hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Povestea unui campionat mondial IARU

Echipa Romaniei YR0HQ in banda de 40 m fonie

Mihai Mateescu YO3CTK

Catastrofa tehnica, echipa incompleta, furtuna, pana de curent, QRN, participare slaba, dar o distractie grozava - iata in citeva cuvinte caracteristicile concursului IARU din acest an, asa cum a fost vazut de echipa care a asigurat banda de 40m SSB.

Iata mai intii rezultatele si echipa:

  • QSO: 800
  • Zone: 28
  • HQ: 31

    Echipa a fost formata din YO3JOS, YO3RU, YO7HMH si YO3CTK. S-a lucrat de la amplasamentul YR7M (statie principala) si de la amplasamentul lui YO3RU din jud. Arges ca statie de vinatoare.

    Totul a inceput in ziua de vineri, cind am constatat ca din pacate unul din membrii echipei nu s-a prezentat la amplasament, din cauza unor probleme personale. A fost nevoie sa facem niste schimbari de tactica si sa solicitam ajutorul ad-hoc al lui Ovidiu YO7HMH, care spre cinstea lui a raspuns fara ezitari la apel. Tot echipamentul era pregatit si legatura cu vinatorul era stabilita cind, cu 3 ore inainte de concurs, un scurtcircuit electric a distrus sursa de 12V si dupa aceea 2 statii de UUS si doua TNC, fapt care ne-a dus in imposibilitatea de a mai avea o legatura cu vinatorul, raminind doar cu o legatura vocala in 432MHz.

    ON4RU, YO2LDC, YO2DFA
    Antena 40m SSB
    Marcel, YO4ATW
    Statia de vinatoare 40m SSB
    de la stanga la dreapta:
    YO3JOS, YO3CTK, YO3RU
    Silviu, YO4NF
    YO3JOS in focuri

    Concursul a inceput in nota caracteristica, cu un numar mare de legaturi in primele ore, ca mai apoi ritmul sa mai slabeasca. Spre seara s-a simtit un puternic QRN care a culminat la miezul noptii cu o celula de furtuna chiar deasupra noastra, cu fulgere si trasnete puternice, ceea ce a impus oprirea statiei pentru citeva minute din considerente de siguranta. La scurt timp dupa reluarea traficului furtuna a revenit si am avut o pana de curent, probabil din cauza afectarii retelei electrice locale. Dupa trecerea si acestui necaz traficul a fost reluat in bune conditii pina la final. Cel mai greu a fost in ultimele ore ale concursului, cu o situatie de tipul "garda moare, dar nu se preda", cu lungi minute intre doua legaturi consecutive. Dar s-a lucrat pina in ultima secunda. Programul CT a numarat circa 4000 de CQ in 24 ore, mai avem voci doar multumita placii DVP care si-a facut cu prisos datoria.

    O nota deosebita pentru Miki, YO5AJR, care la finalul concursului ne- a ajutat, el avind receptie mai buna pentru statiile SP, OM, OE si DL care la noi veneau greu din cauza propagarii. Se observa inca o data avantajul distribuirii in teritoriu a cit mai multe puncte de lucru.

    Din pacate noi am perceput participarea ca fiind slaba, aici ar fi binevenita si parerea celorlalti echipieri.

    Multumiri celor care ne-au chemat si ne-au lucrat in concurs, deasemenea celor care ne-au anuntat pe DX Cluster. Toate acestea au dus la cresterea punctajului care poate fi de folos la stabilirea clasamentului final.

    Ne revedem la anul!!

    Din partea echipei,

    Mihai Mateescu YO3CTK

    Articol aparut la 19-7-2004

    9003

    Inapoi la inceputul articolului
  • Nu exista comentarii postate.
    Comentarii (0)  

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Echipa Romaniei YR0HQ in banda de 40 m fonie"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact