hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

'73' şi 'Gata oricând!' din Munţii Vâlcii

Nicu Almaşi YO7HUZ

Vineri 6 februarie a.c. 32 de copii, tineri împreună cu îndrumătorii lor adulţi, majoritatea membrii ai filialei din Râmnicu Vâlcea a Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României" au sosit la cabana silvică Mănăileasa situată în munţii Lotrului lângă şoseaua ce uneşte staţiunile Voineasa şi Vidra. Între ei şi cercetaşii radioamatori de la statia YO7KRS (klub romanian scouts) dotaţi cu staţii portabile Motorola şi cu o staţie mobilă care, cât ai clipi a fost pusă în funcţiune de YO7GNL din Piteşti, care de mai bine de un an s-a alăturat celor câţiva inimoşi care doresc să revitalizeze radioamatorismul vâlcean prin transmiterea pasiunii pentru radio la copii şi tineri. Şi se pare că au reuşit. O noua generaţie de radioamatori se pregateşte de start...

Dar să revenim la cabană. Acţiunea s-a numit "În Ţara Zăpezilor" şi, acolo la Mănăileasa chiar era zăpadă. Cercetaşii sărbătoresc în această lună "Ziua Mondială a Cercetăşiei" prilej de evocare a personalităţii lui Robert Baden-Powell, Fondatorul sistemului de educaţie cercetăşească şi al Mişcării Mondiale a Cercetaşilor , născut în ziua de 22 Februarie. În programul reuniunii au fost ateliere de orientare, supravietuire (printre altele copiii au învăţat cum să semnalizeze aviaţiei prin bare si litere poziţia lor şi situaţiile limită în care se pot afla, şi cum să se protejeze în spaţiile închise când se produce un cutremur) şi nu în ultimul rând de radio (alfabetul Bravo, Codul Q, prescurtările, motiuni elementare despre transmiterea semnalelor radio în benzile de unde scurte şi ultrascurte. Copiii au făcut chiar aplicaţii practice îndrumaţi de YO7JNL - Dragoş Tudoroiu, YO7GNL - Ligian Tudoroiu şi YO7HUZ - Nicu Almaşi, care a fost şi organizatorul acţiunii (Nicu este şeful departamentului programe la filiala din Râmnicu Vâlcea a "Cercetaşilor României"). De altfel în hike-ul efectuat pe traseul cabana Mănăileasa-staţiuna Voineasa/platou vile Voineşiţa, cam 12 km dus-întors, patrulele de 3-4 cercetaşi au avut staţii portabile ţinând legătura cu organizatorii activităţii care se aflau în urma lor.

Au fost trei zile pline de activităţi, între care în cele din urmă avea să domine radioamatorismul, pentru că, după hike-ul de sâmbătă dimineaţa, cu activităţi la Voineşiţa şi în centrul localităţii Voineasa, şi un pic de odihnă, seara, şi apoi duminică dimineaţa, staţia de radio a fost în permanenţă deschisă pe ultrascurte, se înţelege că pe R.5 - Cozia, cei 7 radioamatori adunaţi la un moment dat la cabană - pe lîngă cei de mai sus menţionăm şi pe YO7HKR - Adi Jidoveanu, YO7VT - Geo Burtea şi YO7GQZ-Catalin, YO7JYL-Cristina fiind alături de copii care au efectuat QSO-uri cu radioamatori din YO, încântaţi să-i audă şi să schimbe impresii cu ei. Organizatorii mulţumesc şi pe această cale tuturor celor care s-au aflat în QSO cu baza de la Mănăileasa a staţiei YO7KRS. Din această perspectivă reuniunea din "Tara Zăpezilor" a fost un mare succes pentru că şapte copii şi doi lideri adulţi s-au hotărât să se alăture cercetaşilor. Staţia YO7KRS va avea aşadar suficienţi operatori pentru momentul, foarte apropiat, când va fi anunţată înfiinţarea "Radioclubului Cozia" al cercetaşilor din Râmnicu Vâlcea.

Iată şi câteva imagini:


Amprente de iarna


Cafeaua de dimineata


Casa de mosneni liberi


El Comandante Nicu YO7HUZ


In asteptarea mijlocului de transport


Intoarcerea catre cabana


La intoarcere din Voineasa


La taifas dimineata


Paul tigrul cercetasilor valceni


Planuri pentru actiunea urmatoare


Primul control pe R5 Cozia Q5 primit de YO7GC


Se face primul apel YO7GNL


Tricolorul a fost ridicat. In soba focul este aprins


Tricolorul YO si steagul cercetasilor sunt coborate


Un popas pentru pozar


YO7JNL si cercetasii cu apel in noapte


YO7VT si YO7HUZ planuri pentru YO7KRS


YO7VT YO7GQZ si YO7JNL

Sa avem SPOR!

A consemnat, cine altul decât,

Nicu Almaşi YO7HUZ

Articol aparut la 17-2-2009

10060

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (12)  

  • Postat de George Pataki - WB2AQC la 2009-02-18 09:44:15 (ora Romaniei)
  • In sfarsit am vazut si eu faimosii cercetasi din judetul Valcea de care am auzit foarte mult!!! Au actiuni interesante si folositoare, demne de copiat si in alte judete. Daca sunt cercetasi ramane sa fie imbracati ca cercetasii. Am admirat si pe unul din sefii lor care intr-o uniforma militara superba arata gata sa treaca muntii si sa conduca o armata de rebeli din Congo. Se vede ca combinand cercetasia cu radioamatorismul se produce o miscare atat placuta cat si utila. FELICITARI organizatorilor si participantilor !!!

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2009-02-18 13:59:33 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru actiune si realizari frumoase in continuare pentru toti. Sper sa ne revedem la vara.

  • Postat de Catalin - (neradioamator) la 2009-02-18 16:42:54 (ora Romaniei)
  • Nenea ( mustacios )in uniforma de camuflaj, apare-n mai multe poze, sub doua dintre acestea sunt explicatii si doua indicative - diferite, dar personajul central este acelasi ! Care este explicatia corecta, ptr. aceste poze ?

  • Postat de Popa Ion - YO9CXA la 2009-02-18 19:55:05 (ora Romaniei)
  • Bravo baieti ! succese in continuare si felicitari ca sunteti consecveti!
    tineti-o tot asa !salutari si felicitari si lui yo7vt care este cu sufletul alaturi de voi .
    SALVE Nelu-yo9cxa

  • Postat de Feri - YO6OWN la 2009-02-18 23:33:01 (ora Romaniei)
  • A se nota barul mosnenilor liberi, izvor de libertate :-)

  • Postat de Toma - YO7GC la 2009-02-19 07:55:57 (ora Romaniei)
  • Nenea (mustacios)in uniforma de camuflaj este de regula YO7GNL(Ligian)din Pitesti !
    Mai sunt si scapari la intocmirea unui astfel de material ...!!

  • Postat de Catalin - (neradioamator) la 2009-02-19 11:10:00 (ora Romaniei)
  • OK - Multumesc ptr. info / confirmare. Felicitari ptr. actiune. BRAVO !

  • Postat de ELY - YO3AAS la 2009-02-19 22:07:00 (ora Romaniei)
  • FELICITARI ! FELICITARI ! FELICITARI !
    "NOTA BENE" PT. ALTII !!!

  • Postat de Ioan Ilea - YO5CTZ la 2009-02-20 19:33:31 (ora Romaniei)
  • Bravo baieti! Felicitari pentru frumoasele actiuni organizate intr-o zona Dumnezeesc de minunata din YO.In ceea ce priveste inbracamintea pe care o purtam, cred, ca este la latitudinea fiecaruia sa decida ceea ce-i place sa poarte.Un mucalit din mass media, saptamanal ne reaminteste ca :" Suntem noi saraci dar nu si prosti" 73 tuturor.

  • Postat de yo7gwa - YO7GWA la 2009-02-20 21:09:54 (ora Romaniei)
  • felicitari pentru actiune!sunteti valorosi si perseverenti! deci clubul vostru merge spre inainte si totul este o.k.!va felicit si sper ca si eu va pot ajuta cu ce pot!va salut cu respect(sunt doua feluri de guitaristi:buni si batrini) va saluta un guitarist batrin .la reauzire mny 73>s yo7gwa lee

  • Postat de aurel - YO9FNR la 2009-02-20 22:05:07 (ora Romaniei)
  • radioamatorismul este si ramane un mod de viata. ma bucur sa vad copii in actiune si mai ales folosind statii radio. activitatile prezentate dovedesc ca ...avem urmasi, hi! va invidiem pentru zona la care ati avut acces. succes pe mai departe si ,poate, o posibila colaborare cu yo9kvv ! 73!

  • Postat de COSMIN - YO7GOQ la 2009-02-27 23:44:02 (ora Romaniei)
  • FELICITARI !!! LA MAI MULTE ACTIUNI !!! MARI SUCCESE !!!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "'73' şi 'Gata oricând!' din Munţii Vâlcii "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact