hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Despre Conferinta Regiunii 1 IARU

László Hadnagy YO5AEX

In perioada 16 - 21 noiembrie 2008 va avea loc la Cavtat in Croatia, Conferinta Regiunii 1 IARU.

Stand de vorba cu Dl. Berzsenyi Laszlo HA5EA, care reprezinta Federatia Ungara de Radioamatorism (MRASZ) la IARU, am incarcat sa aflu cat mai multe despre sedintele Conferintei Regiunii 1 IARU unde este reprezentata si Federatia Romana de Radioamatorism (FRR) alaturi de reprezentantii altor state membre.

Cu permisiunea dvs. imi permit sa Va impartasesc despre cele aflate.

Conferinta Regiunii 1 IARU se organizeaza din trei in trei ani, dupa elementele formale obligatorii prevazute in regulamentul organizatiei internationale. Acestea sunt de exemplu, controlul mandatelor delegatilor, stabilirea ponderii decizionale, aprobarea ordinei de zi a sedintelor plenare de deschidere si inchidere ale conferintei.


Berzsenyi László HA5EA
Dupa sedinta festiva de deschidere a reuniunii, lucrarile continua in cinci comisii de specialitate si anume:

1. Comisia de coordonare
2. Comisia de validare a mandatelor si probleme financiare
3. Comisia pentru probleme administrative si organizare,
4. Comisia permanenta de unde scurte,
5. Comisia permanenta de unde ultrascurte. Fiecare comisie isi desfasoara activitatea dupa o ordine de zi proprie, care consta din discutarea documentelor inaintate de organizatiile membre, a raporturilor diferitelor organizatii zonale a regiunii si definitivarea pozitiei decizionale a comisiei.

Despre raporturile aprobate si propunerile organizatiilor nationale, conducatorii comisiilor vor prezenta documente si vor cere aprobarea lor in sedinta plenara de inchidere a conferintei. In plenul sedintei de inchidere se dezbat propunerile comisiilor si in consens se accepta deciziile acestora.

Daca nu este consens, acceptarea deciziilor de face prin vot.

Cel mai important punct al ordinei de zi a sedintei plenare de inchidere a conferintei este alegerea Comitetului Executiv, precum si a presedintilor Comisiilor de specialitate.

Problemele mai importante care vor fi pe ordinea de zi a Conferintei din noiembrie vor fi:

  • protejarea si eventuala largire, dupa posibilitati, a benzilor pentru radioamatori,
  • modificarea si modernizarea unor portiuni a benzilor pentru serviciul de amator,
  • discutarea unor probleme legate de concursuri,
  • modernizarea regulamentelor competitiilor de telegrafie viteza si radiogoniometrie,
  • optimizarea si dezvoltarea transmisiilor radio in situatiile de urgenta (avarii),
  • problemele etice ale traficului de radioamator,
  • reforma schimbului cartilor de confirmare QSL,
  • probleme tehnice la modurile de transmisie folosite si utilizarea benzilor, mai ales in spectrele de unde ultrascurte si microunde,
  • alcatuirea conceptiei viitorului despre radioamatorism.

    Din cauza situatiei financiare a Federatiei Ungare de Radioamatorism (MRASZ) delegatia ungara va fi reprezentata de catre o singura persoana, Dl. Berzsenyi Laszlo HA5EA, care va incerca printr-o buna orientare sa fie tot timpul la locul potrivit in momentul potrivit pentru a contribui la lucrarile celor cinci comisii si a reprezenta federatia nationala in pregatirile decizionale ale comisiilor in toate problemele importante pentru radioamatorismul din R. Ungaria.

    In acest an, conferinta va fi organizata la Hotelul Croatia din Cavat, langa localitatea Dubrovnic, din imaginea alaturata.

    La construirea hotelului modern, de pe litoralul Croat, s-a tinut seama de pretentiile organizatorilor unor conferinte si intalniri cu participare internationala, a desfasurarii netulburate a activitatilor, asigurarea unor servicii de inalta calitate, sisteme de comunicatii si transmisii prin satelit, posibilitati de conectare la Internet asigurat de un sistem WIFI pentru cei care poseda laptopuri, etc. De traducatori si sisteme de translatie nu este nevoie, intrucat limba oficiala de desfasurare a lucrarilor conferintei este cea engleza. Calitatea serviciilor oferite participantilor se oglin-deste si in tarifele practicate. Acest lucru a fost oarecum diminuat de organizatori, prin stabilirea datei conferintei in luna noiembrie, intr-o perioada in care se pot obtine reduceri importante, de sezon.

    Dl. Berzsnyi Laszlo HA5EA isi aminteste cu placere de conversatia purtata si schimbul de opinii cu Dl. Fenyo Stefan YO3JW care a reprezentat FRR la ultima reuniune IARU.

    Sper ca aceasta Conferinta a Regiunii 1 IARU va aduce noutati si imbunatatiri in activitatea radioamatorilor, un nou contact si schimb de opinii intre cele doua federatii de specialitate.

    László Hadnagy YO5AEX

    Articol aparut la 23-10-2008

    7888

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (1)  

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-10-24 14:10:44 (ora Romaniei)
  • Multumesc de info Lazlo, astept cu nerabdare si curiozitate noutatile aduse.Un articol in extenso ar fi bine venit.
    Sanatate si sa auzim de lucruri bune!
    73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Despre Conferinta Regiunii 1 IARU"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact