hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Sala de sport

Marcel Iordanescu YO4AB

Il cunoasteti pe YO9BEI ? Cel care nu de putine ori ne delecteaza in banda 80 m cu evenimentele zilnice aproape trase la indigo petrecute in ograda lui dintr-o asezarea din Cimpia Baraganului acolo unde in fata Primariei sta de straja falnicul General Dragalina. Da. El este - Cristea din Dragalina.

Ham cu numeroase si variate probleme ce apar intr-o gospodarie de tara. Profesia-i de baza este cea de maistru electromecanic, completata cu cea de electronist, electronica pe care o stapineste excelent.

La rugamintea sotiei lui Maria, prietenul meu s-a mai "specializat fortat" si in alte meserii asa zise "meserii de curte" si nu de putine ori il auzim in banda spunind ca vine de la "sala de sport" frint de oboseala, dar neuitand sa-si salute prietenii inainte de culcare in QSO-uri nestandardizate care iti creeaza starii de reala placere.

Nu cu mult timp in urma, la Eforie Sud intr-un QSO video cu Sandy YO3ND, Mihai YO3JOS, Andy YO3GRE, Adrian YO3HOT si Florin YO3GOD, Andy isi exprima convingerea ca prietenul nostru Cristea este patronul unei sali de forta si ca acesta este motivul ca in fiecare seara apare in banda "rupt de oboseala". Am explodat in hohote de ras, auzind cum efectul unui QSO i-a creat convingeri amicului Andy.

Fiind atit de ocupat cu muncile din "sala de sport", punandu-si in practica in aceasta sala toate specializarile suplimentare in agricultura, viticultura, crescator de tot felul de oratanii Cristea al nostru nu are timp sa mai iasa din ograda lui pentru o vizita, la un simpozion, ca de zice Maria - scade randamentul, si la toamna nu mai ai ce sa culegi. Asa ca m-am hotarit impreuna cu Xyl-ul meu YO4DFU sa-l rup pe Cristea din automatismul zilnic si sa-i creez doua zile de destindere la malul marii, punindu-i la cale o mica farsa.

Masina de scris imi facea cu ochiul si parca ma indemna la ghidusii. Cristea lucra pe atunci in domeniul irigatiilor si nu cu mult timp in urma absolvise un curs de perfectionare in domeniu. Cum datele problemei erau ca si rezolvate am trecut la treaba.

Adresa nr... catre Cristea Ghe. com Dragalina etc.
Sinteti convocat la cursul de perfectionare ce va avea loc in Constanta, str... etc etc.
Veti veni pregatit sa va sustineti in fata cursantilor lucrarea cu tema... etc etc ...
Semnat... director, secretar, stampila rasucita nelizibila, posta, asteptare reactie in 80 m

Peste vreo 4-5 zile apare in 80 m bineinteles venind de la vesnica "sala de sport ".

- Salut Cristeo, cum merge treaba?
- Ehh... nu stii... acum am terminat cu sala, dar am o veste pentru tine, s-ar putea sa vin la Constanta, ma cheama astia la un curs de perfectionare, si vor sa le prezint si o lucrare pe care practic nu am timp sa le-o fac. Sa vedem daca Maria se hotaraste sa-mi dea drumul. Are si ea dreptate. Am o groza de treaba... nu este ca la voi la oras... apa la buson , painica la parter... boierie curata...
- Mai Cristeo, cum sa nu-ti dea drumul ca-i serviciul tau, painea ta, daca iti dau astia o cizma...
- La asta ma gindesc si eu , cred ca o voi convige pe Maria si s-ar putea sa ne vedem la Constanta
- Bine Cristeo, sper ca Maria sa inteleaga situatia si cu ocazia asta sa ne si vedem. Salut, pe maine seara si fi si tu mai convingator ca nu-i de gluma cu astia, reduceri de personal se fac peste tot...
- Sa vad cum o rezolv cu lucrarea. Era bine daca aveam un peste mare ca o rezolvam. Mai Marcele, astia-s nebuni , primesc vestea luni si vor ca vineri sa vin si cu lucrarea... Salut si pe maine seara.

De lucrat l-am lucrat mi-am zis, dar sa vad cum o lucreaza el pe Maria in seara asta ca dupa "sala de sport" doarme ca un bebelus. In seara urmatoare, surpriza mare, Cristea cu oarecare satisfactie isi anunta partenerii de QSO ca va lipsi citeva zile , ca pleaca in interes de serviciu la Constanta etc etc... M-am felicitat pentru trasnaia facuta si...

YO9BEI de YO4AB
- Salut Cristeo, ce se mai aude?...
- Am rezolvat-o Marcele, joi cu trenul de... sosesc la Constanta dar nu stiu unde este strada asta...
- Nu-i problema Cristeo, stiu eu unde este un Centru de Perfectionare, il vom gasi sigur. Te astept eu la gara, si o rezolvam.
- Bine ca am numarul tau de telefon ca altfel eram in pom. I-a apucat pe astia sa ma perfectioneze tocmai acum in campanie cind are omul o gramada de treaba.
- Cristeo, unde este Maria in acest moment...
- La televizor...
- Cristeo, inchide usa si pune-ti castile pe ureche... Esti gata ?
- Gata...
- Cristeo, adresa este trimisa de mine , dar mergi blat ca ne spulbera Maria.
- Oleooo Marcele, pe tine ca pe tine, dar eu nu o sa mai am mancare calda in campania asta.
- Salut, megi blat si joi te astept la gara.

L-am asteptat la gara, l-am adus in "centrul de perfectionare" din QRA-ul YO4AB si YO4DFU unde am incercat sa-l fac sa uite de "sala de sport" si de campania agricola.

- Cristeo, cum te-ai descurcat cu Maria?

Maria, in lipsa lui facuse consiliu de familie impreuna cu copiii sa studieze documentul, document care in unaminitate a fost aprobat eliberindu-l pe Cristea din functiile ce le avea in ograda si la camp trei zile.

Maria si copii nici acum nu cunosc adevarul, dar cum orice infractiune minora se prescrie dupa 3 ani, cu aceasta ocazie imi cer scuze Mariei, dar sper sa o rezolve si Cristea, ca de... au trecut 11 ani de atunci. L-am cunoscut pe Cristea in anul 1969-70 cind a venit la Constanta pentru examenul de clasa a 3-a , l-am gazduit pe timpul examenului si din acel moment mi-am dat seama ca este un om minunat. Am ramas prieteni adevarati.

Pentru cei ce vor sa-l cunoasca personal, este foarte simplu. Soseaua Constanta - Bucuresti , dupa Ciulnita la primul canton CFR faci dreapta peste linii, il saluti pe Generalul Dragalina si intrebi pe primul intalnit unde este instalat trafo-ul RENEL (bineinteles in curtea lui Cristea) trafo care-i creeaza QRN insuportabil in toate benzile cand umiditatea este mare in atmosfera. Va veti convinge ca el si Maria sunt oameni minunati.

Marcel Iordanescu YO4AB

Articol aparut la 6-7-2004

9035

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de Pasaliu Dumitru - YO7VG la 2004-09-14 14:07:00 (ora Romaniei)
  • Tot o poveste adevarata as avea si eu si tot in legatura cu Cristea.
    E vorba de vreo 4 Kb.O voi expedia pe adresa ta Marcel.Aici e spatiul mic dupa cat se vede.

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2004-10-07 03:20:48 (ora Romaniei)
  • Marcel, articolul tau m-a distrat grozav.
    73
    Morel
    4X1AD

  • Postat de Stefan Dinescu-Craciun - YO4-052/CT la 2007-02-06 08:40:06 (ora Romaniei)
  • Superba povestire :), aveti intr-adevar mare talent oratoric. Una duin calitatile dezvoltate de radioamatorism. Felicitari!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sala de sport"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact