hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Revista Radiotechnika si ham-bazarul pentru radioamatorii din YO

De vorba cu Dl. Bekei Ferenc HA5KU, proprietarul firmei si redactor sef

László Hadnagy YO5AEX

Dupa momentul istoric de aderare a Romaniei la grupul tarilor din Uniunea Europeana am dorit sa cunosc ce posibilitati s-au creat pentru radioamatorii YO de a solicita materiale documentare si componente electronice de la grupul Radiovilag Srl (ceea ce in limba romana se traduce "In lumea radioului") din Republica Ungaria.

Compania Radiovilag Kft cu sediul in capitala ungara are in componenta o casa de editura pentru publicatiile Radiotechnika si Hobby elektronika precum si cunoscutul magazin de piese HAM bazar.


Bekei Ferenc - HA5KU
Dupa consumarea sarbatorilor prilejuite de Noul An 2007, pentru a-mi satisface curiozitatea, i-am solicitat o intrevedere D-lui Bekei Ferenc HA5KU, proprietarul firmei si redactorul sef al revistei Radiotechnika.

Dl. Bekei Ferenc este o veche cunostinta a radioamatorilor romani, organizatorul Intalnirilor anuale Burabu de pe insula Csepel si presedintele Filialei pe capitala a MRASZ (Federatia Maghiara de Radioamatorism).

Cand m-a intampinat, in primul rand a tinut sa transmita colegilor din Romania felicitari pentru intrarea tarii in Uniunea Europeana, dorind tuturor sanatate, implinirea tuturor dorintelor, succes in activitatea desfasurata si totodata a precizat ca acest moment istoric va apropia mai mult radioamatorii din cele doua tari.

Referitor la tema intalnirii noastre am aflat:

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana au aparut o serie de noi facilitati. Una dintre acestea este ca, practic, intre Romania si celelalte tari membre, granitele si barierele vamale dintre acestea au disparut.


Website-ul firmei: www.radiovilag.hu
Acum radioamatorii pot procura mai usor materialele informative si componentele electronice pe care le comercializeaza firma Radiovilag Kft. din R. Ungaria. Comenzile se pot adresa firmei prin posta, posta electronica (e-mail) ori fax. Preturile afisate sunt in HUF, EURO ori USD. Plata conform client.

Revista de electronica Radiotechnika apare lunar si costa 5,50 Euro (cu taxele postale incluse), in 60 de pagini, cu rubrica de 8 - 10 pagini pentru radioamatori, rebus, informatii DX, desene pentru circuite imprimate si lista celor 1200 - 1500 articole disponibile lunar la HAM bazar.

Almanahul Radiotechnika - 2007 costa 15,00 Euro, iar pentru cei cu abonament anual la revista Almanahul 2008 se ofera la jumatate de pret.

Caietele tematice "Hobby Elektronika", apar de 3 ori pe an si costa 2.600 HUF/ buc. In anul 2007, Caietul cu nr. 4. - Audiofil II. va contine montaje pentru echipamente audio iar Caietul cu nr. 5.- Telefoane GSM cu utilitati de programare si folosire a aparatelor cumparate din comert.


QSL-ul statiei HA5RT
Pe website-ul firmei se gasesc informatiile actualizate cu privire la pretul si articolele comercializate la HAM bazar (tuburi electronice, semiconductori, tiristori, IC, componente RLC, acumulatoare si multe altele.

In biroul Redactorului sef si in magazinul HAM bazar functioneaza cate un transceiver Yaesu pentru trafic radio in benzile de radioamatori.

Pentru informatii si comenzi, adresele de contact pe site-ul http://www.radiovilag.hu/company.html

Pentru comenzile facute se comunica suma si posibilitatile de plata cu numerar ori transfer bancar.

 

 

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 18-1-2007

12352

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (9)  

  • Postat de Costel - YO8BND la 2007-01-18 11:17:27 (ora Romaniei)
  • Valabila si recproca,si noi avem reviste si targuri, trebuie de facut doar invtatii vecinilor si nu numai.....

  • Postat de Yo - YO... la 2007-01-18 17:29:23 (ora Romaniei)
  • De ce nu luati legatura si cu cei de la firma ANICO?Poate ca si ei ar avea ceva de trimis radioamatorilor din YO!Si...de ce nu,... sa infiinteze si in Ro un magazin ANICO!Pentru ca noi nu prea suntem in stare!...

  • Postat de Alex - YO9FYP la 2007-01-19 22:38:49 (ora Romaniei)
  • Pacat ... este numai in maghiara ! Daca ar fi avut o sectiune si in limba engleza era o alta treaba. Oricum este o idee buna de a populariza astfel de site-uri.

  • Postat de Bolfos Gabriel - la 2007-01-21 06:56:04 (ora Romaniei)
  • Salut Laszlo...YO5AEX si Ferenc HA5KU,

    Clarificari:

    - Bolfos- nu este din HA, ci din Basarbia, Moldova: de ex.: daca ai un dinte inflamat se zice in basarabeana ca ai o bolfa sau esti bolfos - um flat la falca.
    - Sunt placut surprins ca ai documentatie dupa momentul istoric...eu am de la amicul PAUL Buggy YO3JH, din drumul Taberei - am colectie de reviste Radiotehnica in limba maghiara;
    - si noi, aici, in ROMANIA, cumparam componente electronice de la Costel, http://www.conexelectronic.ro
    si alti furnizori.

    Chiar o sa-l anuntz, daca nu stie, pe Costel, propietarul firmei, ca poate vinde si in vest componente electronice.

    BOLFOS GABI


  • Postat de adrian - YO4RXX la 2007-01-21 07:22:47 (ora Romaniei)
  • Draga prietene multumim de info.In toamna lui 2006 am avut ocazia sa rasfoiesc citeva reviste din HA si in afara de o droaie de reclame si un opis cu piese la niste scoruri ...de occident nu am gasit nimic interesant .Revista noastra e mult superioara din multe puncte de vedere.73 si un an bun de la GALATI ADI YO4RXX

  • Postat de vallywally - la 2007-01-26 14:18:37 (ora Romaniei)
  • daca doritzi sa cititi almanahul 2007 radiotechnika il putetzi downloada de la adresa :
    http://rapidshare.com/files/10389011/2007_EK.pdf
    lectura placuta

  • Postat de bolfos - la 2007-02-17 01:02:44 (ora Romaniei)
  • Dupa momentul istoric de revenire a Transilavaniei
    si recunoasterea Sarmisegetuzei si a lui Decebal de catre altii...
    vin niste popo_are cu fetele (dame de consumatie renumite) lor in fatza sa ne intrebe ce mai facem...
    Facem bine si bine facem...

  • Postat de Hotnogu Ion - YO8RXK la 2007-08-27 23:57:48 (ora Romaniei)
  • E posibil sa fim rude indepartate[dupa venirea hunilor],dar am idei mai practice in acest;tam-tam'....Multe 73 si...impacare!!

  • Postat de ERDEYI Iuliu - (neradioamator) la 2008-07-09 20:59:00 (ora Romaniei)
  • Buna

    Sunt pasionat pentru electronica in special partea de muzica electronica. Am 58 ani iar revistele amintite le spicuiam din anii 60-70 functie de cum puteam pune mana pe vreun exemplar. Acum sunt pensionar si incerc sa realizez visul de demult sa construiesc o orga electronica polifonica cu toate acareturile (ritm, ecou, etc).
    Ma bucur foarte mult de orice aparitie noua in domeniu.
    felicitari

    I.E.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Revista Radiotechnika si ham-bazarul pentru radioamatorii din YO"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact