hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Invitatie YO DX HF 2006

Alex Panoiu YO9HP

Stimati prieteni,

Recunosc ca este o incercare dificila in a va convinge sa lucrati in Campionatul International de Unde Scurte al Romaniei (mai bine cunoscut sub numele de YO-DX-HF Contest, sau mai nou numit Campionatul de Unde Scurte Multiband al Romaniei).

Cu exceptia catorva mari concursuri internationale (CQ-WW, CQ-WPX, Russian DX, ARRL DX, WAE) majoritatea concursurilor acuza o scadere a numarului de participanti. Aceasta scadere a interesului pentru concursuri se explica prin propagarea capricioasa sau inexistenta din benzile superioare (21-28 MHz), caracteristica sfarsitului de ciclu solar, precum si prin "imbatranirea" generatiilor de contest-mani, imbatranire care, din pacate, este specifica radioamatorismului.

Si totusi de ce ar trebui sa lucram in YO-DX-HF ?

In primul rand, pentru ca este competitia de unde scurte, care reprezinta radioamatorismul romanesc in plan international. Propagare slaba a fost si la ultimele doua editii, dar majoritatea statiilor din strainatate au evidentiat participarea buna a radioamatorilor YO. Nu putem avea pretentia ca statiile straine sa participe la acest concurs, daca noi insine nu suntem prezenti.

In al doilea rand pentru ca este o competitie, in care putem "trage" pentru titul de Campion, sau macar pentru a "lupta" cu colegul de asociatie. Sau putem incerca sa depasim propriul rezultat de la editiile anterioare.

In al treilea rand, pentru ca este mai usor decat in alti ani, sa castigam un premiu, o placheta, sau macar o diploma. Editia 2006 aduce elemente noi in materie de premii. In afara premiilor clasice pentru castigatorii categoriilor Individual Seniori / Juniori si Echipe (tricou, medalie, diploma), se vor acorda, in premiera, plachete (sau alte premii stabilite de sponsori) pentru castigatorii YO ai categoriilor Single-band.

Asociatiile si Cluburile sportive sunt invitate sa mobilizeze un numar cat mai mare de participanti. Prin cumularea punctelor membrilor sai, Asociatia sau Clubul cu punctajul cel mai mare poate castiga o cupa speciala.

Pentru atragerea statiilor straine, se va elibera gratuit diploma "ROMANIA", tuturor participantilor din afara YO, care realizeaza minimum 100 QSO-uri, printre care sa se regaseasca minimum 10 statii YO.

Randurile de mai sus nu si-au propus sa clarifice subiectul delicat, legat de recunoasterea sportiva de catre ANS a titlurilor obtinute in YO-DX-HF contest. Nu pentru ca ar fi lipsit de importanta, ci pentru ca nu posed instrumentele prin care sa comunic cu institutia mai sus amintita.

Iar dintre doua posibile invitatii cu care as incheia acest articol, va las pe Dvs, sa o alegeti pe cea care va reprezinta:

  • Participand la YO-DX-HF contest si clasandu-va pe un loc fruntas, puteti aduce puncte pretioase clubului al carui membru sunteti. Puteti chiar fi premiat cu bani, la sfarsit de an, de catre clubul respectiv. Sau poate ca clubul va deconta energia electrica consumata in timpul concursului.

  • Va asteptam la YO-DX-HF Contest 2006. Este o competitie traditionala, urmasa Concursului International de Unde Surte initiat la 14 Iulie 1957 de radioclubul Central AVSAP. Este concursul care de-a lungul anilor a fost castigat, sau a fost onorat cu participarea unor indicative de referinta in radioamatorismul romanesc. Ma gandesc la regretatii YO3RF, YO3RD, YO3CR, YO8AHL, YO3RG, YO3AC, YO4HW, YO6VZ, YO8BAM, YO9VI, etc. Este concursul castigat ani de-a randul de YO4SI, YO3APJ, sau YO3ND (YO3KPA), pe care in mod sigur o sa-i auzim lansand CQ Contest si anul acesta.

    Va urez succes!

    Alex Panoiu YO9HP

    Articol aparut la 19-8-2006

    8715

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (26)  

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-08-20 21:49:45 (ora Romaniei)
  • Alex, de ce? Pentru ce? Pina acum FRR n-a reusit sa lamureasca situatia CN pe care tot FRR a incurcat-o. De ce am sustine in continuare alte concursuri organizate de FRR? Pe de alta parte, si fara legatura cu primele fraze, sint curios cum este cu premiile in bani, poti cumva sa elaborezi? Intrucit pare cam ciudat ca un serviciu public de amatori, asa cum este el definit, si care interzice orice interes pecuniar, ajunge sa fie " premiat cu bani"??? 73!

  • Postat de marius - YO7HHI la 2006-08-20 23:35:18 (ora Romaniei)
  • primo;alex felicitari,secundo;de ce? ar putea inteba oricine,-pt.ca eu doresc sa particip in acest concurs de 3 ani,nu am avut norocul,acum sper sa am ocazia,multi pot spune "nu am conditii!".NU vreau sa.. fac FRR -ului pro... dar ?-de ce nu?! Nu FRR stabileste scara valorilor HAM YO...cred,daca noi nu ne respectam?!-cum putem pretinde respect?...va salut si astept sa ne auzim-73,gl in concurs

  • Postat de ghita - YO5CLN la 2006-08-21 09:22:59 (ora Romaniei)
  • Zilele trecute cineva ridea de faptul ca la unul din ultimele qtc-uri, yo3apg a intrebat o persoana daca merge la simpozion !!!...,cind intrebarea fireasca era daca participa la yo dx us....I-mi cer scuze, dar povestea cu premiile, este ca si osul aruncat unor catei pe care mai inainte i-ai batut.Ce conteza un premiu de 50- 100 ron , cind pentru o baza de concurs ai cheltuit 10000 de euro sau chiar mai mult?.Articolul de fata nu-si avea obiectul daca problemele de la CN ar fi fost rezolvate corect!. 73! de yo5cln.

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2006-08-21 09:49:42 (ora Romaniei)
  • Multumim pentru invitatie, dr OM Alex! Voi participa, desi regulamentul nu este clar inca! M-au convins indicativele, enumerate de dumneavoastra, ce au onorat concursul de-a lungul anilor! Neclaritatea, din punctul meu de vedere, este cu indicativele unice! Se puncteaza sau nu (daca nu trimit LOG)? Raspunsul la sceasta intrebare a ramas in coada de peste, si dupa discutiile din august-octombrie anul trecut! Si fara asta nu stiu cum sa stabilesc tactica de concurs, stau in 80 si lucru LZ, UR, UA ce sigur trimit LOG-uri, sau ma duc in 14 - 21 si fac USA ce dau la sfarsitul concursului 001 (HI!) Oricum voi participa, si sper sa conving inca vre-o 2 - 3 statii din Resita sa participe!
    73 si succes la toti participantii la YO DX Contest (Campionatul National Multiband) Ovidiu-YO2DFA

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-08-21 10:24:08 (ora Romaniei)
  • Mihai,
    Pot sa dezvolt subiectul premiilor in bani, cu toate ca incheierea articolului meu tocmai asta voia sa sublinieze: ca merita sa lucram in YO-DX-HF pentru semnificatia sa (traditie, YO ca gazde ale unui concurs international etc..) si nicidecum pentru interese pecuniare.
    In articol ma refeream la competitiile YO, recunoscute de ANS si care aduc puncte cluburilor departamentale.
    Intrucat este o activitate sportiva, cluburile (sau macar o parte din ele) ofera indemnizatii de efort, cheltuieli de deplasare etc, sportivilor sai, inclusiv celor de la sectiile de Radioamatorism. Si cred ca este absolut legal.
    Mai mult chiar, la sfarsitul anului, in functie de rezultate si de bugetul clubului, sportivii si antrenorii sunt premiati cu o suma oarecare de bani (de obicei modesta). Dar nu stiu de ce este ceva nou acest subiect, cand in urma cu circa un an, pe acest site si pe forumul YODX, ne exprimam indignarea pentru ca echipa de telegrafie sala, care s-a intors cu un numar impresionant de medalii de la CM, a fost ignorata de catre ANS. Ulterior am aflat ca ANS a revenit si premiat echipa de telegrafie cu sume de bani (sunt convins ca nu pe masura efortului depus). Conflicte ca acesta (intre interesul pecuniar interzis in trecut de Regulamentele Radioamatorilor si stimulentele materiale care vin dinspre partea sportiva a activitatii) vor exista mereu. Nici nu vreau sa-mi amintesc de conflictele pe care le-am gasit in Statutul FRR.. Eu sunt convins ca nu abordezi la modul serios intrebarile “De ce si Pentru ce? “. Ar insemna sa fim mult mai calculati in fiecare pas pe care il facem si sa renuntam la pasiunea noastra. Eu chiar ma sperii cateodata cat timp si bani si sacrificii (nopti nedormite, absenta din mediul familial) au consumat acest hobby. Dar este prea tarziu ca sa ma apuc de altceva, asa ca sper sa ne auzim in YO-DX-HF Contest. Parafrazandu-l pe OH2BH, as zice Contesting IS… Cu stima, Alex

  • Postat de Dan - YO9CWY la 2006-08-21 10:59:27 (ora Romaniei)
  • Da, fara sa-mi pun prea multe intrebari, doar pentru faptul ca mi se pare normal ca intr-un concurs organizat de YO sa participe suficiente statii din partea tarii organizatoare. Este o ocazie sa mentinem prestigiul YO. Ca se acorda premii si diplome, cred e mai bine decat daca nu s-ar fi acordat.
    Succes in concurs!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2006-08-21 11:07:05 (ora Romaniei)
  • Da. Voi participa. De ce? Pentruca participantii straini nu au habar de problemele noastre. Nu stiu nimic de nici un CA al FRR care este de rusine si nici de problemele mari ale radioamatorismului din ROMANIA si pe care in actuala organizare FRR nu este in stare sa le rezolve. Astfel ca cei care vom participa o vom face pentru noi, pentru prefixul YO si nu pentru o FRR cu un CA falimentar.

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-08-21 12:09:53 (ora Romaniei)
  • Ovidiu,
    Ma bucur ca vei participa. Asa este, regulamentul nu da detalii despre algoritmul de verificare a logurilor, dar nu cred ca asta reprezinta o problema. Iti amintesti ca s-a mai discutat subiectul acesta. In mod intentionat CQ-WW, CQ-WPX si altele nu dau detalii de acest gen si totusi sunt cele mai populare concursuri HF internationale. Totul este ca organizatorii si arbitrii verificatori sa fie responsabili si sa ia deciziile corecte in functie de situatiile aparute. Vezi si situatia speciala aparuta la arbitrarea WRTC. Sunt alte concursuri (de ex. Russian DX) in care totul este foarte transparent, lucru apreciat de multi participanti.
    In cazul YO-DX-HF, eu ma ocup doar de organizare, eu nu iau decizii de unul singur si nici nu pot modifica regulamentul. Exista cadrul legal pentru acest tip de interventii. Bineinteles ca dupa concurs orice opinii, propuneri, comentarii, sunt binevenite. Pana la urma totul este sa lucram cu placere, sa ne simtim bine. Resping teoria celor care spun “nu lucrez pentru ca nu vreau sa fiu carne de tun pentru nu stiu ce indicative Big-Gun”.. Imi amintesc (din nou) de Mircea - YO4SI, care in anii ’80 a castigat de 4-5 ori consecutiv acest concurs, dar nu a considerat injositor ca la alte editii sa se claseze chiar si pe ultimele locuri. Sunt convins ca a lucrat cu placere, de fiecare data.. Cu stima, Alex - YO9HP

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2006-08-21 21:01:31 (ora Romaniei)
  • Voi participa caci sunt un "veteran" al acestui concurs,indiferent cum se numeste sau se va numi,indiferent daca ma clasez intre primii sau...dupa,indiferent daca se dau premii sau nu.Am fost pe locul 3,2,si chiar 1 in 1999 dar am disparut cu YO3ND caci m-am "sacrificat" [hi,hi]pentru KPA. Ma deranjeaza aprecierea lui YO6EX referitoare la CA caci [inca] fac parte din el,il invit sa participe la alegeri si dupa ce va fi ales sa ne demonstreze concret ce poate el face acolo.Aud deasemenea vorbe cum ca se anuleaza rezultatul la un concurs ca n-a castigat cine trebuia....spuneti domnilor,cine trebuia sa-l castige,cine este abonatul de drept???.Eu unul nu cred in asemenea teorie,nu cred ca se trag sfori[de catre FRR sau CA] sa iasa unul sau altul,''oi fi eu vreu-un romantic sau neadaptat,unul care mai crede inca in pasiunea sa! Draga Alex,ai tot respectul meu pentru cate ai facut si faci,pentru atitudinea ta mereu echilibrata,pentru valoarea ta de competitor!Te dau exemplu deseori atunci cand este vorba de valoare si fair play ! Doresc succes celor ce vor lucra in acest concurs[s-ar putea sa va facem o surpriza de la KPA-avem temporar un nou-vechi operator,poate chiar doi...hi hi hi]... Sa facem din concursuri un motiv de placere si satisfactie,nu unul de dusmanie sau cearta,e pacat,suntem atat de putini si viata e atat de scurta si imprevizibila !!!73'' Sandy YO3ND

  • Postat de Nemeth Nicolae - YO5AJR (yo5ajr) la 2006-08-22 02:31:22 (ora Romaniei)
  • In ce a ce ma priveste cred cs voi participa, poate ma atrage lucru pe SOSB asa....din nostalgie pentru anii care au trecut in mare viteza si incepator fiind am castigat locul 1 in YO in 7 Mhz SOSB. Ma gandesc ca aceasta revenire la regulament va atrage mai multi tineri in acest contest. De altfel multumesc tuturor care ati comentat aici in mod pozitiv si in special lui Alex YO9HP pe care de multi ani cunosc ca un HAM carismatic. Asa e dr Sica...in ori-ce familie apar divergente - ne intelegeri dar acest lucru nu se cada sa aratam in afara familiei pentru ca nimeni nu ne poate ajuta sau schimba numai noi intre noi insine. E multa mizerie uneori in jurul nostru dar demnitatea trebuie sa ne caracterizeze.
    Va doresc tuturor participantilor la YO-DX multa placere si satisfactii.
    YO5AJR Miki

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2006-08-22 19:31:10 (ora Romaniei)
  • Asa cum am spus si in sondaj, voi participa in mod sigur, dar probabil de la YO2KAR.
    Nedumerirea mea este una singura: de ce sa schimbam un atat de frumos nume al concursului (YO DX Contest) cu o noua inventie? Cui ajuta?

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-08-23 11:55:22 (ora Romaniei)
  • Pentru Ovidiu: anul trecut legaturile unice nu au contat. Nu au contat nici macar legaturile cu statiile care au confirmat prin e-mail. 73!

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-08-23 12:06:53 (ora Romaniei)
  • Pentru Alex: multumesc pentru raspunsul la comentariul meu. Stiu prea bine ce sacrificii presupune pasiunea noastra. Din pacate este extrem de frustrant sa constati ca tocmai cei care ar trebui sa faciliteze aceste activitati si sa incurajeze performanta, si ma refer aici la FRR, nu numai ca nu se achita de aceste sarcini dar mai si incurca. Am constatat ca ai evitat elegant intrebarea mea directa cu privire la situatia CN si consecinta directa a acestei incurcaturi: de ce ar trebui sa mai sprijinim alt concurs patronat de FRR? Apreciez sincer invitatia de "a ne auzi in concurs" insa uiti ca regulamentul prevede limita a doi participanti de echipa, inca o prevedere anacronica pe care am contestat-o in decursul dezbaterii de anul trecut si care opinie a trecut, ca si celelalte, nebagata in seama. In echipa noastra sint doi tineri care abia asteapta sa lucreze in concursuri, care au facut echipa si la WRTC si care reprezinta viitorul, asa ca pentru mine in YODX nu mai este loc... :)) 73!

  • Postat de ovidiu - YO2DFA la 2006-08-23 16:15:44 (ora Romaniei)
  • Pentru Mihai, YO3CTK!
    Nu inteleg, nu au contat LOG-urile trimise prin email? Pai atunci de ce mai sunt date doua adrese la care sa se trimita e-mailuri cu LOG?
    Asta complica mult situatia YO DX Contest (si asa complicata)
    Dupa parerea mea o statie care face 1 QSO si trimite LOG prin e-mail, trebuie punctata, bineinteles dupa verificarea adresei de la care s-a expediat respectivul e-mail!!! Dar asta este parerea mea, HI!
    73 Ovidiu-YO2DFA

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-08-23 18:11:13 (ora Romaniei)
  • Mihai si Ovidiu,
    Dupa cate stiu eu toate logurile electronice primite la editia de anul trecut au fost luate in considerare. Stiu ca nu toate aceste loguri au sosit la adresa oficiala a concursului din cauza confuziei create de formatul adresei (underscore _ intre DX si Contest). Asa ca, indiferent pe ce cale au sosit, toate logurile care au putut fi procesate, au fost folosite la verificare. Cred ca se pot observa in clasament statii cu doar cateva QSO-uri. Anul acesta am respectat sugestia lui Ciprian de a pastra vechea adresa, care a fost deja publicata in multe reviste si pe internet, dar am mai adaugat si adrese alternative, usor simplificate.

    In legatura cu legaturile care se puncteaza sau nu, anul acesta, ca si anul trecut, vom respecta regulamentul impus de YO3APJ, in sensul ca se vor puncta numai legaturile cu statiile care au trimis log. Nu inseamna ca nu se puncteaza legaturile unice. Daca acea “unica” statie va expedia log, atunci veti fi creditat cu punctele respective.

    In legatura cu diferite aspecte din actualul regulament, stiti ca si eu am avut propuneri de modificare, unele fiind acceptate, dar majoritatea au fost respinse. Insa consider ca in locul unor “revizii” anuale, cu efecte imprevizibile, este mai bine sa cumpanim bine ce forma ar trebui sa aiba regulamentul, pentru a atrage atat interesul radioamatorilor YO cat si straini. Propun sa redeschidem dupa concurs discutia referitoare la regulament.
    In legatura cu CN, am intentionat sa aman raspunsul pana dupa YO DX. Dar nu este nici un secret ca eu consider inchis acest subiect, adica nu voi incerca sa influentez, sau macar sa comentez deciziile care se vor lua. De fapt ar trebui sa ne pregatim pentru etapa de SSB a CN. Si asta pentru ca chiar daca CA al FRR a gresit in judecarea incidentelor din Martie-2006, eu cred ca s-a exagerat in blamarea virulenta a CA. Sa nu uitam ca in CA sunt chiar colegii pe care noi i-am ales, care pot gresi, asa cum si noi insine gresim de multe ori (si uitam foarte repede..). In mod sigur, radioamatorii ii vor sanctiona la alegerile urmatoare pentru modul cum au gestionat crizele din timpul mandatului de 4 ani.
    De ce sa uitam ca acelasi CA, a gasit finantare si sponsori pentru participarea radioamatorilor YO la competitii internationale, sau macar pentru plata cheltuielor lunare a FRR, in conditiile in care ajutorul ANS este mai mult simbolic ? De ce sa nu fim recunoscatori ca reprezentantii nostri din CA au dus negocieri foarte dificile cu IGCTI, pentru modificari importante ale Regulamentului de Radiocomunicatii al Radioamatorilor. Eu chiar sunt mandru ca pot sa declar ca lucrez cu 1 KW output.
    Sunt multe de criticat, sunt multe de evidentiat. Eu cred ca nu este prea devreme sa ne gandim cine ne poate reprezenta mai bine in urmatorul mandat al CA al FRR, sau chiar sa pregatim propria candidatura. 73 de Alex, YO9HP

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-08-23 20:43:25 (ora Romaniei)
  • Ovidiu si Alex: povestea cu logurile de anul trecut este veche, am mai scris despre asta anul trecut pe yodx. Studiind logul de la YO7KYA am constatat ca destule statii au dat control 001. Celor carora le-am putut identifica adresa de e-mail le-am facut o mica scrisoare prin care le-am multumit de legatura si i-am rugat sa trimita log, indicind si adresa oficiala a concursului. Unii au trimis acolo; altii au gasit de cuviinta sa dea reply pe adresa noastra si sa anexeze un log de 1-2-3 legaturi; altii au dat reply confirmind pur si simplu cu vorbe ca legatura a avut loc; unul chiar ne-a zis ca in tara lui nu e obligatoriu sa tina log si ca atare nu are ce trimite, dar ca ne confirma legatura. Toate aceste mesaje au fost apoi retransmise de noi la organizatori si au fost prompt aruncate la gunoi, pe motivul ca nu proveneau direct de la corespondent. Acum sa nu ma intelegeti gresit: aruncatul la gunoi este in litera regulamentului, si in plus n-am a ce ma plinge, YO7KYA a cistigat concursul. Dar... nu e corecta afirmatia ca "indiferent pe ce cale au sosit, toate logurile care au putut fi procesate, au fost folosite la verificare". Pur si simplu nu e asa. 73!

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2006-08-23 20:50:33 (ora Romaniei)
  • Alex, discutia cu privire la regulament a fost demarata si anul trecut, si inainte si dupa YODX. Si, precum ca in Caragiale: sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic... asa ca nu vad ce rost ar mai avea o alta discutie cu aceleasi argumente anul acesta. Fiecare apreciaza pentru sine daca mai merita sa participe sau nu, si cifrele de participare vor arata cine a avut dreptate. Iar in privinta CN, chiar daca tu consideri inchis subiectul, eu nu sint de aceeasi parere. Mai ales ca hotarirea CA a fost invalidata de Comisia de Apel, iar acum chestiunea trebuie transata intr-un fel sau altul. Starea aceasta de incertitudine pur si simplu nu poate fi tolerata. 73!

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-08-23 23:41:25 (ora Romaniei)
  • Draga Mihai,
    Nu trebuie sa te grabesti cu afirmatii de genul <<< toate aceste mesaje au fost apoi retransmise de noi la organizatori si au fost prompt aruncate la gunoi >>>, pentru ca poti induce confuzii printre cititorii mesajelor noastre. Asa cum am mai afirmat, eu am vazut anul trecut o parte (sau poate chiar pe toate) logurile primite la alte adrese decat cea oficiala, inclusiv logurile sosite pe adresele operatorilor de la YO7KYA. Pentru moment am in fata mea logurile trimise de OQ4RK si OZ/DL4VM catre adresa de mail a lui Tiberiu Tebeica. Aceste loguri au fost procesate de DL5MHR si folosite la arbitrare. De fapt poti sa observi cele doua indicative in clasament, la sectiunea check-log. O sa iti expediez separat cele doua loguri. In mod sigur DL5MHR are toate datele si daca doresti poate sa iti trimita si alte loguri. In final iti dau dreptate: <<< Fiecare apreciaza pentru sine daca mai merita sa participe sau nu >>>. Cred ca organizatorii vor sti sa aprecieze corect si o participare redusa, dar de calitate. Succes! 73 de YO9HP

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2006-08-24 10:41:30 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5AJR: Consider ca acest site este exact locul unde pot fi spalate rufele in "familie". Nu?... Pentru YO3ND: Te deranjeaza cele spuse de mine. Dar ca pe noi ne deranjeaza activitatea CA al FRR ar trebui sa tacem si sa nu spunem nimic? Faptul ca faci parte din CA si ca radioamator vechi si cu experienta tolerezi o situatie total ne-benefica pentru radioamatorii YO nu te deranjeaza? Nu trebuie sa fac parte din CA ca sa spun ce ne doare pe noi radioamatorii de rand! . Suntem singura tzara din Europa cu exceptia Albaniei care nu are organizat la nivel national un serviciu de expediere a QSL-urilor in strainatate. Asta nu este treaba CA sa-l organizeze? Asta nu te deranjeaza? Ar mai fi si altele de spus dar cred ca un singur exemplu ajunge. In rest 73's

  • Postat de Marcel - YO4ATW la 2006-08-24 15:25:38 (ora Romaniei)
  • Nu pot trece cu vederea acest eveniment.Asa ca sigur se va auzi si indicativul meu.Este un prilej de recreere dupa zile de munca, apoi un bun prilej de a face iarasi CW (prima dragoste)in conditiile in care stii ca esti "vanat" ca multiplicator si in final o datorie fata de participanti de a asigura multiplicatorul "BR" in concurs.Statia de club nu poate fi activa fiind la a 4-a schimbare de sediu, acum in incinta unui liceu cu profil electronic.Poate ca aici sa ne reasezam pentru viitoare aparitii cu YO4KAK.Tuturor succes si legaturi frumoase. 73''s!

  • Postat de Boby jr - YO5PBF (yo5pbf) la 2006-08-25 23:55:24 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi,chiar daca par a fi de moda veche,si totusi la 33ani sper sa ne auzim in trafic in acest sfarsit de saptamana.Sunt totusi mandru ca sotia mea mi-a facilitat acest lucru prin buna intelegere.La un imprumut bancar(un efort deloc de nelijat)mi-a dat girul achizitionari unui IC 746pro,pot spune statia la care impreuna cu bunul meu prieten si coleg de "greutati" o visam si urmar5eam in reviste.Deci sper sa fie prima mea participare cu statia persoala de 9 ani de HAM.Sunt prea entuziasmat si va doresc numai dx-uri si sanatate,si neveste la fel de intelegatoare.FANE(yo5pbw)sa te vad cat de curand cu cel putin asa ceva!!!!!
    cu multa stima pentru toata lumea buna
    de YO5PBF Boby jr Baia Mare

  • Postat de Csaba - OE3BCA la 2006-08-26 10:24:00 (ora Romaniei)
  • Stimati prieteni si OM-s!

    Am citit apelul lui Alex cu atentie mare.
    El are dreptate sa va invita la acest concurs
    cu nu mai putzin decit 60 de ani va fii anul
    urmator.
    Ari fii frumos sa-l sarbatoriti impreuna cei
    cari ati participat la acest YODX HF cu atit
    entuziasm.Am participat si eu la multe editii
    si doresc sa fac si in continuare , ori unde asi
    fii.
    In caz de participare slaba nici noi parteneri
    vostri nu vom fii prea tentati sa lucram la
    concursurile YO-internationale.
    Banii , da , e o problema grea. Fiecare dintre
    noi stie ce poate si ce vrea inima lui.
    Sigur ca a participa la un concurs ca asta
    costa mult peste valoarea unei placeta sau
    diploma , dar satisfactia sufleteasca si
    morala ne raspleteste pe undeva...nu ?
    A inceput acest nobila contest INTERNATIONALA
    AVSAP-ul , o asociatie militara, azi FRR-ul
    este total alta , cu putzina posibilitati
    de a va ajuta pe toti cu bani, dar daca
    impreuna reusiti rezultatele valoroase , lumea
    de radioamatori ridica palaria fata de voi.
    Problemele organizatorice , interne se rezolva
    cu timpul, spre bine ...speram.
    Cunosc binisor activitatea lui MRASZ si al lui
    OVSV , nu este de loc mai buna, in privinta de
    sponzorizari sau ajutor banesti.Si totusi facem
    cei cari au posibilitati cu entuziasm sau mai
    bine zis din dragoste fata de acest hobby nobil.
    Cer scuza , daca am facut greseli in formarea
    propozitilor mele. Dar asta era in sufletul meu.
    Va doresc mult succes si o aniversare frumoasa
    in 2007 !!!! LA YODX-HF CONTEST .

    Csaba/OE3BCA-HA1FF ex YO6AFP

  • Postat de Sorin - la 2006-08-26 10:54:06 (ora Romaniei)
  • Multumim Csaba pentru frumoasele cuvinte spuse din suflet !
    Pentru colegii din YO : din se vede faptul ca ne preocupa mai mult mincatoria si capra vecinului. Succes tuturor si va promit ca daca voi cistiga vre-odata la loto, voi organiza un concurs al meu personal unde voi premia prim 17 clasati c cite 1548 de euro. Iar FRR cred ca face tot ce are in puteri chiar e de admirat.
    Sorin

  • Postat de Giacomo "JACK" Bianchi - IZ3DBA la 2006-08-27 19:37:09 (ora Romaniei)
  • I am very happy to partecipate your contest....
    Big and fine contest!!!
    A 73 all the best for all OM friends in ROMANIA
    de
    IZ3DBA Jack
    CW ONLY and FOREVER!

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2006-08-29 16:55:01 (ora Romaniei)
  • Multumesc Alex ca te-ai gandit la mine. Da, am participat si anul acesta. De la Campulung Muscel. Cu vechiul tcvr cu lampi si cu un 6P36S in final. Anul trecut am avut in final un 6P3S si am facut 150 de QSO-uri. Anul acesta am beneficiat de ajutorul vechiului 486, iar cu CT-ul a fost mai comod. Am facut 230 legaturi. Din pacate fara 10m care a fost mereu o problema pentru HM cu lampi... Dar nici propagare nu a fost.
    Si eu ma sperii cateodata cat timp am consumat si cate sacrificii am facut pentru acest hobby! Dar am fost fericit ! Cuscrul meu imi priveste preocuparile cu un zambet intelegator dar si plin de compasiune. Nu a avut acest hobby si a muncit toata viata sa aibe o casa frumoasa. Podul casei lui ascunde aproape jumatate din dipolul taiat pentru 80m. Cand sunteti la Campulung, treceti si pe str. Soldat Golescu, in spatele primariei. Veti vedea dovada ca in spatiul YO sunt oameni harnici. Iar spatiul YO nu este o zona alba pe harta radioamatorilor. Zonele albe pe harta lumii ma umplu de tristete. Radioamatorismul nu este al FRR sau al guvernului. Este al nostru. Al celor pasionati de aceasta energie. La care EL ne-a dat acces in marinimia LUI, pentru ca civilizatia umana sa faca un pas urias inainte. Ce bucuros as fi de-AR face sa mai ies pe ultimul loc inca 10-15 ani de acum incolo ! Deocamdata, sa ne auzim si la anul ! 73 !

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2006-08-29 21:03:25 (ora Romaniei)
  • Mircea,
    Multumesc pentru cuvintele frumoase. Chiar voiam sa il rog pe Ciprian sa mute aceste articol la sectia arhiva. Si totusi ma bucur ca am trecut pe aici si am vazut mesajul tau.
    Multumesc si pentru legatura din concurs. M-ai surprins putin cu numarul de control 599 AG, dar mi-am amintit de resedinta ta “de vara” si mi-am amintit ca acum putem sa transmitem din orice colt al tarii, fara a mai fi obligati sa mentionam schimbarea de district in indicativ.
    Eu am lucrat in conditii grele in acest week-end, dar mi-a facut placere. Am fost foarte ocupat la job, asa ca in 40 m am avut un Inv-V improvizat la circa 6 m deasupra solului. In benzile superioare am avut supriza sa constat ca dupa deplasarea prin desert, pe o distanta de cca 600 KM, beam-ului meu ii lipseste un trap de la director, plus segmentele de teava care insoteau trapul. M-am bucurat ca nu a fost vorba de vibrator si am lucrat asa, “mai asimetric” ..hi. Deci legatura a fost deosebita de ambele parti: D-ta cu antichitati, eu cu antene incomplete.
    La mine 28 MHz a fost inchis, iar 21 MHz a fost deschis decat Duminica dimineata, pentru circa o ora. Important este ca am lucrat si ca m-am simtit bine. Si in mod sigur ne vom auzi si anii viitori. Trebuie sa prindem si vremuri (cicluri solare) mai bune. Cu stima, Alex

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Invitatie YO DX HF 2006"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact