hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

YO9KPM/P in Campionatul International de UUS al Romaniei

Gheorghe Lazar YO9CSM

Totul a inceput intr-o duminica in cadrul intalnirilor saptamanale cand i-am propus lui Viorel responsabilul de la YO9KPM sa iesim la "iarba verde" in portabil la primul concurs de UUS.

Impreuna cu acesta am animat mai multi radioamatori, s-a pus la punct antena care era nefolosita de cativa ani, s-a schimbat cablul coaxial si in ultima saptamana am incercat statia prin a o alimenta de la un grup electrogen si a vedea rezultatele printr-un QSO "din groapa" cu o antena fixa, ceea ce ne-a incurajat in a finaliza initiativa noastra.

Cu trei zile inainte de concurs Vio YO9FIM, Marin YO9DHY, Gigi YO9DMN si subsemnatul am pus la punct amanuntele plecarii noastre in jurul pranzului, la data de 04-07-2009 in QTH KN23PW pe dealul "IZVORUL RECE" intre Alexandria si Turnu Magurele.

Participanti: YO9DHY, domnul Badea Marin care a fost si sponsorul principal punand la dispozitie W-ul de la firma sa, un van echipat cu scari, ustensile si tot ceea ce este necesar in conditii de "izolare", cu combustibil pentru deplasare si grupul electrogen plus un angajat pentru a ne ajuta in probleme de "intendenta", YO9FIM Iosca Viorel ("Sefe") responsabilul de la YO9KPM,YO9DMN Zarnoianu Gigi,YO3HJE Nicusor Vlad ginerele lui YO9DHY si subsemnatul.

RIG ul folosit: un trx ICOM 7400, sursa DIAMOND (clasica), antena YAGI 9 elemente, grup electrogen HONDA de 1 KW si multa bunavointa din partea participantilor la neprevazut....hi !!!

Am montat repede echipamentul, s-au auzit primele statii din capitala dar dupa prima jumatate de ora de concurs a trebuit sa facem o pauza lunga avand in vedere conditiile extrem de nefavorabile: ploaie torentiala, descarcari electrice intense, antena se incarcase cu energie electrostatica, ceea ce ne-a intristat putin dar am "incins" gratarul la adapostul unei umbrele de plaja si a unui adapost improvizat pentru a face fata in noaptea care va urma "ostilitatilor" din concurs....hi !!!

Dupa ce WX-ul s-a imbunatatit s-a reluat lucrul in concurs si YO9DHY care isi adusese echipamentul de US a vrut sa faca o diferenta fata de QTH ul sau, dar spre surprinderea sa uitase coaxialul la antena.....hi. Fire practica, D-l Badea a improvizat un LW si si-a satisfacut curiozitatea si pofta de a lucra din portabil in US.

Noaptea a trecut repede, am incercat sa ne odihnim putin pentru a doua zi.

S-a vrut o repetitie pentru anul viitor, cand vom pleca la munte in portabil si va trebui sa luam echipament pentru 432 si 1296 Mhz plus acoperirea tuturor neajunsurilor ivite in prezenta deplasare.

Nu ne-am propus sa castigam un loc fruntas, am vrut sa marcam evenimentul, sa putem acorda puncte la colegii radioamatori care aveau sa lucreze in acest concurs si sa fie un modest omagiu pentru Nea Florian YO9BVG, care in fiecare an ne mobiliza la acest concurs. As adauga si faptul ca am dorit a mentine vie flacara hobbyului nostru in conditiile in care traim intr-o "lume nebuna, nebuna".

A consemnat pentru dvs.,
Lari, YO9CSM - ALEXANDRIA

P.S. Expediez cateva fotografii pentru colegii radioamatori care citesc rubrica acestui site.


YO9CSM inaintea inceperii concursului, testand propagarea si "gratarul la locul de munca"


Imagine in primele minute de conurs


O parte din echipaj ridicand antena


Antena folosita in concurs - un YAGI cu 9 elemente


YO9FIM in timpul concursului


FOTO GRUP: YO3HJE, YO9DHY, YO9DMN, YO9FIM si YO9CSM-jos


YO9DMN, cautand corespondenti printre QRN-ul provocat de WX


YO9FIM secondat de YO9DMN


Grupul electrogen "la munca"


RIG ul din portabil, asteptand un WX bun


"Adapostul" lui YO9KPM IN KN23PW


YO9DHY cautand corespondenti in US


Imagine "dupa potop"


YO9CSM si "rig-ul" sau, adus fara stirea XYL-ului.....hi

Gheorghe Lazar YO9CSM

Articol aparut la 27-7-2009

6890

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact