hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Comentarii ale participantilor la YO DX HF 2006

partea a II-a

Alex Panoiu YO9HP

YO5PBF: Concurs placut mai ales pentru bucuria reintalnirii in banda cu mai vechi cunostinte din marile competitii. Sper sa devina si aceasta intrecere una dintre aceste mari manifestari ale hamilor. La reauzire in 2007 de YO5PBF, Boby jr.

TA0U: I would like to thank you again for all your helps, explications... If you can inform me about how I will learn the results I will be very happy. Pls send my regards to the comitee...for the nice organisation. 73 de Urcun Canel, TA0U

YO6EZ: VERY QRN, QSB, ELECTRIC STROM, RAIN, PROPAGATION ZERO FOR MY ANT!

YO3FRI: CONCURS FRUMOS, DAR PROPAGARE DEOCHEATA !

IV3UHL: Congratulation for the contest. Lot of YO stations on the air. Too bad, 10 m and 15 m were almost dead bands. Hope 2007 is better for the propagation.73 Paolo

YO8RIJ: Participare destul de buna! Propagarea a fost speciala ca pentru concurs!..hi! La un moment dat a trebuit sa opresc statia din cauza descarcarilor electrice foarte puternice!

LU4MHQ: THANKS FOR CONTEST – CONGRATULATIONS. SOFT SD IS BEST!

HS0AC: Very nice Contest, but poor propagation from HS.

YO4SI: Greu, cu antena in pod, fara al doilea VFO, fara memorii, fara AT si cu 3 khz pe mm de scala...Dar asa e facut acel HM vechi cu tuburi. Am lucrat cu placere. Am dormit si am mancat normal. A fost si o furtuna napraznica. A fost frumos ! 73 de YO4SI !

JH8JYV: Tnx lot of YO stations.

YO8KAE: Conditii mai grele ca anul acesta nici ca am mai vazut! Parca s-a rupt cerul pe nordul Moldovei, iar Sf. Ilie a manat carul lui de foc peste Iasi, de parka intrau zilele in sac! Descarcari electrice cum n-am mai auzit si vazut, iar propagarea, ce sa mai vorbesc... Oricum, ne-am descurcat cum am putut, uneori am mai oprit lucrul ca nu se mai putea de nicio culoare. Ca sa fie totul ca lumea, am avut si probleme la balun, iar YO8OY a fost nevoit sa se urce de cateva ori pe stalp, la 15m, pe o ploaie torentiala cum rar ne-a fost dat sa vedem! Respectele mele, Adam – YO8BIG.

YO3RU: Mult succes la corectare! Cam multe legaturi cu 001, care mai mult ca sigur nu vor fi confirmate, dar asta este. Hawaii-ezul m-a chemat direct cu 001 ..hi! 73, Carol

YO2KCB: CONCURS FRUMOS! A FOST DE LUCRU IN TOATE CELE 24 DE ORE! SPER CA MACAR 30% DIN QSO-URI SA FIE VALIDATE PRIN PRIMIREA LOG-URILOR DE LA CORESPONDENTI ..(HI!).

IZ5GRS: Very good contest. Very good operators. 73 ciao ciao.

VK4TT: G'day to all in Contest. Used program by SD found very FB.

YO2IS/P: Portabil in Baile Herculane (CS), hotel 'DACIA', etaj XIV !! Rig: TCVR HM monoband (20m), PA KT922B/13.5V (5W), antena 'sloping-dipole' (60 grade fata de sol, pe axa N->S...axa Vaii Cerna). Am auzit prin difuzie tropo in 90% din timp: YO3KPA, YR7M, YO4AB, YO8KGA (avea probleme cu interfata de CW !, hi). 73 & DX, Szigy.

YO5OHY: UN CONCURS DESTUL DE ANIMAT PARTICIPARE BUNA 73! ZOLI

YO2KJJ: PROPAGARE SLABA. MULTUMIM CORESPONDENTILOR. 73 !

YO2BPZ: SOAPBOX: Concurs adevarat! Am estimat inainte de concurs participarea YO la cca 200 statii (intr-un comentariu la Sondajul de opinie) si cred ca nu m-am inselat prea tare. Este o dovada clara ca SE POATE, totul este promovarea actiunilor. In deplina cunostinta de cauza spun ca FRR trebuie sa se implice 100% in organizarea activitatilor proprii (Simpozion National, Campionate Nationale de US,UUS,RGA,RTG, campionate internationale YO, etc.), nu sa lase totul pe seama organizatorilor si sa fie reprezentata doar la premiere, sau nici atat! Cred intr-un YODX 2007 cu o participare si mai buna!

CN8YE: Nice contest. My first participation in this contest, but the propagation was not good. Thanks to all who call and see you next year.

Alex Panoiu YO9HP

Articol aparut la 15-9-2006

7586

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2006-09-28 02:30:54 (ora Romaniei)
  • Cand s-a stins lumina, am crezut ca voi nimeri cu greu patul ca sa ma culc. Dar nu ! Fulgerele erau asa de puternice si de dese incat parca eram intr-o discoteca cu lumini intermitente. Apoi am auzit urgia vantului si ploaia care batea in ferestre. La lumina fulgerelor m-am deplasat prin toata casa sa verific toate usile si ferestrele sa nu intre ploaia. Fulgerele mi-au amintit de un film vechi englezesc. Vedeam perfect. Erau unul dupa altul.In casa, toti dormeau. Dadusem castile jos de pe urechi inainte de pana de curent. Nu se mai putea. Eram in 80 m si troznea incontinuu. Iulica, VE2AWW spunea: "Cand sunt cu castile pe urechi parca sunt calare pe globul pamantesc, liber si fara granite." Asa ma simteam si eu, dar am fost dat jos de MAMA NATURA. Am oprit statia nu de grija tcvr-ului care e cu lampi ci de grija urechilor mele si a PC-ului pe care Vali - AA2LF l-a "aruncat" peste ocean la mine pe masa acum 12 ani!... Cand eram in epicentrul furtunii un fulger a cazut foarte aproape. Tunetul a fost sub 2 secunde... Totul a durat putin peste o jumatate de ora. Si deodata, hopa... a revenit lumina ! Somnul zburase ! Furtuna se departa. Zic: "ia sa vad cum merge acum radiofrecventa prin tziglele ude ?" Jumatate din antena mea multiband e in podul casei. Victor, YO7CZY, spunea: "Sunt bune concursurile astea. Te obliga sa te concentrezi, sa fii atent, sa fii ordonat, sa-ti aranjezi aparatele sa mearga bine..." Mai fac 4 qso-uri in 80m. Troznea puternic. Ia sa vad si in 40m. Era putin mai suportabil. Am mutat crocodilii de la finalul cu 6P36S si de la circuitul de adaptare si am ami facut doua legaturi si in 40 m. Era ora 2. Oboseala incepuse sa ma cuprinda. Nu am mai dat cu bice de cofeina ca in tinerete. Din grija pentru cicatricea de pe miocard si din respect pentru medicii care mi-au pus cate un stent pe doua coronare. Am oprit, m-am culcat si m-am intrebat: "Oare maine dimineata o sa fie ceva propagare in 15 metri ?" Am adormit cu gandul la tinerii care continuau sa alerge toata noaptea pe meridianele globului. Am adormit zambind la amintirea poantei: "Orice cal de curse ajunge gloaba, dar nu orice cal a fost cal de curse !" Cu stima, Mircea, yo4si !

  • Postat de Art - EA1/LW6DX la 2006-10-01 12:01:11 (ora Romaniei)
  • Very poor propagation, but my first contest in EA, very good assistance of europe stations.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Comentarii ale participantilor la YO DX HF 2006"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact