timp, echipa de la YO3KPA a devenit extrem de puternica si deja devenise un rival serios pentru echipele europene si americane. Ii respect si ii pretuiesc foarte mult pe acesti 4 tineri, care au dovedit o mare pasiune si talent in concursuri, iar gratie lor indicativul YP3A a devenit foarte cunoscut si respectat. Stiu ca Tibi si Andy au fost selectionati de un juriu international si au reprezentat Romania la WRTC (Florianopolis, in Brazilia), asta si datorita punctelor obtinute participand in concursuri de la YO3KPA. Este meritul lor in primul rand, eu am fost doar "dirijorul"... HI! Au venit apoi Stefania YO9GJY si Alex YO3HAE, talentati si ei; tot timpul aici se formau cei cu pasiune pentru concursuri iar cand se adunau toti era o atmosfera extrem de placuta. Ar fi nedrept sa nu-l amintesc si pe Florin Daniel YO3GOD, fiul meu, care s-a implicat tot timpul, facand parte din echipa. Un mare sprijin am primit de la un fost elev al YO3KPA: Adrian YO3HOT. A fost tot timpul alaturi de noi, participand ca operator sau ajutand tehnic echipa iar pentru asta ii datoram foarte mult. A fost o vreme cand alaturi de noi a fost si ne-a ajutat Calin YO3HKW. De la distanta, Dody N2GM ne-a ajutat si ne ajuta mereu. Alaturi de noi este acum si Adrian-YO3GW care este omul nostru cu PC-urile si softul dar uneori opereaza si in concursuri. Dar vremea trece si fiecare isi urmeaza destinul; azi doar Mircea si cei doi Adrian (YO3HOT si YO3GW) mai activeaza la YO3KPA.

YO3CCC: Se poate spune ca la YO3KPA a fost o adevarata "scoala de operatori". Ce locuri bune ati obtinut in aceasta perioada de glorie?

YO3ND: Chiar ca a fost o scoala iar tinerii erau din ce in ce mai buni; uneori, fiind acasa, ii ascultam cum operau in concurs si eram mandru de ei, aveau deja "clasa" iar cand se lucra in CW ii recunosteam dupa stil... HI! Despre rezultate, ce sa zic? Sunt destule. Un rezulat foarte bun cred ca fost castigarea locului 1 la concursul ARI din 2005. Era pentru prima data cand o statie YO obtinea acest loc! La fel, locul 2 in lume in 2006 si locul 3 in 2003 la CQ WW in 21MHz si respectiv 14MHz. De fapt, la CQ WW, CQ WPX si ARRL am participat in fiecare an si am fost mereu in primii 10 din lume la categoria la care am participat. Avem locul 1 in lume si la IOTA Contest in 2006, locuri pe podium la "Russian DX Contest", "WAG Contest", REF, WAE etc.

YO3CCC: Sunt impresionat. In concursurile romanesti tot asa de bine v-ati descurcat?

YO3ND: Da, as zice chiar ca mai bine. Incepand cu 1999 am inceput sa castigam regulat titluri nationale; mai castigam noi si inainte dar cand si cand. Am castigat de 5 ori consecutiv YO DX-ul si in fiecare an cate un titlu national. Cel mai bun rezultat a fost in 2002, cand am castigat toate cele 3 titluri: cel de la YO DX si cele doua de la Campionatul National (CW si PH). Am castigat locul 1 si la multe alte concursuri nationale organizate de cluburi.

YO3CCC: Dar la "Cupa Elevului", ca e concursul vostru cu copiii?

YO3ND: Acest concurs este deja traditional si cred ca este deja la a-XXVIII-a editie. Avem si aici destule locuri pe podim iar 8 chiar cu locul 1.

YO3CCC: Nu cred ca puteati obtine atatea rezultate bune fara a avea si conditii tehnice favorabile. Care este dotarea de la YO3KPA? Dar, acasa ce folosesti?

YO3ND: Este adevarat, avem conditii bune comparativ cu alte statii de club dar numai eu stiu cu cate eforturi. Avem 2 transceivere FT277ZD, un TS850SAT si mai nou un FT2000. Antenele sunt: pentru 160m un "inverted V", pentru 80m-dipol, pentru 40m avem doua verticale "full size" sinfazate iar pentru benzile de sus (14, 21 si 28MHz) un TH7-DXX. Pentru UUS avem un Yagi cu 14 elemente dar il folosim foarte rar pentru ca noi iubim mai mult undele scurte. Acasa la mine am un dipol pentru 160m, un dipol inclinat pentru 80m, o verticala 14AVQ pentru 40m iar pentru benzile de sus am un TH6-DXX ; ca transceiver folosesc un TS850SAT.

YO3CCC: Ce alte titluri ai mai obtinut?

YO3ND: In 1983 am obtinut titlul de "Maestru al sportului" si titlul de "Arbitru de telegrafie-sala".

YO3CCC: Ti-a luat ceva vreme sa faci atatea dar sa si lucrezi in atatea concursuri.

YO3ND: Eeee, numai cand ma uit in loguri imi dau seama cat timp am folosit; am14 loguri pline. Imi aduc aminte ca am construit cateva emitatoare, transceivere, liniare, buguri, cam tot ce trebuie unui radioamator activ. Ca sa nu mai spun de amplificatoarele ce se folosesc acum la YO3KPA, ele sunt modificate si adaptate de mine. Pot spune ca o mare parte din viata mea s-a desfasurat la YO3KPA unde m-am identificat cu activitatea de aici si poate am neglijat uneori familia de dragul pasiunii. Am avut sansa de a avea o sotie intelegatoare, care mi-a inteles pasiunea. Din pacate sotia mea nu mai este iar disparitia ei este o nedreptate in plus pe lumea asta.

YO3CCC: Dumnezeu s-o odihneasca! La Palatul National al Copiilor, cum iti este, esti multumit?

YO3ND: Anul acesta am implinit 36 de ani de cand sunt aici. De 15 ani fac parte din Consiliul de administratie, sunt respectat si pretuit de colegi. Din 1992 am gradul 1 didactic si de 8 ani primesc si Gradatie de merit. De fapt, de peste 30 de ani am raspuns din partea MEC de buna desfasurare a concursurilor tehnice pentru elevii de la cercurile cluburilor, de concursurile de goniometrie si cele de telegrafie. Pe vremuri, ma ocupam si de expozitiile de creatie tehnica pentru pionieri si scolari, cele care se organizau la inceputul de an scolar. Ma ocupam si de cursurile de perfectionare (partea de specialitate), am facut multe in viata mea.

YO3CCC: Spune-mi, in ultima vreme cum te simti, am auzit ca ai facut un infarct.

YO3ND: Chiar pe 1 aprilie am facut acel infarct la serviciu. Tocmai venisem de la Ambasada Canadei cu viza pe pasaport si aveam biletele de avion deja cumparate. Asa ca am ratat intalnirea cu Iulica VE3AWW si Daniel VA3GNO; am ratat astfel si deplasarea la Dayton pe care o planuisem cu ei. Poate o facem in anul care vine daca sanatatea imi va permite. Acum am 4 stenturi si tare imi e teama c-o sa ajung si la operatie. Astia care sunt mai "inimosi" au mereu probleme cu inima.

YO3CCC: Stiu ca ai fost anul trecut in Canada. Cum a fost?

YO3ND: Am fost cu YO3GOD, fiul meu la fiica mea YO3AZA care locuieste in Montreal. Am fost de multe ori la Iulica-VE2AWW si am lucrat din amplasamentul lui; el si Elena sunt o pereche deosebita si m-am simtit foarte bine la ei. Am cunoscut si cativa hami locali iar daca mai ajung pe acolo cred ca voi lucra si intr-un concurs in echipa cu ei. Am amintiri frumoase din VE si sper sa mai adaug si altele.

YO3CCC: Uite, ti-am adus cateva QSL-uri de la club iar unul pare mai deosebit.

YO3ND: Nini, m-ai facut fericit azi, este o tara noua pentru mine, VP6PR- insula Pitcairn, e mare surpriza ca a venit prin birou. Cu aceasta tara noua fac 322 de tari noi si impreuna cu cele vechi (5 la numar) ajung la 327, ceea ce e ceva... In ultimii 15 ani am inceput sa adun tari pentru DXCC, pentru ca initial nu ma preocupa asta.

YO3CCC: In atatia ani de electronica, ceva inventii ai facut?

YO3ND: Cred ca am facut mai multe dar am una singura brevetata: "Aparat pentru determinarea nivelului la lichide". Ideea sondelor este originala iar aparatul in sine este destul de simplu, numai patru amplificatoare de CC cu impedanta mare de intrare.

YO3CCC: Ce planuri de viitor ai acum?

YO3ND: Nu prea imi mai fac planuri ci incerc sa ma adaptez la noul meu statut de "cardiac" si o s-o las mai moale cu noptile pierdute si concursurile lungi. Mai am doi ani pana la pensie si imi doresc sa las YO3KPA pe maini bune care sa duca mai departe traditia.

YO3CCC: Da, sa se transmita in continuare QTC-ul tot de la YO3KPA...HI! Draga Sandy, iti multumesc pentru interviu si sper sa mai facem si altele.

YO3ND: Asa sa fie, multumesc si eu pentru rabdare si toate cele bune pentru toti ham-ii YO! 73’

Fotografiile de la Palatul National al Copiilor au fost facute pe 21 (seara) si 31 (dimineata) octombrie 2009 iar cele facute acasa la Sandy pe 23 octombrie 2009. Le puteti gasi in acest album.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 2-1-2010

12607

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (28)  

  • Postat de Daniel - YO3GJC la 2010-01-02 13:47:25 (ora Romaniei)
  • Sandule, te asteptam anul asta la Dayton, m-as bucura tare sa mergem la "Mecca" radioamatorilor, oricine are posibilitatea e binevenit, o experienta unica care nu trebuie ratata. 73''s de VE3GNO/YO3GJC

  • Postat de Mihai - YO8CYN la 2010-01-02 19:08:36 (ora Romaniei)
  • Excelent articol care demonstreaza cum pasiunea depaseste granitile imaginatiei. Feloicitari reporterului si mai ales felicitari celui de la care si eu am invatat enorm de multe lucruri. Sandy, ai grija de inima ta! 73 de MIhai

  • Postat de imi - YO2LTF la 2010-01-02 19:18:11 (ora Romaniei)
  • Sandule, la mai mare...si nu uita... mai poti face cite ceva pentru cei care ,,lucreaza" cu tinerii radioamatori si nu numai...
    La multi ani!
    73" de IMI - YO2LTF

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2010-01-02 19:19:01 (ora Romaniei)
  • Sandy draga, imi amintesc ca astazi intalnirea noastra cand erai pe traseu cu YO0OOO, cand eram amandoi cu 30 de ani mai tineri !! Drumurile ni s-au mai intersectat la sfarsitul anilor '70, cand amandoi lucram in RTTY cu modemul lui Lix. Primul meu QSO in RTTY a fost in 80m, cu tine si cu YO3AC , dupa QTC. Felicitari din toata inima pentru toata activitatea ta de radioamator si pentru toate rezultatele minunate dar in special pentru pepiniera de operatori de clasa in concursuri. Iti urez sanatate multa si numai satisfactii in viitor. 73 si La Multi Ani de Morel, 4X1AD.

  • Postat de EMIL - YO3SV la 2010-01-02 20:03:19 (ora Romaniei)
  • Meritul de a ne cunoaste "comorile" este a lui NINI si numai a lui! De ani buni ne trage in poze pe la simpozioane-oare nu merita si el un MULTUMESC NINI?

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2010-01-02 20:32:48 (ora Romaniei)
  • Jos palaria ! 73 yo3gh, Op. Dan

  • Postat de Borislav Marincovici - YO7BSU la 2010-01-03 08:06:34 (ora Romaniei)
  • Impresionant articol la fel ca si palmaresul domnului Dinca - YO3ND;ne-a apropiat foarte mult de
    realitatea performantelor de la YO3KPA si de personalitatea d-lui Sandy si ma folosesc de acest
    prilej pentru a-i ura ¨La multi ani¨!,sanatate si realizari deosebite. Boris - YO7BSU

  • Postat de Filip YO5AHG - YO5AHG la 2010-01-03 15:54:56 (ora Romaniei)
  • Sandy, felicitari din toata inima pentru tot ce ai reaizat in viata. Ai grije de tine.sa ne mai auzim inca multi ani,motiv pentru care iti urez ,,La multi ani'' cu sanatate si bucurii.73 Filip YO5AHG.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2010-01-03 16:07:24 (ora Romaniei)
  • Domnule Dinca, ce pot adauga comentariilor de mai sus?Stima pentru cariera dvs. de deschizator de drumuri dedicate tinerei generatii.Felicitari pentru 36 de ani in slujba educatiei in "miticul" YO3KPA.
    Pentru 2010, un calduros LA MULTI ANI si multa, multa SANATATE.
    Va doresc sincer, sa va indepliniti toate visurile frumoase.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2010-01-03 16:58:46 (ora Romaniei)
  • Dintre REALIZARILE lui Sandy, nimeni nu a mentionat QTC-urile de miercuri dimineata in care coordonatorii cercurilor de radio faceau un "schimb de experienta" si de informatii - spun eu - saptamanal sub bagheta lui magica.

  • Postat de Dan - YO9CWY la 2010-01-03 19:15:27 (ora Romaniei)
  • O frumoasa activitate desfasurata de un OM extraordinar. Respectuoase felicitari ! Multumim Nini pentru articol. La multi ani, tuturor.

  • Postat de Stanescu Andrei - YO3HZF la 2010-01-03 21:18:48 (ora Romaniei)
  • Sunt Andu (YO3HZF), am 12 ani si sunt unul dintre fostii elevi ai lui YO3ND. Ii multumesc pentru ca mi-a introdus in viata telegrafia. Ii mai multumesc pentru prima legatura in Morse.
    Ii doresc un an nou fericit cu multe bucurii si sanatate.

  • Postat de Stanescu Florentin - YO3FEW la 2010-01-03 21:43:08 (ora Romaniei)
  • La sfarsitul verii 2002 ma aflam -absolut intamplator si deloc neplanificat, hi, hi- in parcul Tineretului, chiar langa Palatul Copiilor, cu Andu si XYL-ul, (YO3HZE). Asa ca am putut admira complexul de antene a lui YO3KPA. Socul pentru ai mei a fost si mai mare, mai ales ca se si roteau. Asa ca am profitat de ocazie si le-am povestit despre ce insemna radioamatorismul.
    Iar dupa ce a inceput anul scolar am urcat la radioclub, unde am fost intampinat de Sandy. Cu un tact si o atentie desebita a reusit sa il atraga si sa il "imbolnavesca" de CW, in care a ajuns (vice) campion national cu echipa..
    In acelasi timp, comportarea lui de de DOMN, asa cum azi din pacate prea putini o fac, a fost si un model moral pt copilul meu.
    Imi amintesc cu deosebita placere discutiile, tehnice sau nu, pe care le-am purtat cu dansul.
    Chiar, prima mea statie de scurte am incercat-o la dansul acasa...
    Din pacate oameni ca Sandy sunt prea rari.
    Eu ii multumesc din suflet pt tot ce a facut si sper ca 2010 sa fie si pentru domnia sa mult mai bun decat precedentul, cu SANATETE si impliniri.

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2010-01-03 22:02:33 (ora Romaniei)
  • Intentionez sa parafrasez TOTUL cu sloganul unei celebre televiziuni din RO(fara sa il copiez pe YO3GH), in fata unor astfel de oameni precum YO3ND nu poti spune decat ,,JOS PALARIA''.Si eu cand trec prin imprejurimi admir antenele de la YO3KPA,dar nu am avut ocazia sa urc la respectivul club.Nini continua ,,TOT ASA''.Cu o aleasa consideratie, Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2010-01-04 11:50:06 (ora Romaniei)
  • Sandy, Mesajul lui Morel mi-a readus in memorie prima noastra intalnire, care a durat cca 1 minut si a avut loc la Ploiesti, in anii ’70, in timpul caravanei flacarii olimpice, YO0OOO. Erai in spatele unui autoturism de teren (IMS ??!!) operand FT-250, impreuna cu YO3JP. Iti urez sanatate si sa conduci echipa YO3KPA / YP3A spre multe rezultate de top, asa cum o faci de atatia ani. 73, Alex YO9HP

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2010-01-05 07:31:07 (ora Romaniei)
  • In perioada 1996-2002 am avut privilegiul de a activa la clubul YO3KPA si a-l cunoaste indeaproape pe Sandu - un om de mare caracter, generos si sufletist. Am petrecut impreuna cu YO3ND sute de ore in concursuri. Va rog sa ma credeti, un asemenea coechipier - mai rar! Sandule, ai grija de inima aia ta mare pe care o ai si sper sa devii bunic in cateva zile. Imi doresc sa ne intalnim la Dayton cat mai curand! Un An Nou fericit si 73!

  • Postat de Nelu - YO9DL la 2010-01-05 09:54:49 (ora Romaniei)
  • Am avut sansa sa fiu unul dintre elevii acestui dascal de exceptie si ma simt onorat de acest lucru.La Multi Ani domnule Sandy, sanatate si mult succes in continuare!
    Felicitari Nini pentru frumoasa initiativa!
    Sanatate si un an mai bun tuturor, Nelu YO9DL

  • Postat de Adrian Totu - YO3HOT la 2010-01-05 21:34:27 (ora Romaniei)
  • Unii ii spun Sandy. Eu i-am spus dintotdeauna "Domnul Profesor". Si asa ii voi spune mereu. Asta este realitatea. Dl Dinca mi-a fost profesor la palatul Copiilor, atunci cand acesta era la Cotroceni iar eu eram in clasa a IV-a. Unul din lucrurile cele mai de pret pe care le pastrez este Caietul meu de electronica ce la Cercul Radio-TV de la Palatul Copiilor. Mi-a ramas in cap multa vreme acel RTTY pe care l-ati facut pe vremuri din teleimprimatorul telex. Il vad si acum in fata ochilor. Pe atunci erati YO3AWC. Mai rar o persoana ca Domnul profesor. Oricate cuvinte as scrie cred ca nu sunt indeajuns pentru a-l descrie. Anii au trecut, ne-am reintalnit iar acum suntem prieteni. Ma simt onorat sa ma numar printre prietenii dansului. Domnul Profesor este acel Dascal care ramane vesnic in sufletul copiilor. sa fiti sanatos si sa va bucurati de copii si de nepoti. La Multi Ani! Cu respect, Adrian, YO3HOT.

  • Postat de Romica - YO9CFR la 2010-01-05 23:59:24 (ora Romaniei)
  • Multumiri si respect Nini. Ai surclasat toata presa presa romaneasca. Oamenii au nevoie si de modele vii. Avem multe modele, Tu sa fii sanatos si nu vei fi uitat.
    De Sandy ma leaga 40 de ani din viata cu amintiri de neuitat pentru care ii sunt recenoscator.

  • Postat de Dody - YO3MS la 2010-01-06 18:23:35 (ora Romaniei)
  • Imi aduc aminte ca ieri ziua cind am deschis pentru prima data usa Cercului de Telecom aflat la unul din etajele cele mai de sus ale Palatului Pionierilor atunci, Palatul Cotroceni acum. Era acum mai bine de 35 de ani. De dincolo de use se auzea codul morse iar inauntru multzi copii asezati la mese scriau de zor. Cel care era la catedra transmitea texte cu un manipulator mecanic si avea castile pe urechi. Este cel pe care noi totzi il cunoastem si il apreciem atit de mult, Sandu, YO3ND. Am fost atras si fascinat de ceea ce se petrecea acolo, de statzia de radioamator care iti dschidea orizontul catre lumea larga, dar in primul rind de cel care a stiut sa insufle in atitea generatzii dragostea pentru electronica in general si pentru radioamatorism in special.
    De atunci am mai deschis acea use de mii de ori, caci acea use a fost deschisa si este deschisa pentru toti cei care doresc sa invete ceea ce acest dascal deosebit Sandy, e totdeauna gata sa transmita,... cunostiintele sale.
    Pot spune cu mindrie ca acolo la acel "cerc" mi-am gasit drumul de viitor si pasiunea catre electronica!
    Multzumesc Sandu pentru tot ce ai facut pentru noi totzi, mult succes si sanatate in continuare!
    Dody Mainescu N2GM/YO3MS

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2010-01-06 22:26:24 (ora Romaniei)
  • Sandy ! Ai dat din inima ta tuturor acestor frumosi copii. E minunat ! Fie ca nimeni sa nu raneasca partea sanatoasa cu care ai ramas ! 73/88 ! Mircea, 4si.

  • Postat de DINCA VIOREL - YO8BDV la 2010-01-08 21:28:38 (ora Romaniei)
  • SANDY, multa sanatate si multe bucurii din partea copiilor. CU STIMA - VIOREL/SUCEAVA.

  • Postat de Mircea - YO3XX la 2010-01-13 21:56:28 (ora Romaniei)
  • Am citit cu mare emotie articolul si, mai ales, comentariile de la subsol. Se desprind, din toate, cateva lucruri: distinctia si demnitatea care m-au fascinat mereu, pasiunea dusa pana la extrem si respectul inerent si firesc pe care vi-l poarta tuturor ham-ii YO.
    Nu pot sa fiu decat fericit si onorat ca radioamatorismul si vietile ni s-au intersectat pentru un deceniu deja (!), si sa va doresc tot binele din lume.
    Cu respect, 73 88 Mircea YO3XX

  • Postat de Popa Sorin - (neradioamator) la 2010-01-25 21:30:35 (ora Romaniei)
  • Un om minunat de la care am invatat multe lucruri, asteptam cu nerabdare seara de miercuri cand ma duceam la Palat in timpul liceului si mai povesteam de electronica, de radio, mai spuneam bancuri. Intotdeauna s-a confirmat sloganul de deasupra usii de la YO3KPA care spunea ca trebuie sa pleci cu mai multe informatii decat cu cate ai venit, adica sa inveti ceva nou de fiecare data. M-a bucurat sa citesc toate aceste lucruri despre domnul Dinca Nicolae! Multa sanatate!

  • Postat de Popa Sorin - (neradioamator) la 2010-01-25 21:30:53 (ora Romaniei)
  • Un om minunat de la care am invatat multe lucruri, asteptam cu nerabdare seara de miercuri cand ma duceam la Palat in timpul liceului si mai povesteam de electronica, de radio, mai spuneam bancuri. Intotdeauna s-a confirmat sloganul de deasupra usii de la YO3KPA care spunea ca trebuie sa pleci cu mai multe informatii decat cu cate ai venit, adica sa inveti ceva nou de fiecare data. M-a bucurat sa citesc toate aceste lucruri despre domnul Dinca Nicolae! Multa sanatate!

  • Postat de ion cristea - YO8RIC la 2010-02-09 22:20:28 (ora Romaniei)
  • Aducandu-mi aminte de anii cad eram alergator la Vulpi si dumneavoastra erati un adversar mai puternic ma simt fericit ca am putut fi un urmas al celor care stiu ce este radiogoniometria.Actualmente impartasesc cunastintele acumulate copiilor care participa la cercul din Clubul Elevilor TG.OCNA.In1993 am avut onoarea de a-mi da definitivatul la PALATUL COPIIOLR sub indrumarea dumneavoastra.lucrind din anul 1981 la Pionieri am avut sansa de aparticipa la multe concursuri RGA reprezentind jud.BC.Ca o reamintire a ex. de def.in sala de examinare aintrat o d-na si a facut anumite obiectii care nu-si aveau rostul la care dvs.ati spus "Doamna nu cunoaste fabula TOPORUL SI PADUREA"Va doresc multa sanatate si sa ne auzim si la QTC-ul Palatelor Copiilor.73.YO8RIC.

  • Postat de Marius - YO7BBE la 2010-03-28 22:03:19 (ora Romaniei)
  • Il cunosc pe sendy ca om si toate realizarile lui(cu discretie,din partea mea)deosebite,parca de o vesnicie. Dar citind acest interviu (felecitari NINI)realizez imensa mandrie ce o am,ca sunt contemporan cu astfel de oameni. Sanatate deplina Sendy ,ani multi cu bine si Paste fericit,pentru tine si cei dragi,dar si pentru toti HAMI YO. Marius.

  • Postat de eftimie ionut - (neradioamator) la 2011-07-24 16:07:42 (ora Romaniei)
  • As vrea sa.i multumesc domnului profesor pentru tot ce a facut si ce face pentru copiii care.i trec pragul si nu numai Acum 16 ani eram unul din baietii care mergea la cercul de radioamatorism de la `Palatul Copiilor ,nu am reusit sa sa.mi indrept atentia spre radioamatorism dar am reusit sa acumulez foarte multe informatii de electrotehnica ,informatii ce m.au ajutat in profesia mea actuala de Ing. In constructia de masini si sisteme de productie. Mii de multumiri si multa multa SANATATE.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sa facem cunostinta cu Dinca Nicolae - YO3ND"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact