hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Formatul Cabrillo in concursurile romanesti

Stefan Fenyo YO3JW

Stimati colegi,

A mai ramas putin timp pana ce va incepe traditionalul YO DX HF Contest. Pentru cei care vor trimite loguri pe hartie este de gasit lisa tip FRR la www.hamradio.ro sau la www.radioamator.ro.

Pentru cei care vor sa trimita fisierele in format electronic prn internet sau pe discheta, anul 2004 aduce o noutate: necesitatea ca aceste fisiere sa fie sub format CABRILLO (dupa model ARRL). Cum se poate crea un astfel de fisier?

DL5MHR are un set de programe pentru concursurile YO si se poate lua de la aceleesi surse ca formatul pe hartie.

Mai exista un program realizat de YO9HG care poate fi luat de la: http://www.geocities.com/yo9hgpage/ Ambele programe permit realizare alogurilor si dupa concurs cu introducerea datelor de mana dupa evidenta de pe hartii.

DL5MHR lucreaza sub Windows, YO9HG lucreaza sun MS-DOS. Va rog sa incercati folosirea programelor ce pot ajuta implicit pe cei ce vor verifica concursul... Urmariti cu atentie helpurile programelor... Daca aveti probleme comunicati cu DL5MHR@01019freenet.de si aducetii-i la cunostinta necazurile. La fel pentru YO9HG@yahoo.com.

YO9HG va arbitra electronic campionatul de Unde Scurte in 80m SSB (fonie). Aici vor trebui trimise fisiere CABRILLO. Obisnuita-va cu programele respective.... Numai asa se poate gasi o cale comuna... Sper ca am fost pe intelesul dvs.

Mai avem o sansa de a discuta la Satu Mare.

Stefan Fenyo YO3JW

Articol aparut la 22-7-2004

8426

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (10)  

  • Postat de Florin - YO9GJX la 2004-07-23 02:47:43 (ora Romaniei)
  • Un program sigur care functioneaza impecabil si cu YODX HF este AAlog care are disponibile si sursele (se pot folosi ca model) si se gaseste si in varianta pentru Windows.E de tip modular si creaza trei formate:
    Cabrillo, ADIF-eqsl si TXT.
    Bafta

  • Postat de emil - YO3SV la 2004-07-23 05:59:35 (ora Romaniei)
  • Penultimul aliniat suna a sentinta: ori,ori! Sa asteptam concursul,yo9hg sa-si faca arbitrajul in 80m ssb,si sa numaram citi participanti au fost.Abia acum putem stii daca lingurita cu untura de peste obigatorie a fost inghitita sau scuipata!

  • Postat de Nicky - DL5MHR la 2004-07-23 06:11:50 (ora Romaniei)
  • Pentru Florin, formatul ADIF este format Adif (nu exista format ADIF-eqsl).
    Programele YODX respectiv YOUS permit formate TXT, Cabrillo, STH (formatul DARC), format ADIF respectiv arhivare QSO (cerut de regulamente)

  • Postat de Singur, ca da - la 2004-07-23 06:40:18 (ora Romaniei)
  • Sunt convins de utilitatea modernizarii si usurarea activitatii de corectare loguri,iar uniformizarea /standardizarea unor formate ajuta enorm.Asa este!Absolut necesar,fara discutie!DAR...activitatea de corectura loguri concurs este mult usurata de lipsa de participare a colegilor YO, pe care nu-i intereseaza participarea in concursuri,multi radioamatori cu pretentii,experienta,membrii YO DX club,habar nu au de existenta si participarea in concurs!AICI-trebuie umblat!sa avem ce calcula/corecta...Nu avem pacient ptr. untura de peste,din pacate...semneaza un not-member YO DX-c si nici FRR.Ramane (cum s-a stabilit)-de vazut/de auzit !!

  • Postat de Pit - YO3JW la 2004-07-23 09:07:46 (ora Romaniei)
  • Raspuns pentru YO3SV

    Salut Emil!
    Voi fi rautacios!
    Chestia cu sentinta este ca o chestie gazetareasca cand se doreste a prezenta un singur aspect al problemei. La fel si tu ai luat numai penultimul paragraf uitand de primul!
    Oare dece nu se ia ttul unitar si se cauta numai ceea ce ni se pare mai delicat.
    Cred ca ar fi bine sa incercam a vedea cum ne putem implica si nu de a vedea cum sa ne fofilam...
    cu stima, dar rautacios
    Pit

  • Postat de Nelu - YO5OZC la 2004-07-24 09:41:01 (ora Romaniei)
  • Cum procedam cei care NU avem calculatoare?
    Cum procedam cei care avem calculatoare dar NU putem "sustine" financiar
    internetul?
    Cel putin in aparenta, "arbitrajul electronic" devine discriminator.

  • Postat de Pit - YO3JW la 2004-07-25 15:45:03 (ora Romaniei)
  • Pentru Nelu YO5OZC
    Dragul meu, pot sa remarc aceeasi superficialitate ca si la YO3SV. Ai citit primul aliniat?
    daca da intrebarea trebuia sa vina : de unde pot lua fise de concurs tip FRR? Fiind membru al FRR poti intreba la FRR!
    Comentariul tau este pe langa "chestiunea zilei." Oare ce ai inteles din arbirajul electronic? Ca tu vei fi obligat sa trimiti fisiere tip cabrillo? Daca asa ai inteles imi pare rau. Acest sistem usureaza munca de verificare a logurilor. Cel ce va face verificarea nu mai este obligat sa reintroduca datele sosite pe calculator deoarece cel care trimite un astfel de log a putut face acest lucru. Tu care nu poti sustine financiar si nici nu ai la serviciul tau acces la internet vei trimite (poate) fisa ta clasica pe formular tip FRR.
    Unde-i discriminarea? Nu de alta, dar s-au vazut asa de multe minuni incat cei ce vor trebui sa introduca ei datele tale pe calculator sa poata gasi un singur tip de formular. Si ar mai fi o treaba... aceste fise pot fi folosite de un om care poate nu stie ce este aceea radioamatorismul si cu ce se mananca un astfel de concurs. El va trebui sa introducadatele asa cum sunt si sa le poata citi fara interpretari asupra continutului. Dece vor trebui scrise citet.
    Ca se face arbitraj electronic acest lucru e bine de stiu, dar nu te afecteaza defel, numai in cazul in care poate nu ai inteles despre ce este vorba. Poate ca am reusit sa-ti dau unele indicii
    73
    Pit

  • Postat de Nicky - DL5MHR la 2004-07-26 04:12:17 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care au calculator si nu au internet, nu e nici o problema. Daca fisa electronica exista pe calculator, aceasta poate fi citita pe o disketa magnetica si disketa poate fi trimisa prin posta. Ca valoare este tot ca fisa trimisa prin internet deoarece de pe disketa se pot citi datele direct in calculator.
    Nicky

  • Postat de Nelu - YO5OZC la 2004-07-29 11:17:24 (ora Romaniei)
  • Pentru Pit YO3JW.
    Ai perfecta dreptate,nu se poate imputa caracterul discriminator
    arbitrajului electronic (ar fi culmea!), vroiam doar, in comentariul meu,
    sa atrag atentia asupra unei posibile situatii care: IN APARENTA! ar putea
    lasa senzatia discriminarii. MEA CULPA pentru comentariul facut, cum spui
    tu, pe langa "chestiunea zilei". 73! Nelu.

  • Postat de MARIUS RADA - YO7HHI la 2005-10-25 18:52:04 (ora Romaniei)
  • Domnilor va salut,sper ca nu apar tirziu dar subiectul este in top ,este f.usor sa fiu subiectiv;concursurile sunt CONCURSURI iar organizaturi au dreptul de a impune conditiile de participare DAR suferim din cauza slabei participari.Despre cabrillo au fost si vor mai fi discutii,polemica creeaza progres,este greoi la inceput(mult volum de munca pt off line)dar as vrea sa atrag atentia asupra cheltuielilor care se reduc pt.ambele tabere ,hi-apare posibilitatea confirmari primiri mult mai usor si inca multe avantaje ,asa mai departe. Mai sunt probleme dar daca vrem vor dispare. A trecut si CNSSB,abia astept rezultatele,si binenteles comentariile. eu unul am folosit pr.dl5mhr cu ceva probleme in privinta datei dar am reusit sa fac cabrillo,vom vedea;trebui sa tinem pasul chestiunea ar fi daca vrem cu adevarat.IN final inchei cu sincera speranta ca am deranjat ,73 cu placere la reauzire.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Formatul Cabrillo in concursurile romanesti"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact