hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Maratonul DRUMUL VINULUI 2008

Aurel Chiruta YO9FNR

Maratonul drumul vinului 2008

Operatorul de serviciu de la YO9KVV transmite :
"Merg pe gard, ma tin de drum!" HI!
(versuri YO9HG, Margarit)

Pentru a marca zilele " SARBATOAREA VINULUI " VALEA CALUGAREASCA 2008, Radioclubul Scolar YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugareasca, jud. Prahova, a organizat concursul radio maraton " DRUMUL VINULUI " si o intalnire radioamatoriceasca.

In perioada 1-30 septembrie 2007 s-a desfasurat maratonul radio " Drumul Vinului " 2007, editia a VI-a. Cu aceasta ocazie Radioclubul Scolar YO9KVV a folosit indicativul special YP9VIN. Anul acesta s-a depasit pragul de 1000 statii participante (in crestere cu aproape 250 fata de 2007), statii YO si din ER, LZ, I, DL, OE., PA, YU, SP, HA, UR, UA, G, PY, F, HB9, OH, LX, SV etc. Indicativul special YP9VIN , avand ca operatori pe YO5GHA (Dan), YO5DDD (Popic), YO6PEG (Stelica), YO6PNM (Marius), YO6CRV (Costi), YO9HG (Margarit), YO9HPJ (Razvan), YO9XC (Ovidiu),YO9FKM (Gigi), YO9CEB (Ion), YO9HQW (Misu), YO9ITC (Tudor), YO9HLO (Ana Maria), YO9FDX (Romica), YO9CNR (Cornel), YO9FNR (Aurel), a realizat 21450 qso-uri in tara si in afara ei. Numai pentru concurs au participat peste 200 de statii, iar pentru diplome de participare au lucrat ~800 de statii. Cu toate ca unele statii din zona "Drumul Vinului"(au dat puncte 34 indicative) au avut mai putine aparitii, se poate spune ca si anul acesta s-a produs o "efervescenta", HI !, a statiilor YO in benzile de radioamatori in luna septembrie.

Pe perioada concursului am apreciat disponibilitatea, verva si modul original de operare ale lui Gigi-YO9FKM (cu aceasta ocazie si-a deschis si un "magazin" pe 3710 Mhz cu complicitatea lui Ion-YO9CEB, HI !), implicarea si spiritul organizatoric al lui Dan-YO5GHA, tenacitatea si rabdarea tandemului Oleg-ER4LX si Andrei-ER1CAM, care a fost nelipsit in fiecare zi a concursului, ambitia si vioiciunea lui Popic-YO5DDD , viteza si siguranta in operare a celor doi "tantari" Misu-YO9HQW si Tudor-YO9ITC, calitatea emisiunii Anei-Maria-YO9HLO, perfectul management al timpului liber de catre YO9BYG , management care i-a adus si castigarea concursului in defavoarea mai experimentatilor in acest tip de concurs : Paul-YO8CLX si George-YO4AAC si, nu in ultimul rand, implicarea lui Nelu-YO7LKW in atragerea statiunilor italiene in acest concurs.

Concursul a fost si un mijloc de perfectionare si antrenament pentru mai tinerii nostri colegi din cadrul radioclubului YO9KVV: Ionut-YO9ION, Remus-YO9JAR, Tudor-YO9ITC, Misu-YO9HQW si Razvan-YO9HPJ.

Au participat mai multi radioamatori receptori decat anul trecut, 30 concurenti (4 in editia 2007).

La sugestia lui YO9GHA - Dan am introdus de anul acesta si categoria " YL ".

In perioada 1-30 septembrie, cel putin banda de 80m , a fost banda statiilor YO, HI !

Maratonul radio " Drumul Vinului " a fost urmat de o intalnire radioamatoriceasca si un mini-targ in ziua de 27 septembrie 2008 la sediul Radioclubului YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugaresca. Am avut ca oaspeti 131 radioamatori din judetele SV, BR, AB, SB. DB, BZ, BC, AG, GL, CL, GR, IL, BV , din Bucuresti si foarte multi din PH. Cu aceasta ocazie s-au schimbat impresii video, s-au inmanat de catre Lucian-YO9IF diplome si Cupa Municipiului Campina membrilor Radioclubului YO9KVV care au ocupat locul I si II la Cupa Municipiului Campina editia 2008.

Doamna Directoare a scolii, prof. Viorica Mincu, YO9-402/PH, a facut oficiile de gazda fiind o prezenta agreabila pentu oaspeti prin discursul si spontaneitatea-i caracteristice. YO9FNR- Aurel, seful Radioclubului Scolar YO9KVV, a prezentat rezultatele obtinute de radioclub in ultimul an si expozitia "Maratonul Drumul Vinului - scurt istoric". Am avut si o surpriza placuta prin participarea la actiunea noastra a Primarului comunei Valea Calugareasca, ing. Vasilica Neacsu, care a apreciat activitatea radioclubului si a promis sprijinul sau pentru dezvoltarea acestei activitati care reprezinta un succes pentru comunitatea locala. Astfel se face mai bine cunoscuta localitatea la nivel national si international. Au fost felicitati copiii pentru rezultatele abtinute.

S-au schimbat opinii despre arbitrajul electronic, s-au vandut/cumparat componente si aparatura radio; bineinteles, s-a degustat din aurul podgoriei : struguri si Feteasca de Valea Calugareasca ( in stare lichida, HI ! ).

Pacat ca vremea nu a fost insorita, dar acest lucru nu a impiedicat vizitarea standurilor de peste drum pline de arome care de care mai apetisante si imagini atragatoare, unde se desfasura ziua a II-a din cadrul actiunii "Sarbatoarea Vinului" editia 2008, in acordurile muzicii populare romanesti traditionale si de unde participantii au putut sa faca si aprovizionare pentru iarna spre bucuria doamnelor, hi !.

Multumiri lui Nini - YO3CCC care si anul acesta a fost alaturi de noi cu aparatul de fotografiat, pozele fiind prezente pe internet la adresa http://yo3ccc.110mb.com/ .

Apreciem implicarea deosebita a lui YO9HG in arbitrarea electronica a concursului si rabdarea de care a dat dovada pentru asteptarea unor loguri si introducerea lor in calculator. Multumim, Margarit !

Nu in ultimul rand, vreau sa amintesc si numele sponsorilor care au contribuit la buna desfasurare a maratonului radio si a intalnirii de la Valea Calugareasca si carora le multumesc si pe aceasta cale : Primaria Valea Calugareasca, SC Mazarom Impex SRL (Multumiri, YO3HOT !), SC TIAB Ploiesti SA (Multumiri, YO9FDX si YO9BYG!), SC ALIDAN Popescu SNC, SC Parabolic Com SRL (Multumiri, YO9FNC !), SC ROVIT SA si YO9ION-Ionut .

In concluzie… consideram ca, si anul acesta, actiunea noastra s-a numit un succes. . Deci…sunteti invitatii nostri si in 2009!

Cu multumiri pentru participare pentru toti hamii. Fara voi nu s-ar fi realizat maratonul radio.

Maratonul " Drumul Vinului " 2008 s-a incheiat! Sa ne intalnim sanatosi in varianta 2009 !

73 & 88 !

Note
# Diplomele si qsl-urile vor fi expediate pana la 01.12.2008. La fel si premiile . Mai asteptam "adrese" de la cei care au participat. Clasamentele se gasesc la Radioamator.ro la aceasta adresa.
# Rugam pe cei care au mai facut poze la V. Calugaresca in format electronic sa le trimita la adresa yo9fnr@yahoo.com. La aceeasi adresa se pot trimite eventualele obiectii , neclaritati si sugestii pentru maratonul de anul viitor. Sau la adresa postala normala:

Aurel Chiruta (YO9FNR)
Valea Calugareasca
Cod. 107620, PH

Aurel Chiruta YO9FNR

Articol aparut la 21-11-2008

8763

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (7)  

  • Postat de ELY - YO3AAS la 2008-11-21 22:06:26 (ora Romaniei)
  • Felicitari !!! Abia astept maratonul din 2009.

  • Postat de MOLOCEA VIRGIL - YO9VL la 2008-11-22 09:40:32 (ora Romaniei)
  • EXCELENT ARTICOLUL/DAR AS ZICE OARE NU ESTE POSIBIL CA ,,MARATONUL,,SA SE TERMINE CU UN MARE SIMPOZION ?

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2008-11-22 11:49:02 (ora Romaniei)
  • Felicitari !

  • Postat de Viorel Georgescu - YO2MHJ la 2008-11-22 17:35:01 (ora Romaniei)
  • Felicitari-frumose realizari.73!

  • Postat de Agu Romica - YO9FDX la 2008-11-22 19:13:29 (ora Romaniei)
  • Am participat la Maratonul Drumul vinului la ultimile 4 editii.De la editie le editie, numarul celor care participa la acest concurs creste ceeace inseamna ca efortul depus de YO9FNR, Chiruta Aurel, si echipa lui de "tintari" de la Clubul Scolar YO9KVV nu este in zadar.
    Deja putem spune , fara nici un fel de exagerare , ca acest concurs a devenit o traditie, traditie care trebuie dusa mai departe.
    Faptul ca la aceasta editie au participat numeroase statii in afara de celor din YO, inseamna un real succes.
    FELICITARI ORGANIZATORILOR!

  • Postat de Razvan - YO9HPJ la 2008-11-26 19:21:51 (ora Romaniei)
  • Si in acest an,in fiecare seara am lucrat cel putin 40 de indicative.Concursul de anul acesta a fost mai animat decat cel de anul trecut pentru ca au fost mai multi participanti.Am lucrat cu foarte multi radioamatori pe care apoi am avut onoarea sa ii intalnesc si la Valea Calugareasca.In afara de asta maratonu a fost si un bun prilej pentru a imi perfectiona modul de operare cat si conditiile de lucru.73 si la reauzire!

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-11-29 18:55:52 (ora Romaniei)
  • Felicitari "Calugarenilor" si firmelor ce au dat o mana de ajutor.Incantat ca Prahovean sa constat constanta manifistarilor.Succes lui Aurel, inima a manifestarii.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Maratonul DRUMUL VINULUI 2008"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact