hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Consiliul director a decis

Sesizarea este perfect indreptatita, dar jignirea a fost facuta in nume personal

Ciprian Sufitchi N2YO

Introducere

Probabil multi dintre dumneavoastra ati ascultat emisiunea QTC din data de 1 octombrie 2008, dar putini sunt cei care au inteles care sunt faptele care au determinat intrunirea Consiliului director la data de 3 octombrie. Emisiunea nu a pus la dispozitia ascultatorilor detaliile necesare, iar eu consider ca aceasta prezentare fragmentata nu este suficienta, in loc sa clarifice, ea mai degraba produce nedumeriri. In spiritul corectei informari a comunitatii de radioamatori din Romania si al credintei ca numai urmand caile firesti si legale se pot rezolva litigiile de orice fel, acest articol pune la dispozitie faptele, asa cum sunt ele si in final interpretarea personala a rezolutiei Consiliului director.

Este vorba despre un comentariu jignitor introdus sub unul din articolele de la Radioamator.ro de catre d-nul Stefan Fenyo YO3JW. Comentariul cu pricina este marcat cu o steluta rosie (*)

Iata transcriptia comunicatului audio de la emisiunea QTC din data de 1 octombrie, citit de d-nul Vasile Ciobanita, YO3APG.

Vineri dupa-amiaza (3 octombrie 2008 n.a.) s-a intalnit la Bucuresti Consiliul director al Federatiei, presedinte, vicepresedinte, secretar general, impreuna cu reprezentantul Comisiei pentru disciplina YO6BBQ de la Brasov pentru a avea o intalnire cu conducerea de la Serviciul pentru telecomunicatii speciale, dar si pentru a lua in discutie o problema ridicata de N2YO, de domnul Ciprian Sufitchi, membru de onoare al federatiei noastre, un om deosebit caruia trebuie in fiecare zi sa-i aducem multumiri pentru activitatea pe care o face. Problema d-niei sale se referea la o sesizare facuta pentru Consiliul de administratie in care ne atragea atentia asupra unor expresii si... jigniri sa zic... ar spune dansul, primite din partea lui YO3JW (d-nul Fenyo Stefan, n.a.). Consiliul director nu este de acord cu pozitia exprimata de YO3JW, o considera o pozitie particulara. YO3JW este un radioamator deosebit, vechi, cu activitate multa, dar uneori in mesajele particulare poate sa aduca jigniri sau sa lezeze anumite persoane. Consiliul director va raspunde in scris lui N2YO, dar pana atunci eu sunt mandatat sa il rog pe Ciprian in virtutea inteligentei si felului sau de a fi sa considere acest incident inchis. Noi am prezentat si presedintele si eu scuze, speram ca asemenea situatii sa nu se mai repete si in final sa-i multumim lui Ciprian pentru sprijinul deosebit pe care il acorda activitatii noastre, intretinand atat de profesionist site-ul Radioamator.ro.

Cronologia faptelor

21 august 2008

Apare articolul "Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF - Folosirea indicativelor speciale ar trebui incurajata".

22 august 2008

D-nul Stefan Fenyo introduce comentariul sau referitor la articol, care contine si jignirea care a facut obiectul sesizarii Comisiei de disciplina.

22-23 august 2008

Dintr-un schimb de mesaje private cu mine reiese ca d-nul Fenyo isi mentine afirmatiile jignitoare si nu este de acord cu adaugarea unui nou comentariu prin care sa-si ceara scuze. D-nia sa este prevenit ca in cazul neprezentarii cuvenitelor scuze, situatia va fi pusa pe masa Comisiei de disciplina din Consiliul de administratie al FRR.

26 august 2008

Este inaintat prin email materialul "Sesizare cu privire la comportamentul d-lui Fenyo Stefan, presedinte al comisiei de apel din cadrul Federatiei Romane de Radioamatorism". Destinatari: Presedintele FRR, Vicepresendintele FRR, Secretarul general al FRR, Presedintele Comisiei de disciplina din cadrul Consiliului de administratie al FRR. Am primit confirmari de la destinatari, exceptie facand Presedintele Comisiei de disciplina, d-nul Ionel Silion YO6BBQ. Primesc asigurari ca situatia va fi discutata la prima sedinta a Consiliului de administratie.

25 septembrie 2008

Are loc sedinta Consiliului de administratie. Potrivit rezumatului sedintei transmis la emisiunea QTC din 1 octombrie, sesizarea mea nu s-a aflat pe ordinea de zi.

4 octombrie 2008

Dupa mai multe interpelari, Vicepresedintele FRR confirma ca reclamatia mea nu a fost analizata, motivul fiind ca "s-a uitat discutarea acestui document". Sunt informat de asemenea ca la data de 3 octombrie s-a intrunit Consiliul director format din d-nii Virgiliu Niculescu - Presedintele FRR, Calin Negulescu - Vicepresedinte al FRR, Ionel Silion - Presedintele Comisiei de disciplina si Vasile Ciobanita - Secretar general al FRR pentru a discuta sesizarea mea. Mi se promite un raspuns scris care va veni din partea Secretarului general la inceputul saptamanii urmatoare.

10 octombrie 2008

Neprimind nici un raspuns scris, am atras atentia ca astept in continuare aceasta rezolutie. In aceeasi zi primesc raspunsul oficial, din partea d-lui Calin Negulescu, din mesajul caruia se intelege ca d-nul Vasile Ciobanita fusese ocupat.

Sesizarea mea si rezolutia FRR


Sesizare cu privire la comportamentul d-lui Fenyo Stefan, presedinte al comisiei de apel din cadrul Federatiei Romane de Radioamatorism

D-lui Presedinte al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Vicepresedinte al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Secretar General al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Presedinte al Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului de Administratie al FRR

Adresez acest mesaj intregului consiliu de administratie, dar in mod special domnilor presedinte si vicepresedinte, secretarului general si presedintelui comisiei de disciplina.
Sesizarea mea se refera la jignirea pe care una dintre persoanele cu functii de conducere din Federatia Romana de Radioamatorism mi-a adresat-o intr-un spatiu public, pe o pagina web a site-ului Radioamator.ro.
Faptic, la articolul "Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF" care se gaste la adresa http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=510 , d-nul Fenyo Stefan a adaugat urmatorul comentariu:

***
Postat de Pit YO3JW la 2008-08-22 09:48:27 (ora Romaniei) de la adresa 89.45.164.154
In fiecare an, inante si dupa concurs se vine cu diverse propuneri. Una dintre ele este cea a folosirii indicativelor speciale in YODX HF Contest. Am incercat sa explic dece nu este necesara folosirea acestora in acest Campionat. Se pare ca exista o obsesie in aceasta privinta! Indicativele speciale pot fi folosite in orice alt concurs in afara de acest Campionat. Oare celor care le poseda nu le ajunge faptul ca folosesc o sumedenie de alte mijloace, unele chiar in afara limitei Regulamentului de Radiocomunicatii pentru Serviciul de Amator din Romania, pentru a face fata concursului! Folosirea lor excesiva le va face sa-si piarda rolul pentru care au fost create si anume de a mai atrage un nou QSO pentru un prefix rar. Mai cu seama ca nu se acorda puncte in plus sau in minus daca ai alt indicativ romanesc! Consider ca nu este nici o rusine de a folosi in acest Campionat a indicativelor asa cum sunt ele pe autorizatiile eliberate in mod curent. Faptul ca azi se pot obtine aceste indicative nu inseamna ca toti trebuie sa-si ia un astfel de indicativ, ca asa vor muschii lor. Poate trebuie sa le si merite! Cat priveste grija lui Ciprian..... poate de aceea prefera sa fie operator la unele statii bine "incaltate", decat de acasa, unde chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament! ........ "Indicativele "uzuale" nu au nici un handicap fata de cele "speciale". Altele sunt ele motivele pentru care unii sunt in clasamente mai sus decat altii." Corect, poate tocmai din acest motiv nu sunt acceptate cele speciale!........ Regret, dar nu am auzit pe nimeni sa conteste un regulament de concurs ale altora care fiecare are prevederi specifice. Considerati aceasta prevedere ca o specificitate a acestui concurs pentru statiile YO. 73 Pit ..........PS indiferent de ce credeti normal ar fi sa participati in concurs si sa trimiteti fisa de participare!
***

Am marcat ingrosat fraza pe care indraznesc sa o calific drept calomnie si care m-a determinat sa supun atentiei dumneavoastra acest caz. Continutul articolului nu are nici o relevanta, in cadrul sesizarii mele nu doresc sa ma refer la regulamentul campionatului international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF, nici la indicativele speciale. De asemenea, nu intentionez nici sa il contrazic pe d-nul Fenyo aducand dovezi care sa combata afirmatia d-niei sale, vreau numai sa accentuez modul incalificabil in care presedintele comisiei de apel din Federatia Romana de Radioamatorism vine sa-si intareasca cu jigniri argumentele in sprijinul ideilor sale. "Chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament" - spune d-lui Fenyo. Dar de unde stie d-nia sa acest lucru? Ce relevanta ar avea, chiar daca ar fi adevarat? Si daca dl. Fenyo s-a documentat si a aflat ca lucrurile stau exact asa, de ce nu a preferat sa ma contacteze personal si sa ma jigneasca intr-o conversatie privata, de ce a ales sa faca acest lucru in vazul lumii?
Sunt toate acestea intrebari pe care dumneavoastra i le puteti adresa d-lui Fenyo la urmatoarea sedinta ordinara. Argumentul ca d-nia sa a facut afirmatii in nume personal independent de functia sa din FRR nu poate fi justificat. Din functia pe care a fost ales, d-nul Fenyo reprezinta Federatia Romana de Radioamatorism in toate actiunile pe care le intreprinde. Aici nu vorbim despre afirmatii plasate pe un forum de filatelie. In cadrul comentariului sau d-nul Fenyo vorbeste de pe pozitia de lider al FRR. Iata numai un exemplu din acelasi context prin care ii pune la punct pe cititori: "Considerati aceasta prevedere ca o specificitate a acestui concurs pentru statiile YO".
Eu nu cred ca printre atributiile membrilor comisiei de apel se inscrie si adresarea de jigniri in public. Dimpotriva, articolul 82 din Statut spune: "Comisia de apel se alege de catre adunarea generala prin vot deschis si este constituita din presedinte si 2 membri, alesi din randul radioamatorilor cu mare experienta în activitate, cu prestigiu si conduita morala ireprosabila."
Sa fie aceasta o "conduita morala ireprosabila"? Acelasi articol mentioneaza: "Comisia de apel judeca apelurile introduse de membrii federatiei împotriva hotararilor pronuntate de colegiile si comisiile centrale, precum si pe cele ale Asociatiilor judetene". Poate un presedinte al comisiei de apel cu un astfel de comportament antisocial sa "judece apelurile introduse de membrii federatiei impotriva hotararilor pronuntate de colegiile si comisiile centrale"?
I-am dat ocazia d-lui Fenyo Stefan sa revina cu un nou comentariu si sa-si ceara scuze pentru afirmatia facuta, apreciind ca in caz contrar ma voi adresa consiliului de administratie al FRR. D-nia sa a decis sa nu-si ceara scuze si imi este deosebit de neplacut sa aduc aceste fapte atentiei dumneavoastra.
Personal nu doresc sa sugerez nici o sanctiune disciplinara impotriva d-lui Fenyo Stefan, pentru mine este suficient sa aflu ca in cadrul sedintei CA sesizarea mea a fost luata in considerare si citita in plen. As dori in continuare sa cunosc care este parerea comisiei de disciplina pentru ca rezolutia oficiala a consiliului de administratie va fi inserata in articol. Desi tardiva in acest caz, o reparatie este intotdeauna bine venita.

Va multumesc.

Cu respect,
Ciprian Sufitchi YO3FWC/N2YO
membru de onoare al Federatiei Romane de Radioamatorism

* * *

Rezolutia Consiliului director al Federatiei Romane de Radioamatorism

Domnule Sufitchi,

Aseara am revenit din Slovenia si observ ca nu s-a rezolvat inca situatia. Am inteles de la Dl Ciobanita cu care am vorbit acum 1 ora, ca a fost ocupat.

Prin urmare, va trimit eu raspunsul ce trebuia sa ajunga deja la Dvs.

Consiliul Director (C. D.) intrunit in mod exceptional a analizat sesizarea Dvs si o considera perfect indreptatita. C. D. nu este de acord cu opinia explimata de Dl. Stefan Fenyo, YO3JW, si nici de modul cum a fost aceasta exprimata.

C. D. se delimiteaza de opinia si modul exprimare ale lui YO3JW, opinia fiind, probabil in nume personal. Dupa cum stiti din experienta anterioara, opiniile personale de cele ale C. A. al FRR sunt greu de separat. De aceasta data, C. D., in numele C. A. al FRR isi cere scuze ptr iesirea Dlui Fenyo, nu-l pedepseste in niciun fel (nici nu stiu daca se poate da macar un avertisment) si va invita sa colaborati si in continuare la promovarea hamradio YO (poate ca o sa merite in viitor).

Stefan Fenyo este un radioamator cu experienta, pasionat si pasional, temperamental, si de aceea, de multe ori opiniile sale sunt exprimate pe un ton mai putin diplomatic.

C. D. dar si eu personal va multumesc ptr colaborarea de pana acum si va roaga sa continuati activitatea apreciata de majoritatea radioamatorilor romani!

Stiu ca ceea ce este scris mai sus nu rezolva cauza ci doar efectul produs de un mod de exprimare mai putin academic, dar nu cred ca exista leac ptr acest gen de abordare a activitatii radio in YO, YO3JW nefiing singurul cu astfel de vocabular si frustrari!

In speranta ca cele de mai sus va vor satisface macar intr-o mica masura, va multumesc ptr atentia acordata citirii mesajului si ptr incredere. Scuze, inca o data, ptr intarzierea raspunsului.

73 din Iasi,

Calin Negulescu- YO3HKW
Vicepresedinte F. R. R.

Concluzii

Am primit cu satisfactie decizia ca sesizarea mea a fost "perfect indreptatita", potrivit rezolutiei Consiliului director. De asemenea, potrivit emisiunii QTC, "Consiliul director nu este de acord cu pozitia exprimata de YO3JW". Pana aici, totul este bine.

Mai departe rezolutia explica posibilele cauze care au generat aceasta situatie. Printe ele se numara caracterul "pasional, temperamental" al d-lui Fenyo, care face ca opiniile sa fie "exprimate pe un ton mai putin diplomatic". Mai mult, decizia Consiliului director se refera in continuare la "efectul produs de un mod de exprimare mai putin academic". Parerea mea este ca nu e vorba in cazul comentariului introdus de d-nul Fenyo de nuante si felurite tonuri subtile, neacademice, jignirea ramane aceeasi, modul de exprimare ales nu are relevanta.

Cea mai importanta mi se pare constatarea ca opinia exprimata s-a facut "probabil in nume personal". (Adica nu e clar inca, se mai cerceteaza). Eu nu cred ca d-nul Fenyo pe durata mandatului sau de membru (si presedinte) al Comisiei de apel in FRR are dreptul la opinii personale pe tema radioamatorismului romanesc sau a unor radioamatori, decat daca le expune intr-un cadru restrans, privat. D-nia sa, ca de altfel toti ceilalti radioamatori alesi democratic sa reprezinte Federatia, este in fiecare luare publica de pozitie purtatorul de cuvant al FRR. Daca un ministru in functie s-ar apuca sa scrie verzi si uscate pe un forum public despre viitorul economiei romanesti, spusele sale nu ar fi considerate in nici un caz opinii personale, chiar daca au fost scrise in afara orelor de program. Mai mult, cand cititorul este sa cantareasca afirmatia d-lui Fenyo cand acesta califica incapacitatea mea de a obtine scoruri bune in clasamente, de buna seama ca YO3JW are dreptate, caci stie el ce stie, nu degeaba a fost ales in conducerea FRR de atat de multi radioamatori. Asa ca d-nul Fenyo, folosindu-se si de credibilitatea data de functie, fara nici un dubiu, nu a vorbit in nume personal chiar daca d-nia sa nu constientizeaza raspunderea pe care este obligat sa si-o asume. De vreme ce "C. D. se delimiteaza de opinia si modul exprimare ale lui YO3JW", mai degraba s-ar fi spus clar: d-nul Fenyo s-a exprimat in numele Federatiei, insa intr-un mod iresponsabil. Nu inteleg cui ii ajuta aceasta protectie si imunitate la raspunderea disciplinara. Din cate stiu au mai existat si alte precedente plangeri similare impotriva d-lui Stefan Fenyo, aflat si atunci, ca si acum, in exercitarea prin mandat a unei functii de conducere in radioamatorismul YO. In fond scuzele cu caracterul "pasional, temperamental" sunt tot atatea circumstante agravante. D-nia sa este presedinte al Comisiei de apel in cadrul FRR, adica cea mai inalta instanta care rezolva litigiile care pot aparea in federatie. Ce fel de decizii impartiale poate lua o asemenea comisie daca are membri pasionali, temperamentali, care pot lua hotarari in functie de starea sufleteasca in acel moment? Si apoi, daca tot se cunoaste ca d-nul Fenyo mai jigneste pe unii si pe altii in nume personal, cum putem impaca articolul 82 din Statut referitor la membrii Comisiei de apel? "Comisia de apel se alege de catre adunarea generala prin vot deschis si este constituita din presedinte si 2 membri, alesi din randul radioamatorilor cu mare experienta în activitate, cu prestigiu si conduita morala ireprosabila". Consiliul director "nu-l pedepseste in nici un fel", dar mai mult, as putea adauga, nici macar nu-i atrage atentia asupra conduitei morale reprobabile. "Nici nu stiu daca se poate da macar un avertisment", completeaza vicepresedintele cu multa fermitate. Articolul 115 din Statut referitor la masurile disciplinare aplicabile persoanelor fizice spune totusi ca se poate.

O alta surprinzatoare circumstanta atenuanta data de Consiliul director este ca "YO3JW [nu este] singurul cu astfel de vocabular si frustrari". D-nul vicepresedinte zice ca nu exista "leac pentru acest gen de abordare a activitatii radio in YO". E ca si cum Politia mi-ar justifica mie de ce nu poate sa aplice nici o pedeapsa hotului care tocmai m-a jefuit, de vreme ce hotiile sunt atat de frecvente.

In cele din urma, chiar daca d-nul Fenyo ar fi jignit un alt radioamator fie si in nume personal, rezolutia Consiliului director de a nu face nimic este un semnal periculos pentru alti radioamatori tentati sa gaseasca solutii prin metode pasibile de sanctiuni disciplinare. In virtutea faptului ca desi Federatia a recunoscut ca s-a comis o jignire si s-a hotarat neaplicarea vreunei pedepse be baza constatarii ca fapta s-a produs "probabil in nume personal", tot astfel se vor considera de acum incolo si alte situatii similare. Daca de pilda un radioamator adreseaza injurii si cuvinte obscene in eter sau daca acesta deranjeaza legaturile radio ale altora, numai ANC va putea sa aplice eventuale sanctiuni. Comisia de disciplina trebuie numai sa constate daca faptasul s-a exprimat si a actionat "in nume personal". Daca da (si intotdeauna acesta este cazul), nici una din sanctiunile prevazute de Statut nu este aplicabila.

Va invit si pe dumneavoastra, stimati radioamatori, sa va exprimati parerea referitoare la aceasta solutionare. Comentariile facute fara patima si logic argumentate, strict legate de subiectul in discutie sunt cele care vor fi cele mai apreciate.

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 16-10-2008

11555

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (31)  

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-10-16 14:42:19 (ora Romaniei)
  • As avea si eu de comentat pe marginea acestui eveniment dar imi este teama ca nu cumva comentariul meu sa fie si el incadrat la calomnie!
    Fara patima: FRR nu are atributii sa aprecieze ce anume scrie un cititor pe un forum. Aici este problema intre cel care scrie si cel despre care se scrie. Cred ca reactia denota infantilism.

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-10-16 15:00:06 (ora Romaniei)
  • Citind strict acest articol, ma simt ofensat si jignit. In putinul timp acordat acestei pasiuni cu o statie nu tocmai bine "incaltata" intilnesc in eter radoamatori, probabil cu statii bine "pingelite", care ma fac sa ma simt egalul lor. Asa apare un sentiment de respect reciproc care, cred eu, da nobletea acestei pasiuni. Dar cand "un radioamator deosebit, vechi, cu activitate multa" (cum bine zice domnul Ciobanita), care este si membru in FRR, prin afirmatiile lui, imi da de inteleles ca sunt radoamatorii de rang inferior care "chiar cu statii bine "incaltate" si cu indicativ special nu ar urca in clasament", parca imi vine sa ma apuc de pescuit (cizmaria sigur nu ma pasioneaza).

  • Postat de Cristi - YO3FLR la 2008-10-16 19:59:17 (ora Romaniei)
  • Ciprian, amandoi il cunoastem pe Pit. Imi pare rau, ca trebuie sa citesc un astfel de articol. Cu toate acestea il consider pentru mine un prieten, cu care atunci cand am mers undeva, amandoi stim unde, si eu mai stiu, am mers la castig din punct de vedere radioamatoricesc. Totusi....cred ca un feedback din partea lui YO3JW se impune. Cu tot ce a adus bine in radioamatorismul din ultimii ani, si te asigur ca adus. Cu respect, Cristi.

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-10-17 07:15:24 (ora Romaniei)
  • Nimeni nu contesta meritele radioamatoricesti ale lui YO3JW. Dar ....

  • Postat de Mihai Carol - YO2LXW la 2008-10-17 10:54:15 (ora Romaniei)
  • Desi nu continua comentariul,spun ca nu se poate adauga nimic la cele scrise de Adrian YO3HJV.
    Recititil dle(la fel si cei cativa din YO)

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-10-17 11:58:54 (ora Romaniei)
  • PS. Oare oricine se simte calomniat pe acest site de altcineva, ar beneficia de acelasi tratament in "prime-time".
    Pentru Mihai, YO2LXW> Ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa! Voi continua opinia mea despre "becalizarea" spatiului radioamatoricesc pe blogul meu... 73!

  • Postat de Tudor Pacuraru - YO3HBN la 2008-10-17 16:24:14 (ora Romaniei)
  • Interesant fapt, disputa a avut loc in jurul unui articol postat prin Internet si s-a derulat in mare parte prin Internet. In mod semnificativ, o asemenea disputa cred ca nu ar fi putut avea loc in banda. Acolo lucrurile se rezolva mai usor - cam in patru cazuri din zece, scapi chiar fara ca preopinentul sa puna purtatoare!

    Intreaga situatie este deci produsul intruziunii Internetului in patriarhala lume a radioamatorismului - si rog pe impricinati sa o trateze ca atare. Spre exemplu, sa decida de comun acord sa continue disputa in 20m - avand in vedere propagarea, e de asteptat sa se impace inainte de a incepe cu adevarat!
    Altfel, nu-mi poate parea decat foarte rau ca doi colegi pe care-i stimez au ajuns in aceasta situatie. Iarasi, cred ca Internetul acesta e de vina...

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2008-10-17 17:24:47 (ora Romaniei)
  • Pit ! Era asa de simplu sa revii cu un comentariu in care sa arati ca nu ai realizat ca practic aduci jignire autorului. Fraza e clar atac la persoana. Nemotivat. Articolul e total altruist. Cu mult timp in urma, in "Shogun" citeam ca pentru asta cei doi s-ar fi duelat pe viata si pe moarte. Era vorba de ONOARE. Din comentariu reiese ca iei apararea "descultilor". Si de ani de zile, esti o persoana importanta in CA a FRR, si nu iei atitudine in acea nefericita impartire in SENIORI si JUNIORI. "Incaltat" sau "descaltat", deavalma. Vrei sa fie respectat CA. In revista noastra nr. 8 regulamentul CN SSB spune ca AA nu este multiplicator. Ca si in anii anteriori. Pe saitul nostru (al FRR) scrie ca AA ESTE multiplicator. Erai in SV. Dupa QTC, Vasile te-a felicitat ca ai activat un nou multiplicator in CN. Sunt trist. Totusi am inteles la QTC ca se vor accepta indicativele "speciale" in YODX. Deci ne-am certat degeaba. In SAC 2008 au fost o puzderie de indicative speciale. O frumusete !

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-10-17 20:02:55 (ora Romaniei)
  • Mai fratilor! Chiar trebuie sa rasturnati oala de noapte pe WEB 2.0??? Chiar nu mai sunt oameni intregi la minte care sa realizeze ca ce se intampla aici, este o vanatoare de vrajitoare? Ca cineva incearca sa foloseasca o FRR, vai de steaua aei - si asa sontaca- pentru a-si realiza diferite frustrari, mai mult sau mai putin intemeiate???
    Ce pisici va face sa acceptati sa fiti cititorii unor asemenea materiale de doi lei (si cincizeci), care nu au legatura nici cu logica, nici cu radioamatorismul?
    (...) Acest site devine, iata, un instrument de linsaj! Domnule Sufitchi, stiti ce? am primit e-mailul dvs. in care ma informati cu privire la politica de Copyright a acestui site si, va informez ca am facut unele mici ajustari. Daca, in continuare sunteti nemultumit de continutul paginii mele, va astept la tribunal. Ca eu nu sunt membru FRR, asa ca nu puteti sa ma tarati prin Comisii de disciplina cum, poate ati fi tentat!
    Putin ma intereseaza daca are sau nu dreptate Pit! Pur si simplu constat ca a ajuns o mana de oameni sa se erijeze in vocea reprezentativa a radioamatorismului romanesc cand, in realitate, sunt animati de tot felul de interese mercantile.
    Site-ul asta, odata punct de referinta, a decazut pana intr-acolo incat poate fi folosit pe post de hartie igienica (Acea hartie despre care plastic se exprima dl. Victor Rebengiuc dupa Revolutie!).
    E parerea mea si astept sa fiu dat in judecata pentru ea!
    yo3hjv

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-10-17 20:26:09 (ora Romaniei)
  • Prin ani '70 ascultam primele QSO-ri in banda de 40m, pe un receptor cu tuburi. Am devenit radioamator receptor, eram cel mai ferict om. Am dat examen pentru licenta de emisie, am luat examenul, dar autorizatia mult mai tirziu. Pentru a primi autorizatie trebuia sa o merit. Alti erau cei care decideau daca merit sau nu. Nu ii cunosteam pe acei domni, nu aveau program de audiente.... Acum aflu ca un indicativ special se ia in urma unei cereri, dar dreptul de folosinta ar trebui sa il aiba doar cei meritosi. Meritele cum se obtin? Poate raspunde domnul Pit. Sau poate raspunde domnul Adrian, fara teama de a fi "incadrat la calomnie".
    Dar nu trebuie sa va grabiti domnilor....
    Cu mult respect pentru cititori acestui sait Vasile.

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2008-10-17 21:45:47 (ora Romaniei)
  • Din cate stiu, "bine incaltat" inseamna bine dotat din punct de vedere tehnic (antene, putere). Daca cineva ar scrie despre mine ca nu voi castiga niciodata ARRL EME, cu siguranta nu as considera acest lucru o jignire. Asta fiindca stiu ca niciodata nu voi putea instala pe acoperisul blocului in care locuiesc 16-32 antene LY.
    Nu stiu care este dotarea lui Ciprian, dar banuiesc (sper sa nu fie considerata o jignire), ca nu are cele mai perforamante antene din lume. Iar cu un dipol si 100W (cu siguranta nu asta e dotarea sa), nu se pot castiga concursuri in ziua de azi. Sunt convins ca in ideea asta a scris Pit mesajul sau.
    Ciprian, am vazut pozele antenelor de la W3BP, de unde ai lucrat in CQWW. Posteaza o poza cu antenele tale si vei "inchide gura targului".
    Stiu, este greu sa accepti ceea ce consideri a fi un atac la persoana chiar pe site-ul tau, fiind convins ca faci ceva deosebit pentru activitatea de radioamatorism din YO (chiar daca unii cred ca sub acoperirea unor informatii utile si reportaje interesante se incearca manipularea masei largi de radioamatori spre ideile unui grup restrans). Dar va trebui sa alegi intre a fi arbitru sau jucator pe propiul site. Nu prea se poate si una si alta. Doar ca un exemplu: cum era cu " Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse."? Nu a fost valabil si in acest caz?
    In rest, toate bune! si cum spune pe la TV, sarea, zaharul si grasimile (eu as adauga si prea mult orgoliu), nu fac bine la sanatate! 73 de Codrut - YO3DMU

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-10-17 23:08:23 (ora Romaniei)
  • Sincer sa fiu, nu vad rostul acestei "confruntari".Pitt, dupa cate am citit, nu a semnat in numele FRR si nu inteleg de ce este implicata FRR.......... :-(.Parerea mea este ca acest aricol nu isi are de fapt rostul.Pitt si-a spus parerea, tu Ciprian ti-ai exprimat deceptia.Cred ca lucrurile trebuiau finalizate in acest stadiu.Fiecare are dreptul la propria parere.Ce ma intriga este implicarea FRR in situatia, in care repet, YO3JW si-a exprimat parere in NUME PROPRIU.Nu vad absolut de loc sensul.Faptul ca a postat, este dreptul lui.Nu sunt adeptul nici lui Pitt si nici a lui Ciprian.Pe Pitt l-am intalnit de cateva ori si am avut discutii placute, pe Ciprian , nu l-am intalnit dar mi-a facut placere sa stiu ca a pus la dispozitia radioamatorilor, un loc de intalnire dupa o frumoasa experienta la Romania Libera dupa cate imi aduc aminte, sper sa nu gresesc.
    Repet, declansarea acestei polemici nu poate face decat rau radioamatorismului YO.Parere mea!....vorba lui Nenea Iancu.
    Ma intreb de ce FRR a raspuns???????.......NU ERA IMPLICATA.Repet, Pitt a facut afirmatia in nume propriu.Nu a semnat FRR, a semnat YO3JW.
    Personal, inteleg frustrarile de ambele parti dar, nu aceasta era solutia.Raspunsul clar este gasibil in titlul aricolului:"Sesizarea este perfect indreptatita, dar jignirea a fost facuta in nume personal"Absolut corect!
    Cele bune Ciprian si Pitt.S-auzim numai de bine!

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2008-10-18 14:02:55 (ora Romaniei)
  • SINCER IMI PARE RAU CA S-A AJUNS LA ASTFEL DE ...INCIDENTE.

  • Postat de Paul - YO5IR la 2008-10-18 22:51:53 (ora Romaniei)
  • Pentru Florentin YO9CHO nu a spus nimeni ca ar fi semnat FRR. Ciprian s-a simtit jignit intr-un spatiu publi. Pentru asta a cerut o sanctiune disciplinara pe linie de radioamatorism.Comisia i-a dat dreptate lui Ciprian dar nu a luat nici o masura d.p.d.v. displinar sau sportiv.Decizie care nu are rost comentata facand parte din alta poveste.Asta e implicatia FRR. E o chestiune de principiu.In plus eu cred ca Ciprian s-a inversunat tot mai mult pe masura ce treceau sedintele in care cauza (care era pe ordinea de zi ,inteleg)nu era discutata.Probabil ca daca primea acelasi raspuns dar imediat dupa depunerea plangerii era de mult stins conflictul.In general cand avem treaba pe la institutiile bugetare cel mai tare ne irita rezolvarile tipic "romanesti"(taraganare dupa care raspuns evaziv).
    Ceea ce a facut si FRR .Asta nu a putut decat sa duca la inversunarea lui Ciprian.Oricum chestiunea cred ca a devenit deja o lupta petru principii ,ceea ce nu e rau.Inseamna ca avem radioamatori cu principii.Nici Pitt nu vrea sa renunte la principiile lui .Totusi eu cred ca si Ciprian si Pitt au destul discernamant ca acest conflict sa nu degenereze.Pana la momentul de fata din partea ambelor parti a fost o aparare de peincipii ceea ce nu e rau.Pentru Vasile YO5PEZ autorizatia care se primeste mult in urma certificatului este strict o prooblema de functionalitate a ANRC si nu esti singurul in aceasta situatie.De obicei daca nu ai la dosar un banal timbru de 1 leu nu primesti autorizxatia.Prooblema e ca nici nu te anunta nimeni ca nu ai dosarul complect.Stiu N cazuri.Deci in cazul asta nu are nici un amestec nici FRR nici Pitt.Indicativ special poate obtine orice radioamator din Romania conform legislatiei in vigoare.Acolo nu scrie nimic de merite.Daca ai facut o astfel de cerere si nu ai primit indicativul spune-ne si noua.Altfel nu amesteca o discutie de pe forumuri cu legislatia in vigoare.
    Pentru Ciprian ,sant curios daca Pitt ar fi postat acelasi mesaj pe orice alt forum ,daca ai fi reactionat la fel.Desigur principiile sant aceleasi indiferent de forum dar reactia ta poate a fost mai mare din cauza ca a fost pe site-ul administrat de tine.Pentru Adrian YO3HJV teoretic ca sa devii membru (sau membru afiliat)al unei organizatii trebuie sa indeplinesti niste conditii.Daca acea organizatie are si o comisie de disciplina e la fel de normal ca acea comisie sa se ocupe de conflictele sau abaterile aparute si sa dea solutii conform regulamentului pe baza careia acea organizatie functioneaza.Asta teoretic. Practic in cazul nostru nu stiu care a gresit mai mult Ciprian ca a facut o sesizare disciplinara spre organizatia din care face parte sau incapacitatea organizatiei respective de a da curs solicitarii.Prooblema e ca FRR nu este o organizatie ci o institutie,si atunci iarasi se revine la vechea problema de organizare radioamatoriceasca,daca cu FRR sau fara ,daca hobby sau sport daca si alti daca.Totusi in conditiile date eu nu cred ca Ciprian a gresit cu ceva pentru ca s-a adresat Comisiei de disciplina.Oricum din toate povestile de pe pagina aceasta conflictul evident dintre tine si Ciprian mi se pare mult mai grav decat povestea initiala.Doi radioamatori cu site-uri vizitate de multi radioamatori pe internet nu reusesc sa se inteleaga pe teme de copyright.
    Astea fiind spuse va urez tuturor mai putina patima pe forumuri si mai multa patima in activitatea de radioamator.
    Paul

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2008-10-19 13:06:42 (ora Romaniei)
  • Il cunosc pe Ciprian doar din e-mail-uri , hi ! iar pe Pit il cunosc personal si ii respect pe amandoi pentru ce au facut si ce fac pentru radioamatorismul romanesc. Eu nu am avut probleme de acest gen , desi au fost uneori mici incercari din partea unora pe alte pagini ale radioamatorilor sau chiar si pe aceasta pagina .... Personal si eu consider ca FRR nu trebuia implicata .... o parere pe un forum chiar si de radioamatori ramane o parere personala , nu este in numele FRR ... Ii salut pe amandoi si pe cititorii acestei pagini. '73 , yo3gh, Dan.

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2008-10-19 13:48:37 (ora Romaniei)
  • Sa ne certam, sa ne certam! Adversarii nostri jubileaza! Pe 23/24 august a existat un schimb de mesaje privat intre Ciprian si Pit. Ciprian i-a aratat ca s-a simtit jignit. Rece si impasibil, Pit nu a simtit nevoia sa revina cu o corectie. Daca nu imbatranim frumos, atunci "vai de mama noastra!".

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-10-19 13:52:27 (ora Romaniei)
  • De altfel in aceasta situatie, nu inteleg de ce nu a functionat, citez: "Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse. "
    ???????????????

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-10-19 14:01:06 (ora Romaniei)
  • Pe la 1600, William Shakespeare scria o piesa de teatru.Numele ei este "Much Ado About Nothing "
    Sa fim sanatosi cu totii!
    73!

  • Postat de Catalin - (neradioamator) la 2008-10-19 18:03:29 (ora Romaniei)
  • ...si problema care este ? Oare, este un pacat ca operezi statii radio bine dotate tehnic ? La o dotare buna, trebuie si operatori buni, pe masura ! Ce nu este bine, in a te afla printre cei buni - printre valori ? Trebuie, sa fie cineva de acord cu aceasta - ne trebuie aprobarea cuiva, a vreunui lider de opinie sau vreo organizatie ? Cred ca este vorba doar de " oftica " personala specific romaneasca, valabila in toate timpurile si-n orice imprejurare. Pacat ! dar ofensa ramane tot ofensa, realizata de cineva care atat poate, si atat intelege !.

  • Postat de Marius - YO2LOJ la 2008-10-19 18:55:44 (ora Romaniei)
  • Nu vreau sa tin partea nimanui, dar Ciprian n-ar trebui sa demonstreze, daca afirmatia "poate de aceea prefera sa fie operator la unele statii bine "incaltate", decat de acasa, unde chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament!" este intr-adevar o calomnie? De exemplu ca poate sa se ridice in clasament lucrand de acasa cu indicativ special? Pentru ca atata timp cat nu o face, respectiva afirmatie ar putea fi adevarata.
    Din nou repet, nu atac o persoana ci doar analizez un text care cred ca a iscat mai mult scandal decat ar trebui.
    Pe de alta parte, nu inteleg implicarea FRR intr-o disputa intre doua persoane private in spatiul internet-ului, care de bine de rau inca nu tine de FRR, oricat de mult s-ar dori-o unele persoane de acolo.
    Toate cele bun.

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-10-19 19:56:13 (ora Romaniei)
  • Pentru Marius, YO2LOJ: Eu cred ca Ciprian a demonstrat pe loc ca Pit nu avea dreptate (vezi
    http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=510);
    "La editia 2000 a acestui concurs (YODX Contest) am obtinut titlul de campion international folosind indicativul YO3FWC, 100W si o antena verticala 14AVQ montata pe un bloc in cartierul Vitan"

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2008-10-20 16:45:46 (ora Romaniei)
  • N-am citit "subiectul" ca sa nu ma pozitionez de partea unuia sau a altuia. Am sesizat insa ca e vorba de un scandal "oficial" sau oficializat. Am mai citit cuvintul "jignire" pe care nu-l inteleg aici (n-am accese de orgoliu). Nu-mi miroase bine introducrea "autoritatilor" intr-o disputa personala. Te-a facut cineva bou (e doar un exemplu), da-i o replica pe masura. Dar nu te du sa-l torni la "politie". Repet, n-am citit despre ce jignire e vorba si cine cui i-a adresat-o, e cam lung textul, nu-mi place doar cind in discutii personale trebuie tirita comunitatea.

  • Postat de Catalin - (neradioamator) la 2008-10-21 07:43:30 (ora Romaniei)
  • Daca nu ai onoare, nu ai nimic !. Aceasta diferentiaza un om de o carpa, iar un individ cu functie publica - in comunitate, nu mai este doar un individ ptr. comunitate ci este public, trebuie sa aiba gija ce scoate pe gura - vezi cazul Basescu, un alt "iresponsabil" - acestia cred ca de pe pozitia lor, pot spune " ce vrea muschii lor " - ca minte nu au ! in aceste cazuri, comunitatea trebuie sa-i taxeze, deoarece ei reprezinta comunitatea ! dar, sa ne mai mire ceva ?

  • Postat de Pit - YO3JW la 2008-10-21 12:37:48 (ora Romaniei)
  • Pentru inceput imi cer scuze ca acest mesaj apare asa de tarziu!........ Se pare ca subiectul YO3JW este un substantial material pentru radioamator.ro la http://www.radioamator.ro!
    Doresc sa-l informez pe dl. Sufitchi si compania ca imi pastrez afirmatia, fapt confirmat si in concursul din 2008. Domnia sa nu a operat de acasa cu echipamentul propriu ci a fost oaspete la W3BP la 190km departare si a inceput concursul cu ceva intarziere din cauza ceasului.... folosind 5 el in 20m, 4 el in 40m, full size GP in 80m, 1200W... asa cum apare in forumul YODX. Am participat si eu in YO DX HF Contest, La un moment dat se auzea numai 4-5 statii din W. Una dintre ele era N2YO operand de la W3BP. Domnule Sufitchi, nimeni nu v-a pus la indoiala calitatile de operator, dar asa cum ati aratat in articolul Dvs: "Indicativele "uzuale" nu au nici un handicap fata de cele "speciale". Altele sunt ele "motivele" pentru care unii sunt in clasamente mai sus decat altii." Una din conditiile ca sa se castige AZI un concurs este
    sa ai o inzestrare corespunzatoare dpdv logistica. Afirmatia mea se refera la acest lucru si viata a dovedit-o ca am dreptate. Observ ca OMUL YO3FWC
    pe care-l cunosc are parca o alta gandire acum fata de cel pe care-l stiam. Acest lucru ma duce la mesajele schimbate in particular si unde dintr-o afirmatia "un pic ofensator" la o distanta de numai 3 ore primeam un mesaj care parca nu era stilul Dvs si se facea
    pentru prima data referire la calitatea mea "oficiala" !
    In continuare s-a batut moneda pe acest lucru! Acum aveti un raspuns din partea CD. Este parerea Domniilor lor, nu a mea! Parerea mea
    personala, pe un forum radioamatoricesc nu e a unui ministru, nici a unui reprezentant oficial. Este pararea mea asa cum multi alti
    au. Si eu m-am simtit ofensat de cele scrise de unele mesaje. Am avut decenta de a fi la subiect. Se pare ca exista o noua tendinta
    de a urmarii cu lupa daca cumva nu se zice ceva nelalocul sau. Foarte bine! Dar sa fie aceeasi pentru toata lume, nu numai pentru unii!
    Dar se pare ca se incearca, asa cum a fost si cazul articolului la care va referiti, sa impuneti noi reguli in activitatea radioamatorilor YO.
    Doresc sa va informez ca forul suprem de conducere al FRR este Adunarea Generala si nu persoanele individuale.
    Parca asa este in democratie! Va propun sa participati in activitatea radioamatorilor YO respectand prevederile statutare. La indemnul
    Dvs de a folosi indicative speciale au raspuns cativa radioamatori YO, care astfel au acceptat ca logurile lor sa fie considerate de
    control. Surprinzator pentru mine a fost si participarea vicepresedintelui FRR care, poate ma insel, avea "obligatia" cel putim morala
    de a nu da exemplu in a nerespecta prevederile regulamentare ale concursului! Dar asta-i alta poveste si nu intra sub incidenta Comisiei de disciplina! 73 Pit

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2008-10-21 18:39:25 (ora Romaniei)
  • Multumesc tuturor celor care prin comentariile lor au fost de partea mea, dar de asemenea multumesc tuturor pentru opiniile exprimate pana acum.


    Pentru d-nul Fenyo am urmatoarele raspunsuri:


    1) Remarca sa privitoare le capacitatea mea de a obtine rezultate bune in concursuri nu avea nici o relevanta in contextul articolului si de aceea a fost considerata afront personal. D-nul Fenyo a incercat sa induca ideea ca eu in nume personal incerc sa promovez tematica abrogarii prevederii referitoare la indicativele speciale. Lucrul este evident neadevarat. Marturie stau: un sondaj de opinie, comentariile exprimate prin diverse forumuri sau sub articole, opiniile sustinute de exceptionali operatori romani in concursuri, inclusiv de Secretarul general si de presedintele Comisiei de unde scurte. Dar cea mai importanta dovada este aceea ca indicativele speciale sunt pana la urma permise in YO DX Contest, asa cum s-a decis la ultima sedinta a CA, in pofida rezistentei d-lui Fenyo. In acel articol eu nu am facut decat sa exprim in cuvinte o opinie a majoritatii cititorilor acestui site, motiv pentru care autorul acelui articol a fost "Radioamator.ro". De altfel eu personal nici macar nu pot fi suspectat a trage foloase din posibilitatea de a utiliza indicative speciale, de vreme ce la acest concurs nici nu particip ca statie romaneasca.


    2) Chiar daca as fi sprijinit in mod personal permiterea indicativelor speciale in concursul international, dl. Fenyo amesteca merele cu perele. Este vorba despre indicativele speciale alocate statiilor romanesti, nu straine. In exemplele in care dl. Fenyo ma incrimineaza eu operez la categoria "statii non-YO" la care nu exista nici o disputa despre indicativele speciale. Deci ca sa-si sustina in mod just teoria, YO3JW ar fi trebuit sa se refere la participarea mea in YO DX HF Contest folosind un indicativ special YO. Prin urmare de unde stie d-nia sa ca eu "chiar si cu indicativ special [YO] nu as urca in clasament"? Am folosit eu vreodata in acest concurs un indicativ special pentru ca dl. Fenyo sa derive o asemenea concluzie? Am folosit eu vreodata avantajele unei statii bine "incaltate" cat am participat in concurs la categoria individual seniori? Eu nu imi amintesc sa fi utilizat mai mult de 100 W si antene filare sau verticale in acest concurs, ca participant YO.


    3) Este regretabil ca dl. Fenyo nu realizeaza ca trebuie sa fie mult mai circumspect cu opiniile pe care le emite in "nume personal" pentru ca persoana si functia sunt una si aceeasi atunci cand e vorba de tematici din sfera de activitatea a FRR. Presedintele Comisiei de apel mai mult ca oricine este chemat sa aiba o opinie obiectiva, nepartizana, in folosul comunitatii care l-a ales. Pentru cine nu stie, iata ce sarcina are Comisia de apel (Art. 82): "Comisia de apel judeca apelurile introduse de membrii federatiei impotriva hotararilor pronuntate de colegiile si comisiile centrale, precum si pe cele ale Asociatiilor judetene." Ce incredere va mai avea radioamatorul in impartialitatea comisiei cand insusi presedintele acesteia emite pareri personale despre regulamente si pune la zid radioamatori fara macar sa prezente sumare argumente? Este de aceea esecul Consiliului director si al Comisiei de disciplina de a trece cu vederea un astfel de comportament calificandu-l ca o nevinovata "opinie personala". Semnalul ca si in viitor Federatia va asista impasibila la repetarea unor asemenea situatii a fost dat, din nefericire.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-10-21 22:14:18 (ora Romaniei)
  • Nu subiectul YO3JW este principalul material ci posesorul indicativului prin actiunile sale extrem de greu de delimitat in calitate oficiala, de membru al CA si de cea neoficiala de radioamator, membru al unui club afiliat F.R.R. De parca ar fi vorba de o dedublare de personalitate! CD a fost pus intr-o postura extrem de delicata, dupa cum se vede si din comentariile aflate sub acest articol. A nu se intelege ca daca eu am scris acel raspuns, am fost in totalitate de acord cu el. Din respect fata de cuvantul dat, asa cum se vede in citatul expus de N2YO, am trimis mesajul conf deciziei C. D. Probabil ca va fi o discutie cu Pit ptr a putea face o delimitare stricta intre pozitia oficiala si cea neoficiala. E insa greu, ptr ca un litigiu aparut trebuie dezbatut de ... Pit. Deci ....
    Ref la participarea mea cu indicativ special, am facut-o in mod deliberat cu dorinte de a aduce o schimbare in sensul modernizarii concursului in criza de participanti atat din YO cat si din strainatate. Nicidecum la indicatia N2YO sau a altor radioamatori din YO, asa cum s-ar putea intelege!
    Aceasta modificare a fost discutata de minim 3 ani, fiind pusa in discutie de YO9HP pe yodxgroup dar pana la urma ingropata! Au fost si alte modificari discutate dar eu am putut da un semnal numai la capitolul indicative speciale. Nu am luat locul nimani, am convingerea asta!
    Imi asum raspunderea, atat personal, cat si ca vicepresedinte FRR pentru aceasta ruptura in sensul pozitiv.
    Am convingerea ca schimbarea regulamentului YODX HF, impreuna cu eforturile lui Ovidiu YO2DFA, vor mobiliza mai multi radioamatori YO si va fi un punct de pornire catre un concurs animat, disputat!
    Sper, inca, sa vad macar o umbra de regret in modul de folosire a limbajului tuturor celor care au scris la limita dintre urban si suburban! Ar fi un semn de decenta si civilizatie! Un semn ca unele lucruri se vor schimba in YO din 2008 inainte.
    Ptr YO3HJV: ma surprinde ca se expun unele lucruri pe site si esti atat de vehement. Si tu scrii pe blog la fel, deci nu vad marea diferenta! In plus, nu poti trai in borcan sau perfect ecranat. Cand sunt probleme, de orice fel, ele trebuie discutate. Aici nu suntem in instanta unde chiar daca nu ne convine, trebuie sa acceptam sentinta! Nimeni nu este posesorul adevarului suprem pe pamant: exista argumente pro, contra,opinii neutre. Toate trebuie citite, intelese, in masura in care se poate, si rezolvate (in mai mica sau mai mare masura). Trasul concluziei gen "infantilism" nu suna ... deloc bine. 73 si sa mai auzim si de bine, ca din celelalte ... destul de multe! Calin

  • Postat de CREANGA MUGUREL - YO7GDB la 2008-10-22 10:28:46 (ora Romaniei)
  • Si asa ne-am facut de ris in tota europa si numai nu cred ca mai trebuia si asa ceva.
    PIT are multe merite care trebuie recunoscute de fiecare dintre noi.
    Si daca a avut o iesire necontrolta nu trebuie sa facem o tragdie din asta

  • Postat de Dinescu-Craciun Stefan - YO4NAT la 2008-10-22 21:14:07 (ora Romaniei)
  • Domnilor....sa nu uitam ca suntem domni. Putem daca vrem sa rezolvam aceste probleme cu putina diplomatie. Multora dintre noi ne face bine sa zabovim inainte de a scrie un comentariu la un articol....mai ales ca Internetul ne permite sa trecem in revista ce am scris si apoi sa dam click pe "Trimiteti comentariul". Niciodata nu e rusinos sa iti ceri scuze ca sa inlaturi orice dubiu ca ai fi malitios. Fiti domni si nu ezitati sa va cereti scuze daca o persoana a fost sau i s-a parut ca a fost jignita. E treaba de conceptii, moralitate, buna crestere, nu tin partea nimanui dar sa nu uitam sa ne cerem scuze, sa iertam, sa spunem "pardon" chiar daca nu am vrut sa deramjam. Va urez multa stapanire de sine, buna crestere si mai multa atentie in momentul in care postati. "Verba volant, scripta manent" domnilor. Cu respect YO4NAT.

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2008-10-22 23:04:14 (ora Romaniei)
  • Stefan = YO4NAT e un tanar de doar 28 de ani. Si ne-a cam pus la punct! In final, am realizat tot "conflictul": Ciprian e departe de tzara. Nicaieri nu alearga cainii cu covrigi in coada. Din timpul lui liber face multe pentru radioamatorii din YO. Sunt sigur ca-i e dor de tzara. In YODX s-a dus la o dotare mai buna. Ca noi, cei de aici, cu sarmele noastre, sa-l auzim si sa ne auda mai bine. Si poate si sa castige un roman in NA. Pentru asta noi iti multumim, Ciprian! Cuvintele lui Pit te-au ranit. Pit a facut, face si va mai face multe pentru YO. Dar trebuie sa accepte ca veniti si voi, tinerii, din urma. Si ca trebuie sa ramaneti cu amintiri placute despre inaintasii vostri. 73!

  • Postat de Pit - YO3JW la 2008-10-27 12:17:14 (ora Romaniei)
  • Onorati Domni ! Acolo unde s-a supus la vot un lucru decizia a fost respectatata. Asa si dupa ce la ultimul CA s-a decis cu 8 la 7 voturi folosirea indicativelor speciale in YO DX HF contest. Cum si cine a votat pentru, nu discut. Asa e democratic! Pe site insa se incearca din rasputeri sa se impuna federatiei opinii care nu sunt venite pe caile statutare. Se pare ca acesta este sensul demersurilor unora din cei mai infocati comentatori anti YO3JW! ......... Cat priveste decizia CD. La orice for justitiar se asculta si cel reclamat. Aici au participat numai ..... cei care au decis! Pit

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2008-11-02 00:03:32 (ora Romaniei)
  • Titlul articolului se potriveste perfect cazului meu - dar pentru Dumnezeu - Ciprian....ce s-ar fi intamplat daca Pit iti trimitea un Email in care sa te ameninta ca la un simpozion in afara de YO "iti trage o flegma intre ochi" cum mi a scris mie YO5OEF - Boby? Eu cred ca uneori suntem prea sensibili si reactionam mult prea vehement. In general nu pun la indoiala nici la Pit rea credinta - doar poate lipsa de tact sau "diplomatie". De altfel in cazul meu a fost o "sedinta" la Baia Mare la care au participat si din judetele limitrofe si YO3HKW.Timp de 3 ore am ascultat cu totii autoelogierile monotone lui YO5OEF dupa care eu am facut apel direct sa savarseasca aici in public amenintarea.....crezi ca a facut? ?"Marea familie" idilica de altadata a radioamatorilor nu mai este pentru ca acum traim in democratie prost interpretata in care credem ca ne este permis frauda bine camuflata, minciuna bine cosmetizata si nu luam atitudine de bolboroselile nonvalorilor pentru ca - ne e lehamite, pentru ca uneori suntem oportunisti. Amin.
    73 de Miki

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sesizarea este perfect indreptatita, dar jignirea a fost facuta in nume personal"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact