hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Arbitru la Campionatul Naţional CW martie 2006

Margarit Ionescu YO9HG

MOTTO: M-aşi da eu însumi dracului de mi-ar fi leac
Şi dacă eu însumi nu aşi fi drac.
Johann Wolfgang Goethe: "Faust"

De fapt rolul de arbitru l-a avut calculatorul meu, acest geniu idiot care nu ştie să facă decât comparaţii între cifrele 0 şi 1, dar pe care le face într-o viteză ameţitoare.

Toate informaţiile referitoare la campionat le voi înregistra pe un CD pe care-l voi preda Federaţiei pentru arhivare şi eventual consultare de cei interesaţi. CD-ul va cuprinde următoarele:

  • Folder CITESTE cu acest text numit "Pagini Alese 2" (HI).
  • Folder SOFT cu programele în format .PRG (FoxPro26-DOS) şi cu programele format .EXE. De asemenea toate structurile .DBF şi fişierul bază de date radioamatori (pit.DBF).
  • Folder CLASAMENT cu Clasament, Participanţi, listă QSO-uri validate, listă QSO-uri nevalidate şi staţii lipsă log.
  • Folder LOG-BRUT în care se găsesc toate logurile aşa cum le-am primit prin poşta electronica.
  • Folderul LOG-ÎN-CALCUL care cuprinde toate fişierele log în forma în care au intrat în baza de date a arbitrajului inclusiv logurile venite pe hârtie şi tastate pentru cabrillo.
  • Folderul QSO în care fiecare radioamator îşi poate vedea propriul log. La fiecare legătură transmis/recepţionat se vede şi perechea QSO-ului staţiei corespondente transmis/recepţionat.

    Dacă cineva doreşte să pună în lucru un arbitraj (arbcncw.EXE), îi recomand să folosească logurile brute ca să vadă şi el ce înseamnă introducerea logurilor în baza de date.

    În traficul din 3,5 MHz s-au auzit şi anumite acuzaţii la adresa unor staţii dintr-un judeţ al districtului 7, referitor la QSO-uri locale menite să aducă un plus de puncte pentru o anumită staţie. Am verificat cu foarte mare atenţie staţiile din acel judeţ, am făcut chiar şi un mic program în acest scop şi nu am constatat QSO-uri favorizante. Din aceasta cauză nu public nici indicativele bănuite şi nici măcar judeţul suspectat.

    În rest, nimic nou în viaţa de arbitru.

    Cu toate că am explicat de ce "/QRP" în indicativ nu poate fi acceptat de către calculator totuşi au fost şi câteva staţii care şi-au dat indicativul cu /qrp. Rog, pe viitor să nu se mai folosească decât /P, /AA sau /MM. Staţiile QRP îşi vor trece în log categoria "C".

    Din cele 109 staţii participante, s-au înregistrat şi 3 loguri lipsă. Prietenul YO4ASD îmi trimite logul, după ce la QTC s-au anunţat clasamentul provizoriu şi staţiile lipsă log. Chiar foarte indignat că a fost trecut la lipsă log, chiar dacă l-a trimis după ce a ascultat QTC-ul.

    Din cele 106 au venit prin poşta hârtie clasică 29 de loguri, plus 9 aduse chiar la domiciliul meu de către YO9WW (toate loguri din NT), nu prea întârziate cine ştie ce ci numai pe 2 aprilie! Aceste loguri din NT, toate în format .TXT listate la imprimantă. Probabil Gabi, şi el odinioară arbitru, s-a gândit că dacă tot sunt arbitru de ce să nu-mi dea de lucru, aşa, ca între noi arbitrii (care noi ?).

    Loguri printate mi-au mai venit de la YO5OAC şi YO2BBT.

    Culmea îl prezintă logul YO7HHG în format Cabrillo printat şi trimis prin poşta clasică şi nu prin poşta electronică.

    Şi ca să se adeverească proverbul cu câinele care moare de grija stăpânului, prietenul Aron, cel cu care stăm întotdeauna de vorbă pe 3700, cu toate că un decursul timpului nu a participat nici măcar cu un singur QSO la un campionat naţional, îmi dă nişte recomandări şi sfaturi privitoare la îmbunătăţirea regulamentului campionatelor naţionale. Pe cât sunt eu de calm… dar cu asta chiar că m-au apucat toţi dracii.

    N.R. Logurile si un clasament provizoriu se gasesc la adresa: http://www.radioamator.ro/contest/us/cn2006/

    Ploieşti aprilie 2006

    Margarit Ionescu YO9HG

    Articol aparut la 10-4-2006

    7963

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (6)  

  • Postat de Romeo - la 2006-04-10 09:47:12 (ora Romaniei)
  • Felicitari si multumiri pentru eforturi. Daca nu ai face tu Margarit treaba asta, nu stiu cine s-ar inhama la ea. Din pacate arbitrajul nu trebuie sa se limiteze numai la corectarea fiselor, iar de unul singur nu poti face arbitraj cu adevarat...

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-04-10 10:05:54 (ora Romaniei)
  • Excelent. Dar la regulament scrie ca logurile trebuie sa ajunga la ...in termen de 10 zile dupa etapa a II-a Din lista rezulta ca uni au intarziat. Este sau nu o prevedere regulamentara? Daca da, atunci o serie de statii nu au ce cauta in clasament. E loc de comentat la o prevedere regulamentara? Asa scrie si trebuie aplicat!

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2006-04-10 12:44:40 (ora Romaniei)
  • Multumiri si felicitari DOMNULE Margarit.Asa ar trebui sa procedam toti, sa facem cava concret pentru acest hobbhy si nu sa maraim pe la colturi nemultumiti de una sau de alta. Va multumesc si va urez sa fiti la fel multi ani inainte de acum incolo.

  • Postat de David Moldovan - la 2006-04-13 10:16:51 (ora Romaniei)
  • Datoritã faptului cã în anul acesta n-am participat la CNCW, motive se pot gãsi destule, am tot ocolit acest articol ºi azi, având ceva timp liber, l-am citit. Sunt curios de ce YO7HHG ºi-a trimis logul în format Cabrillo, printat, prin poºta clasicã ºi nu prin poºta electronicã?

  • Postat de David Moldovan - YO5BTZ la 2006-04-13 10:26:20 (ora Romaniei)
  • Datorită faptului că în anul acesta n-am participat la CNCW, motive se pot găsi destule, am tot ocolit acest articol si azi, având ceva timp liber, l-am citit. Sunt curios de ce YO7HHG si-a trimis logul în format Cabrillo, printat, prin posta clasicã si nu prin posta electronicã?
    ...Comentariul a fost mai lung si s-a pierdut restul. Păcat. A doua oară nu l-as putea compune la fel de valoros d.p.d.v. artistic. Data viitoare o să-l compun cu un alt editor de text.

  • Postat de David Moldovan - YO5BTZ la 2006-04-13 10:45:48 (ora Romaniei)
  • In partea de comentariu care s-a pierdut l-am intrebat pe Margarit de ce mai comenteaza?... deoarece omul i-a trimis LOG-ul in format Cabrillo. L-a trimis printat si prin posta clasica deoarece n-a avut casuta de e-mail. Data viitoare, cand o sa aiba toate cele necesare, o sa-l trimita prin posta electronica, in format Cabrillo, printat si scanat. Despre /QRP nu mai am cuvinte si in final i-am urat lui Margarit multa sanatate si putere de munca!...David

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Arbitru la Campionatul Naţional CW martie 2006"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact