hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
FRR si OSIM au prezentat

Momente din istoria radiocomunicatiilor in Romania

Stefan Fenyo YO3JW

La sediul OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) s-a desfasurat joi, 23 februarie 2006 colocviul "Momente din istoria radiocomunicatiilor in Romania". Organizata de FRR impreuna cu OSIM, manifestarea a prilejuit trecerea in revista a inceputurilor radiocomunicatiilor din Romania.

S-au prezentat o serie de comunicari inedite. Astfel Dr. Ing. Andrei Ciontu, YO3FGL, a prezentat lucrarea "Perceptia fenomenului radio la inceputul secolului XX si prima carte de TFF tiparita in Romania". Ing. Ilie Mihaescu, YO3CO, a prezentat informarea "Radio Romania" la 70 de ani. Alaturi de dansul a adus informatii inedite Dl. Ing. Schmol Mircea. Ing Vasile Ciobanita, YO3APG, a prezentat publicatii in domeniul radio din perioada interbelica. Ing Mihai Lascar, YO3HBC( ex.YR5CY), a adus in fata participantilor o serie de figuri a unor cercetatori romani care au adus o contributie majora la definirea unor elemente ale componentele electronice. In final, Dl Mihai Gheorghe, colectionarul a prezentat evolutia aparatelor de receptie radio in Romania avand pe masa o parte din colectia de aparate de radio vechi.

Cei peste 30 de participanti s-au bucurat de conditiile excelente oferite de gazda actiunii, OSIM in sala bibliotecii.

Stefan Fenyo YO3JW

Articol aparut la 25-2-2006

8982

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (5)  

  • Postat de Valericã COSTIN - la 2006-02-25 08:05:52 (ora Romaniei)
  • Frumos eveniment. Multumiri pentru informare!

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-27 13:19:47 (ora Romaniei)
  • "...... ex.YR5CY), a adus in fata participantilor o serie de figuri a unor cercetatori romani care au adus o contributie majora la definirea unor elemente ale componentele electronice. "....... - o formulare cat se poate de lamentabila (si asta din "pana" unui candidat la presedentia FRR!!!)! Daca baiatul meu de 11 ani se prezenta cu asa o compunere in caietul de teme, fiti siguri ca ar fi avut foaia rupta din caiet........
    Totusi, cred ca, asa un eveniment merita mai mult - adica o prezentare mai temeinica si precisa! Poate alta data, din condeiul unui alt autor mai profesionist (autor de articole - nu tipograf), vom avea ocazia sa citim o informare din care sa mai si invatam cate ceva - BUN! 73-GL

  • Postat de Dan - la 2006-03-04 19:31:14 (ora Romaniei)
  • Multumim Pit pentru info. Trec peste comentariul rautacios de mai sus - toti gresim, chiar daca suntem tipografi , savanti sau avem alta meserie ,pana la urma suntem amatori si invatam toata viata. De ex. in limba romana se spune corect " presedintie " , cuvant format din presedinte + sufix "ie" , clasa a V-a ( 11 - 12 ani ) , semestrul I, sau in DEX ,p.845.
    '73.

  • Postat de Lingvay - YO5AVN la 2006-03-06 08:44:30 (ora Romaniei)
  • corect " presedintie " , cuvant format din presedinte + sufix "ie" - sunt de acord - DAR ARTICULAT , asa cum este destinat in text cum ar fi? Este optiunea fiecaruia cine si cu cat se multumeste, ce inghite si ce NU! Pasajul selectat pentru exemplu - o fraza intreaga (daca se poate numi fraza) este nonsens - nu e vorba eventual de un "sufix" sau o tastare "alaturi)!
    Ce bine e cand mai sunt si tuteri care sa aplaude farizeii!
    73+GL
    Joska

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2006-03-14 10:29:09 (ora Romaniei)
  • Draga Feri - NUUUUUUUUUUUUUU - NU m-am referit la adevaratii "tipografi" (din pacate, in urma revolutiei tehnico-stiintifice , pe cale de disparitie!) - oameni deosebit de progresisti si de o rara integritate morala! In context este vorba de cu totul altceva (cel purin in gandul meu - pe care , evident NU e obligatoriu sa priceapa - aluzia - toata lumea)! In acest context APRECIEZ deosebit de originala si BINE venita actualul sondaj de opinie! - la care - cel putin deocamdata - rezultatele seamana foarte mult cu cele ale unui sondaj anterior referitoar la "capodopera" politieneasca a "onorabilului" nostru ........uite , pun in ghilimele "tipograf"! - care pentru a RAMANE IN ACTUALITATE AR CAM TREBUI (in stilul lui - agresiv - caracteristic) sa iasa cu ceva nou la iveala - pentru ca ultimul sau material azi-maine CADE de pe PRIMA PAGINA! I-ti dai seama ce nenorocire pentru YO3JW, cand deschide site-ul radioamator.ro, SA NU SE VADA CU CEVA PE PRIMA PAGINA?
    Sa auzim numai de bine!
    Joska

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Momente din istoria radiocomunicatiilor in Romania"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact