hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Foto-album HAM-RADIO Friedrichshafen 2007

Florentin Margarit F/YO9CHO

Anul acesta, GPS-ul m-a pacalit Hi! (am ales ruta cea mai scurta), si iata ca am ajuns la Friedrichshafen prin Elvetia. O placuta experienta de altfel de traversare a lacului Constanz in numai 15 min. Ruta cea mai scurta s-a dovedit o cacealma. Am fost nevoit sa conduc numai pe drumuri nationale care in Franta sunt limitate la o viteza de 90 km/h iar in Elvetia…in cel mai bun caz aveam 70 km/h. Mi-am luat revansa insa la plecare pe autostrazile germane (care ca si la noi ;-) in multe locuri sunt in lucru).

Plecat la ora 1 noaptea, ajung la 8.30 dimineata, ora de deschidere fiind 09.00.

Stau cuminte la coada si iata-ma intrat. O cafea scurta se impune! Si acum sa ne intalnim cu ai nostri!

Standul romanesc de data aceasta la loc central, relativ bine "mobilat". Ma bucur de aceasta prezenta si mai ales de reintalnirea de peste ani cu Dl.Ing.Vasile Ciobanita. Discutam pe graba , multe, iute, vizitatorii nu prididesc sa puna intrebari, sa se intereseze de activitatea in YO, cauta diplomele YO, prospecte, ca la targ. Gazdele sunt prompte. Intalnesc si multi radioamatori din diaspora.

Parasesc standul nostru, pentru a ma intoarce spre pranz cand putem sa ne retragem cu "ai nostri" la o bere rece si sa punem "tara la cale" HI!

Ca impresie generala, pot afirma ca targul de anul acesta a fost mult mai bogat in exponate si prezente. Prezenta romaneasca a fost reconfortanta si cat se poate de binevenita.

Turul obligatoriu in corpul A imi confirma o recrudescenta a interesului pentru radioamatorism.

Aparatura de emisie-receptie migreaza evident si cu succes spre SRD si acesta este un lucru pozitiv avand in vedere ca domeniul de abordare include programarea, ceea ce va atrage multi tineri spre radioamatorism.

Imbatranirea clasicei activitati este evidenta si sa speram ca SRD va duce mai departe "flacara" pasiunii noastre.

Nu intentionez sa comentez cele vazute, pentru ca cel mai in masura este Dl. Ciobanita si colegii ce au reprezentat FRR in 2007 si care au mult mai multe informatii interesante a va comunica.

Iata cateva filmulate inregistrate la Friedrichshafen, gazduite de Google Video:

Film 1
Film 2
Film 3
Film 4
Film 5
Film 6

Va las in continuare, sa calatoriti imaginar pe cele 100 de fotografii (nu de cea mai buna calitate deoarece din motive de spatiu am fost nevoit sa le reduc) si va doresc tuturor celor ce ati ramas pasionati cat si viitorilor radioamatori YO un sincer:

73!

Florentin Margarit F/YO9CHO

Articol aparut la 21-7-2007

10104

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (8)  

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2007-07-21 13:19:06 (ora Romaniei)
  • INTERESANT ARTICOL,SEMNIFICATIV PRIN FOTOGRAFII,este bine ca sunt colegi de hobby care prin efortul lor arata ca ,,flacara radioamatorismului in YO''.....NU S-A STINS si sunt prezenti la asemenea manifestatii.CU STIMA,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Florin - YO8CRZ la 2007-07-21 22:30:31 (ora Romaniei)
  • Excelenta ideea de a prezenta cateva imagini si impresii de la Friedrichshafen 2007. Uneori o poza face cat 1000 de cuvinte... Pacat insa ca macar unele din poze nu sunt comentate. Intamplarea (sau poate nu intamplarea...)face ca eu sa stiu ce a fost prezentat la standul Flex-Radio sau ce e PT8000, insa nu toata lumea stie lucrurile astea. Dar stiu si inteleg ce inseamna lipsa de timp....
    Florentin, felicitari si multumiri pentru articol!
    73s de Florin YO8CRZ

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2007-07-22 00:23:17 (ora Romaniei)
  • Multumesc Florin.Succese voua in dezvoltarea SRD-ului.Cu adevarat este pasul urmator.Multumesc de asemeni pentru articolele tale de prezentare.
    Adevarul este timpul dar si cantitatea mult mai mare de informatii detinuta de Vasile.Astept un articol pe masura care poate fi completat cu alte poze facute de cei ce au vizitat expozitia.Eu am primit fotografii interesante si de la Marcel din Venezuela insa doresc sa ii ofer dansului placerea de a le face cunoscute.
    Toate cele bune!

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2007-07-22 19:02:55 (ora Romaniei)
  • Multumiri pentru postarea pozelor si a video-clipurilor. 73 de Morel, 4X1AD

  • Postat de CRISTIAN - N2NDV la 2007-07-22 21:30:26 (ora Romaniei)
  • Felicitari ! Astept cu interes si pozele de la Marcel , evntual si de la ceilalti participanti plecati din YO ! 73 tuturor ! Critian

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2007-07-23 09:10:19 (ora Romaniei)
  • O eroare din partea mea pentru care imi cer scuze.Este vorba de Rolf din Elvetia cel care mi-a trimis poze interesante , nu Marcel.Scuze de asemeni celor doi pentru eroare.
    73!

  • Postat de Remus Hoca - YO2CNH (yo2cnh) la 2007-08-06 20:48:08 (ora Romaniei)
  • TKS TKS din suflet cu ajutorul acestor imagini am fost si eu la Friedrichsafen .

  • Postat de ion - YO8RXK la 2007-10-03 20:58:29 (ora Romaniei)
  • Foarte reusite aceste imagini,chiar daca,observ undeva,un reprezentant al unei renumite firme orientale de echipamente profesionale!Cu stima.Ion cu multe 73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Foto-album HAM-RADIO Friedrichshafen 2007"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact