hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Asupra regulamentului Campionatului Naţional de UUS

Margarit Ionescu YO9HG

MOTTO:
Te cuprind deodată lungi păreri de rău
Dup-o fericire care întârzie
După câte n-au fost dar puteau să fie
După cele duse pentru totdeauna

G. Topârceanu: "Balada călătorului"

Regulamentul Campionatului Naţional de unde ultrascurte apărut în numărul 5 al revistei "Radiocomunicatii si radioamatorism" prevede că: "Fişe de concurs de preferat electronic în format EDI, EXCEL [...]." Dacă fişele format EDI pot fi introduse cu mare uşurinţă în baza de date concurs, formatul EXCEL necesită prelucrarea individuală a fiecărui log. Din păcate CA al FRR când a analizat şi aprobat regulamentul nu a consultat şi un informatician. Un informatician ar fi cerut eliminarea logului format EXCEL deoarece fiecare log EXCEL trebuie prelucrat individual. Decât scrierea de secvenţe de program pentru o prelucrare individuală a fiecărui log EXCEL mult mai simplu şi mai uşor este să se printeze logul şi să se reintroducă în format Cabrillo sau EDI. Cine va face aceste transformări EXCEL în EDI sau CBR? (Sau special introdusă această prevedere pentru a nu se efectua prelucrarea electronică a logurilor. (HI!))

Şi totuşi prevederea următoare presupune obligatoriu prelucrarea logurilor de concurs numai electronic:

"Staţiile care nu realizează [...] minim 5% din cel mai mare punctaj declarat la concursul de pe banda respectivă nu acordă puncte dar ocupă loc în clasament conform punctelor proprii realizate."

Prelucrarea electronică presupune următorii paşi:

Pasul 1. Efectuarea clasamentului.

Pasul 2. Dacă în urma clasamentului există o staţie "A" (poate chiar mai multe) care n-a realizat minimum 5% din punctajul staţiei "TOP", trebuie anulate toate punctele acordate de staţia "A" în baza de date a arbitrajului electronic, şi înapoi la pasul 1 pentru refacerea clasamentului.

Pasul 2a. Se va obţine un nou barem de 5% şi altă staţie "B" (sau chiar mai multe), (datorită punctelor anulate de la staţia "A") nu va realiza baremul minim, chiar dacă şi staţia "TOP" va avea un punctaj diminuat sau o altă staţie va deveni staţie "TOP".

Va fi necesară anularea punctelor date de staţia "B" şi reluat pasul 1.

Pasul 2b, 2c, 2d... Numărul de iteraţii nu va putea fi cunoscut decât numai după ce baremul de 5% va fi depăşit.

Pasul 3. În sfârşit listările clasamentului final.

Crede cineva că aceste calcule pot fi făcute cu creionul pe hârtie?

Bănuiesc că această prevedere a fost introdusă pentru a se evita QSO-uri favorizante (nu este vorba de YR0HQ (HI)), pentru a deveni cu orice preţ Campion Naţional şi eventual a beneficia de o premiere de 30 de Euroginţi de la Asociaţia Sportivă al cărui membru este campionul...

...

Unde sunt campionatele naţionale de altă dată fără de QSO-uri favorizate favorizante?

26 iulie 2006

Margarit Ionescu YO9HG

Articol aparut la 2-8-2006

8599

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (24)  

  • Postat de ghita - YO5CLN la 2006-08-02 08:18:47 (ora Romaniei)
  • Abia acest regulament permite orice !. HI !.Daca ar fi sa citam pe cineva din fotbal, eu as putea sa fac un clasament de pe acuma, HI!.In domeniul regulamentelor se merge pe un drum clar descendent,similar cu limuzina lui Ceausescu primita de la americani fara motor, HI!.La intrebarea de ce nu are motor i s-a raspuns "ca pe drumul care mergi nu ai nevoie de motor".
    73! si nu va pot promite ca ne vom auzi in campionat.

  • Postat de gheorghe andrei radulescu - YO4AUP la 2006-08-02 08:54:57 (ora Romaniei)
  • ce ati zice de un regulament care sa fie cam asa:
    1)Scop: cit mai multe legaturi la distanta cit mai mare. 2)Categorii de participare:2.1 mono/multi band. 2.2 putere mica/mare. 2.3 Locator acasa/portabil. 3) LOCATOR (se indica locatorul de concurs) 4)Fiecare legatura valida se puncteaza cu un numar de puncte egal cu distanta in km dintre corespondenti 5)Scorul este suma punctelor din legaturi. 6) Logul de concurs se trimite in 3 zile de la terminarea concursului. 7)Logul de concurs se trimite in format Cabillo. 8)Serverul brigazii de arbitri confirma automat primirea logului si sintaxa corecta. 9)Se primesc si loguri pe hirtie, dar numai ca o exceptie. Concurentii care sint pretendenti la o pozitie de top in clasament vor trimite logul in format cabrillo. 10)Succes.

  • Postat de FORTRAN - la 2006-08-02 20:49:17 (ora Romaniei)
  • Daca as dori sa redeschid polemici,i-as reaminti unui mare "crocodil" UUS care m-a apostrofat cind am spus ca vom primi mutarea in plic, adica :asta e regulamentul, daca va convine bine, daca nu lucrati in alte concursuri!! Problemele ridicate de dl. Margarit sunt foarte limpezi si erau de prevazut chiar si pentru generatia care a scris programe in FORTRAN pe cartele de carton,dar mi te pentru "baietii tari" din CA actual!! Din pacate, discutia este tardiva, purceaua moarta in cotet si nu o putem resuscita in 3 saptamani !! Mai multa minte si curaj de a rupe pisica (daca dorim ) la anu !!

  • Postat de Dan - YO9CWY la 2006-08-02 20:55:27 (ora Romaniei)
  • De acord cu comentariul d-lui Margarit. La elaborarea unui Regulament de concurs ar trebui consultati si arbitrii si concurentii si trebuie avute in vedere situatiile mai deosebite din anii anteriori. Pentru cei ce prefera formatul Excel, s-ar putea concepe o foaie de calcul, oarecum standardizata, care sa permita transferul de date cu mai multa usurinta. Problema privind pasii de calcul cu statiile care nu realizeaza min 5% din scorul maxim la categoria respectiva este mult mai simpla, intrucat este vorba de SCORUL DECLARAT, iar marcarea acelor statii se face din start. Daca am vrea sa folosim Cabrillo, ar trebui sa cream o versiune noua, proprie... adaptata la UUS. Ramane sa respectam regulamentul, care este acelasi pentru toti concurentii. Succes!

  • Postat de un UUS-st - la 2006-08-02 23:26:14 (ora Romaniei)
  • Are dreptate dl Margarit cu privire la algoritm. Ceea ce a sesizat cu privire la clasament si la statiile cu 5% este posibil. Nu sint deacord cu interzicerea logurilor pe hirtie sau in format Excell. Sint multi care au statii, dar tot atit de multi care nu stiu sa foloseasca calculatoarele si numai spun de programe. Iata un exemplu personal, caut un program de log in care sa-mi trec legaturile online sau offline, simplu si firesc de prietenos. Fara interfete prea impopotanate si fara facilitati deosebite care complica mult folosirea programului. Daca cautati asa ceva n-o sa gasiti decit niste aiureli in MSDOS care nu zic ca nu sint bune dar sint prea vechi ptr sistemele actuale de operare. Daca cautati programe ptr w98..xp, lucrurile se complica si mai mult: manipulator incorporat, voice recorder, cat interface si numai stiu cite pe care oricum nu le folosesc. Asa ca tin logul tot pe hirtie. Ca sa nu va mai complicati prea mult cu tot felul de EDI si Cabrillo faceti o fisa simpla de concurs in format Excell si dati-i bataie. Lafel trebuie si regulamentul sa fie: simplu si concret. Si nu va mai speriati de hoti ca de ei nu o sa scapam niciodata.

  • Postat de Carcotas - la 2006-08-03 00:28:01 (ora Romaniei)
  • "Statiile care nu realizeaza la terminarea concursului minim 5% din cel mai mare
    punctaj DECLARAT la concursul de pe banda respectiva. nu acorda puncte dar ocupa loc în
    clasament conform punctelor proprii realizate."
    .......................Si daca cineva participa si declara ca a realizat 100000000000000000 de puncte?

  • Postat de Margarit Ionescu - YO9HG la 2006-08-03 11:26:44 (ora Romaniei)
  • 1. pentru dl Fortran, limba mea materna este Cobolul cu Fortran si apoi cobol.ans. si lucram in partitie de 32k. Dar nici atunci si nici acum nu imi este rusiene cu indicativul meu si nu-l ascund dupa "Formule transformate", regret dar la anonimi nu ar trebui sa raspund.
    2. dr Dan. Daca ne luam dupa SCORUL DECLARAT se poate (s-a putut si alta data la alt campionat national) ca un glumet pe care l-a batut soarele in cap, sa introduca fictiv cateva legaturi cu statii de la celalalt capat al tarii si sa ridice mult praqgul de 5%. Foarte multe statii corecte vor fi sub 5% si aceasta va genera anularea foarte multor QSOuri. si de aici iar contestatii si iar CA al FRR va deveni o cascada de voturi pentru a se ANULA campionatul si chiar si DESFIINTAREA competitiilor. Iar glumetul... Deci nu este de acceptat un asemenera sistem SEMIAUTOMAT ci numai unul total electronic. Un asemenea program pentru prelucrarea logurilor deocamdata nu exista. Il pot face, cu cateva zile bune de munca, am fost solicitat de PIT in acest scop. Dar astept sa se hotareasca scorul declarat sau calculat de PC. (Si nu-l fac decat numai si numai pentru scor electronic). L-am rugat pe YO7AQF sa-mi trimita logurile electronice din anul trecut pentru fisiere de test dar acesta tace (si nu sopune nimic!) `

  • Postat de FORTRAN - la 2006-08-03 14:36:18 (ora Romaniei)
  • deGUSTIbus non discutandum !!!! oricum la YO VHF DX nu mai poti sa faci tari noi(poate doar MONTENEGRO), doar sa mai dai careuri noi celor impatimiti de asta( in 2-3 participari faci cam tot ce se poate),la CN UUS te enervezi, cred ca viitorul in UUS ni l-au aratat citiva mari performeri(cam citi degetele de la doua miini).Celui mai proaspat adevarat performer, YO4FNG , ii urez cele mai sincere felicitari.Restul este joaca cu galetusele la nisip !!

  • Postat de gheorghe andrei radulescu - YO4AUP la 2006-08-03 15:25:41 (ora Romaniei)
  • lui fortran: pentru faptul ca gusturile nasc dispute este interesanta adresa
    http://www.unibuc.ro/eBooks/filologie/morar/2-1.htm

  • Postat de Oh , Du lieber Augustin !! - la 2006-08-03 16:43:54 (ora Romaniei)
  • n-are treaba cu filologia ci cu arbitrajul !! Hi!!

  • Postat de Asa DA !! - la 2006-08-03 21:05:56 (ora Romaniei)
  • Es summary 2006-06-25Many congratulations to Peter EA8AVI and Liviu YO4FNG for their new record qso 4293km ... When EA8AVI answered to my call I just drop out from my chair !!!.
    Formidabil !!! Un QSO ce a umplut de respect pe toti !! Felicitari !!! Asa da , parca iti vine sa uiti ca mai exista CN UUS ,etc etc....etc...

  • Postat de ??? - la 2006-08-04 00:13:00 (ora Romaniei)
  • FORTRAN=AsaDA=yo4fng ?

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2006-08-04 10:47:37 (ora Romaniei)
  • Imi cer scuze ca "intru" printre ultrascurtisti! Am lucrat in prea putine concursuri ca sa-mi pot exrima o parere ... competenta! Dar cred ca Margarit are dreptate atat in articolul initial cat si in comentariu!
    Sper ca FRR nu doreste sa se ajunga si in UKW la fel ca si in KW!!! Comisia de Apel, rezolva contestatiile, dar FRR nu anunta rezultatele finale ale Campionatului National! (nu am ascultat ultimul QTC, imi cer scuze daca s-au transmis miercuri 2 august)!

  • Postat de Victor - YO6MP la 2006-08-05 18:53:37 (ora Romaniei)
  • din pacate margarit are dreptate. faceti ceva sa fim in rand cu lumea. Simplificati cat se poate de mult pana nu este prea tarziu. Eu unul nu cred ca in aceste conditii voi participa la concurs !!! Cred ca si altii ar trebui sa fac[ la fel !!!

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2006-08-06 09:19:05 (ora Romaniei)
  • Acum e cam tarziu sa ne mai vaietam ,ca doar de multa vreme troneaza acest regulament pe siteul radioamator.ro.Acest regulamaent a fost creat in mare taina de catre yo7aqf,nu a fost dezbatut public ci pur si simplu ni s-a bagat pe gat respectivul document.La adunarea generala incercam sa atrag atentia asupra punctelor aberante dar din pacate scandalul izbucnit in sala intre doi amatori brasoveni a zadarnicit interventia mea...Acum cred ca este prea tarziu dar totusi in speranta ca in urmatoarea perioada se va mai schimba ceva la nivel CA si FRR, le readuc in atentie:

    -operator individual neasistat(in amplasament)-nu este clar ce inseamna aceasta prevedere
    -maxim doi operatori in amplasament la statiicolective-oare cei care au fost "serpasi"pentru a urca pe turtudan treb sa-i impuscam???
    -statiile care nu realizeaza 5%din cel mai mare punctaj declarat nu acorda puncte dar ocupa loc in clasament-este cea mai aberanta prevedere care duce la asturnarea valorilor mai ales prin mijlocul clasamentului(cine nu crede sa puna mana pe calculator cu un clasament anterior in fata).Si lasa loc arbitrariului la maxim-cine garanteaza ca nu va fi un tampit care sa declare un scor enorm care sa duca la "aruncarea la cosul de gunoi"a rezultatului muncii a majotitatii amatorilor si din lipsa de zece concurenti valizi la anularea campionatului(sau chiar asta se doreste???Daca cineva"planificat" sa ajunga in frunte nu reuseste atunci anulam munca la toti...ca doar se poarta nu??(vezi CN de US/2006).Si oare ce naiba cauta aceasta prevedere la capitolul AMPLASAMENT????
    -se recomanda anuntarea prealabila a amplasamentului din care se va concura-in primul rand un regulament nu RECOMANDA ci REGLEMENTEAZA.Pe de alta parte locul de unde doreste un concurent sa lucreze face parte din strategia lui de concurs.Si nu este precizat nici cand si cui va comunica acest lucru-Presedintelui Romaniei?Primului ministru?Prezicatoarei Eleonore din Baciu?
    -pentru abateri grave CA ....poate aplica si alte penalizari-care sunt aceste abateri grave?Si care sunt penalizarile?Batutul pe talpile goale?Trasul pe roata?
    -arbitrii se selectioneaza din OFERTE-pai cum vine treaba asta?Parca stiam ca arbitrii sunt un corp aparte,pregatiti corespunzator,sunt numiti...nu se autoimpun...Si apropos-anul acesta cine sunt???...ca au trecut de mult limita celor 45 de zile de cand trebuia sa-i aflam ...
    -contestatia se face in scris si este depusa insotita de 30 Ron care se depun in plic la FRR-aceasta prevedere pune cireasa pe tortul prostiilor din acest regulament!!!!Pai sa-l vad eu pe cel care vine din Sighetul Marmatiei cu o contestatie la Bucuresti ,la sediul FRR ca sa lase banii in plic acolo!!!Fiindca altfel daca trimite banii prin cai LEGALE acestia se inregistreaza in termen de 24 de ore in contabilitatea FRR si adio restituire!!!Nascatorilor de regulamente-mai cititi si Legile Romaniei cand puneti mama pe pix...
    -clasamentul final este confirmat de CA al FRR-macar aceasta prevedere merita a fi fost stearsa din regulament in urma scandalului iscat de o interventie asemenatoare la CN US 2006 in urma careia a reiesit clar ca CA nu are asemenea atributie si drept!!!
    Probabil mai sunt si altele care mie mi-au scapat,ca cele postate anterior.
    In idea ca in fond nu conteaza prea mult aberatiile din regulament ci insasi COMPETITIA SPORTIVA, YO5KAI va participa si in acest an in concurs si speram sa ne intalnim cat mai multi,nu trebuie sa lasam ca ignoranta si indolenta catorva persoane sa ne strice placerea de a sparge linistea muntilor cu TEST YO DE YOx...!!!
    73 si vreme buna in perioada CN UUS Vasile,yo5fmt

  • Postat de ghita - YO5CLN la 2006-08-07 09:04:17 (ora Romaniei)
  • Ore yo7aqf reprezinta interesele ham-ilor de uus?
    Daca da,atunci de ce nu apare pe forum cu nici un raspuns?. Ori poate se merge pe pincipiul"ciocu mic ca noi sintem la putere"(adica ei...).

  • Postat de VASILE - YO5FMT (yo5fmt) la 2006-08-07 17:57:58 (ora Romaniei)
  • Bravo Ghita!!! Mare adevar ai grait!!!Exact acesta este spilu..."dai in p... de prosti,sa danseze cum vrem noi"!!!Asa s-a nascut acest regulament.Prin negura tacerii!!!Si daca tot mai postez , imi cer scuze pentru modul cum apare textul de mai sus.Desi a fost redactat asa cum tebuie si era destul de sugestiv,dar cred ca din lipsa de spatiu programul il compacteaza ,netinand cont de aliniate si inceputuri de rand.73,si hai la concurs ca numai asa putem arata ca nu ne lasam calcati in picioare!!!

  • Postat de Vsile - YO6EX (yo6ex) la 2006-08-08 11:25:17 (ora Romaniei)
  • Am o singura observatie de facut: Pentru ANONIMI: Dece va este frica sa semnati cu numele si indicativul real? Sau cele spuse nu corespund adevarului? Valabil si pentru alte opinii in alte cazuri!

  • Postat de un UUS-st - la 2006-08-08 17:28:40 (ora Romaniei)
  • Draga Vasile daca pui indicativul nu faci altceva decit sa-ti faci dusmani. Nu intotdeauna oamenii inteleg ca daca tu ai o alta opinie este normal sa fie asa. Discutii pe tema campionatului au mai fost si cu ceva timp in urma si cite scintei au iesit, citi oameni nu s-au blamat intre ei. Si ptr ce: ptr ca aveau o alta opinie. Uita-te putin in scurte la traficul obisnuit, sint statii care daca nu le dai 59, 100% nu-ti vor mai raspunde niciodata. De ce? Ptr ca ai indraznit sa fi sincer. Si atunci convinge-ma de ce mi-as da indicativul.
    Pe de alta parte nu sint deacord ca sub anonimat sa denigrezi sau sa aduci injurii unei alte persoane. Asa ceva nu fac si nu voi face niciodata !!!

  • Postat de FORTRAN - la 2006-08-09 11:53:03 (ora Romaniei)
  • Absolut de acord cu comentariul colegului UUS-st de mai sus.Exemple pro pot da cite vreti !! Nu mai departe mai sus un exemplu clar: Am apreciat sincer performanta UUS a unui coleg din alt judet,pe care nu l-am vazut niciodata.S-a gasit o minte pervertita ( anonim ???)care sa-si (sa puna pe forum)puna intrebarea: Nu cumva respectivul foloseste anonimatul ca sa-si faca autoreclama ???? Ce conteaza autoreclama pe forum YO cind il lauda altii pe forum DL specializat ! Nu ma intereseaza persoanele dar situatiile care apar in radioamatorismul YO sunt urlatoare la cer si unii considera ca asa e normal, altii nu.Solutii exista, atit pe plan individual cit si in plan general.Atit timp cat se mai permite anonimatul ,nu ma lasa inima sa nu comentez unele lucruri,mai ales dupa ce vad ca nu sunt singurul cu alte opinii.Daca se va merge pe politica pumnului in gura si infierare proletara,solutia este simpla si unii au inceput deja sa o aplice :ignorarea cvasi totala (Davai taxa IGCTI si apoi mult Pa !)a activitatii HAM YO cu tot ce implica aceasta.Am avut unele schimburi de opinii pe aceasta tema si colegii care au aplicat aceasta terapie naturista mi-au spus : " Stii ce bine ma simt, dorm mai bine, nu mai am griji din punct de vedere radioamatoristic, urmaresc forumurile radio din ZL, ma simt ca atunci cind eram tinar si SWL !"

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2006-08-12 00:49:00 (ora Romaniei)
  • Nu am avut rabdare sa citesc rand cu rand toate mesajele, mai ales ca am sesizat cu tristete ca numarul mesajelor cu pseudonim depaseste cu mult cel al mesajelor semnate, iar tonul discutiilor este departe de unul prietenesc. Speram ca regulamentul CN de UUS sa evolueze intr-o formula moderna si simpla. Propunerea de regulament actuala ma determina sa-mi prelungesc cu bucurie perioada de inactivitate in concursurile YO de UUS. Mi-am si gasit o activitate interesanta, in perioada CN de UUS ma voi intalnii cu pasionatii legaturilor via EME la Conferinta EME ce se tine de aceast adata in DL si nu in ultimul rand in Septembrie voi lucra in ARI EME Contest si apoi in ARRL EME Contest programat in Octombrie si Noiembrie. Iata ca exista inca suficiente evenimente si motive sa ma faca sa ma bucr de pasiunea pentru UUS si competitie, fara a ma enerva. Mesajul meu este retoric si prefer sa ramana asa ... participantilor in "mult asteptatul" concurs le doresc insa legaturi frumoase si sper sa nu se repete circul de anul trecut. 73 de YO9FRJ - ex YO4FRJ

  • Postat de Mircea KN44HE - YO4SI (yo4si) la 2006-08-12 23:57:51 (ora Romaniei)
  • Fas, fas, fas si iara fas... Minute intregi ! Apoi deodata apar doua, trei statii la limita de zgomot. Bucurie mare ! Cu chiu cu vai schimbam controalele. Adevarata performanta ! Apoi iara fas, fas fas si iara fas... Inteleg ca,dupa noul regulament, daca nu fac nu stiu cate legaturi, nu se puncteaza la concurentii care au avut sansa sa ma auda ! E corect ? Sa mai stau ore intregi sa-mi gaureasca fasiitul urechile ? 73 !

  • Postat de David Moldovan - YO5BTZ la 2006-09-15 08:38:51 (ora Romaniei)
  • Articolul este foarte bun insa regulamentul "Campionatului National de UUS al Romaniei" trebuie refacut de cineva talentat la capitolul "regulamente" si supus dezbaterii pe un forum. Cu deosebit respect pentru oamenii cu bun simt, al dvs. David.

  • Postat de Doru Zaslo - YO2AMU la 2010-08-30 13:52:12 (ora Romaniei)
  • De multa vreme nu am mai participat la concursurile romanesti fie de US fie de UUS tocmai din cauza regulamentelor care pe an ce trece devin tot mai neprietenoase impunand ca de pilda unele prevederi(5%,doua etape pe aceeasi frecventa,penalizari care te duc pe vremea Inchizitiei). Nu am vazut niciodata la noi un regulament clar, prietenos, asociat cu un program de logare si calcul care sa mai si functioneze fara eforturi care necesita cunostinte de programator. Nu vreau sa dau nume de realizatori de programe dar cred ca doar ei le cunosc secretele.Este de apreciat munca lor dar cred ca doar ei se bucura de performante si noua la marea majoritate ne mananca timpul.De ce este nevoie de doua etape in aceeasi banda? Se poate o etapa de mai multe ore (4-6). Nicaieri nu am intalnit asa ceva!E bine ca organizatorul sa arunce o privire si la alte regulamente de concurs , ca nu strica.Daca am ajuns si in acest hobby sa fraudam....ce sa mai zic? Ultima aberatie!!! "No Check Log"! Cred ca la mine va fi "No Log" fiindca am dorit sa trimit "Check Log"! Doru,YO2AMU.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Asupra regulamentului Campionatului Naţional de UUS"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact