hamradioshop.ro
Articole > Comunicatii digitale Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Romani, vi se pregateste ceva!

Florentin Margarit F/YO9CHO

Dragi prieteni, asa cum am prezentat in urma cu ceva timp, YO9HKK, se omora de zor sa intre in ATV (un exploit pentru toti). De intrat a intrat, dar pe moment, numai YO9GIZ si YO9HMB sunt adevaratii radioamatori care cauta noi modalitati de a face radioamatorism.

Este vorba de ATV 1.2GHz sau 23cm lungime de unda! In YO, cam putini au avut curajul de a aborda frecventa.…De ce? Simplu. Cati opereza, cate tari sunt active, ce rost are sa ma omor cand 3.5MhZ MERGE INCA BINE ? E.T.C !

Cred ca ati observat ca E.T.C in litere capitale. Personal consider ca in RADIOAMATORISM exista si alte "chestii" interesante.

Deci, (o expresie folosita de obicei de cei vidati de idei, HI !), iata trei exemple in Dambovita si Prahova legate de ATV.

Este vorba de receptia lui YO9GIZ si YO9HMB din locatoarele KN24UX si KN25WB. Ma intreb daca cei trei prieteni vor fi urmati de cei aproape 3000 de RADIOAMATORI din YO. Ar fi SUPER cum spune tanara generatie.

Acestea sunt imaginile receptionate in QTH locator-ul lor de catre YO9GIZ antena Yagi 22 elemente cablu 75ohm RG59 10m si receptor Master Skipe cu preamplificator HEMT recuperat dintr-un LNC de 10GHz si YO9HMB la receptie cu un receptor WIMO 1.2GHz cu 8 canale predefinite, Yagi 44 elemente WIMO cod articol: 2344 cablu CNT400 20m.

Conditiile de emisie la YO9HKK: F=1255MHz, Pout=20W Antena : Yagi 33 elemente loop RG213 10m.

Astept din nou cu multa placere, ca " observator " YO ; sa vad ca si alte regiuni se activeazea, ca un repetor ATV este instalat la BABELE si ca trecem in DIGITAL.

73 tuturor si la reauzire plina de surprize ATV ! P.S. Romani, pregatiti-va HI!

Florentin Margarit F/YO9CHO

Articol aparut la 14-4-2008

11537

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de Bochis Mircea - YO5AXB (yo5axb) la 2008-04-14 16:18:12 (ora Romaniei)
  • Felicitari,apare cu timiditate acest mod superb de lucru si la noi.Am fost foarte activ in ATV/1255Mhz si in 10,45Ghz in anul 2002 dar din lipsa de corespondenti am trecut in ''adormire''.Aparatura exista insa si sint amator oricind de posibile DX-uri intre YO9 si YO5.Sint foarte in tema din punct de vedere tehnic cu acest mod de lucru astfel ca ma bucura orice solicitare in domeniu sau posibilitate de legaturi ATV.Inca odata felicitari celor doi si ii astept in banda in concursurile YO,73 Mircea,YO5AXB.

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2008-04-14 17:48:29 (ora Romaniei)
  • Intradevar este o noua provocare lansata masei de radioamatori din Romania. Si Mircea are dreptate. De acolo nu a avut cu cine sa faca legaturi. Sa speram ca vor exista conditii de propagare astfel ca sa se poata "vedea" si cu YO9. Personal regret ca cei care au realizat aceste noi legaturi intr-un mod inedit nu se lauda ei si este nevoie ca "mentorul" lor de departe sa prezinte realizarile lor. 73 Pit

  • Postat de Bratu Toma - YO3GHR la 2008-04-15 13:07:00 (ora Romaniei)
  • Foarte adevarat Domnule Pit ca ei nu se lauda asa cum se intampla pe aici prin bucuresti,insa chiar nu inteleg nota acida a dvs, v-a lezat cu ceva faptul ca ei nu se lauda??? PRINTRE NOI MAI EXISTA SI OAMENI MODESTI
    73& asteptam laude din YO3 HI

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2008-04-16 19:55:51 (ora Romaniei)
  • Toata lauda pentru Stelica si pentru cei doi corespondenti ai sai. Nu numai pentru ATV ci si pentru Analizorul de spectru si in general pentru activitatea din Ultrascurte. La fel si pentru solicitudinea cu care a luat parte la "munca voluntara" pentru R0. Modestia nu e un pacat, insa un regretat profesor din liceu, pe numele lui Dumitru Mincu, ne spunea acum multi ani: "Baieti, laudati-va putin, altfel nu va baga nimeni in seama".
    73'

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-04-17 20:13:16 (ora Romaniei)
  • Dragi prieteni, de ce grupul YO9 este "modest"?Buna intrebare (evident indirecta), Pitt-ul stie el ceva...dar nu tot.
    Pai zic eu ca ei incearca sa revigoreze un mod foarte putin utilizat in YO (un exemplu ar fi Mircea: http://pagesperso-orange.fr/jf.fourcadier/divers/Roumanie/Roumanie.htm ).
    Din pacate, atractia DX-ului care poate deveni si ATV-ul este mai actuala si ramane.
    Voi incerca sa supun atentiei dumneavoastra o serie de articole despre acest mod de lucru si realizari din afara granitelor.
    Dar sa revenim la subiect.Grupul timid format, nu cred ca are timp de scris, mai curand dupa o zi grea de munca se apleaca in micul "laborator" in a descifra tainele frecventelor ridicate si posibilitatilor oferite.
    Vorbeam de un repetor ATV plasat la Babele sau Omu.Eheeee!Mai este cale lunga dar el ar unifica cred eu pasiunile.
    Eu zic ca inceputul este bun si ca ei merita felicitati ca incearca sa desteleneasca un drum nu prea batatorit, aducator chiar si de DX-uri.
    P.S.Daca acest mod v-a prinde , sper sa nu intalnim pe calea undelor "manele" in vivo, HI!Nu de alta dar exista experienta in 2m....stim noi cine.Hi!

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-04-17 20:47:29 (ora Romaniei)
  • Da nu il uitam aici pe: YO5CST!Poate ne adunam...Hi!

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-04-17 20:49:15 (ora Romaniei)
  • HeHe! Sub denumitea de....ATV Romanian GROUP! ATVRG
    Cu voia dumneavoastra.

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-04-17 20:50:22 (ora Romaniei)
  • P.S.a nu se confunda cu Radio Goniometrie ca ....de ce nu? Hi!

  • Postat de Florin - YO8CRZ la 2008-04-19 21:34:27 (ora Romaniei)
  • Felicitari realizatorilor ca si autorului articolului, ma bucur sa vad ca exista perseverenta si interes atat pentru acest mod de lucru cat si pentru banda de 23 cm. 73 de Florin

  • Postat de Imre Kovacs - YO2LTF la 2008-04-20 19:36:06 (ora Romaniei)
  • Foarte interesant si incitant in acelasi timp.Sunt interesat de articole in acest domeniu....Sunt convins ca si copiii de la cluburile copiilor ar putea fi cooptati in aceasta activitate.Public cu placere astfel de articole in revista ,,HOBBY" - revista de electronica [free pe web - http://www.yo2kqk.kovacsfam.ro] pentru copii.
    Toata stima pentru autori.... 73" IMI

  • Postat de Timisoara Hotels - (neradioamator) la 2011-06-13 22:09:28 (ora Romaniei)
  • Lnb inseamna Low Noise Block, pentru a fi deosebit de lnc, adica doar low noise converter... Altfel spus, lnb-ul are in componenta preamplificator de zgomot mic+filtru trece banda+oscilator local+mixer+amplificator al primei frecvente intermediare(0,9-2,15 GHz, parca), asta conform lucrarilor "Oscilatoare de microunde" de T. Tebeanu sau "Receptia TV satelit" de Mihai Basoiu. Este foarte adevarat ca ghidul de unda amplifica semnalul, dar nu suficient de mult! Si atunci se introduce un amplificator cu HEMT la intrare. Zgomotul e introdus de oricare din elementele circuitului, active sau pasive, mai mult de cele active, adica semiconductoare, care au comportament neliniar in circuit. Iar zgomot pot produce si un oscilator si un mixer, nu numai circuitele de amplificare. Dar repet, lnb-ul contine si un etaj amplificator la intrare cu unul sau doua HEMT-uri. Un montaj nu poate avea un factor zgomot mai mic decat zgomotul minim al elementului cu cel mai mare factor de zgomot din acel montaj!
    http://www.timisoara-hotels.ro

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Romani, vi se pregateste ceva!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact