hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"Et in Arcadia ego"

Partea a II-a: Din Revillagigedo la Oceanul Inghetat de Nord

Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP

Partea I: Si noi am fost in Revillagigedo
Partea II: Din Revillagigedo la Oceanul Inghetat de Nord
Cap. 2.1: Juneau, Miercuri 30 iulie 2008
Cap. 2.3: Glacier Bay si College Fjord, doua zile pe mare, 1 si 2 august 2008
Cap. 2.4: Seward, Kenai Fjord, Anchorage, 3 si 4 august 2008
Cap. 2.5: Prudhoe Bay, the last frontiere, 4 si 5 august 2008
Partea a III-a: De la Oceanul Inghetat de Nord inapoi in Anchorage
Cap. 3.1 Rafting pentru varsta a treia
Cap. 3.2 Cercul Polar si Fort Yukon
Cap. 3.3 Denali Park si varul Grizzly
Cap. 3.4 McKinley, Ancorage si din nou acasa la copii in Portland
Cap. 3.5 In loc de Epilog

Cap. 2.2 Skagway 31 iulie 2008

Am plecat din Juneau aseara tirziu, si astazi dimineata la ora 7 am. ajungem in Skagway. Se lumineaza devreme si cine a lucrat o viata pe santier se scola devreme in timp ce altii mai fac economie la privit. Intr-un tirziu sintem onorati cu prezenta, si cind intram in lift ni se aduce aminte ca este joi.


Fig. 24 Peste o ora ajungem in Sksgway.


Fig. 25 Economii


Fig. 26 In sfirsit "Buna dimineata"


Fig. 27 Azi este joi

Programul de astazi nu este foarte incarcat. Dimineata avem programata o plimbare cu sania trasa de ciini sus pe ghetar iar dupa amiaza, program de voie. Dupa un mic dejun copios, debarcam si plecam cu un microbuz spre heliport. Sintem asteptati de trei elicoptere rosii in care intra cite 6 pasageri. Ne echipam cu veste de salvare si cu niste clapari cu talpa de cauciuc si carimb de fis impermeabil. Sus pe ghetar este multa flescaiala si pentru a evita orice cerere ulterioara de daune, organizatorul isi ia masuri de precautie. Recunoastem ca zburam pentru prima data cu elicopterul. Radioamatorismul este mult mai pasnic decit zborul cu un aparat de zbor care are finetea de planare identica cu cea a unui fier de calcat. Totusi am facut-o si pe asta. Muntele vazut de la inaltime, atunci cind te ridici incet si cind viteza de deplasare este mica, arata altfel decit il stiai de jos. Am zburat practic la citiva metri inaltime deasupra muntelui si a ghetarului pina la locul de aterizare unde eram asteptati. Am continuat drumul pe ghetar, cu un vehicol cu senile din cauciuc, pina in tabara de vara a celor 300 de ciini. Ei isi petreceau vara aici pe ghetar, in mediul lor natural, pentru ca 'jos' pe continent este mult prea cald pentru ei. Am fost intimpinati cu latraturi de bun venit si cu fluturat din coada. Plimbarea a durat o jumatate de ora timp in care noi am condus efectiv sania si atelajul. Ciinii asculta numai de comenzi verbale [ ca si vacile la noi, tot un fel de 'hais' pentru 'la dreapta' si 'cea' pentru 'la stinga'.] Cind atelajul trebuie sa stea mai mult timp locului, acesta se fixeaza de gheata cu un tarus si cu o gheara [seamana cu o ancora de vapor de dimensiuni mici] din otel. La plecare se scoate intii tarusul si apoi ghera. Ciinii lasa impresia ca le face placere sa alerge tractind sania. La intoarcerea la locul de plecare, ia elicopterul de unde nu-i. Ne-am linistit cind ni s-a spus ca daca ceata este prea deasa si elicopterele nu pot sa urce dupa noi, ajungem in Skagway si pe jos , peste doua culmi de deal, in 6 ore de mers sprinten. La intoarcere am avut parte de o priveliste de exceptie, portul si oraselul vazute de la inaltime si dinspre larg. Am aterizat cu bine si ne-am dus direct la masa pentru ca microbuzul ne-a lasat la pasarela vaporului. A fost interesant si foarte instructiv.


Fig. 28 Flotila


Fig. 29 Plecam spre ghetari


Fig. 30 Zburam peste o cascada


Fig. 31 Dincolo este ghetarul


Fig. 32 Ghetarul


Fig. 33 Sintem asteptati


Fig. 34 Am ajuns sus


Fig. 35 Sub steagul Alaskai


Fig. 36 Cu autosenilata spre tabara


Fig. 37 Tabara in ceata


Fig. 38 Ne imprietenim


Fig. 39 Asa arata sania


Fig. 40 Echipa fetelor


Fig. 41 Toata trupa lui Pitigoi


Fig. 42 Nu au uitat de noi


Fig. 43 La revedere


Fig. 44 Skagway vazut din elicopter


Fig. 45 Aterizam cu bine

Cine vrea sa stie adevarul despre "Fetitele vesele de la cabaret" sa dea click aici: Adevarul despre fete (document PDF), iar cine se multumeste numai cu o istorioara romantata, sa citeasca mai departe "Romanta celei care minte". Tu, cea mai frumoasa dintre frumoasele ce mint...

Fig. 46 - 1 Chantelle

Dupa cum am spus, dupa amiaza avem program de voie. Eu incerc sa ma fofilez neobservat si o sterg la dame ! Ma intilnesc cu Madame Chantelle, si dupa ce stam putin de vorba, stabilim pretul ca la 1900, tot 5 $ aur [pentru poze, bineinteles!]. Pornim la o scurta plimbare prin oras crezind ca sintem siguri. Dar nu eram singuri !!! "Vigilenta" este pe urmele noastre. Cind sa intram la saloon la "Ceapa Rosie" agentul de urmarire da alarma. Se organizeaza si se realizeaza "Flagrantul" Nu avem de ales, ne luam un ramas bun multumiti ca am petrecut impreuna doua ceasuri frumoase. Cuminte, revin pe vapor. Se face seara si cu o mica amintire pe noptiera nu imi ramine decit sa spun "vise placute". Si miine este o zi, pe care o vom petrece pe mare, navigind in Glacier Bay.


Fig. 46 Dupa amiaza am sters-o la dame


Fig. 47 Madame Chantelle


Fig. 48 Stam putin de vorba


Fig. 49 Tariful ca la 1900, tot 5$ aur


Fig. 50 Dar nu eram singur


Fig. 51 Vigilenta este pe urmele noastre


Fig. 52 Am ajuns la saloon


Fig. 53 Agentul da alarma


Fig. 54 In flagrant la Ceapa Rosie


Fig. 55 Adio


Fig. 56 Afost un joc frumos


Fig. 57 Noapte buna !!!

Si maine va fi o zi frumoasa. Vom vedea Glacier Bay unde, de la intrare pina la granita cu Canada vom parcurge timpul inapoi, de astazi pina in epoca glaciara.

Deocamdata, 88 si 73.

Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP  

Articol aparut la 3-11-2008

9156

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Nicu - YO4AX la 2008-11-11 16:15:33 (ora Romaniei)
  • Doamne daca mi-ai luat pututul(a putea) ia-mi si vrutul, mai ales in ultima parte hi In rest cred ca va-t simtit ca in RAI FELICITARI !

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""Et in Arcadia ego""
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact