hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"Et in Arcadia ego"

Partea a II-a: Din Revillagigedo la Oceanul Inghetat de Nord

Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP

Partea I: Si noi am fost in Revillagigedo
Partea II: Din Revillagigedo la Oceanul Inghetat de Nord
Cap. 2.1: Juneau, Miercuri 30 iulie 2008
Cap. 2.2: Skagway, 31 iulie 2008
Cap. 2.3: Glacier Bay si College Fjord, doua zile pe mare, 1 si 2 august 2008
Cap. 2.5: Prudhoe Bay, the last frontiere, 4 si 5 august 2008
Partea a III-a: De la Oceanul Inghetat de Nord inapoi in Anchorage
Cap. 3.1 Rafting pentru varsta a treia
Cap. 3.2 Cercul Polar si Fort Yukon
Cap. 3.3 Denali Park si varul Grizzly
Cap. 3.4 McKinley, Ancorage si din nou acasa la copii in Portland
Cap. 3.5 In loc de Epilog

Cap. 2.4: Seward, Kenai Fjord, Anchorage, 3 si 4 august 2008

Asadar astazi este duminica 3 august 2008. Este o zi cu un program foarte incarcat. Aseara am impachetat tot si inainte de miezul noptii am scos geamantanele pe coridor in fata usii cabinei. Le vom regasi in Anchorage, in camera hotelului Westmark care ne-a fost rezervata pentru o noapte. Tot aseara am primit si decontul pentru cheltuielile facute pe vapor, inclusive bacsisul pentru personal [10 $ / zi de fiecare turist cu explicatia modului de decontare al acestor bani ]. Dupa acceptarea facturii, banii au fost debitati din contul personal. Dimineata urmeaza formalitatile de debarcare, pe care de fapt nu le percepem, pentru ca ele se produc on-line in sistemul informatic al vaporului. La coborirea de pe vas sintem salutati de capitan, prezentam cartela magnetica ca la orisicare coborire anterioara, numai ca de data asta, reintoarcerea pe vapor nu mai este posibila deoarece am fost marcati cu " debarcat". La pasarela, pe cheu ne asteapta autocarul care ne duce 500 m mai departe la salupa pentru Kenai Fjord. Salupa este echipata cu doua motoare mari de 125 CP outboard, si bineinteles are si GPS cuplat la un ecran mare, vizibil si din spate, Asta ca sa stim pe ce lume sintem.


Fig. 98 Duminica 3 August 2008


Fig. 99 Adio Volendam


Fig. 100 Pe cheu in Seward


Fig. 101 Plecam spre Kenai Fjords


Fig. 102 Avem si GPS

Plimbarea prin Kenai Fjord dureaza pina la prinz si la ora 14.30 plecam cu autocarul spre Anchorage. In fiord am vazut de aproape vidre, balene si foci. Peisajul este splendid. Bineinteles ca am vazut si ghetari.


Fig. 103 Vidrele din Kenai Fjord


Fig. 104 Balena


Fig. 105 Si coada ei


Fig. 106 Focile se incalzesc la soare


Fig. 107 De straja


Fig. 108 Faleza inaccesibila


Fig. 109 Un alt ghetar


Fig. 110 Parasim rezervatia

Drumul de la Seweard la Anchorage, facut cu autocarul, dureaza cam patru ore. Drumul este frumos. Se traverseaza un lant muntos dupa care se coboara spre golful in care este amplasat orasul Ancorage. Drumul este pe malul golfului cu acelasi nume. La reflux, o buna bucata de drum autocarul merge pe linga o vale nisipoasa cu un fir de apa pe mijloc. La flux, valea se umple cu apa. Aici in Anchorage, mareea atinge 11 m. Aici este cea mai inalta maree de pe suprafata pamintului. Fiind construit pe cercul de foc al pacificului, orasuil are parte frecvent de cutremure si intreaga zona sufera de pe urma eruptiilor de zgura, cenusa sau lava, asa cum aveam sa aflam si noi peste o saptamina, la intoarcerea in Anchorage. Orasul a fost reconstruit in cea mai mare parte dupa cutremurul din 1976 asa ca acum se prezinta ca un oras modern, cochet curat si plin de flori.

Dupa ce am plecat noi din Anchorage, aici, in zilele de 5, 6 si 7 august s-au desfasurat lucrarile hamventiei radioamatorilor din KL7. S-a organizat o expeditie la cercul polar de unde s-a lucrat cu indicativul W1AW / KL7. Despre acest subiect vom vorbi cind povestea va ajunge la Cercul Polar de Nord, pe paralela 66grade si 33 minute nord.


Fig. 111 Bilet de drum spre Anchorage


Fig. 112 Autocarul companiei H.A.L.


Fig. 113 Ne angajam in traversarea muntilor


Fig. 114 Sus pe culmi este zapada si vara


Fig. 115 Casa noastra pentru o noapte. Hotel Westmark

Am ajuns pe seara, ne-am cazat, am rearanjat bagajele in geamantane si ne-am culcat. La drum in continuare plecam numai cu echipamentul de excursie. Tot ce nu este necesar in saptamina urmatoare, rochiile lungi, papillonul etc., ramin in Anchorage si prin grija organizatorului, Holland America Line, peste o saptamina, la intoarcerea noastra de la Oceanul Inghetat de Nord, le vom gasi in camera de hotel. Adoua zi dimineata avem timp sa dam o tura prin oras, sa-l fotografiem si sa ne fotografiem cu Fram, sa ne minunam se intensitatea culorii florilor din Alaska, sa mincam sis a plecam la aeroport pentru zborul spre Deadhorse in Prudhoe Bay pe malul Oceanului Inghetat de Nord. Pe aeroport am tras o sperietura de a trebuit sa scuipam in sin ca sa ne revenim, dar dupa asta imbarcarea si decolarea au decurs bine si ne-am luat zborul.


Fig. 116 Dimineata in Anchorage


Fig. 117 Ne-am intilnit pe strada


Fig. 118 Imi pare bine de cunostinta


Fig. 119 La colt de strada


Fig. 120 Alt Hotel


Fig. 121 Asa este colorata Alaska


Fig. 122 Anchorage - strada mare


Fig. 123 Cu dragoste


Fig. 124 Sa-ti scuipi in sin sa-ti treaca sperietura


Fig. 125 Anchorage ramine in urma.

Zborul a fost destul de linistit, fara turbulente prea mari. Dupa amiaza am aterizat in Deadhorse. Vremea este calduta, citeva grade peste zero si noaptea nu este noapte. La vremea asta soarele apune sub orizont pentru trei ore si din acest motiv nu apuca sa se intunece. La noi se spune "ochi negri ca noaptea". Oare aici cum se spune ???

Deocamdata, 88 si 73.

Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP  

Articol aparut la 16-1-2009

9050

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (4)  

  • Postat de Marian - (neradioamator) la 2009-01-16 20:18:22 (ora Romaniei)
  • FRUMOASA PREZENTARE....FELICITARI....DAR TOTUSI DACA AR FI SA POVESTESC PE UNDE AM CALATORIT SI SA PUBLIC POZELE,......URMATOARELE LUNI.......NU SAR M-AI PUBLICA ALCEVA.........TOTUSI UNDE ESTE RADIOAMATORISMUL?????????????????

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2009-01-17 20:05:07 (ora Romaniei)
  • "Marian" neradioamator (mi-a placut asta cu neradioamator...)
    Dar cine te opreste sa publici draga "Marian"???2276

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2009-01-18 21:34:46 (ora Romaniei)
  • Marian ! NU SAR M-AI PUBLICA ALCEVA....? Cred ca s-ar mai publica altceva. Ramane loc destul ! Deocamdata multumim lui Gelu si Norei ! 73 !

  • Postat de atanasiu veronica - (neradioamator) la 2009-02-04 22:17:22 (ora Romaniei)
  • fain! o experienta deosebita! felicitari!
    si restul....

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""Et in Arcadia ego""
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact