hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

YR7M - 3 ani de activitate

Mihai Mateescu YO3CTK

Luna aceasta se implinesc 3 ani de cind amplasamentul de la Radesti a devenit activ. Inceput modest cu o statie si o antena multiband, acum a devenit un amplasament competitiv international la categoriile M/S sau M/2. Pentru a ajunge aici (si evolutia inca nu este completa), mii de ore-om au fost consumate in proiectare, constructie si instalare de antene, si optimizare. Deasemenea, mii de ore-om au fost consumate in concursurile internationale precum si in citeva competitii interne. Si alte mii de kilometri in deplasari la locatie.

Un grup de persoane a contribuit in mod special, si ma refer aici la operatorii de baza, in ordinea aparitiei: YO3JOS, YO3JR si YO9GZU. Deasemenea, un rol important l-au jucat si operatorii ocazionali: YO9WF, YO4NF, YO3APJ carora le multumesc pentru efort si le reamintesc ca usa le e deschisa intotdeauna cu mare drag si de acum inainte. Dodi N2GM ne-a ajutat in procurarea majoritatii echipamentelor si antenelor, lucru de loc simplu data fiind distanta pe care au trebuit sa fie transportate. El a stat si sta in permanenta alaturi de noi cu fapta, cu vorba si cu gindul. Vasile YO3APG a "botezat" statia cu indicativul devenit de acum bine cunoscut: YR7M. Sandu YO3ND, ne-a ajutat uneori cu o vorba buna, alteori cu materiale sau idei (foarte important!) dar mai ales a "cedat" operatori de la YO3KPA si, mai presus de toate, a pus in fata noastra un exemplu de urmat si o stacheta de trecut. In multe concursuri am pornit cu obiectivul "sa batem YP3A", lucru care nu s- a intimplat intotdeauna, cum ar fi cazul ARI 2005 cind YP3A ne-a batut cu o diferenta minima de puncte, echivalentul a una (1) legatura cu o statie italiana! Si pentru prima data dupa stiinta mea doua statii YO s-au clasat pe locul 1 respectiv 2 in acest concurs. Pentru toate astea eu personal sint recunoscator, pentru ca o competitie puternica este o garantie a bunelor rezultate.

Deasemenea se cuvine sa amintim aici si ajutorul primit din partea altora, neradioamatori, cum ar fi familiile operatorilor care au tolerat absentele week-end de week-end, persoana care face toate lucrarile la inaltime, firma de la Mogosoaia care confectioneaza pilonii si alte elemente necesare antenelor, si multi altii.

Toate aceste eforturi au dus la o curba ascendenta a performantei, care poate fi apreciata in lista rezultatelor A1 Contest Club, publicata la sectiunea Files a listei. Sintem in masura sa cistigam concursuri de rangul 3, cum ar fi ALL ASIA, OK-OM sau WAG, sa ne clasam in top in concursuri de rangul 2 ca ARRL sau Russia DX, dar mai avem de luptat pentru a ne clasa in topul categoriilor "grele" ca M/S sau M/2 din CQWW sau WPX.


Andy, Mihai, Tibi sau plamanii, inima si ficatul YR7M :)

Ne-am adus si contributia la efortul echipei nationale YR0HQ, precum si prin participarea la YODX si Campionatele nationale. Din pacate sintem foarte dezamagiti de comportamentul FRR si de cum au inteles sa gestioneze CN si intr-o oarecare masura chiar si YODX. Pina in ziua de astazi nu am aflat cu certitudine locul ocupat de YO7KYA si scorul la CN SSB, pe site-ul oficial al FRR fiind inca publicate rezultatele "provizorii" din 4 Aprilie. De aceea am luat decizia de a nu ne alinia la startul CN CW 2006, si evaluam in ce masura este benefica participarea noastra la echipa YR0HQ in IARU 2007. Mai ales ca acest concurs este aducator de puncte pentru calificarea la WRTC 2010, si avem o sansa reala de a-l cistiga in 2007 ca YR7M, in schimb nici o sansa ca YR0HQ...

Inchei aici raportul meu, multumindu-va pentru atentie si lasind pe fiecare sa aprecieze sau nu activitatea A1 Contest Club.

Rezultatele obtinute la participarile in concursuri din amplasamentul YR7A se gasesc in acest document PDF.

Mihai Mateescu YO3CTK

Articol aparut la 19-10-2006

8087

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de Pit YO3JW - la 2006-10-20 08:31:34 (ora Romaniei)
  • Pentru Mihai @ grup numai cuvinte de lauda...E o vorba: Omul sfinteste locul! Sa te tina Cel de sus sanatos!

  • Postat de Marius - YO2LHD la 2006-10-20 09:08:44 (ora Romaniei)
  • Felicitari ptr. realizare.Ai uitat sa pui aici si costurile realizarii acestui amplasament de concurs,costuri care cred ca au fost foarte mari.E bine de stiut mai ales ptr. "circotasi".
    73 si la mai mare!Salutari din Banat!
    Marius-yo2lhd

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-10-20 11:47:26 (ora Romaniei)
  • Tuturor multumesc pentru aprecieri. Pentru Marius: costurile au fost intr-adevar importante insa nu merita a fi mentionate aici. Au fost suportate cu placere. Nu este vorba doar de investitia in echipamente, este vorba si de cheltuielile curente de deplasare, energie electrica, intretinere si reparatii etc. 73!

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2006-10-20 16:46:07 (ora Romaniei)
  • Felicitari inca o data, dar da-mi voie sa te critic. Nu ai amintit de o importanta performanta a voastra. Calificarea pentru prima data la " olimpiada radioamatorilor" si ceea ce a decurs din aceasta. Daca nu ma insel in week-endul urmator baietii sunt invitati sa opereze intr-o echipa multinationala si acest lucru este ceva. Succes in continuare si sa dea domnul sa avem aici in Romania cat mai multe asemenea locatii cu oamenii lor de suflet. Sanatate si succes in continuare.

  • Postat de Ovidiu - YO2LSK la 2006-10-20 17:36:23 (ora Romaniei)
  • Felicitarii pentru tot ceea ce ati facut si mult succes in ceea ce veti face. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere pentru ca sunt convins ca acesta este doar inceputul unui palmares deosebit.

  • Postat de marius - YO7HHI la 2006-10-26 20:01:37 (ora Romaniei)
  • LA MULTI ANI!
    cuvintele sunt putine ... 73 de yo7hhi

  • Postat de aurel - YO9FNR la 2006-10-27 17:44:35 (ora Romaniei)
  • esti un om fericit, mihai ! eforturile facute din dragoste pentru radioamatorism au dat rezultate !sanatate si... tine drumul drept! 73, de yo9fnr

  • Postat de RV12P2000 - RV12P2000 la 2006-10-29 12:09:07 (ora Romaniei)
  • In ce judet este localitatea Radesti ? Eventual QTH-locatorul.

  • Postat de Spitzer Paul - YO5BRZ (yo5brz) la 2006-11-01 10:16:40 (ora Romaniei)
  • Exsita o disputa mai veche vis-a-vis de faptul ca radioamatorismul este un sport sau un Hobby; Voi a-ti dat una din cele mai frumoase replici pentru "activitatea" de genul..... 59, 59 si-aici nu ploua......
    Fie ca alte multe echipe sa va urmeze!
    73's Paul

  • Postat de 6J1P - GK71 ! la 2006-11-07 00:43:50 (ora Romaniei)
  • Judetul Arges. Intre Pitesi si Campulung Muscel. Pe partea stanga. Merita sa opresti pe dreapta, sa privesti si sa stai putin pe ganduri !... Din Bucuresti se ajunge pe prima autostrada construita in Romania - A1 . Coincidenta cu denumirea semnalului telegrafic radio. De aici probabil denumirea de A1 Contest Club.

  • Postat de minunata lampä - RV12P2000 la 2006-11-10 00:33:32 (ora Romaniei)
  • Ii multumesc lui 6J1P GK71! pentru informatie. Apreciez si subtilul sau umor .

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "YR7M - 3 ani de activitate"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact