hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Old Timers Club Romania tradus din prescurtari

Stefan Fenyo YO3JW

Va propun un material care este un proiect ce ar trebui supus dezbaterii cu ocazia Simpozionului de la Satu Mare 2004. Pentru persoanele interesate amanunte se pot afla de la YO3JW.

Exista si o varianta de la YO2BV care doreste:
"1 - o structura fara personalitate juridica deci cat mai simpla (fara secretari,cenzori etc)
2- la care participarea sa nu fie conditionata de absolut nici o taxa de inregimentare
3 - si care sa nu impuna sub nici o forma nici unul din concursurile traditionale YO.
4 - activitatea clubului se va desfasura sub directa coordonare a FRR.

O structura care sa acorde membrilor ei acest statut fara a cere deci nimic in schimb. Singura obligatie a membrilor clubului ar fi aceea de a-si trimite pe o foaie de hartie intrega lor existenta radioamatoriceasca.
Clubul va scoate o diploma care sa ofere statutul de membru tuturor celor care au cei 25 de ani de radioamatorism si vor sa fie parte integranta a lui. Daca membrii clubului vor, clubul se obliga sa scoata un concurs YO cu un nume stabilit doar de membri clubului al carui regulament va fi facut doar de aceiasi membri. Clubul nu va obliga pe nimeni sa participe la un trafic in unde scurte sustinut pentru bunul renume al clubului ."

Fata de cele de mai sus parerea mea este:

"Concluzia: YO2BV doreste un club care sa dea o hartie pe care membrul respectiv sa-l puna pe perete si sa aiba un "necrolog" gata pregatit. Din experienta majoritatea cluburilor de sub aripa FRR au ramas la acest stadiu.
Daca doriti asa ceva va recomand varianta banateana si cred ca acesta nu reprezinta fruncea!
Dar dumneavoastra alegeti....
Revin la ideea de gandire pozitiva, oare exista?"

Deci daca se poate stabili o sala, o ora cand, eventual cei interesati, sa poata participa, cred ca este un punct de la care se poate pleca.

Aceasta este si un mod in care in urma hotararii CA s-a stabilit un colectiv in care fac parte YO2LDC, YO2BV si YO3JW.

La varianta din fisierul PDF s-a ajuns dupa consultarea unora dintre radioamatorii YO.

Personal consider ca radioamatorii de mai mult timp tineri mai au multe de spus si de facut. Participarea lor intr-o forma organizatorica ar putea fi benefica pentru toti, inclusiv pentru cei ce vin din spate. Cred ca si noi mai in varsta putem sa facem treaba, nu numai lamentandu-ne ca avem numai lipsuri.

Participarea la una din variante, sau daca se va ajunge la concluzia ca este nevoie de o imbinare a celor doua este voluntara si nu obligatorie. Daca va place ramaneti in continuare (la varianta YO2BV). Varianta de concurs Bucuresti modificata a generat vii discutii de ce cu denumirea aceasta. Raspunsul este simplu. Fiind cel care a infiintat acest concurs am putut sa fac modificarile fara a mai cere consimtamantul altora.

Concursul este in calendar si este cunoscut. Oare are importanta cum se numeste!

Regulamentul avatajeaza pe cei in varsta , membrii ai OTCR, care oricum sunt baza participantilor in concursurile YO. Membrii vor trebui sa fie activi. E chiar asa de greu?

Alt subiect taios este cel al cotizatiei. Domnilor, incercati sa faceti ceva fara bani! La cea banateana va alegeti cu o diploma de pus pe perete care va arata cat de batran sunteti!...

Acestea sunt unele ganduri plecate de la mine YO3JW, Pit, eventual membru in varianta celor activi...

Stefan Fenyo YO3JW

Articol aparut la 19-7-2004

8789

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (5)  

  • Postat de Dan ZALARU - YO6EZ la 2004-08-04 04:29:24 (ora Romaniei)
  • Draga Pit, despre acest proiect s-a discutat cand eram eu tanar!!! Am trimis la vremea respectiva adeziunea mea pentru acest club... dar adeziune a ramas!!! Cat o sa mai discutam despre acest club fara sa si facem ceva??? Cine nu vrea sau cine vrea si nu face nimic? Cand te hotarasti sa iei taurul de coarne si sa faci ceva? Sau sa-l facem amandoi?

  • Postat de Gabriel Schumschi - YO4ZL la 2004-08-04 15:18:03 (ora Romaniei)
  • Mi se pare discutabila conditionarea calitatii de membru al clubului pe baza de diverse performante.Scopul clubului trebuie sa fie de a organiza
    Oldtimerii YO .O suma modica pentru cotizatia anuala este necesara dar sa tina seama de "bugetul "redus al pensionarilor.
    In privinta certificatului de membru nu consider ca este un "necrolog" ci
    dovada unor ani inchinati unei pasiuni.Nu toti radioamatorii prefera concursurile,unii prefera sa lucreze DX sau sa construiasca.In special clasamentele la concursurile YO lasa uneori impresia de frauda.Poate ca gresesc dar in ultimul timp aceasta situatie pare sa se fi schimbat in bine ! Dati drumul deci cu OTCYO cat mai curand,cat inca mai pot fi primiti cei care au autorizatii din 1955-1956, care sunt din ce in ce mai putini !
    Cu stima Gabby YO4ZL

  • Postat de Dan Zalaru - YO6EZ la 2004-08-05 02:55:31 (ora Romaniei)
  • Salut! Gaby sunt intrutotul de acord cu tine. Poate ca se asteapta ca unii ca noi sa nu mai existe si atunci cine mai are nevoie de OTC ca sa nu mai vorbesc de OOTC!!! Mi-am oferot serviciile pentru a demara acest club dar... cine sa ma auda? Multa sanatate si numai bine - 73 Dan

  • Postat de Ovidiu Orza - YO2DFA la 2004-08-10 03:22:11 (ora Romaniei)
  • Regulamentul propus de Pit este OK, pana la concurs, daca nu are importanta numele, de ce nu se numeste ... CUPA ELEVULUI, mai ales ca unul din scopurile clubului este ... instruirea noii generatii!

  • Postat de olmazu - I.V la 2007-10-29 21:21:57 (ora Romaniei)
  • ce inseamna?

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Old Timers Club Romania tradus din prescurtari"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact