hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

In vizita pe VR6 - insula Pitcairn

Constantin Benedic YO4FRF

Din serialul marilor deschise, astazi un scurt episode despre o vizita intr-un loc plin de istori si frumusete - insula Pitcairn. Pe 25 Sept. 2009 am ajuns cu nava de pasageri-expeditii Clipper Odyssey si ancorat la cateva sute de metri de locul unde pe 23 Ianuarie 1970 nava cu panze HMS Bounty si-a gasit odihna finala lasand in urma o legenda deosebita. (mai multe info: http://en.wikipedia.org/wiki/Pitcairn_Islands si http://www.tallshipbounty.org/).

Cu o populatie de aproximativ 50 de personae, traind intr-o liniste si pace desavarsita, viata de aici pare ireala. Locuitorii sunt super simpatici iar umorul tipic englezesc se vede cam peste tot (vezi foto).



Un pic de umor englezesc...

Timpul scurt d sedere nu mi-a permis prea multe investigatii radio... dar... am gasit ceva "urme" lasate pe acolo (plicuri postale aniversare).


Singurul loc unde am fost la scotocit a fost vizitarea epavei subacvatice apartinand SS Cornwallis care odihneste la o adancime de 10-12m si se vede intr-o stare de conservare foarte buna. Dupa 40 de minute sub apa si fara protectie termica adecvata (neoprene) cele 22 de grade ale apei ne-au scos la suprafata. A doua tentative a fost sa vizitam sub apa resturile faimoasei HMS Bounty (http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Bounty ) dar conditiile meteo nefavorabile (valuri si curenti puternici) nu ne-au permis sa ne apropiem prea mult de locul dorit (adancime mica si foarte aproape de mal). Si oricum eram destul de congelati... si aveam toate motivele: scufundarile anterioare din Bora Bora si Rangiroa ne rasfatasera cu o apa de 27-28 de grade.

Asa ca... m-am multumit cu o foto in fata ancorei originale a vechiului velier.

Deoarece nu sunt nici poet si nici scriitor... voi lasa imaginile sa vorbeasca. Mai multe info pe pagina web personala: www.omnismares.com


Ancora SS Cronwallis


Resturi ale SS Cronwallis


Eu langa epava SS Cornwallis


Da.... Miere de Pitcairn :)



Nava de croaziere expeditii "Clipper Odyssey" la ancora langa Pitcairn Isl.

Pe curand & 73!
de YO4FRF/mm
Polinezia Franceza la bordul mv Clipper Odyssey - 2009

Constantin Benedic YO4FRF

Articol aparut la 7-11-2009

9890

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (4)  

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2009-11-07 12:39:29 (ora Romaniei)
  • Multumim mult pentru interesantul material despre aceasta rara tara DXCC! Cred (mai ales dupa ce am urmat link-urile recomandate) ca la inceput s-a strecurat o greseala!
    In loc de 23 Ianuarie 1970 trebuia scris 23 ianuarie 1790!
    Asteptam materiale la fel de interesante si de pe alte taramuri pe care le vei vizita!
    Vant din pupa! 73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Sorin - YO7CKQ la 2009-11-08 06:13:38 (ora Romaniei)
  • Multumim pentru material. Citeva fotografii sint, cu adevarat, superbe !

  • Postat de Cosmin - YO4HSP la 2009-11-08 18:08:15 (ora Romaniei)
  • Frumos articol, cu adevarat 'exotic'. Am crescut si eu langa mare, sunt un admirator al navelor de cercetare, motonava cu adevarat superba, a completat peisajul si 'umorul englezesc'.
    73! Cosmin - YO4HSP

  • Postat de Nelu - YO8CWK la 2009-11-09 15:06:34 (ora Romaniei)
  • Am cutreierat toate marile lumii,si ma bucur ca mai sunt si altii care continua meseria noastra in MM.Ca radiotelegrafist intre 84 si 94 am avut multe satisfactii din South Africa in CW.Toate cele bune si multe realizari si..sper sa ne reauzim si in eter.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "In vizita pe VR6 - insula Pitcairn"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact