hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

IARU 50 MHz 2008 UN CONCURS DE COSMAR...

Adrian Done YO8AZQ

Am plecat de vineri de la club din Suceava cu ganduri mari si pline de speranta, dupa 7 ani de munca si participari successive la acest concurs a venit si editia 2008. Dupa ce am reusit sa pregatim echipamentul radio si o echipa numeroasa, am plecat la drum, un drum greu si plin de gropi, mai ales pe ultima portiune, un efort care pana la urma s-a dovedit a fi inutil. Ajunsi sus pe varful muntelui am inceput montarea echipamentului, a antenelor (un Quad cu 7 elemente si un Yagi 7 elemente), lucru destul de dificil pentru ca se intuneca. Seara reusisem sa instalam numai Quadul, restul ramanand sa instalam sambata dimineata.

Sambata ora 17 suntem pregatiti cu echipamentul instalat,incepe concursul, propagare buna, incep surprizele... perturbatii facute din zona Campulungului. La inceput s-a crezut ca e o gluma, schimbam frecventa de apel, un apel si incep perturbatiile. Imposibil de lucrat, incepem sa dam telefoane in incercarea de a opri pe cel sau cei ce faceau aceste perturbatii. Lucru inutil. Nu mai e nimic de facut. Incercam sa continuam in telegrafie, dar perturbatiile continua. Cam asa s-a desfasurat prima parte, pana la ora 23:30, cand inceteaza aceasta bataie de joc, dar nu inainte de a ne ura succes... Mai reusim sa facem cateva QSO-uri.

Duminica dimineata incepem devreme, dar dupa putin timp incep si perturbatiile, intoarcem antenele pe maxim de semnal: 59+60 dB din zona Campulung Moldovenesc Est. Dam telefoane, poate reusim sa-l convingem pe cel ce a pus la cale acesta batjocora, dar nici un efect. Vorbim cu alte statii sa ne monitorizeze emisiunea si sa ne confirme sau sa ne dea o mana de ajutor. Renuntam cu doua ore inainte de sfarsitul concursului. Cade propagarea si... inceteaza perturbatiile.

Pacat de efort, am instalat 2 antene, amplificator, calculatoare, corturi, piloni, antena, grup electrogen, statie radio... si multe altele. Dupa 7 ani de participari in acest concurs, perioada in care am capatat experienta, am reusit sa aducem o echipa din Romania pe primele locuri din Europa. In fiecare an am incercat sa imbunatatim cate ceva, am inceput cu antenele, QRO, anexe. Anul acesta a venit si momentul mult asteptat: am schimbat transceiverul cu unul mai performant de ultima generatie: un ICOM 756 PRO3, lucru care s-a facut cu mari eforturi. Ce folos cand se gaseste cate un coleg de-al nostru care isi manifesta frustrarile in asemenea momente si ne fac de ras, si nu in YO, ci in toata Europa, (si poate mai departe) si isi bate joc de munca, banii si timpul nostru!

Cred ca in momentul in care reusesti sa obtii rezultate bune in concursurile mari, incepi sa deranjezi, iar daca nu ai aprobare de la unii (se stiu ei care...) patesti ca in imaginile ce insotesc aceste cateva randuri. Pe aceasta cale le cerem scuze celor care au incercat sa ne contacteze, dar am avut urechile infundate de un "coleg " de-al nostru. La aceasta activitate ne-am deplasat cu 5 autoturisme, am fost 16 radioamatori si viitori radioamatori (unii insotiti de sotii si copii), au fost prezenti si viitori radioamatori, la care, din pacate nu am avut ce sa le aratam... in afara de desfasurarea de forte. Am plecat cu un gust amar...

Tinem sa multumim celor care au incercat sa ne ajute sa localizam pe cel ce nu si-a gasit inca locul in randul radioamatorilor adevarati.

Ramane intrebarea ce va face FRR-ul, dar nu numai... Va lua cineva vreo masura din cei ce au parghiile legale sa o faca?... Asteptam raspunsuri... si speram ca ele sa apara. Astfel alti hami sa nu mai pateasca ce am patit noi.

Adrian Zait YO8SSX
Adrian Done YO8AZQ
Gh. Simioniuc YO8RDU
Dumitru Pintileasa YO8SSO
Cezar Leseanu YO8TLC
Ioana-Alis Simioniuc YO8RQF
Radu Chisalita YO8SXX
Stefan Mancas YO8DOH
Alexandru Mancas YO8TOH
Milan Crasi YO8BDW
Doina Simioniuc YO8TDU

Adrian Done YO8AZQ

Articol aparut la 24-6-2008

14044

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (65)  

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2008-06-25 05:23:08 (ora Romaniei)
  • Draga Adrian, Am toata simpatia pentru efortul echipei de la YR8B. Din pacate incidente de acest gen sunt frecvente in activitatea radioamatorilor si nici macar nu reprezinta ceva nou. In concursurile de HF am avut de multe ori parte de QRM neidentificat, sau de interpelari punctuale. Solutia adoptata de mine a fost sa cedez primul si sa schimb frecventa. Se pare ca in cazul vostru nu a dat rezultat, pentru ca erati vizati, indiferent de frecventa (oricum este vorba de un concurs monoband) sau mod de lucru. O alta solutie ar fi fost ca, in SSB, sa lucrati split, emitand pe o frecventa si ascultand pe doua frecvente, asa cum se lucreaza in mod curent in concursurile de SSB in banda de 40 m (de exemplu: apel pe 50150 si receptie pe 50150 si 50155). ICOM-756PRO3 are dual watch si ati fi putut incerca, chiar daca multi corespondenti nu ar fi inteles de ce este nevoie sa lucrati split. Sunt convins ca, daca ati fi reusit sa continuati traficul de concurs in aceste conditii, ignorand perturbatia intentionata, atunci respectivul “inamic” ar fi incetat QRM-ul dupa maximum 10 minute.
    Pe de alta parte, deduc din continutul articolului, ca l-ati identificat pe cel care v-a perturbat (intrucat l-ati apelat telefonic). Pana cand vor interveni institutiile abilitate (in niciun caz FRR, pentru ca nu are astfel de atributii) de ce nu faceti public indicativul statiei din Campulung? S-ar putea ca interventia neoficiala, dar concertata, a comunitatii YO sa fie mai eficienta decat investigatiile tardive ale ANRCTI. Acum, vorbind de parghiile legale, ati depus o contestatie le ANRCTI? Pentru ca este singura institutie care, in mod legal, poate sa intervina. Sper sa ne intalnim in concursurile urmatoare… fara QRM. 73! Alex YO9HP

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-06-25 07:45:48 (ora Romaniei)
  • De necrzut! Se mai intampla si la noi, dar e una cand se intampla accidental si cu totul alta atunci cand este INTENTIONAT!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-06-25 08:56:11 (ora Romaniei)
  • Nu ati incercat sa puneti un notch pe semnalul CW perturbator?

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-06-25 09:14:46 (ora Romaniei)
  • In urma unei discutii telefonice cu yo8tk acesta a promis ca se vor rezolva aceste probleme numai in momentul in care interesele radioamatorilor Campulungeni nu se vor intersecta cu cele ale echipei de la Suceava.Avand in vedere ca yo8tk nu este legitimat la Suceava ci la Piatra Neamt va las sa trageti singuri concluziile .

  • Postat de Marcel Cazac - YO8CFG la 2008-06-25 10:12:41 (ora Romaniei)
  • Dupa ce am citit articolul am ramas cu un gust amar vazind ca toate pregatirile si eforturile echipei de la YR8B au ramas fara nici un rezultat datorita unei persoane care nu are nimic comun cu radioamatorismul.Mai mult aceasta persoana a mai avut probleme de acest gen si in trecut cind avea indicativul YO8RTS indicativ care ia fost retras. Consider ca ar fi corect sa-i fie retras si acest nou indicativ YO8TK pentru o perioada suficient de lunga ca sa poata reflecta asupra respectului fata de colegii radioamatori si arespectului regulamentului de radioamator.

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-06-25 11:49:52 (ora Romaniei)
  • Semnalele perturbatoare nu au fost numai cw ci si o "compozitie " de tonuri care am inregistrat-o si cat de curand va voi pune-o la dispozitie.Am incercat cu filtrele dar semnalul era dupa cum am spus cu +40 +60 db ,nu aveai ce-i face iti ineca receptia si au durat pe tot timpul cat propagarea a fost buna.Am schimbat frecventa de apel,am fost la vanatoare,s-a tinut numai dupa noi.

  • Postat de Feri - YO6OWN la 2008-06-25 11:55:44 (ora Romaniei)
  • Ce interese legitime s-ar putea intersecta intre radioamatori, nu-mi vine sa cred. Bani de obicei nu sunt, frecventele sunt pentru toti, la fel si concursurile. Teme libere in radioamatorism sunt destule, ca sa arati ce poti...
    Un alt fel de QRM am patit si eu: pe 7 iunie examenul online a fost atacat cu DoS din reteaua undernet-targu-neamt, si scos din functiune o zi. Inca mai sper ca a fost un robot si nu un radioamator, va inteleg frustrarea si sunt alaturi de voi. 73 de Feri.

  • Postat de Dinca Viorel - YO8BDV la 2008-06-25 20:16:51 (ora Romaniei)
  • Imi revine in memorie remarca mentorului YO8DD : "TRAFICUL IN BANDA A DEVENIT SIMILAR TRAIULUI IN JUNGLA" QUI PRODEST?

  • Postat de Radu - YO8SXX la 2008-06-25 22:05:59 (ora Romaniei)
  • Ca participant la "efortul" de echipa de la YR8B i-mi permit sa postez citeva observatii si clarificari:
    1. Tot circul facut in banda ptr. scoaterea din competitie a echipei YR8B nu a fost o chestiune de moment ci o treaba excelent regizata cu ceva timp inainte. Astfel ca la ora actuala stim cu certitudine doar faptul ca semnalul perturbator provenea din directia orasului Campulung Moldovenesc si atit. Deocamdata sa aplicam regula prezumtiei de nevinovatie si sa evitam a vehicula nume sau indicative ale unor posibili vinovati. Nici macar comunitatea radioamatorilor din aceasta localitate nu poate fi acuzata, mercenari pot fi gasiti la nevoie,nu?
    2. ANRCTI-ul nu va putea rezolva cazul atita timp cit nu a localizat sursa semnalului. Ce naiba, era weekend si ca in orice institutie de stat......La capitolul asta YO9HP are perfecta dreptate, singurul sprijin pe care putem conta este al comunitatii radioamatorilor din Cimpulung.
    3. Bruiajul a fost si el excelent ticluit:purtatoare in cw si tonuri tip DTMF in SSB pentru a "rezolva" problema notch-ului.
    4. Dstanta intre locatii (cu vizibilitate directa) nu depasea 10 Km astfel ca la puterea cu care lucram era imposibil sa ne ascundem undeva intr-un colt de banda pentru a reusi o legatura cap-coada.
    5. Nu am urmarit cluster-ul dar sunt sigur ca s-au facut remarci negative la adresa "urechilor" noastre.

    Personal sunt amator de US nu UUS,am participat fiind captivat de elanul, daruirea si optimismul celorlalti membri de laYR8B. Dezamagirea lor (asociata in unele cazuri cu furia)nu poate fi descrisa aici.
    Pentru Feri-6OWM-precizez ca interesele celor doua tabere nu tin de bani, frecvente, echipamente,etc. Problema e ca interesele celor doua echipe se intersecteaza undeva pe masivul Rarau la 1600 m altitudine.

  • Postat de Nelutiu - YO8RXK la 2008-06-25 23:21:26 (ora Romaniei)
  • Va rog sa nu fiti suparati, 6 M e o banda relativ noua ,firmele de ,,politie prin cablu'' au toate drepturile , iar acei care se chinuie , ..sa continuie!

  • Postat de un ham - la 2008-06-26 00:07:53 (ora Romaniei)
  • Trebuie precizat ca a doua echipa este formata dim yo8ww si yo8tk,ei reprezentand radioamatorii Campulungeni sau cel putin asa afirma......

  • Postat de paul - YO5IR la 2008-06-26 00:49:23 (ora Romaniei)
  • Rezistam o ora,doua dar dupa trei ma urcam in masina si plecam la campulung cu un receptor si il scoteam de la statie...Daca asteptati voi dupa FRR si ANRCTI....noapte buna.In orice caz,daca apare moda perturbarilor intentionate,nu va bazati pe ANRCTI daca nu se cunoaste sursa.Acolo au program de bugetari si nici nu cred ca sant curiosi de luptele interne intre radioamatori.Au alte treburi de facut...

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-06-26 06:49:44 (ora Romaniei)
  • Depistarea perturbatorilor este treaba ANRCTI. Atat doar ca vestitele lor centre, nu mai dispun nici macar de un aparat de receptie...Cat despre calificarea oamenilor lor pentru depistari de emisiuni neautorizate, mai va.....

  • Postat de Eugen - YO8CGR la 2008-06-26 09:07:16 (ora Romaniei)
  • Nu va suparati,dar sunteti pe locul II.Credeam ca sunt singurul ,,privilegiat"de bruiaj.De cand sunt venit in Campulung Moldovenesc,permanent si mai ales in concursuri,sunt bruiat cu purtatoare sau semnale CW.Nu stiu cu ce le-am gresit.Parca le-as fi luat ,,boii de la bicicleta". ,,BOII" au ramas.HI !
    Numai daca ne unim eforturile,putem inlatura RAUL sau RAII.
    RADIOAMATORI DIN ROMANIA,UNITI-VA! HI!

  • Postat de Nelu - YO2LEA la 2008-06-26 11:32:41 (ora Romaniei)
  • Pacat de banii si munca depusa...e de necrezut ce s-a intamplat.Dar sa perturbi pe cineva 24 ore trebuie sa fii dus rau de acasa... Nu era mai bine sa fi lucrat si el in concurs daca tot a pierdut timpul....mare idiot.
    Va doresc numai bine si succese fara QRM !
    Nelu

  • Postat de Sebastian - YO8SSH la 2008-06-26 12:09:17 (ora Romaniei)
  • Varianta lunga a filmului poate fi vazuta pe Youtube aici http://www.youtube.com/watch?v=VxuHYG2BvHU&feature=related
    sau pe YO8KGA http://www.yo8kga.org/activitati/2008/IARU50Mhz/IARU50Mhz.html

  • Postat de Gabrian - YO0RTS la 2008-06-26 13:40:48 (ora Romaniei)
  • La ce te poti astepta de la doi indivizi penali gen YO8WW si YO8TK(ex YO8RTS): inselatorii la concursuri, bisnita transfrontaliera cu echipamente radio si alte gainarii asemenea, neseriozitate extrema ca oameni, spirit de turma si nu hamspirit, iata cateva caracteristici ce-i definesc ca oameni. Baietii continua traditia unui alt YO8 facut celebru de catre 3APG in anii trecuti ca mare globetrotter ce popularizeaza radioamatorismul YO, care de amarat ce era cersea bani de la radioamatori, atat din YO cat si din tarile pe unde ajungea, ca apoi sa vina in YO si sa faca bisnita cu gunoaiele cumparate de acolo cu banii imprumutati. Bruiajul in concursuri se incadreaza in tiparul lor de manifestare, asa ca trebuiesc marginalizati pe cat posibil de cat mai multi radioamatorii YO, facand cunoscut oricand si oricui cele ce au facut, trecut si prezent. Nu le raspundeti la apel oameni buni, iata ce trebuie facut cu genul asta de oameni. Deunazi am mai citit un articol despre YO8WW referitor la un concurs major organizat de FRR si modul cum si-a falsificat fisa de concurs in bataie de joc pentru ceilalti, sperand ca va intruni concursul a "cativa buni pretini" din FRR. Mintal, YO8WW are cu siguranta o problema, oricat de bun ar fii el ca telegrafist, merit pe care nu-l va contesta nimeni. Va recomand o scrisoare deschisa comuna semnata catre ANS - Comisia de Disciplina, cerand o verificare si inclusiv a alcoolemiei individului din timpul concursurilor, deoarece campionatul IARU este recunoscut de ANS, ceea ce cred ca l-ar linisti pentru o perioada. Cat despre YO8TK, individul chiar nu mai are leac de diabolic ce este si ar trebui fugarit cu pietre de cum il mai vede cineva. Cine se aseamana se aduna ... spune o vorba inteleapta romaneasca si cred ca cei doi si altii ca ei amintiti mai sus se aseamana foarte mult in aceasta privinta. Va propun o lista neagra cu astfel de indivizi, la care ar trebui adaugati printre altii: YO2AYD pentru limbaj si comportamentul in banda cand aparea YO4HW, acum o persoana importanta in viziunea lui 3APG, YO3FOK pentru limbaj si comportament in 2m FM in YO3, YO8ROO din ultimul timp remarcat pentru pacalelile deja celebre cu nu mai putin celebrele antene uus unele realizate cu materiale furate, sau chiar conectica furata si vanduta prin targuri de la Uzina de Avioane, cativa antisemiti celebrii gen YO4GAB fata de YO4PX si/sau alti cativa extremisti ce ne otravesc pasiunea, zilele si benzile radio prin comportament neadecvat. Bunul simt binecunoscut al lui YO9HP de a-i ignora si schimba banda sau frecventa este o solutie de moment, dar eu personal cred acestia trebuiesc dovediti si apoi facuti cunoscuti public in lumea hamradio pentru comportament neadecvat de aici incolo. Sper ca lista s-a terminat, dar trag speranta ca ceilalti o vor aduce la zi mai departe, desigur cu fapte usor dovedibile si nu presupuneri, ca in perioada de trista amintire ...

  • Postat de danut - la 2008-06-26 15:24:44 (ora Romaniei)
  • mergeti la concursuri cu scule facute de catre radioamatori si poate n-o sa le mai fie ciuda pe voi hi.Si inca ceva: nu trebuie sa stie nimeni ca ati plecat la concurs si nici logistica pe care o aveti la dispozitie.Lauda de sine nu prea miroase-a bine si ati fost suntati.Eu sunt constructor.Am satisfactii din asta.Cu traficul m-am lamurit.Cheltuiti bani degeaba.Faceti trafic de placere si daca vreti sa castigati si concursuri nu trebuie sa va stie nimeni.Parerea mea.73!

  • Postat de Anti -Gabrian - EX:YO0RTS la 2008-06-26 15:52:19 (ora Romaniei)
  • Comentariu postat de Gabrian YO0RTS la data de 2008-06-26 13:40:48 (ora Romaniei)

    "si comportamentul in banda cand aparea YO4HW,,
    "de la Uzina de Avioane, cativa antisemiti celebrii gen YO4GAB fata de YO4PX si/sau''



    Pun pariu.....Nu cumva este vb de YO4PX care nu a semnat comentariu ?

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-06-26 18:09:26 (ora Romaniei)
  • Um pseudonim poate fi tranformat in renume, dar un anonim inconsecvent si cu porecala care si-o asuma, nu poate decat murdari totol in jur

  • Postat de One Flew Over the Cuckoo's Nest - la 2008-06-26 18:09:38 (ora Romaniei)
  • Situatia asta de balamuc (cuib de cuci ) dureaza la Campulug de cel putin 15 ani.S-au bruiat in draci,pe principiul "din orasul asta emit doar eu", de aceea si rezultatele au fost cel mult subtirele.Acu se doreste probabil ceva performanta mai mare decat organizarea SIMPO,asadar se anihileaza totul pe o raza de 50km. Si uite asa, se distruge munca si traditia de ani de zile de la Yo8KGA, folosind cozi de topor din judetul propriu.Reteta este verificata si garantata pina acum in cel putin citeva districte.(YO5, YO6,YO4..).Trebuia sa ajunga la rand si YO8.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-06-26 23:50:43 (ora Romaniei)
  • Nu ar fi mai bine ca numele si indicativul celui/celor vizati sa fie scris clar, raspicat? Tot pe dupa deget ... nu se va rezolva niciodata nimic! ANRCTI va putea face ceva daca stie, deci daca e anuntat intr-un fel! FRR nu are nicio treaba cu "colegul" perturbator, din pacate. Succes si ... scrieti mai clar cine face "glume" din acestea! Ce s-ar putea intampla? 73

  • Postat de ham yo - la 2008-06-27 00:11:48 (ora Romaniei)
  • Din cele scrise mai sus se stie cine a regizat povestea asta nu se poate dovedi dar se stie cine a facut-o.Problema este ca si-au unit eforturile si si-au propus sa duca potlogariile la un nivel mai inalt......cred ca cel mai bine ar trebui evitat sa se raspunda la chemarea lor.Oricum continutul cutiei craniene a lor a dat afara ....KAKA.....KAKA......

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2008-06-29 08:43:50 (ora Romaniei)
  • Introducerea de comentarii nu a functionat cateva zile datorita unei probleme tehnice. Acum s-a rezolvat. Ne cerem scuze...

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-06-29 09:01:54 (ora Romaniei)
  • ''Postat de Calin YO3HKW la 2008-06-26 23:50:43 (ora Romaniei) de la adresa 89.114.37.72
    Nu ar fi mai bine ca numele si indicativul celui/celor vizati sa fie scris clar, raspicat? Tot pe dupa deget ... nu se va rezolva niciodata nimic! ANRCTI va putea face ceva daca stie, deci daca e anuntat intr-un fel! FRR nu are nicio treaba cu "colegul" perturbator, din pacate. Succes si ... scrieti mai clar cine face "glume" din acestea! Ce s-ar putea intampla? 73""`-`Stimate Dl.vicepresedinte al FRR! - se vede ca sunteti prospat ales! Din pacate aceste practici NU "glume" sunt vechi - au fost "inventate" si aplicate SISTEMATIC - ani la rand, de catre "echipa de elita" din Baia Mare in timpul CN UUS al YO. Sesizarea scrisa la FRR si la arbitrii concursului s-a facut (puteti verifica fisele de concurs din anul 2006) - masuri: IOC - adica NIMIC - de ce? - pentru ca cei care au organizat si au facut treaba sunt din "cercul de interese" al grangurilor FRR - organizatorul sef, fost acdru militar, scos la reforma (la "pensie" de tanar - pentru "merite" si pregatire profesionala "dheosebite") de tanar, actualmente salariat din fondurile ANS - asa cum am mai arartat - perfect se inscrie pe linia: "Postat de Gabrian YO0RTS la 2008-06-26 13:40:48 (ora Romaniei) de la adresa 92.84.110.128
    La ce te poti astepta de la doi indivizi penali gen YO8WW si YO8TK(ex YO8RTS): inselatorii la concursuri, bisnita transfrontaliera cu echipamente radio si alte gainarii asemenea, neseriozitate extrema ca oameni, spirit de turma si nu hamspirit, iata cateva caracteristici ce-i definesc ca oameni. Baietii continua traditia unui alt YO8 facut celebru de catre 3APG in anii trecuti ca mare globetrotter ce popularizeaza radioamatorismul YO, care de amarat ce era cersea bani de la radioamatori, atat din YO cat si din tarile pe unde ajungea, ca apoi sa vina in YO si sa faca bisnita cu gunoaiele cumparate de acolo cu banii imprumutati. ..." - la care se adauga bisnita cu aparatura donata de la armata, politie, MI etc (adica in loc sa fie data la HAM YO spre folosire, carate in afara tarii si vandute la targiri si piete) etc.
    Deci - daca in urma sesizarilor (nominalizate) scise si orale (anterioare) CA FRR, arbitrii NU au luat masuri atunci - de ce ar lua acum? Si .... daca NU SE IAU MASURI .. de ce nu s-ar face in continuare????? In concluzie -buba este la salriatii (directi / indirecti) ai FRR si a membrilor CA ai FRR "alesi" de catre acestia - ("democratic", cu mana fraierilor, credululor - evident)! Domnule vicepresedinte - credeti ca sunt sanse ca macar de data asta sa se ia in serios problema disciplinei de concurs - sau ne pregatim din nou de fraudarea grosolana a concursului IARU HF, pe urma CN UUS etc.!? Ma scuzati ca adreses Dvs. intrebarea - cel mai nou si cel mai nevinovat in cauza - DAR - toate sesizarile scrise si intrebarile verbale pe tematica adresate secretarului general FRR, Presedinte FRR, sef comisie UUS al FRR - au ramas ignorate -fara raspuns!

  • Postat de ham yo - (neradioamator) la 2008-06-29 19:35:24 (ora Romaniei)
  • Daca ceilalti radioamatori din yo nu vor lua pozitie la ceea ce s-a inamplat .......cum mai veti sa fim uniti sa ne sprijinim atunci cei de la Suceava ar trbui sa dea inapoi,sa faca smecherii ce vor...a se vedea in decursul timpuli,nu conteaza trecutul ci numai viitorul care .........cine stie pt a afla mai multe consultati-va cu yo3apj

  • Postat de Nelu Ilea - YO5CTZ la 2008-06-29 20:01:28 (ora Romaniei)
  • In mod cert,autorul bruiajului,are un sogor apropiat care este membru activ in echipa YR8B.Boala grea!!

  • Postat de paul - YO5IR la 2008-06-30 01:26:28 (ora Romaniei)
  • Si cand te gandesti ce se cerea inlesnirea autarizarii...Dupa discutiile prezente aici mai bine se punea pe tapet ingreunarea. Totusi raman la parerea ca cea mai importanta proba ar trebui sa fie psihologicul.Poate unica.Daca vrei inveti si telegrafie si trafic radio dar de bubu la cap ...nu scapi.

  • Postat de ham - (neradioamator) la 2008-06-30 09:21:01 (ora Romaniei)
  • Mi se pare foarte interesant si faptul ca s-a introdus afisarea adresei IP EXACT acum la punerea pe tapet a acestui subiect.Probabil ca au ajuns semnale si la Admin, sa incerce sa puna batista pe tzambal cat mai repede pe subiect.Sigur ca exista variante ocolitoare pt adrese, dar nu ma incanta jocul asta valabil pe site-urile de adolescenti.Oameni buni, pumnul in gura nu mai poate fi pus, singurul lucru va fi doar o scarba profunda si o indepartare de "Structurrilii".Acu vreo citiva ani,un radioamator roman din Ardeal mi-a spus":Nu te supara, dar nu lucrez in concursuri YO, daca vrei consideram legatura ca separata si mi-a trimis si QSL.Atunci nu am inteles , eram confuz, dar acu am inceput sa inteleg.Singurul lucru minunat in radio este ca undele radio trec peste orice fel de frontiere, politice, gaboresti, de gasti si clici din jurul unor personaje sinistre.SUNT radioamator YO, dar renunt la abonament sem II Revista R&R, iar de la anul renunt si la calitatea de membru al unui club afiliat.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-06-30 10:17:32 (ora Romaniei)
  • Introducerea IP este un lucru foarte bun. Vom afla cine sunt totzi mascatzii care-si dau cu parerea in anonimat.

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-06-30 12:13:50 (ora Romaniei)
  • Vasile - YO6EX, cu ce ne ajuta cunoasterea adresei IP sau eventuala identificare a celor anonimi? Sunt diferite motive pentru care un om doreste sa publice sub protectia anonimatului. Daca omul are o atitudine critica fata de ceva si ii este frica de eventualele consecinte, va prefera pseudonimul. Daca tonul este civilizat si lipseste atacul personal, totul este OK. Ce este rau in comentriul lui "ham la 2008-06-30 09:21:01"? Doar faptul ca este anonim? Va spune ceva termenul "agora"?

  • Postat de vASILE - YO6EX (yo6ex) la 2008-06-30 12:53:58 (ora Romaniei)
  • George YO9HSW: Intr-o comunitate unde toata lumea spune cum il cheama, indivizi mascatzi nu au ce cauta. Inainte de 1989 existau asemenea indivizi ca re pe fatza te laudau si te pupau, iar in spate te turnau la secu. Daca indivizii sunt cinstiti nu au de ce sa le fie frica. Nimeni nu da cu pietre in ei. In fapt acesti anonimi, aici spun una iar pe fatza alta. Personal sunt satul de asemenea indivizi fara sira spinarii, care se ascund. Am avut ocazia sa vad cateva hartii scrise si semnate de asemenea "anonimi". Erau dintre cei care pe fata ma laudau in gura mare....Fapta lor se numeste lipsa de responsabilitate si lasitate.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2008-06-30 13:53:34 (ora Romaniei)
  • Cred ca ne departam de subiect. Faptul ca unii prefera anonimatul....asta e. Vorba lui George. Atata timp cat atacul nu improasca fara acoperire, nu vad nici un impediment. IP-ul nu este o solutie, poate fi foarte usor pacalit. Oricum subiectul e rau de tot. Incalcarea regulamentului e foarte grosolana. Transmiterea in eter a unor semnale perturbatoare, asta e o problema de trafic. Totusi singura solutie pe care o vad eu este o sesizare la IGCTI cu proba video. Nu rezolva nimic acum, concursul si efortul lor este compromis. Dar macar pe viitor exista posibilitatea de monitorizare la cerere a frecventei la solicitare. Spun asta deoarece ar exista o sesizare si la urmatoarea nu ar mai avea (IGCTI-ul) motive de refuz a urmaririi spectrului. E doar o parere. Poate nu cea mai buna, dar trebuie totusi facut ceva.

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-06-30 14:40:14 (ora Romaniei)
  • Vasile, YO6EX: Ok, sa spunem ca aveti dreptate. Cum comentati urmatoarea intamplare? Un radioamator YO se prezinta la o sesiune de examinare organizata de ANRCTI. La cateva zile dupa sesiune are proasta inspiratie de a face publice subiectele probei de radiotehnica prin publicarea pe acest site. Mai zice el ca ar fi bine ca rezultatele sa se dea pe loc - asa cum se practica pe alte meleaguri - si formularul sa fie pretiparit, in stilul celui de la examenul pentru permis auto, pentru a face corectarea mai usoara prin suprapunerea unei grile perforate. Si mai are radioamatorul nostru bunul simt si proasta inspiratie de a-si declina identitatea, nume si indicativ. Urmarea? O persoana responsabila din institutie ii transmite sa se prezinte unde vrea el pentru examinari ulterioare dar la ANRCTI sa nu vina pentru ca nu va mai trece in veci un examen. I-a luat cineva apararea? Cu exceptia "nebunului" de YO4PX - nimeni. Nici prietenii radioamatori, nici clubul din care face parte, nici FRR...Culmea e ca am auzit ca au inceput sa se dea rezultate pe loc, cel putin experimental. Exemple ar mai fi. Dar mi se pare inutila polemica. Am spus-o si o repet: datoria celor puternici este de a ii proteja pe cei slabi. Atata vreme cat suntem condusi de parveniti si meschini vor exista oameni care nu vor avea curajul sa semneze. Nu toti suntem la fel de curajosi. Si nimic nu ne da dreptul de ai blama pe cei mai putin curajosi decat noi. Dar daca ei aleg sa-si spuna parerea, chiar si sub protectia anonimatului, asta este un pas inainte spre dobandirea curajului. Atunci cand vom intra in normalitate si va exista un grup puternic si etrogen de radioamatori, unanim acceptati din punct de vedere moral si profesional, de care sa se simta reprezentati si aparati, vor avea curajul sa iasa si ei la lumina. Cu respect, George

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-06-30 19:45:45 (ora Romaniei)
  • In piata publica a oraselor grecesti antice, (agora) oricine avea dreptul la cuvint, dar oratorul purta o coroana de maslin pe cap si era in vazul tuturor. Aici anonimul nu are fata sau, nu are voce sau, isi pune problema cum sa ascunda ID-ul sau, emite KAKA sau,...
    Ar fi un pas inapoi intrezicera celor care nu vor sa semneze, dar ar face bine sa isi pastreze acelasi pseudonim. Respectand numele ce singuri si-l atribuie, sigur vor fi respectati.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-06-30 20:12:13 (ora Romaniei)
  • George YO9HSW: 1) Nu comentez in nici-un fel, intru-cat nu cunosc nimic despre cele relatate. 2)Nu sunt aparatorul anonimilor. Daca apar pe cineva trebuie sa-l si cunosc. Daca este fricos (lash) sa tzina gura inchisa. Progresul nu se face cu anonimi si fricosi.

  • Postat de Sorin - YO6GCW la 2008-06-30 22:13:25 (ora Romaniei)
  • E foarte "OK" sa se afiseze IP-ul! Nu stiu cine a avut aceasta inspiratie dar sigur nu s-a gandit ca astfel, cei ce posteaza si isi spun parerea vor fi urmatoarele tinte, si sa vezi ce cosmar o sa fie in concurs cand pe cluster nu mai vine nimic (numai pt. Assisted, HI!)sau iti dispare logul!

  • Postat de Marian - YO3GSK la 2008-06-30 23:48:02 (ora Romaniei)
  • O ideie geniala cu afisarea IP........oare administratorul nu stie ce a patit data trecuta cu ""site""..........deja se pare ca de la ultima postare...scanarea porturilor.......este foarte deasa.......Cei care stiu despre ce este vorba.trageti concluzia.IAR LEGAT DE SUBIECTUL DE MAI SUS IMI PARE RAU DE ADRIAN SI DE COLEGII CARE AU FOST DEGEABA SUS........SE PARE CA NOI NU SUNTEM INSTARE SA NE CONDUCEM SINGURIIIIIIII...SA ADUCEM UN STRAIN........DUPA CUM ARATA SEDIUL FRR......ASA ESTE CONDUSA SI ACTIVITATEA..........

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-07-01 01:19:25 (ora Romaniei)
  • Vasile, YO6EX: Curajul ostasilor este egal cu cel al conducatorilor :)

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-07-01 07:52:04 (ora Romaniei)
  • Excelenta remarca: "........DUPA CUM ARATA SEDIUL FRR......ASA ESTE CONDUSA SI ACTIVITATEA........." Dl. presedinte Belu ar putea sa le faca o vizita, dupa care sa mai cugete si sa-si revizuiasca pozitia fata de sesizarile primite ref. FRR! Astfel se va putea convingre cu propriile lui ochi de realizarile "dheosebite" a salariatilor proprii. Aceleasi vizite recomand si presedintilor judeteni - unde au sefuleti de club platiti - unii chiar cu norma intreaga! -

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-07-01 07:59:13 (ora Romaniei)
  • CA -FRR a luat in discutie cele sesizate? Comisia de UUS si de disciplina ce pozitie are? Poate se prezinta pe acest site inregistrarea sonora + PV scris din sedinta CA FRR in care se discuta acest "eveniment" - "realizare dheosebita"! Daca cei din CA al FRR au cat de cat putin respect fata de cei care leau votat, au cat de cat putina sange in puta, vor face acest acest lucru!

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-07-01 08:47:22 (ora Romaniei)
  • Am scris in anonimat pentru ca nu am vrut sa aiba de suferit ceilalti colegi din club ,faptu ca s-au poatat ip-urile nu stiu daca e un lucru bun pt ca vor atrage multa dispute iar daca cineva doreste sa ramana anonim dde ce nu i se respecta dorinta? Daca un comentariu nu este la locul lui adminul poate sa-l stearga si gata.Oricun cei facem parte din clubul yo8kga inca asteptasm raspunsuri care evident nu vor veni si daca vor veni ce folos deja e prea tarziu .Un fapt s-a consumat dar cred ca acest lucru va deschide drumul spre alte manifestari de acest gen .

  • Postat de Fane - YO8RCW la 2008-07-01 13:51:28 (ora Romaniei)
  • Trist... oare chiar asa rai am ajuns?? Santem radioamatori sau radiosant????
    Sant vizat ca am adus o multime de gunoaie in yo si ca am cersit in strainatate... oare asa sa fie?? De ce nu-mi scrii personal un mail sa ma intrebi cum a fost!! Poate pentru ca nici nu vei putea visa sa faci ceea ce am facut eu?? Am adus in yo peste 50 trasceivere si draga anonimule, verifica cu ce pret le-am vandut si pe urma comenteaza... referitor la aparatura luata de la armata cred ca sant SUNGURUL care o am completa si care am aranjat o masina de urgenta!! Dar asta este, la noi se practica, de ce a facut ala.. iti spumn eu dur – ca pe tine nu te duce mintea. Te iei de Silviu, yo8tk, oare tu sau el a facut un simpo?? De asta are el masina, casa, firma, statii , ca a furat de la hami??? Hii .. hai sa fim seriosi!! Gabi Paisa, de ce nu apreciezi cat face pentru radioamatorism???? Asa cum face dar face!! Si inca ceva draga carcotasule, oare m-ai vizitat vreodata la Targu Ocna si ai vazut cum tratez musafiri?? Si in special hami?? Asta este!! Nu uitati dragi prieteni, avem o pasiune si nu un blestem!! Ca sant si gen perturbator.. accept.. Intr-o zi imi trimite un radioamator o scrisoare pe mail si-mi spune, vezi sa nu faci afaceri cu Mircea ala handicapat … ca eu ii doresc moartea.. oare nu tu esti autorul acestor randuri draga anonimule?? Medittati inainte de a scrie.. hai sa cautam ce are fiecare bun chiar daca e 10% nu sa cautam ce e rau chiar daca e 90%! Asa putem fi mai buni si creaa o lume a noastra ! Altfel cu ce ne deosebim de …ei?Nu incercati sa-mi contestati autenticitatea mesajului, Sant Fane YO8RCW, sant la un internet in Abu Djabi!

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-07-01 19:07:24 (ora Romaniei)
  • Fane-YO8RCW: Totusi, daca esti din zona, ne poti spune si cine a fost statia (statiile) care a(u) perturbat emisiunea YR8B? Din ceea ce spui, in virtutea unor merite reale in activitatea de radioamator ai dreptul sa perturbi comunicatia unei alte statii?

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-07-01 19:35:14 (ora Romaniei)
  • ceea ce am scris eu se vede dupa ip a nu se confunda cu restul anonimilor.193.34.182.249

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-07-01 20:36:30 (ora Romaniei)
  • Articolul ne aduce in atentie munca si daruirea unei echipe de radioamatori "cu ganduri mari si pline de speranta" si actiunea murdara a unui anonim. Am toata consideratia pentru echipa de la Suceava si au, sunt sigur, tot respecul celor care au citit acest articol. Remarca lui Radu YO8SXX "sa aplicam regula prezumtiei de nevinovatie" este binevenita si de bun simt, pana la urma s-au ruinat sperante si s-a depus munca fara sa se otina rezultate. Demnitatea unui om (fie si radioamator) este mai valoroasa decat echipametul radio, munca si sperantele echipei. Sub masca murdara a anonimatului, fara dovezi, doar banuieli, se loveste in demitate unor oameni (fie si radioamatori). Sunt autorizat de mai putin de 2 ani, si sunt anonim in radurile radioamatorilor, dar un om care inca nu inteleg de unde teama de a semna opinile expuse.

  • Postat de Fane - YO8RCW la 2008-07-01 21:20:13 (ora Romaniei)
  • Pentru George, yo9hsw, sub nici o forma nu trebuie acceptate asemenea iesiti, dar sa nu ne luam de toti numai ca ne-a perturbat cineva! Si mai ales ca nici nu stim cine, vorba aia vinovatul cu un pacat... poate e cineva care nici nu este vizat in atacurile anumitor... eu sant acum in A61 si nu am cum sa baniesc ine ar fi ciudatul.. Si noi avem la noi in zona Onesti cativa amatori de "bruieri" asta e!! Si faptul ca mai sus am fost incondeiat eu, care nu am nimic comun cu episodul anterios lasa de inteles ca razboiul celor din Suceava - Campulung e dus la extreme !! Poate sa-mi spuna anonimul care a scris ce legatura pot sa am eu cu actiune de perturbare???

  • Postat de Vasile Ciobanita - YO3APG la 2008-07-02 01:58:32 (ora Romaniei)
  • Abia acum reusesc sa citesc articolul publicat de colegii de la Suceva si vad ca discutiile ajung la multe alte probleme colaterale.
    De la bun inceput tin sa precizez ca ceea ce s-a intamplat in Campionatul IARU 50 MHz este absolut inimaginabil. Este o mare PORCARIE.
    Sambata seara ma aflam in drum spre Friedrichshafen in masina lui YO3AXJ.
    Am fost sunat de YO8AZQ, care mi-a spus ca a ajuns sus pe munte, a inceput concursul dar este perturbat de semnale puternice.
    Era deosebit de necajit. Am incercat sa aflu mai multe detalii despre directia semnalelor, despre felul perturbatiilor. L-am rugat sa i-a legatura cu ANRCTI-ul local. Exista o banuila ca propagarea vine din Campulung Moldovenesc. Au inceput discutii despre cine ar putea sa faca asa ceva. Personal am sunat pe YO8TK care a negat faptul ca el ar fi sursa perturbatiilor. I-am sunat de cateva ori pe YO8SSX si YO8AZQ. L-am sunat pe YO8SS care ar fi trebuit sa se implice caci este reprezentantul ANRCTI in jud. Suceva. Am spus chiar ca platim de la FRR benzina pentru o deplasarea in zona.
    Discutii mari am avut la telefon cu Mircea - YO8RAA care initial mi-a reprosat ca eu l-as fi indicat pe el ca fiind sursa perturbatiilor, pentru ca mai tarziu el sa ma sune sa-si ceara scuze. Pe toti i-am rugat sa ne ajute sa lamurim de unde vin perturnbatiile.
    Ce puteam face? De la distanta mare nu se putea determina cu precizie locul acestora, caci ma gandeam sa apelez si la alte mijloace.
    Raspunsul este tot la colegii din judetul Suceava. Din pacate exista intre acestia disensiuni mai vechi.
    Cu YO8TK ne-am intalnit si la Friedrichshafen si el a negat in continuare ca s-ar preta la asa ceva.
    Voi sustine in prima sedinta a CA discutarea cazului, dar cum sa dovedim practic cine este individul care-si bate joc de munca, eforturile si performantele colegilor de la YO8KGA?
    Daca se vor gasi dovezi concludente, vom cere la ANRCTI pedepsirea exemplara, asa cum s-a mai facut.
    NU comentez celelalte mesaje, este din pacate si multa 'fiere" nejustificata, dar indiferent de ce s-ar mai putea specula, trebuie totusi sa spun ceva: YO8WW poate fi invinuit de orice, dar ca ar bea, asta este o mare, mare PORCARIE, un mare NEADEVAR!
    FRR este formata din cluburi, iar acestea din membri individuali.
    Nu poti sa nu te intrebi de unde atata rautate, atata perseverenta malefica in a face rau, de a bruia pe cineva, de a improsca cu noroi, de unde atata venin!
    Credeam ca radioamatorii YO nu se vor contamina de ceea ce este mai rau in societatea noastra.
    Imi sunt proaspete in memorie unele "comentarii" ocazionate de Adunarea Generala. Asteptam sa primim de la cei care au fost atat de "activi" in perioda respectiva un sprijin concret in punerea in practica a ceea ce am hotarat impreuna.
    Dar sa nu divagez si eu de la subiect.
    Cu cele mai bune ganduri.
    Vasile YO3APG





  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-07-02 11:05:59 (ora Romaniei)
  • Interesant e comentariul lui yo3apg! Se pare ca de aceasta data - se doreste, cat de cat, sa se faca ceva! Raman la parerea ca, daca atunci cand ANI la RAND am avut parte de acelasi "tratament" in CN UUS, am sesizat verbal si in scris arbitrii (pe fisa de concurs) si FRR = toata "gasca" CA FRR s-a facut ca "ploaua" - nu are oci-nu are urechi! Chiar 3apg a auzit 'bruiajul" aplicat mie! masuri coergitive NIMIC. Deci e logic ca 'lumea buna", "elita FRR-ului" a lut-o RAZNA si preluand modelul de la Baia Mare - o aplica si altora. Si asta asa va fi pana cand nu se vor lua masuri drastice impotriva violatorilor de concursuri (bruiaje, declarare de alta categorie de participare decat cea reala, fise de concurs false, etc., etc.)!!!!!!!!! Cele mai bune ganduri si rezultate "dheosebite"!

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-07-02 17:36:55 (ora Romaniei)
  • Acum, sa nu fim chiar rai! Faptul ca Secretarul General a citit acest articol si comentariile aferente si in plus si-a exprimat si o prima parere, mi se pare un inceput pozitiv. Daca vom continua cu expresii de genul "dheosebite", credeti ca Vasile va mai avea chef sa-si exprime aici opiniile? Si iarasi il veti acuza ca citeste doar YODX-group. Personal inteleg o ironie spusa o data, de doua ori - mai glumesc oamenii - dar persistenta ei nu e normala.

  • Postat de ion - YO7IV la 2008-07-04 13:59:54 (ora Romaniei)
  • Urata treaba ! zau !

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-07-06 13:10:28 (ora Romaniei)
  • Campionatul International UUS ale Romaniei .....YP8A/P qra loc kn27sk.....nu mai e nimik de spus

  • Postat de Stanescu Bogdan - YO8STB la 2008-07-07 00:51:21 (ora Romaniei)
  • 1. 59 + 60db cred ca e un "prieten" mult mai aproape decat credeti voi.
    2. Nu cred ca Raraul sau orice alta locatie apartine cuiva anume, asa ca ultimul comentariu pica. Sunt plecat de cativa ani buni ( vreo 12 )din C-lung , dar daca vin acasa am dreptul ca orice cetatean sa lucrez de unde vreau eu , asa cum vreau eu.Eu cred ca discutiile astea sunt inutile,altele sunt probleme mai grave si anume aceasta "prietenie" intre diversele grupari de radioamatori. Din aceasta cauza am preferat sa lucrez solo ,sa imi vad de treaba mea .

  • Postat de coca pavlic alexandru - YO8SS la 2008-07-08 13:25:42 (ora Romaniei)
  • Sunt elevul lui yo8dd(D-zeu sa-l odihneasca) si tot el m-a invatat cate ceva ce poate fi si "ham spirit": sa folosim cu grija frecventele alocate pt. ca sunt bunul tuturor iar conflictele dintre radiamatorii inraiti de trafic abuziv in banda sa le rezolvam pe cai amiabile pt. ca "rufele se spala in familie". In IARU 50 MHz 2008, am fost si eu concurent din amplasamentul kn37co si o pot dovedi cu log-ul de concurs. In jud. Suceava( si nu numai), exista mai multe grupuri de radiamatori ce isi disputa "dreptul" de a lucra in concursurile de UKW cu amlasanet pe Vf. Rarau. Am incercat sa rezolv telefonic conflictul din timpul concursului dar pasiunile si nervii celor doua presupuse tabere sunt mai mari decat constiinta lor. Radioamatorii aflati in disputa Raraului(care e pornita de mai bine de trei ani)puteau sa faca o cerere la Comisia de Disciplina a FRR si la ANRCTI pentru o eventuala monitorizare a zonei de concurs si o posibila localizare a unei(sau chiar mai multor) perturbatii intentionate(sau neintentionate). Fara o cerere prealabila nu se puteau pune in miscare echipamente scumpe de monitorizare si localizare decat in situatii ce primejduiesc vieti omenesti, calamitati naturale sau cele ce privesc securitatea nationala. 73 SI 55 DE YO8SS/Alexx

  • Postat de LUCIAN DAMIAN - YO8SSB (yo8ssb) la 2008-07-08 14:20:54 (ora Romaniei)
  • YP8A/P FRUMOS INDICATIV!LA MAI MULT SI LA MAI MARE!

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2008-07-09 21:42:28 (ora Romaniei)
  • Da nu e vorba de tot Raraul oameni buni! Este vorba de un amplasament pentru care unii au facut demersuri la proprietar si il folosesc asta insemnand si 220 v la priza, iar ceilalti il revendica. Un concurs ratat lasa un gust amar dar si aduce invataminte. Probabil cei din Suceava vor trage invatamintele si vor actiona de acum in consecinta.

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-07-11 08:39:04 (ora Romaniei)
  • Nu stiu de ce ar trebui sa-ti raspund dar acuzele aduse sunt vorbe in vant.De cand nu ai fost sa-ti ridici qsl-urile?de cand nu ai mai intrat la yo8kga ca sa poti vorbi?Prima participare in IARU 50 MHz a fost in 2002 de atuci si pana acum yo8rts pe atunci a fost la cateva concursuri,si yo8rnf,si altii .Imi pare rau ca v-am chemat cu fanfara si cu paharul de tuica ca la nunta ,cine a vrut sa vina a fost bine primit.Daca vrei am filmele facute in fiecare an din 2002 pana acum multumita lui Ghita yo8rdu si ti le pot pune la dispozitie.

  • Postat de Mancas Alexandru - YO8TOH la 2008-07-12 02:00:04 (ora Romaniei)
  • :))

  • Postat de Adrian Zait - YO8SSX la 2008-07-16 08:25:31 (ora Romaniei)
  • Sigur ca da, Cristi,dar lumea este aburita cu tot soiul de aiureli.Esenta problemei este urmatoarea:Clubul din Suceava YO8KGA venea pe varful Rarau de 3-4 ori pe an , la competitille mari, aducatoare de puncte pentru clasificari si pentru asigurarea unei reprezentari corespunzatoare a radioamatorismului roman:(Campionatul IARU 50MHZ, Campionatul National UUS,Campionatul International UUS ..).In rest,48 weekend-uri, zona este libera pentru activitate radio.De mentionat ca tot spatiul de interes radio NU este proprietatea privata a unor indivizi, ci a Primariei, etc...Dupa ani de zile de lincezeala(singura activitate neafectata fiind radiogonometria),certuri interminabile, pierderi de materiale, sedii de club etc..profitand de vantul in panze creat de simpatia si toleranta proverbiala a conducerii FRR, cu ocazia organizarii SIMPO2007, YO8TK(ex. YO8RTS,membru la ceea data a clubului CSTA SUCEAVA)hotaraste ca e momentul sa schimbe situatia in favoarea radioamatorilor din Campulung.Demersul sau,aparent cu suport patriotic local este ""sprijinit dezinteresat" de YO8WW.Statia YO8KGP are in ultimii ani o prezenta modesta in activitatea UUS,lucru obtinut si datorita "migratiei"" colegiale pe la diferite amplasamente din YO8.Dupa schimbul fructuos de experienta din timpul Campionatului 2007,(soldata cu propulsarea YO8TK pe locul III)cand ambele statii YO8WW si YO8TK au participat din acelasi amplasament,statia YO8KGA lucrand la 150m distanta,s-a hotarat ca singurul lucru care deranjeaza accesul radioamatorilor campulungeni la marea performanta este prezenta statiei sucevene pe varful Rarau.Ca atare se pune la punct manevra ilustrata cu text si imagini in articolul de mai sus.Desigur ca autorii activitatii de mai sus pot fi si radioamatorii Martieni,dar lucrurile de genul asta le pot crede radioamatori cu 2 ani de la autorizare (vezi postarile de mai sus), ceilalti inteleg despre ce e vorba.Dupa 2 saptamani, pe terenul tratat si netezit(spre bucuria de neinteles si nejustificata a fratelui YO8SSB) , infloreste statia YP8A in Campionatul International UUS.Inteleg prilejul de bucurie daca pe Rarau s-ar fi activat YO8KZA sau alta statie colectiva sau individuala din orasul Campulung,dar lucru neamintit aici este faptul ca YP8A este indicativul de concurs al statiei din NT.Cu alte cuvinte s-a petrecut un lucru simplu:"Da-te tu jos de pe cal ca sa ma urc eu !!" Odata cu cooptarea lui YO8TK ca membru al radioclubului nemtean ,statia are un cap de pod la Campulug,spre "marea satisfactie a radioamatorilor din oras", care-si vad implinite dorintele de a fi prezenti in eter.Exista si cazuri singulare,de ex.Bogdan YO8STB,plecat din oras,care spunea mai sus"Din aceasta cauza am preferat sa lucrez solo ,sa imi vad de treaba mea ".In afara de aspectul penibil, tragicomic al faptelor,cred ca exista totusi o problema serioasa pentru comisia de UUS al CA FRR.In tarile vecine(YU,OM,etc.) cu populatie foarte bogata de UUS-isti , cu cote muntoase in numar finit exista regulamente de atribuire dupa criterii clare a varfurilor,in general spatii publice.Mi se pare ca aceasta intamplare si cele semnalate de YO5AVN,sa dea o tema de lucru pentru comisie.Nu cred ca in acest caz se poate aplica chiar ad litteram democratia (adica lucram 10 statii pe 100mp,caci toti avem dreptul)dar nici nu cred ca trebuie desfasurate lupte la baioneta cu statii din alte orase.Ce parere au "inteleptii tribului" despre problema ridicata ??

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2008-07-21 01:48:52 (ora Romaniei)
  • Exact la triburi ma gandeam si eu ! Cu mii de ani in urma, membrii acestora se ciomageau intre ei pentru teritorii. Minunea cu radioul e recenta. Ultrascurtele sunt chiar si mai recente. Istoria se repeta ! Ciomagul e inlocuit cu semnale perturbatoare. Spre norocul nostru, triburile aveau si inteleptii lor. Carora nu le placea ciomagul. Acestia sigur s-au intalnit si au discutat. Oare ce au discutat ? Analfabeti, primitivi, dar intelepti !! Haideti, voi cei din Suceava si Campulung Moldovenesc, faceti o echipa la care sa privim noi toti cu admiratie ! Pe Rarau, la 1800 metri ! 73's ! Mircea = 4si !

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2008-07-22 11:13:47 (ora Romaniei)
  • Am citit si m-am ingrozit la ce s-a ajuns ... fara a intelege insa ce au cele doua tabere de impartit de la o participare in 50MHz IARU Reg.1 Contest. Voi incerca sa ma expilc. Va garantez stimati prieteni ca sansele sunt minime sa se castige acest concurs de acolo, motivatia fiind stiintifica. Concursul IARU din 50MHz a fost special organizat in lunile de vara pentru a creste probabilitatea legaturilor via Es, fenomen de propagare pe care se bazeaza tot concursul!!! Asta inseamna ca o locatie la altitudine mare nu poate ajuta prea mult in a creste punctajul de concurs, legaturile tropo in 6m fiind influentate de foarte multi factori, iar cele Es fiind influentate negativ de inaltime, din cauza unghiului de radie necesar unei legaturi Es. In fapt, banda de 6m seamana destul de mult cu banda de 10m din pdv a propagarii tropo. Mai degraba utilizarea reflexiilor pe avioane calculand AZ/EL si pozitionand antena pe directiile corespunzatoare unor culoare de zbor de 10km altitudine destul de aglomerate in YO si un CQ in cw la viteza foarte mare ar aduce mult mai multe puncte in perioadele cat fenomenul Es nu este prezent. Surprinzator este faptul ca aproape orice locatie este buna pentru acest concurs, inclusiv o antena Yagi cu 6 elemente si 100W de acasa! Desigur, un grup de antene si putere ceva mai mare obtinuta pentru un indicativ special intr-un amplasament degajat ar ajuta mult mai mult decat o locatie la altitudine. Sincer in afara de placerea "lucrului" in echipa de la inaltime, nu vad sensul unui amplasament la altitudine in banda de 50MHz pentru concurs. 73 de Adrian

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2008-07-22 13:32:42 (ora Romaniei)
  • Iata o demonstratie corecta draga Adrian....pai atunci de fapt ce mai e??? Cred ca ORGOLIUL NEGRU si impinsa pana la extrema de KAKA! De fapt acest eveniment cred ca este exct "ciresul pe tort" si un semnal strident ca este mare nevoie de intelepciune - nevoie de a intelege si offul omului de langa tine - nevoia de a revizui propriile porniri de "homo sapiens". Sa ne gandim daca in JA ar "bantui" astfel de mentalitati ar fi un razboi civil...hi.Cunosc un astfel de caz (KAKA) in Olanda care s-a sfarsit tragic...."bruiatorul" pana la urma s-a sinucis - a fost bolnav dar si in YO....cum a sfarsit abandonat de toti un indicativ....AYD! Un lucru cred ca sigur - gandurile negative intense si de durata provoaca boli ireversibile....Amin.
    73 de Miki

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2008-07-23 00:45:59 (ora Romaniei)
  • Frumoasa expunere, Adrian ! Multumim ! Miki pune o problema foarte serioasa : "Bruiatorul" trebuie gasit nu pentru a i se da in cap, ci pentru a-l ajuta si a i se trata capul. Poti fi furios, mai ales daca te-ai energizat cu un paharel si, sa cazi in greseala o ora, doua. Dar sa perseverezi in toate cele 24 de ore ale concursului, e grav de tot. Colegii din Campulung Moldovenesc trebuie sa fie alaturi de acest om. 73 !

  • Postat de Grig - YO2CFS la 2008-07-23 22:10:01 (ora Romaniei)
  • Din pacate YO2AYD nu mai este .
    Bun , rau asa cum a fost el a facut ce a facut cu cartile pe fata !
    In nici un caz nu s`a ascuns!
    Si este adevarat ca in cazul lui manifestarile au fost ajutate de un pic de aditiv.
    Am lucrat cu el cind nu era sub influenta lui si era mai mult decit OK.
    Asa cum a fost si pe citi a suparat chiar nu cred ca era cazul sa fie amestecat in lucrarea asta mareata.

    Bafta!
    Grig

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2008-11-08 20:29:51 (ora Romaniei)
  • Recitesc mesajele si ma ingrozesc! Dupa cateva luni, absolut nici un anunt oficial. Bine zicea cineva: In Romania daca vrei sa ingropi un caz, introdu-l intr-o comisie. 73's

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "IARU 50 MHz 2008 UN CONCURS DE COSMAR..."
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact