hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Un nou proiect pentru competitii nationale UUS

Varianta actualizata

Stefan Fenyo YO3JW

Dupa cum am promis revin cu o varianta de proiect actualizata. Doresc sa multumesc celor care au venit cu propuneri. Unele dintre ele se regasesc in acest proiect de regulament. Altele sunt in evidenta si vor fi prezentate cu ocazia discutarii acestui proiect alaturi de alte variante. Decizia nu este a mea, ci a Consiliului de Administratie al FRR.

As dori ca fata de aceasta noua versiune sa veniti cu comentarii legate de cele prezentate. Ar fi bine daca aceste comentarii ar fi concrete, adica sa se inlocuiasca "XXX" cu "YYYY" sa se adauge "ZZZZ" sau sa se scoata "WWWW"... si nu ar fi rau sa se si argumenteze cele solicitate.

Banuiesc ca celelalte lucruri s-au spus si asa cum precizeaza si YO5AVN: "Excelenta treaba. Sper ca astfel acest forum va deveni mult mai curat!"

Asa sa fie!

Stefan Fenyo YO3JW

Articol aparut la 12-2-2006

9547

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (48)  

  • Postat de DEmultiplicatoru - la 2006-02-12 13:44:04 (ora Romaniei)
  • Aceeasi Marie cu alta palarie ... asteptam provincia!

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2006-02-12 16:42:24 (ora Romaniei)
  • Aceasta noua versiune mi se pare OK si nu vad ce ar impiedica desfasurarea Campionatului pe baza acestui regulament. Include cateva reguli noi, necesare pentru a avea un concurs corect, dar pastreaza totodata traditia si caracterul sportiv al acestuia. Doar doua observatii: la punctul 2.7.2. poate ar trebui diferentiat in functie de banda numarul de 20 de legaturi validate ce trebuiesc realizate in cele 60 de minute. S-ar putea sa fie o cerinta mult prea restrictiva pentru 1296MHz, sa zicem......3.3. Nu vad un motiv obiectiv pentru care ar trebui interzise legaturile mixte (CW-SSB, ca exemplu), daca acestea se desfasoara in segmentul de banda in care acest mod de lucru este permis......73, Codrut - YO3DMU

  • Postat de Nelu - YO5CTZ la 2006-02-12 17:59:02 (ora Romaniei)
  • Daca nu este prea tarziu,as dori sa fac cateva propuneri.Astfel:La punctul 2.din proiectul de Regulament."PARTICIPANTI" A.LA CAMPIONATUL NATIONAL,se va califica acel radioamator care face dovada ca a luat parte si s-a clasificat la cel putin un concurs de uus organizat in YO atit in luna mai cat si in luna iunie a.c.Va fi obligatorie, participarea la CAMPIONATUL INTRNATIONAL DE UUS a ROMANIEI din luna iulie.B.La CONCURSUL NATIONAL de UUS,vor putea lua parte , acei radioamatori care nu indeplinesc conditiile de la pct.A,inclusiv strainii. La pct.5"CONTROALE" RST sau RS urmat de un cod format di 3 cifre,prima reprezentind nr.districtului de autorizare,iar urmatoarele doua,numarul de ani de la data autorizarii,urmat de QTH-ul locator.Participantii la Concursul National,in plus dupa o linie barata(/) vor transmite litera C(de la Concurs)Exemplu:59 544KN17NC/C.Controalele se vor da in sistem "RELEU" La pct.7.3 Pentru fapte grave comise cu vinovatie(sa fie enumerate de organizator) de catre concurent, se vor aplica dispozitiile art.nr.115 lit."C" din STATUTUL FRR.(suspendarea temporara din activitatea interna si internationala).Pct.7.4Descalificarea concurentului vinovat, nu va avea efect asupra concurentului (corespondentului de buna credinta)Consider ca in acest fel vom usura misiunea arbitrior si cel mai important, nu vom trai "STRESUL" numarului de ordine.Totodata, indirect,concursurile interjudetene(ca orice campionat)de uus vor primi o alta conotatie.73!

  • Postat de marian - YO9FMP la 2006-02-12 21:22:57 (ora Romaniei)
  • competitii nationale pe uus presupune respectarea clasei de autorizare(multi au peste sute de wati),amplasamente,odihna,organizare,lipsa da alcool si ambitie de la operatori...
    care din astea sa le comentam?
    regulamentele?
    succes yo9fmp marian

  • Postat de Bata - YO2LAM la 2006-02-12 23:17:30 (ora Romaniei)
  • Mariane,nu inteleg ce treaba ai tu cu Campionatul National, eu am crezut ca esti responsabil numai cu tepele. Nu stiu cum nu-ti crapa obrazul de rusine sa mai scoti nasul in lume. Schimba-ti indicativul caci l-ai facut de rusine. Scuze pentru cei care citesc, nu e locul potrivit, dar am crezut ca Marian a murit dupa ce mi-a tras teapa, pentru ca la ultimele 20 de e-mail uri nu mi-a mai raspuns.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2006-02-13 08:50:41 (ora Romaniei)
  • "2.7.2.- sa fi lucrat continuu minim 60 minute in timpul etapelor si in
    aceasta perioada sa fi realizat minim 20 de legaturi validate;" - n opinia mea aceasta conditie este greu de indeplinit asa cum este formulat - pentru ca:
    - in 2005 - in 23 cm au fost in total 18 concurenti, deci..........;
    - chiar si pe 432 Mhz poate sa ridice probleme;
    - ce se face cand ai realizat 20 de legaturi - sa zicem in 18 minute, dupa care timp de 42 de minute NU mai lucrezi statie noua - lucru plauzibil in 144MHz - se considera participare sau nu?
    Iacata doar cateva argumente, pentru ca aceasta restrictie sa fie scoasa.
    NU inteleg de ce este nevoie de amestecat "concurs" cu "campionat"? Daca e campionat organizat de FRR sa fie campionat, adica clasatii sa fie membrii (structuri asociate) FRR - si de fapt se urmareste ca numarul acestora sa creasca! - la o adica se poate concepe ca "nemembrii" FRR sa poata opera in concurs - aceasta pentru a demonstra abilitatile lor sportive in scopul sustinerii unei eventuale cereri de aderare la structurile FRR - legaturile realizate cu ei se puncteaza in campionat (membrii FRR AU PIERDUT VREMEA CU REALIZAREA ACESTOR LEGATURI)- dar indicativele lor NU va apare in clasamentul oficial al CN UUS - poate o insiruire de indicative "in afara CN UUS" in ordinea punctelor realizate.
    In varianta propusa, datorita numeroaselor restrictii, arbitrajul este deosebit de greoi. Nu este clar ca pentru "concurs" cine arbitreaza fisele - tot arbitrii FRR - de ce?
    In concluzie: - consider ca restrictia cu nr. statii si timp lucrat nu este cazul de introdus - eventual o clauza ca sa fie lucrate cel putin statii din 4 districte diferite in 144, 3 districte diferite in 432 si minim 2 districte in 23cm.; - CN UUS sa fie CN al FRR sa NU fie amestecate cu un eventual "concurs" paralel al celor neafiliati la FRR! - Cei ce aspira la afiliere la FRR sa poata lucra - dar PANA la primirea lor efectiva nu pot fi inscrisi in clasament!
    73+GL, Joska - YO5AVN

  • Postat de Ady - YO8SSX la 2006-02-13 08:53:23 (ora Romaniei)
  • Nu inteleg de ce statiile care trimit log control sa nu puncteze in campionat?,si de ce echipamentul de concurs al unui participant trebuie sa fie proprietate? trebuie sa o dovedeasca?Inca un lucru nu este specificat iar prezentul regulament nu o intrezice este acela ca o statie cu indicativ special poate lucra in campionat,si se claseaza in clasamentul campionatului,ceea ce este un dezavantaj pentru ceilalti participanti cred ca ar trebui specificat acest lucru.73 de yo8ssx

  • Postat de ghita - la 2006-02-13 09:09:37 (ora Romaniei)
  • Citeva observatii:
    4.3....statie individuala...un op. neasistat...
    - pacat ca mai luam tineret cu noi, care mai prindea din cind in cind microbul ! Si apoi ce facem cu ciobanii care se opresc pe acolo ? (noi concuram de pe munte, nu din apartamentul de la et. 10 din Primaverii, hi!)
    4.6 ...
    -cum se face dovada proprietatii echipamentului ?
    Sper ca nu este nevoie de act notarial ! sau poate da ?
    -...echipamente legate fizic intre ele!...o statie cu un repetor aflat la 500 m mai in virf, chiar prin unde radio, tot fizic sint legate hi!
    4.7... lucru minim 10 minute...
    -daca face 2 qso-uri la inceput, dupa care chiama cq inca 8 minute si nu-i raspunde nimeni, cum dovedeste ca a lucrat 10 minute ?
    7.5... de ce sa nu fie luate in considerare log control ?

  • Postat de ghita - YO5CLN la 2006-02-13 09:12:41 (ora Romaniei)
  • Scuze,la msg. anterior am uitat de indicativ.
    73! de yo5cln.

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2006-02-13 14:20:00 (ora Romaniei)
  • Din titlu, ori "concurs" ori "campionat". Daca nu se vrea participarea tuturor radioamatorilor romani sau straini la "campionat" sa se desfasoare alta data "open"-ul YO.=====1.1 propun timpul de 2x4 ore in 144, 2x2 ore in 432 si 3 ore in 1296.=====2.4 Nu va mai fi nevoie de el fiind ori concurs ori campionat.=====2.7. Nici un fel de barem sau conditionare, lucreaza fiecare cit poate , cit vrea sau cit ii permite aparatura. Nu asta este calea de inlaturare a neregulilor, a se vedea comentariul scurt si la obiect a lui YO7VS de la precedentul proiect.====3.3 Sa se admita legaturile mixte in segmentele comune sau sa se organizeze separat etape de cw si fone.====4.6 De ce aparatura trebuie sa fie proprietatea concurentului, daca este imprumutata de la altcineva? Sau nu ne mai putem ajuta intre noi deloc? In campionatul trecut am imprumutat un tcvr unui prieten care altfel nici nu s-ar fi gindit sa concureze si asa a iesit in Baragan in portabil lucrind cit a putut el. A fost gresit??====4.7 Daca pe un virf cu R=500m sint doua statii separate, fiecare cu echipamentul ei, are vreun sens treaba cu "10 minute"? Cred ca se vor intelege ei si vor lucra cum vor putea fara sa fie nevoie sa fie "dirijati" de reguli.====7.3 In totalitate nu are sens acest paragraf. ce sint alea "indicative false" si cine le verifica, cine propune descalificarea , este descalificat "indicativul fals"? O statie care nu trimite log nu apare in clasament si era cindva o prevedere ca nu poate participa anul urmator, nu era buna? "Politia" din acest paragraf nu are sens, exista regulamente si reguli clare. S-ar putea sa apara statii care sa faca asemenea lucruri doar ca sa arate ca se pot face si pentru amuzament, credeti ca nu e posibil?====8.5 La unele concursuri cum ar fi cele organizate de ARRL logul cu greseli este returnat de cite ori e nevoie pina la corectare. Unele greseli pot fi neintentionate si pentru asta nu trebuie "taiat" concurentul ci ajutat.====11.2 Un alt paragraf ciudat, o sa fiu rau spunind ca nu s-a specificat "formatul" in care trebuie trimisa "informarea" Cred ca era de ajuns "Reclamatii privind neregulile constatate pot fi trimise organizatorior in termen...." ====11.7 Trebuie adaugat "...si nu mai poate fi modificat ulterior" (clasamentul final)====La final vreau sa adaug ca nu am nimic cu nimeni, dar nu mi-au placut niciodata competitiile cu foarte multe reguli si constringeri, le-am considerat neserioase si am comutat pe altele. Sint citeva exemple de simplitate in reguli in marile concursuri internationale si va rog sa cititi ca exemplu regulamentul CQ WW RTTY WPX, care tocmai s-a desfasurat si care a umplut pina la refuz benzile de scurte. Poate ar trebui sa ne ocupam mai mult de concursul international de UUS al YO, unde este loc de mult mai mult! Multumesc pentru rabdarea de a citi ce am scris si sa ne auzim sau nu in "CN UUS 2006" sau, de ce nu, in "OPEN YO UUS 2006" 73, Ilie YO3BBW

  • Postat de EFT 317 - la 2006-02-13 14:26:19 (ora Romaniei)
  • Consider nepotrivite prevederile 2.6( statiile care nu se califica nu dau puncte in campionat) si 7.5 ( Logurile de control vor fi luate in csd doar pt concurs.Nu ofera puncte in Campionat).
    Pentru banda 144 si chiar 432, cu o dotare medie si propagare normala, un operator mediu poate indeplini conditiile, chiar si ultima. In general ,la noi in Campionat s-au facut cel mult 40.000 puncte valide,asta inseamna 2000 puncte valide. Asa cum au facut si altii observatii, in 432 Mhz treaba e cam la limita ,iar in 23 sa traga concluziile altii.
    Consider ca in momentul in care incep sa se descalifice statii dupa anumite criterii exista si un impuls pozitiv" hai sa tragem, sa ne calificam !! " , dar poate apare (ca la alegeri, Hi !!)si sindromul de "trinteala ".Adica ,ori nu reusim cu toata buna vointa sa indeplinim criteriile de calificare, ori dupa discutiile partizane si destul de "piperate " din acest forum ,mergem la " trinteala" si "bascalie" , lucruri la care suntem Campioni Mondiali. Nu doresc in nici un caz sa fiu etichetat ca "instigator" si "dusman al poporului Ham YO", dar cred ca din punct de vedere organizatoric, exista clar pericolul unor reactii in lant, necontrolabile, care sa bulverseze sau sa compromita Campionatul National. Daca din 100 de participanti, nu reusesc sa indeplineasca conditiile cel putin 20-30 ( dupa evaluarile mele facute la 144, anul acesta la numarul de 5% puncte),trimit de obicei log control cca 10,se mai descalifica vreo citiva din cauza greselilor de log, nu trimit log vreo 5-10 etc...se produce o paguba de punctaj in lant care poate trinti Campionatul.Ei si atunci sa te tii, nene,!! Ce a fost anul asta ,dar ce va fi atunci !!!
    Paragraful 10.8 si 10.9 (trofeu transmisibil+gravura etc..) sunt intentii frumoase,dar nu cred ca trebuie impuse prin Regulament .Exista pericolul de a se face cineva de ris. Nu cred ca exista forta financiara de a duce la bun sfirsit asa lucru gingas. Noi suntem inca la stadiul "vazutzelor" de sticla, "sponsorizari" ale unora si altora din domeniu.De aici si pina la "Salatiera de argint" mai e cale lunga!! Sau cine stie ?/ poate ne faceti o surpriza !! La toate virstele, miscarea face bine la trup si suflet,asadar "Keep walking !!" 3JW !! Daca e ordin ,cu placere vom dansa si dupa muzica (Regulamentul) dumneavoastra !!

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-13 14:33:36 (ora Romaniei)
  • Se pare ca, sub masca unei bune intentii, se forteaza niste prevederi absurde! Totusi cum ramane cu un participant care a "tras " tot concursul, a realizat in fiecare etapa si in fiecare ora cate 19 legaturi - adica 4 x 19 = 76 legaturi pe etapa - ramane in campionat sau nu - avand in vedere ca NU a indeplinit baremul de 20 legaturi/ora? Si de aici rezulta cat de stupida este aceasta prevedere!
    Pe de alta parte - sunt foarte bune observatiile de mai sus privind "proprietatea" echipamentului. Este o clauza trecuta, numai pentru a se putea 'rade" pe cei care lucreaza cu HOME MAde - deci NU au declaratie vamala pe numele lor propriu! Dar ma intreb - pe cine si de ce deranjeaza daca un echipament este imprumutat pe timpul campionatului si se lucreaza cu el - in loc sa stea undeva intr-o camera si sa se aseze praful pe el (nu toata lumea cu echipament performant are timp si mai ales chef de CN!) Pana in prezent NU am auzit ca de la participantii la curse de ciclism (sa zicem) se cere ca bicicleta cu care alearga sa fie PROPRIETATEA LOR lor! In alta ordine de idei - mai am o intrebare - daca in timpul concursului xyl-ul te serveste cu o cafea sau sa zicem cu o bere - se considera ca ai fost asistat sau NU? In caz de "autosesizare" a unor tuteri si farizei - cu ce documente si probe dovedesti ca cei din jurul tau - care unii doar pur si simplu din curiozitate casca gura - te au asistat sau NU? De asemenea NU este specificat daca "asistatul" se refera strict la desfasurarea concursului sau si la caratul bagajelor in locul de instalare, instalarea propriu zisa - etc.
    Concret si operativ: PROPUN CA regulamentul sa fie curatat de prevederi care sunt nedefininite foarte clar si care nu se pot verifica. Chiar NU se poate SIMPLU, CLAR si OPERATIV! Mai ganditiva si la arbitrii care vor corecta fisele - cine va sta sa caute ora - in sa zicem 100 de fise - in care s-au realizat cel putin 20 qso-uri valide din cel putin 4 careuri mari? - la ce serveste de fapt o asemenea restrictie?
    Totusi, vad ca "glasul autorizat" al FRR intarzie sa apara - nu am sesizat nici un comentariu pro sau contra din partea comisiei de UUS. Pana in prezent am asistat doar la insistentele lui YO3JW de a fi prezent pe site cu "proiect" si pe urma cu "actualizat proiect" - SA VADA LUMEA CA EXISTA, NU DOARME, ACTIVEAZA si cate mai poate inventa - mai ales in domeniul birocratiei - sa dea de lucru la altii - ca doar TOT SUNT VOLUNTARI NU? - toate astea, evident din dorinta de a fi bagat in seama si daca se poate si ADMIRAT nu?
    Vedeti stimati colegi de hobby - cam asta ar fi definitia "FARIZEULUI"!

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2006-02-13 16:29:55 (ora Romaniei)
  • Orice poate fi criticat, combatut, modificat....dar sincer, nu v-ati saturat de concursuri in care auziti o statie din districtul "n" lucrand una dupa alta 10 statii din acelasi district, toate folosind aceeasi statie, iar apoi, cand incercati sa le lucrati, faceti legaturi doar cu doua din cele zece, restul fie "s-au culcat", sau "sunt la masa", sau s-a stricat brusc propagarea?.......Cineva intreba ce inseamna" lucrul cu indicative false". Chiar nu ati auzit niciodata cum acelasi operator lucra si pe indicativele colegilor cu care era in portabil?.......Si nu ati avut niciodata curiozitatea sa verificati clasamentul final al campionatului pentru a vedea cate indicative de care nu ati auzit niciodata au facut una-doua legaturi doar cu statia de club de care apartin sau concurentul ce trebuia sustinut? Cum de nu au auzit oare acestia pe cei care aveau semnale mult mai puternice?......Macar prevederile din regulament care incerca sa faca cat de cat curatenie poate ca ar trebui sustinute.........73 de Codrut - YO3DMU

  • Postat de Vasile YO5FMT - YO5FMT (yo5fmt) la 2006-02-13 20:41:00 (ora Romaniei)
  • Supeeeer! Imi era dor de varianta doua...Astept cu nerabdare si infrigurare varianta treia...
    Nu-l scoate nimeni din priza???

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2006-02-13 21:24:07 (ora Romaniei)
  • Iata revenirea tranzistorul cu germaniu EFT317, din pacate ramas tot fara indicativ. Are initiativa, are o mare grija sa nu tranteasca reglementarea regulamentul ?!?!, samd, dar oricat as vrea nu pot intelege ultima fraza, adica cine sa ne dea ordinul? Ce te faci draga prietene daca te lasa pasta siliconica in timpul concursului radio si al campionatului "Keep walking" hi hi? sincer nu ma asteptam sa fii atat de subtil incat sa reusesti alaturarea dictonului bauturii respective de CN de UUS, de realizatorul regulamentului in dezbatere si totul sa nu fie decat o intamplare ... ha ha. 73 si amplificare mare.

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-14 08:42:34 (ora Romaniei)
  • Draga Codrut! Ai perfecta dreptate - asa este! Dar ceea ce pot sa te asigur este ca "grupurile" si indicativele respective NICIODATA NU se claseaza pe locurile 1-10! In aceste conditii - si ce daca! Ceea ce este mai grav e cand unii - chiar sef de club (cu norma intreaga) - lucreaza in concurs, pierzi vremea cu el (se mai balbaie in timpul QSO, se face ca nu aude si te pune sa repeti - etc) dupa care NICI LOG NU TRIMITE! Sau alta situatie cum a facut YO5OHZ - "aduna" logurile de la diversi prieteni spre expediere - dupa care STA CU ELE IN SERTAR - adica NU le mai transmite? Lichele au fost si fiind o specie foarte rezistenta vor si ramane! Asta NU inseamna sa ne ingreunam existenta din cauza lor! Pur si simplu NU trebuiesc bagati in seama - asta ii va elimina automat! 73 = GL , Joska

  • Postat de Claudiu - yo5ohz - la 2006-02-14 12:29:03 (ora Romaniei)
  • D-le Joska, ca sa va fie clar, eu nu am adunat nici un fel de loguri, Zoli (yo5ohy) a venit cu ele, singura promisiune pe care i-am facut-o a fost aceea ca ii pun la dispozitie calculatorul pentru a-si trece in format digital logul si pentru a calcula punctele, operatie pe care urma sa o faca el, iar eu avand conexiune la internet sa ii trimit logul. Faptul ca el nu a mai venit sa faca ceea ce avea de facut nu ma obliga cu nimic sa fac eu. Daca tot aveti corespondenta cu el, intrebati-l daca a venit vreodata sa bata la usa si nu i-am deschis. Astea fiind spuse, am incheiat discutia pe aceasta tema, care oricum nu se incadreaza in topicul pus in discutie.
    73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-14 12:38:34 (ora Romaniei)
  • -=Bani nu aduc fericirea, dar contribuie la ea!=- Tot asa cei care sunt pe post de "iepuri". Alti castiga!
    Joska, am tot respectul pentru tine. Imi dai voie sa te propun arbitru la Campionat?!!!
    73
    Pit

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-15 08:37:52 (ora Romaniei)
  • 1) Nu am ce discuta cu tuteri mincinosi. Eu pur si simplu am apelat pe cei care NU au trimis log-ul de concurs. Rezultatul se vede! Nu am de ce sa ma indoiesc de raspunsul dat de YO5OHY! Dar mai sunt si altele .........totul la timpul lor!
    Stimate YO3JW - eu personal, cand s-a organizat PRIMA SESIUNE DE ECAMENE de arbitru m-am prezentat (am fost 7 candidati) si am obtinut carnetul de arbitru FRR pe vremea aceea Nr. 3! Daca doresc sa arbitrez nici intr-un caz nu stau in propunerea TA. In nici un caz NU pot sa accept sa arbitrez un concurs dupa asa un regulament "ghiveci - tacana ROSIE". Daca va fi un regulament realist si echivoc - prefer sa concurez - si am sa fac - in ciuda multora - in special al "celor alesi - ca "trebuie sa fie" la titlu" - care - dupa cum se vede fac puncte cu cel putin 19% mai putin decat urmatorul clasat - si inca este loc de mai mult!

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-15 09:47:42 (ora Romaniei)
  • YO5AVN: "Excelenta treaba. Sper ca astfel acest forum va deveni mult mai curat!" Am crezut ca aceasta propunere este sincera si pornita spre rezolvarea diferentelor de opinii. Se pare ca m-am inselat.................... pentru cei care doresc amanunte cu privire la una din aspectele ridicate in comentariile anterioare privind proprietarul echipamentelor folosite in concurs, lucrul asistat si alte aspecte. Deoarece se solicita alinierea la regulamentul IARU prezint in continuare textul original (fata de care sper ca nu se va ajunge sa se spuna ca din aceasta cauza nu participa in IARU reg.1)........... "2. Contest sections
    The contest will comprise the following sections :
    i) Stations operated by a single operator, with no assistance during the contest, using
    privately owned equipment and antennas and operating from any location.
    ii) All other entrants
    No more than one transmitter may be in use at any one time.All the equipment of the station
    (transmitters, receivers and antennas, etc) must be located within a single circle of no greater than 500 metres diameter. “
    A participating station must operate from the same location throughout the event."
    Poate sunteti contra acestor prevederi?

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2006-02-15 11:05:06 (ora Romaniei)
  • Dl. Lingvay, de ce nu vii Domnia ta cu un alt regulament daca asta e chiar o tocana? De ce nu faci ordine, asa cum crezi de cuviinta, ptr ca tocana sa se .... transforme in ceea ce doresti sau ai dori? Atata incrancenare, insulta si .... pana la urma rea vointa am vazut mai rar la oameni cu experienta si cu o varsta respectabila! Totusi, daca ai ceva cu Pit, de ce nu incerci sa rezolvi personal si nu prin site? Sunt intrebari care ptr mine nu au decat un anumit tip de raspuns, pe care nu doresc sa-l scriu aici! Au fost multi care au inteles ca TREBUIE SA SE FACA ORDINE iar frauda sa se limiteze din cauza unor caracteristici YO pregnante, ca de exemplu: chitrosenia (pocneste fierea in anumite persoane ca unul/altul are aparatura, antene, rezultate ...bani - au fost exemple nenumarate pe site), inrudirea cu Dabija (pe multi ii "harjaie" grija de ce face/cum face altul, in loc sa-si vada de treaba lor), "sa moara si capra vecinului" (daca unii nu mai au rezultate sau nu mai au cum sa aiba, trebuie gasita metoda prin care sa se obtina rezultate bune fara alt efort decat improscarea cu fecale, aranjamente de culise in diverse concursuri, fraude flagrante, uneori tolerate, ref la puteri utilizate in concurs, locator etc)
    Dupa ce ca in concursuri nu participa decat 100-150 de statii (conform clasamentelor), va mai puneti si mainile in solduri, ca la piata, pentru a nu permite introducerea unui regulament care sa blocheze o buna parte din fraude! Veniti cu propuneri pertinente si incercati sa rezolvati problemele personale (balacareala inclusa) prin mail direct!
    IARU reg. 1 se contesta? Nu ar fi prima data cand romanii ar spuna ca strainii sunt .... ciudati! 73 si ganduri mai bune, ca pericolul de infarct creste cu ... utilizarea vidanjera a acestui site! 73 la toti cititorii Calin - YO3HKW

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2006-02-15 11:13:32 (ora Romaniei)
  • Da - asa este cum am zis! - ma referam la identificarea intervenientilor, pentru a preveni scrisurile si limbajele marsave - indiferent pentru cine si pro contra sunt! Nicidecum acceptarea unor opinii prorii ale unora care - recunosc au minte multa ...... dar ...... nu e toata buna! si au tendinta de monopolizare si din opinia proprie vrea sa faca ... gata ... LEGE! Regulamentul IARU este bine formulat pentru IARU! Traducerea - daca asta se vrea - trebuie facut NU cavant cu cuvant ci in context TEHNIC - evident cu explicatiile / definitiile de rigoare! Deci: daca se baga conditia cu "asistatul" trebuie neaparat definit in ce consta asta! - de exemplu servitul la masa de lucru cu cafea este sau nu "asistat" - dar daca doar se prepara cafeaua de o terta persoana si operatorul se serveste singur - mai e "asistat" - dar daca trece ciobanul, casca gura - esti asistat sau nu? Dar daca vine unul care se autodeclara "observator si monitor federal", se aseaza la 80m de tine, te urmareste cu binoclu tot timpul concursului, te fotografiaza inainte, in timpul si dupa concurs - chiar cand te duci in boscheti sa-ti faci treburile fiziologice - ESTE ASISTAT SAU NU?
    Fara definirea tuturor situatiilor POTENTIAL restrictive - asa pur si simplu "asistat" NU se poate APLICA! Cred ca este CLAR pentru toti cei care au fost dotati cu capul pentru a gandi si nu pentru a-l folosi pe post de umbrela, ca sa nu le ploaie direct in gat! Asta este opinia mea curata si semnata - deci INSUSITA! Orice prevedere restrictiva trebuie CLAR definita - altfel nu este aplicabila! In rest cum am mai spus - "ghiveci -tocana "rosie" (la propriu si la figurat! Succese nebanuite!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2006-02-15 11:26:23 (ora Romaniei)
  • Draga Caline! - principial, in a doua parte a mesajului AI PERFECTA DREPTATE! In rest , in ceea ce priveste pe YO3JW eu nu am nimic cu el! El si cu tuterii lui mau provocat - timp indelungat am lasat sa-si faca "numarul" dupa care situatia a devenit intolerabila si am intervenit! Deci nu eu am cu el ceva -EL, EI au ce au cu mine - pus si simplu pentru ca am demonstrat ca daca vreau pot sa fac cu peste 19% mai multe puncte decat "cel ce trebuie" cum s-a mai zis inainte! De altfel am incercat in repetate randuri cu YO3JW prin mail - DAR NU A RASPUNS NICIODATA - a preferat site-ul - deci tu ce ai fi facut - te ai fi lasat ponegrit asa pe gratis? De ce nu fac eu propunere de regulament - pur si simplu NU am primit nici o solicitare in acest sens de la cei DESEMNATI pentru asa ceva - deci daca nu sunt intrebat de ce sa ma "bag"? Eu nu fac campanie electorala, NU doresc si NU vreau sa devin presedinte FRR. Cam atat - sper ca ai inteles cum stau lucrurile! Cu stima,
    Joska, YO5AVN

  • Postat de Vasile,YO5FMT - YO5FMT (yo5fmt) la 2006-02-15 13:42:43 (ora Romaniei)
  • Oameni buni!!!Daca crede cineva ca prin aceste prevederi limitative inserate in zacusca asta concurso-campionato- cepitici se va vrea sa fie ,este cel putin naiv!!!Pai ce-l va opri pe unii ca yo3fff sa castige folosind mai departe puteri cu de cateva ori cea permisa(acum probabil va lucra cu 7-8 kilowati...ca sa fie in ton cu noul regulament,ca nu s-a sfiit sa publice ca din locatia lui nu se poate lucra decat cu minimum 800W,incalcand vechiul regulament-si apropos-oare comisia de disciplina a FRR nu citeste revista??).Cine va opri sa se faca legaturi de "mare distanta" prin telefoanele mobile? Poate un arbitraj mai agresiv...poate sesizarile participantilor(participanti,nu vanatori de dupa tufis!!)...sau de ce nu-poate simtul de fair play...Poate ar trebui sa punem cel mai mare accent pe acest aspect-al cinstei si onoarei in competitiile la care participam.Nu cred ca toti cei peste 150 de participanti la campionat sunt necinstiti!!!Iar pe cei catva,putini la numar care nu sunt radioamatori ci radioavortoni ii putem depista!!!Ma intreb de multe ori daca acesti indivizi se simt bine cand stiu ca au castigat prin frauda??
    Iar regulamentul ar fi bine sa fie elaborat de cei care au resposabilitati in CA al FRR in acest sens.Atunci nu mai pot sa apara polemici neprincipiale!Si daca dupa dezbaterea publica nu ne va place ce a iesit avem optiunea foarte democratica de a-i schimba la urmatoarele alegeri cu altii ,mai capabili!!
    Pit draga,esti multumit ca iarasi ai starnit haita???
    73 de Vasile

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-15 14:00:34 (ora Romaniei)
  • Draga Vasile YO5FMT - vezi cum scrii si vorbesti, ca acusica intri pe lista neagra a farizeului si racolitilor (tuterilor) - se autosesizeaza si in vara parca te vad "asistat" sau poate ce e mai rau chemat sa faci dovada ca nu ai furat echipamentul - adica totul: emitatorul, receptorul. cablurile, antenele, swr-metrul , cheia de manipulare etc. - adica sa prezint dovada ca sunt ale tale PRPRIETATEA TA (vezi ca nu tine cu mosteniri, "matusa TAMARA" etc! Fii baiat cuminte si intelept!

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-15 17:32:40 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru cele ce urmeaza! Nu e legat direct de ceea ce se solicita, dar consider ca e nevoie de un raspuns. ............Deoarece se tot invoca de catre amicul meu Joska faptul ca a avut cu 19% mai multe puncte decat ocupantul locului urmator in 432 MHz in 2005. Poate el sa ne spuna ca acest procentaj la avut inca de la inceputul concursului sau a aflat de acest plus numai dupa ce a vazut clasamentul publicat? Cum putea fi asa de sigur ca va avea acest avantaj cand concursul nici nu a inceput? Poate doar daca stia ceva! ........... Un careu are 4,5 x 9 km. Conform schemei de calcul distanta se ia din centrele celor doua careuri din care sunt corespondentii. Daca sunt doua careuri alaturate distanta este de:N-S este de 5 km, NW-SE este de 8 km. La doua careuri distanta valorile cresc. Probabil s-a avut in vedere acest lucru, cum majoritatea legaturilor erau pe directiea SE, S, SW. Poate ma insel! Dar in nici un caz nu se putea stii din start ca se va avea un avantaj de 19%, dar de 3%, posibil asa cum intr-un alt mesaj cauta sa ne arate ! Imi pare rau ca pe toate filierele posibile cauta si prezinta opiniile sale luand in considerare ca este o victima a unui "complot"
    Oare asa o fi? .............De fapt modificarile propuse sunt tocmai pentru a descuraja aparitia si proliferarea fenomenul de care se tot vorbeste. Imi pare rau ca cei de buna credinta trebuie sa suporte astfel de "norme restrictive", dar asa cum am mai aratat intr-un mesaj anterior, atunci cand i s-a pus in fata o intrebare, raspunsul a fost ca nu scrie in regulament. Oare dece ii e frica acum?. Cum s-ar simtii daca ar trebui sa arbitreze un concurs si cel impricinat sa-i spuna ca nu e scris si nu i se poate face nimic!
    ...............Oare cand se discuta de "asistat" in regulamentul IARU se considera ca cineva aduce sau nu cafea! Adus cafelei ar putea fi socotit ca un adjuvant al prospetimii mentale, dar ciobanul, sau mersul in boscheti, sau daca cineva se uita la tine... hai sa fim seriosi! Lucrurile sunt legate de ceea ce trebuie sa faca operatorul, adica sa faca cat mai multe legaturi in unitatea de timp atribuita concursului. Daca cineva nu pricepe, imi pare rau! Poate ca nu este din breasla radioamatorilor(ascultarea la un al doilea Rx, invartirea antenei, completarea logului de un altul, diverse aranjamente cum se arata in mesajele anterioare prin telefoane mobil, astea sunt chestii de asistenta!........... Referitor la nenumaratele mesaje trimise catre mine! Asta-i precum "cei patru calugari au fost trei, Luca si Matei" si de fapt e vorba de unul singur. Daca se doreste se poate prezenta, dar fiind un mesaj privat nu am dorit sa-l prezint.Dvs. Nu era cazul, iar in ceea ce priveste raspunsul la acel mesaj, idem, nu era cazul. De fiecare data cand am incercat o aplanare a comentariilor am fost napadit de insulte. Cred ca acest domn, cu toate ca scrie ca nu are nimic cu mine, duce un razboi mediatic in ideea defaimari mele. Cred si sper ca asa cum a dorit ca aici sa nu se mai faca "vorbarie" ci sa se foloseasca un comportament decent, va invinge cumpatarea si cei ce terfelesc pe alti vor intelege ca este cazul sa inceteze. ...........Doriti regulament "a la IARU". Primele contre le-ati avut deja prezentate. Asistat, proprietatea, etc. Da, dar sa facem apel la conditiile noastre locale.... Regulamentul asa cum este prezentat a plecat de la IARU si are adaptari pentru plan local. Am mai zis si ma repet. Eu am venit cu o propunere. Mai sunt cateva variante. YO2IS (cerut de YO3APG! la QTC!), YO7AQF + ele vor fi prezentate impreuna cu cele ce au venit pe acest site. Nu eu, Pit, va decide in final. CA va supune la vot si se va lua rezultatul final. Este posibil ca din tot ceea ce eu incerc aici sa nu iasa nimic. (sunt convins ca in acest caz, unii tare se vor bucura!). Va trebui sa ma supun, asa cum este democratic, majoritatii. Dar este posibil si invers. Poate se va considera ca ceea ce am propus este un lucru ce poate fi folosit. Nu doresc sa comentez celelalte variante. Nu e cazul. Nici nu le cunosc pe toate. Dar se va lua o decizie.
    Sunt multe observatii pertinente, dar si multe care denota necunoasterea practicilor din concurs. Toate vor fi prezentate. Sper ca in PV sedintei de CA sa fie prezentate concluziile respective. Sper ca acest mesaj sa fie inteles cum trebuie si nu reinterpretat ca....atac la persoana, nu fac decat sa ma apar!..... 73 Pit.....
    PS am raspuns direct unora dintre Dvs. Credeti ca ceea ce am scris acolo va multumeste? La multe nu am primit raspuns. Sa consider ca explicatiile au fost suficiente!

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2006-02-15 19:12:23 (ora Romaniei)
  • O scurta traducere a sectiunii transcrise de Pit din IARU Reg.1 pentru o mai buna intelegere, in cazul in care mai este nevoie: Contest sections / The contest will comprise the following sections (concursul se va desfasura pe doua sectiuni): Cat i) Stations operated by a single operator, with no assistance during the contest, using privately owned equipment and antennas and operating from any location. ( Cat i - statii cu un singur operator, fara ajutor sau asistenta de nici un fel - inseamna chat-uri, internet, telefon, etc - o mare problema in IARU Contest de altfel-, folosind antene si echipamente particulare - nu cere nimeni documente de proprietate, se refera doar la echipamentele institutiilor - exemplu armata, politie, laboratoarelor de cercetare, cluburilor, etc) Cat ii) All other entrants. No more than one transmitter may be in use at any one time. (Cat ii - toti ceilalti participanti - vor folosi numai un singut emitator in unitatea de timp, adica nu pot transmite cu mai multe emitatoare pe directi si/sau benzi diferite cumse mai intampla foarte des in IARU ... hi hi). All the equipment of the station (transmitters, receivers and antennas, etc) must be located within a single circle of no greater than 500 metres diameter (tot echipamentul statiei respective - emitatoare, receptoare si antene- trebuiesc amplasate intr-un cerc cu diametrul nu mai mare de 500m). “ A participating station must operate from the same location throughout the event." (o statie participanta - in concurs na - trebuie sa opereze numai din aceeasi locatie pe tot parcursul concursului). In opinia mea portiunea de mai sus trebuie sa se regaseasca in orice regulament YO de uus.

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-15 20:13:17 (ora Romaniei)
  • In opinia mea portiunea de mai sus trebuie sa se regaseasca in orice regulament YO de uus.------
    3.4. La un moment dat, pe banda, o statie poate avea un singur semnal. 4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane). 4.5. O statie individuala sau colectiva, fixa sau portabila, va avea un singur amplasament în concurs
    4.6. Prin “amplasament” se întelege o statie compusa din: receptoare, emitatoare, transceivere, antene si alte anexe, proprietatea concurentului, legate fizic intre ele, operata nemijlocit de concurent, dispuse intr-un cerc cu un diametru de maxim 500 m, pe teritoriul Romaniei.

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2006-02-16 01:48:53 (ora Romaniei)
  • Pit, desigur, partea aceasta de regulament din IARU se afla si in noua versiune de regulament propusa de tine. Nu "ingradirile" pentru micsorarea furtisagurilor, care sunt binevenite macar temporar in conjuctura actuala din YO. Sa punctam insa diferenta esentiala dintre reg. IARU si varianta propusa de tine: IARU anuleaza orice posibilitate de a lucra mai multi radioamatori cu acelasi echipament si amplasament si caracterul sa-i spunem sportiv al variantei tale (timp limitat de lucru) fata de cele 48 de ore de lucru multiband mentinute de IARU, pentru a minimiza constrangerile generate de timpul personal al fiecaruia, WX, fiabilitatea echipamentului, locatia din portabil, etc. Cred ca deja s-au sedimentat doua filozofii. Probabil adevarul este undeva la mijloc ... hi hi. 73 de Adrian

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-16 08:19:03 (ora Romaniei)
  • Ptr. YO3JW - Fata de afirmatia distinsului FARIZEU : ............Deoarece se tot invoca de catre amicul meu Joska faptul ca a avut cu 19% mai multe puncte decat ocupantul locului urmator in 432 MHz in 2005. Poate el sa ne spuna ca acest procentaj la avut inca de la inceputul concursului sau a aflat de acest plus numai dupa ce a vazut clasamentul publicat? - EU PERSONAL NU AM AFIRMAT NICAIERI ca am stiut inainte avansul fata de urmatorul clasat. Deci, pentru a se abate de la ESENTA - farizeul filozofeaza si bate campii. In alta ordine de idei, cred ca incepe sa se cristalizeze:" 4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane)". - daca i se da urmatoarea forma: "4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile LEGATE DE OPERAREA ECHIPAMENTULUI de emisie - receptie IN CAMPIONAT de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane). Treaba cu "proprietatea" eu zic ca este inutila, nu ajuta la nimic si ce e mai important ESTE FOARTE GREU DE DEMONSTRAT - VERIFICAT - totusi este vorba de echipamente de amator adunate multeor din bucatele - o mufa de aici, un tronson de cablu de acolo, sa nu mai vorbim de TX si RX separat sau TRANCievere HOME MADE - indiferent de mana cui! Eu sunt convins ca IMPORTANT ESTE SA SE LUCREZE, sa lucreze cat mai multi si cat mai bine (operativ) - singura solutie pentru ca unele elemente perturbatoare sa poata influenta semnificativ rezultatul. DA cand sunt 30 participanti, o legatura pe care iti da un prieten de la statia unui alt prieten poate modifica rezultatul in medie cu 1/30 = 3,3%! - DAR DACA NU SE FAC INGRADIRI SI SUNT 150 de participanti, un asemenea "AJUTOR" influenteaza doar 0,6%.= - adica de 5 ori mai putin. DECI, avand in vedere conditiile concrete din YO, consider ca trebuie sa tindem la o acumulare CANTITATIVA (adica cat mai multi participanti) - care va duce automat la un salt CALITATIV - adica o selectie naturala a OPERATORILOR OPERATIVI, care nu se balbaie, nu se repeta inutil etc! In aceste conditii SIGUR posibilele "ajutoare" de club (si la o adica poate chiar asta e spiritul de club - se parctica si la concursurile mari de ciclism, atletism etc. - cand un concurent este "sacrificat" in favoarea altuia, care sta in "grup", se "odihneste" si la urma - face sprint si castiga! - ceilalti concurent fiind deja obositi datorita acelui "sacrificat" care a preluat in fata rezistenta hidrodinamica a aerului si a tras toto timpul de pluton)VOR AVEA PONDERE NEGLIJABILA - deci vor influenta foarte putin rezultatul final! Important e sa se lucreze si si mai important e sa se lucreze BINE! Lucratul"BINE" nu se invata la "fara frecventa" se invata lucrind! Deci - daca vrem sa avem operatori, sa avem un CN animat, trebuie ca sa avem cat mai multi participanti! Asta vom avea - numai daca RESTRICTIILE de participare le vom gramui cu chibzuinta! Important e ca TOATA baza tehnica de care dispune YO in domeniu sa fie FOLOSIT LA MAXIM PE TOATA DURATA CONCURSULUI! Este un bun exercitiu, pana la urma urmei, si pentru eventuale evenimente nedorite (catastrofe naturale, etc.) cand e nevoie ca O MASA MARE de operatori sa STIE sa opereze BINE TOATA tehnica din dotare!

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-16 08:19:36 (ora Romaniei)
  • Ptr. YO3JW - Fata de afirmatia distinsului FARIZEU : ............Deoarece se tot invoca de catre amicul meu Joska faptul ca a avut cu 19% mai multe puncte decat ocupantul locului urmator in 432 MHz in 2005. Poate el sa ne spuna ca acest procentaj la avut inca de la inceputul concursului sau a aflat de acest plus numai dupa ce a vazut clasamentul publicat? - EU PERSONAL NU AM AFIRMAT NICAIERI ca am stiut inainte avansul fata de urmatorul clasat. Deci, pentru a se abate de la ESENTA - farizeul filozofeaza si bate campii. In alta ordine de idei, cred ca incepe sa se cristalizeze:" 4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane)". - daca i se da urmatoarea forma: "4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile LEGATE DE OPERAREA ECHIPAMENTULUI de emisie - receptie IN CAMPIONAT de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane). Treaba cu "proprietatea" eu zic ca este inutila, nu ajuta la nimic si ce e mai important ESTE FOARTE GREU DE DEMONSTRAT - VERIFICAT - totusi este vorba de echipamente de amator adunate multeor din bucatele - o mufa de aici, un tronson de cablu de acolo, sa nu mai vorbim de TX si RX separat sau TRANCievere HOME MADE - indiferent de mana cui! Eu sunt convins ca IMPORTANT ESTE SA SE LUCREZE, sa lucreze cat mai multi si cat mai bine (operativ) - singura solutie pentru ca unele elemente perturbatoare sa poata influenta semnificativ rezultatul. DA cand sunt 30 participanti, o legatura pe care iti da un prieten de la statia unui alt prieten poate modifica rezultatul in medie cu 1/30 = 3,3%! - DAR DACA NU SE FAC INGRADIRI SI SUNT 150 de participanti, un asemenea "AJUTOR" influenteaza doar 0,6%.= - adica de 5 ori mai putin. DECI, avand in vedere conditiile concrete din YO, consider ca trebuie sa tindem la o acumulare CANTITATIVA (adica cat mai multi participanti) - care va duce automat la un salt CALITATIV - adica o selectie naturala a OPERATORILOR OPERATIVI, care nu se balbaie, nu se repeta inutil etc! In aceste conditii SIGUR posibilele "ajutoare" de club (si la o adica poate chiar asta e spiritul de club - se parctica si la concursurile mari de ciclism, atletism etc. - cand un concurent este "sacrificat" in favoarea altuia, care sta in "grup", se "odihneste" si la urma - face sprint si castiga! - ceilalti concurent fiind deja obositi datorita acelui "sacrificat" care a preluat in fata rezistenta hidrodinamica a aerului si a tras toto timpul de pluton)VOR AVEA PONDERE NEGLIJABILA - deci vor influenta foarte putin rezultatul final! Important e sa se lucreze si si mai important e sa se lucreze BINE! Lucratul"BINE" nu se invata la "fara frecventa" se invata lucrind! Deci - daca vrem sa avem operatori, sa avem un CN animat, trebuie ca sa avem cat mai multi participanti! Asta vom avea - numai daca RESTRICTIILE de participare le vom gramui cu chibzuinta! Important e ca TOATA baza tehnica de care dispune YO in domeniu sa fie FOLOSIT LA MAXIM PE TOATA DURATA CONCURSULUI! Este un bun exercitiu, pana la urma urmei, si pentru eventuale evenimente nedorite (catastrofe naturale, etc.) cand e nevoie ca O MASA MARE de operatori sa STIE sa opereze BINE TOATA tehnica din dotare!

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-16 09:07:36 (ora Romaniei)
  • IARU anuleaza orice posibilitate de a lucra mai multi radioamatori cu acelasi echipament si amplasament si caracterul sa-i spunem sportiv al variantei tale (timp limitat de lucru) fata de cele 48 de ore de lucru multiband mentinute de IARU, pentru a minimiza constrangerile generate de timpul personal al fiecaruia, WX, fiabilitatea echipamentului, locatia din portabil, etc. ...........Cateva punctari tot referitor la IARU: Singurul concurs multiband este cel de UHF/microwaves celelate sunt monobanda. (Rules IARU Region 1 UHF/Microwaves October contest ,Rules IARU Region 1 145 MHz September contest ,Rules IARU Region 1 50 MHz contest) durata in concursurile IARU este de 24 de ore. Explicatia este ca participa statii din regiunea 1 IARU(Africa europa, Orientul mijlociu si Rusia) deci posibilitate de legaturi numeroase si unde intr-adevar propagarea poate avea un rol deosebit. La noi, dupa rezultatele din 2005 au fost ~ 200 participanti in 144, ~100 participanti in 432 si `25 participanti in 1296. Tot conform datelor din 2005 castigatorii au realizat ~80 QSO/etapa in 144, ~30 QSO/etapa in 432 si ~15 QSO/etapa in 1296. De la bun inceput Campionatele sunt monobanda astfel ca dupa mine a le transforma intr-o singura desfasurare de 24 de ore schimba genul competitiei si principiile pe baza a competitiei. Se va zice ca in 1296 nu sunt participanti. Ce opreste ca numarul acestora sa creasca. Probabil lipsa de activitate efectiva din aceasta banda. Am inteles ca in Prahova unde exista un repetor in 1296 sunt si peste 10 echipamente care pot lucra in aceasta banda. Fostul YO3JF, Gusti baci avea o vorba:" Nu se face cap dupa caciula!" asa si aici nu se face un regulament dupa ce au azi colegii nostrii. Cert este ca va trebui facut ceva ca numarul participantilor sa creasca. Mi se pare penibil sa incercam sa se dea titlu numai ca sa se dea! Dupa mine nu este obligatoriu! Imi pare rau iar, dar este considerat sport si titlu se da pentru o realizare sportiva. De fapt cu numai o luna anterior concursului din August este Campionatul international unde se poate lucra pe toate benzile. (Apropo, ar trebui introdusa si banda de 3GHz!, treaba comisiei UUS!) asa gandesc eu. Poate ca cele ce le zic nu sunt pe gustul tuturor, dar asa cum am mai scris, operatorul are de indeplinit doua concditii. a. Administrative si b. de concurent, cand el trebuie sa faca cat mai multe legaturi. Este un Campionat national. Aici participa cei mai buni dintre cei din Romania. Cum se poate califica participarea numai cu un handy cu antena ei de 10 cm. Nici cel putin o antena HB9CV nu se pune langa ea. Pentru a invata sunt alte concursuri unde fiecare poate invata si prinde gustul. Am propus reducerea duratei etapelor la 2 ore si in 144 tocmai pentru a nu mai permite participarea de "complezenta" a unor operatori care ar putea invata astfel. Dupa mine durata de 2 ore este suficienta pentru numarul de partcipanti din tara, poate ar trebui sa ramana numai doua etape si in 144 si o pauza de o ora intre etapele de 432 si 1296, timp in care sa se poata amenaja statia pentru 1296m mai ales pentru cei care nu stau acasa in papuci!

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-16 09:31:03 (ora Romaniei)
  • "4.3. Statie individuala înseamna un operator neasistat (executa toate operatiunile LEGATE DE OPERAREA ECHIPAMENTULUI de emisie - receptie IN CAMPIONAT de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane)". Iata in fine un raspuns la subiect, de acord!........................
    "Important e ca TOATA baza tehnica de care dispune YO in domeniu sa fie FOLOSIT LA MAXIM PE TOATA DURATA CONCURSULUI!" Si aici sunt de acord! Probabil traducerea din engleza cu acel cuvant "proprietatea" nu este prea fericit si ar trebui inlocuit de cuvintul "detinut". Astfel ca in cazul in care intr-o zona sunt mai multe statii, fiecare sa poata trece pe fisa sa de concurs echipamentul propriu detinut(folosit). Cat priveste "iepuri" din alte competitii ai dreptate, ei sunt sacrificati pentru interesul echpei. Insa aici ideea este ca acesti "iepuri" denatureaza clasamentul prin simplul fapt ca sunt orientati catre un singur obictiv si anume de a propulsa spre varf pe reprezentantul propriu faca ca macar ceilalti sa poata face ceva. Intr-o competitie in care un "iepure" are sarcina de a duce trena, unul care are suflu poate sa dejoace manevra, dar aici nu ai nici o sansa. .......Cat priveste % de "corectie" acesta depinde de unde vine "iepurele" de la 10 km sau de la 400 km!...........Sunt de perfect de acord ca trebuie sa cresca numarul competitorilor. Dar acestia isi pot face scolarizarea in alte concursuri si nu in Campionatul National! Au intrat numeroase echipamente in tara care permite lucru in 144 si 432. Totusi numarul participantilor nu a crescut spectaculos. Exista posibilitatea de a se face transvertere pentru 1296, dar trebuie sa existe si motivarea folosirii benzilor de UHF si SHF. Sa observam ca mai sus de 1296 nu prea avem participanti si una din motive este ca nu au dece sa se doteze cu astfel de echipamente doar pentru 1-2 concursuri pe an! ....................

  • Postat de Lingvay iosif - la 2006-02-16 09:38:42 (ora Romaniei)
  • YO5FMT la data de 2006-02-13 20:41:00 (ora Romaniei)
    Supeeeer! Imi era dor de varianta doua...Astept cu nerabdare si infrigurare varianta treia... Nu-l scoate nimeni din priza??? - Draca Vasile! - inteleg perfect "infrigurarea" TA! Asta si atata e! Cu "scodul din priza" - este mult mai greu! Ai vazut vreo data un "dotat" scos din priza? Ai urmarit constatarea distinsului nostru Presedinte? - MAJORITATEA distinsilor nostrii eminenti activisti in structurile de informatii, dupa ce au "fost scosi din priza" s-au REPLIAT, adica au infiintat structuri noi - unde evident au preluat si intreaga infrastructura de "tuteri". Chiar nu vezi nici o similitudine? Deci pana acum avem varianta 10 varianta 2) - cine stie vione si varianta 3)! Avem FRR - si cine stie poate vine si FTTR ("federatia farizeilor si tuterilor din Romania") - evident cu "priza" proprie, adica sursa lor alternativa de energie! Si ce daca........Viata merge inainte! Apropo - ai vazut sondajul de opinie pe aceasta tematica? - eu zic ca este semnificativ. Asa un rezultat, pe mine ma ar indemna sa tac din gura si cel putin un an sa stau in vizuina sa nu ma vada nimeni - dupa care chiar daca asi indrazni sa ies - in primul rand ma asi pocai, adica asi taia barba sa nu mai aduca nimeni aminte de fostul eu!. NU uita sa votezi si TU! Pana una-alta cam in aceasta proportie au votat si delegatii pentru presedentia la FRR a lui YO3JW! Dar . insistenta e insistenta - poate fi chiar mama succesului! - dar oare la ce e bun? Hai sa fi iubit si sa mai auzim si de bine. Cu drag, Joska - YO5AVN

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-02-16 09:54:50 (ora Romaniei)
  • "Ai vazut vreo data un "dotat" scos din priza?"
    Vede paiul din ochii altuia si nu vede bârna din proprii ochi! ....fara alte comentarii......

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-16 10:43:41 (ora Romaniei)
  • Draga Vasile - vezi cum sare "dotatul" nostru ca ars de "paie" - eu ii recomand sa scoata "paiul" din ochi si sa se uite - dar fara pai , la sondajul de opinie - se apropie la voturi de cele ale unui distins politician ...Vadim Tudor - la care pana la urma cu strategia din campanie s-a cam dat gres - si asta din cauza SFETNICULUI ales (angajat si pe urma se pare neplatit)..... tocmai din.......! Sa ne fereasca cel de sus ca si FRR sa pateasca la FEL!

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2006-02-16 13:37:06 (ora Romaniei)
  • ".......Cat priveste % de "corectie" acesta depinde de unde vine "iepurele" de la 10 km sau de la 400 km!.........." - hai sa fim seriosi! Calculeaza si tu daca , sa zicem YO3FFF ar fi avut la dispozitie 50 de "iepuri" din Bucuresti cu cat ar fi majorat scorul? Acelasi calcul poti sa faci si pentru orcare statie din provincie - 'iepurii" in principiu sunt din aceleasi club - deci sunt "pozati" in zona "alesului" - cate cluburi avem cu mai mult de 20 de membrii ''operanti" - dispusi sa scrie log etc.? Eu NU cred ca merita osteneala sa ne fie frica de ei - asta daca exista o participare REALA de peste 30 care trag la titlu si peste 100 in total. Treaba cu "proprietatea" - si cu "detinut" este greoi - dar pana la urma urmei la ce este bun aceasta prevedere, LA CE AJUTA? Poate la limitarea numarului de "iepuri" - a caror contributie am mai aratat - in cel mai bun caz nu depaseste sa zicem 1000 pts - care la randul lui este in jur de 3% din scorul primilor clasati in 2 m - la o adica, acelasi rezultat poti obtine daca te face fericit - mult mai simplu - trei telefoane la "prieteni" de peste 300km! Ce sens are? LA CE STRICA - lumea interpreteaza in fel si chip, zice ca se fac restrictii, presiuni - si nu mai lucreaza de loc! Apropo de FRICA de a nu se lucra cu mai multe indicative de la acelasi ECHIPAMENT - eu nu vad un real pericol in aceasta - asa cum este mersul concursului, in 2 m SIGUR nu ai cum sa aspiri mai sus de locul 10 daca pierzi timpul si mai cedezi microfonul la un asistent sa mai faca cateva legaturi - deci fruntea clasamentului nu modifica. In 432 si 23 cm situatia inca este alta - este timp de mai multe - dar ATENTIE - daca vrei sa tragi pentru primele cinci locuri - prin definitie NU FACI ACEST LUCRU - intrucat automat se dau puncte celorlalti pe care doresti sa-i intreci! Deci - nu este in folosul celui care "trage". Si atunci de ce ne e frica -= cum se ierarhizeaza "plutonul" intre locuril 10 si ultimul? Merita complicatia? Mult mai mult accent ar fi cazul sa se acorde "spleterelor" pe care produc unii (chiar si cu puteri modeste)- pe mine personal , practic in concurs, asta ma deranjat mult mai mult - mai ales cand s-a prins cate un varf de propagare! Uite asa am ratat statia din Botosani (punctaj frumos in 432) in una din etape!
    Din pacate la acest aspect nu am o solutie viabila -..... poate niste arbitrii de teren, corespunzator dotati cu instrumentatie de masura METROLOGIZATA, "investiti" si anuntati din timp pentru a le creste autoritatea, oameni de mare incredere sa faca inregistrarile de rigoare in timpul concursului - mai mult sa aiba drept de interventie - sa ia legatura cu impricinatul (perturbatorul) si sa-i recomande incetarea! E greu (aparatura metrologizata, om de incredere / impartialitate recunoscuta , costuri etc. ) - nu stiu daca va functiona vreo data acest "cartonas rosu"! Si mai exista si reactia unora "si ce daca...........? sa le fie de bine" - am intalnit deseori! Aici mai este mult de lucru si poate nu strica chiar unele "preluari" din RSGB - vorba lui CODRUT - dar asa cum am aratat - deocamdata NU cred ca ar fi functional in YO! - unde fiecare impotent , si in primul rand impotentii (adica care nu lucreaza efectiv si nu "trage" in CN (pentru ca nu e capabil de acest lucru)- in primul rand DIN INVIDIE - reclama, combate, 'autosesizeaza", perturba, gaseste nod in papura etc. - cu alte cuvinte face tot posibilul sa minimizeze o eventuala performanta a altuia. Deocamdata asta avem cu asta trebuie sa ne multumim!

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2006-02-16 21:58:27 (ora Romaniei)
  • Proiect Regulament YO3JW: "4.3. Statie individuala înseamna un operator NEASISTAT (executa toate operatiunile de unul singur, fara ajutor din partea altor persoane)."..........Regulament CN UUS 2005: "Operatorii individuali NU POT FI ASISTATI
    sau sã foloseascã mai multe emitãtoare."............Regulament IARU: "
    i) Stations operated by a single operator, WITH NO ASSISTANCE during the contest, using PRIVATELY OWNED equipment and antennas and operating from any location."..............
    Propunere Regulament YO2IS: "Categorii : ------------ a.) Staþii individuale, care folosesc echipamente ºi antene PROPRIETATE PERSONALA, indiferent de locaþie, însã fãrã a o schimba în timpul competiþiei. b.) Staþii de radioclub ºi restul participanþiilor care nu se încadreazã la categoria a."..........
    Proiect Regulament YO3JW: "4.6. Prin “amplasament” se întelege o statie compusa din: receptoare, emitatoare,
    transceivere, antene si alte anexe, PROPRIETATEA CONCURENTULUI, legate fizic intre
    ele, operata nemijlocit de concurent, dispuse intr-un cerc cu un diametru de maxim
    500 m, pe teritoriul Romaniei."..........Constatare: Cei care nu sunt de acord cu notiunile "NEASISTAT" si "PROPRIETATEA CONCURENTULUI" nu sunt de fapt de acord cu: Propunerea de Regulament a lui YO3JW, Propunerea de Regulament a lui YO2IS, Regulamentul IARU si nici cu Regulamentul CN UUS de anul trecut...... Mai sunt alte propuneri de regulamente? Se pare ca sunt multi doritori care abia asteapta sa le conteste......

  • Postat de PRIVATELY OWNED equipment - la 2006-02-17 13:34:36 (ora Romaniei)
  • Contractele, regulamentele internationale se scriu majoritatea in limba engleza si eventual germana. Daca s-ar scrie in limba romana si le-ar interpreta tot romanii, pe lumea asta ar fi demult situatia din jurul Turnul Babel. Cind vezi cum niste oameni cu virste respectabile, cu oarece carte la baza, rastalmacesc, fac caterinca sau se fac ca nu inteleg sensul clar al regulamentului discutat te apuca risu-plinsu. Domnilor , notiunea de " privately owned equipment" se refera la echipamente ale unor persoane private, cluburi ,etc DAR NU LA PARTICIPAREA IN CONCURSURI HF, UUS PE ECHIPAMENTELE MAI sau MAPN, de la servici, de la amicii din statii RAdio-TV etc..,cum s-a intimplat (sa zicem "inainte de 89" ). Nu cere nimeni sa stam cu teancul de chitante si facturi alaturi in concurs sau sa le anexam la "FISA SUMMARY", ci doar sa participam cu aparatura facuta de radioamatori, construita pentru radioamatori etc..La fel e si situatia radioamatorilor asistati si neasistati.Daca esti batut in cap sau vrei sa faci pe nebunul,poti sa definesti notiunea de asistat in zece volume si tot se va gasi unul pe site care sa inventeze situatii contra.
    In momentul cind incepi sa divaghezi cu alte aiureli privind niste notiuni atit de clare pentru membrii RSGB, te discreditezi ca om si radioamator YO.Astept urmatoarele hotariri ale CA.

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2006-02-17 22:40:47 (ora Romaniei)
  • Domnule PRIVATELY OWNED, cred ca te discreditezi ca om si radioamator YO atunci cand esti suficient de las incat sa nu semnezi ceea ce scrii!!! Atat pentru tine!...............
    Fiecare dintre noi priveste radioamatorismul din punctul sau de vedere, ca hoby sau ca sport.
    Dar cu siguranta ca toti ne mandrim ca il practicam.
    Si este normal sa fie asa, deoarece este un sport (sau hoby) complex, care solicita atat abilitatile fizice ale fiecaruia, dar si multiple cunostiinte tehnice.
    Pe langa acestea, mai e nevoie sa facem o gramada de eforturi materiale ("Iar ai dat banii pe prostii?") si de timp (fugim de la servici sa nu pierdem Sporadicu', noaptea ne uitam dupa luna sau dupa bolovanii care cad in timp ce nevasta se intreaba de ce nu suntem cu ea in pat,
    iar copiilor care vin sa ne intrebe la cate un exercitiu le spunem sa revina peste cateva ore, cand nu o mai fi propagare sau cand s-o termina concursul).
    Dar ne place, ne simtim bine facand asta. Doar suntem radioamatori.
    Sunt sigur ca spiritul concursurilor radioamatoricesti consta in organizarea unor intreceri complete, in care sa se regaseasca toate aceste aspecte enumerate anterior.
    Daca s-ar dori o intrecere in care sa conteze doar abilitatile fizice, ar fi suficient sa strangi toti concurentii pe un stadion si sa dai fiecaruia cate un handy (identic la toata lumea).
    Aducand in discutie termenii "neasistat" si "proprietate personala", care vad ca supara tare mult, nu am facut decat sa-mi arat inca o data dezaprobarea fata de practica strict YO
    din concursurile de UUS ca mai multi operatori sa foloseasca acelasi echipament, in conditia in care participa la categoria "Individual".
    Mi se pare strigator la cer ca cineva care in viata lui nu a lipit doua fire sau a facut macar o singura legatura in UUS, merge in Campionatul National de UUS in portabil pe munte, ca de , e distractiv, iar acolo lucreaza si el, ca de, doar nu a carat degeaba pachetele...Si fiindca statia e buna (cineva a dat o gramada de bani pe ea), altcineva ii invarte antena si altcineva ii scrie logul, ba mai si ii sopteste ce sa zica in microfon cand se incurca, uite ca se va regasi intre primii 10 clasati la categoria respectiva si mai primeste si o diploma pe care o va arata cu mandrie familiei si prietenilor....Nu va suna cunoscut????
    "Si ti-e necaz?" - or sa intrebe unii. Nu. Sper sa nu fiu banuit ca doresc un regulament care sa ma ajute sa castig concursul. Nu sunt nici sef de radioclub, iar cele 65 de tari confirmate in 144MHz cred ca sunt suficiente daca mi-as dori titlul de maestru al sportului.
    Dar imi pare rau ca se doreste un regulament de o pagina, care sa permita in continuare tot felul de matrapazlacuri. Nu dau lectii nimanui, dar diferenta dintre noi si altii nu consta in inteligenta, ci in civilizatie.
    Iar civilizatie inseamna sa ai niste reguli clare si posibilitatea de a face sa fie respectate.
    Am tot auzit argumentul ca tinerii sau copiii care se duc in portabil trebuie lasati sa lucreze pentru a invata sa opereze.
    Cred ca singurul lucru pe care il invata acolo este ca se poate obtine ceva jucand necinstit. Asta se doreste?
    Indiferent ce propunere va fi adoptata, sper ca selectia facuta de CA al FRR sa se faca in ideea de a avea un concurs cinstit si nu in ideea de a putea raporta cu mandrie cat de multi participanti au fost la acest concurs si de a da titluri cu orice pret.
    Succes!....73 de Codrut - YO3DMU

  • Postat de Ghita - YO5CLN la 2006-02-18 09:44:52 (ora Romaniei)
  • Din pacate, problema se vede tot numai din unghiul care ii convine fiecaruia!. Nu sint de acord de a nu incerca atragerea tineretului, chiar cu riscul de a nu cistiga campionatul!. La noi la "tara" trficul in uus este lipsa mai ales in cw si ssb, deci singurul contact cu banda pt. novici este concursul, in rest echipamentele stau impachetate.Cu vreo 4-5 ani in urma ne-a trecut prin minte o idee nastrusnica si anume sa-l lasam pe yo8sdq (avea 13 ani atunci)sa cistige campionatul(nu era problema de operare pt. ca lucra in concursuri de la 8ani).Asa ca l-am pus la treaba, singura "asistenta" fiind yo5dar, care intervenea cam in acest mod:de ce nu chemi sdq?, de ce nu intorci antana spre, nu auzi ca te striga?, iara te-ai inmuiat!, etc.Incheind logul ne-am dat seama ca am atins obiectivul!.La comunicarea rezultatelor, stupoare!!, yo8sdq nu aparea in clasament si nici la lipsa log!, cum de fapt se intimpla si cu yo8krr in celelalta benzi!.La sesizarile noastre, dupa cautari, ni s-a comunicat ca s-au ratacit logurile si se va reface clasamentul. Numai ca dupa refacerea clasamentului yo8sdq aparea pe locul 4, avind intre puctele declarate si cele confirmate odiferenta de 60%, cum de fapt s-a intimplat si cu yo8krr.Nu v-am plictisit degeaba, intentia era de a ridica si aceasta problema a arbitrajelor si mai ales a "indicatiilor" asupra configuratiei din virful clasamentului!. Poate mi s-a parut, dar unele statii s-au saltat prea brusc in virful clasamentelor dupa schimbarea consiliului de administratie al FRR, poate gresesc?!. 73! de yo5cln.

  • Postat de Atat pentru tine - la 2006-02-18 10:38:55 (ora Romaniei)
  • Stimate Codrut, Yo3DMU. Faptul ca sunt aici unii "turbati" de faptul ca altii nu-si pun indicativul si numele ma amuza cel putin. Este vorba totusi de un Hobby, eventual sport, nu de anonime la Secu ,la servici sau la neveste. Sa nu crezi ca a-ti pune indicativul sau numele este
    un mare cistig, dimpotriva uneori este chiar o reala pierdere de imagine. Chiar din discutiile de pe acest forum , am vazut clar ca oameni pe care nu-i cunosteam din vedere dar ii stimam din pdvd radioamatoricesc ,se comporta absolut nepotrivit, ca sa nu zic altfel. Parerea mea sincera este ca mai bine taceau sau daca tot ii mincau tastele,semnau cu pseudonim.In ochii mei s-au discreditat definitiv si voi cauta sa-i evit si in banda.NU sunt de acord cu jigniri, obscenitati,etc.. dar pot sa existe pareri diferite.Citind CU ATENTIE toate textele de aici, am citit documentatie de pe Net etc.. si mi-am format un punct de vedere. Unele lucruri pe care le vedeam la inceput intr-un fel ,am inceput sa le inteleg altfel intr-un anumit context si asta nu inseamna ca am ramas blocat pe ideile mele fixe.Din acest pdvdr ,consider citirea forumului utila.Cred sincer ca faptul ca unii nu-si pun indicativul si numele ii face pe altii sa reactioneze atit de strident este faptul ca de fapt intereseaza mai mult atacul la persoana , nu la idee. Ii deranjeaza faptul ca nu stiu cine " indrazneste" sa aibe opinii diferite de ei, nu de faptul ca se pun in discutie alte solutii, puncte de vedere. Cine nu e cu noi ,e impotriva noastra, trebuie anihilat imediat sau ulterior, de aceea trebuie sa stim cine e. In momentul in care voi vedea ca nu se "sare direct la beregata " , nu ma deranjeaza absolut deloc sa-mi dau indicativul si numele. NU e vorba de lasitate, e vorba de curatenia hainelor !! Nu pot sa-mi permit "luxul " de a fi facut albie de porci pentru ca am spus citeva cuvinte privind un Hobby etc.. Interesant este faptul ca noi doi am purtat un schimb de mesaje prin e-mail direct,privind probleme tehnice de UUS,comportindu-va absolut normal, amabil,cu detalii utile si la obiect, lucru pentru care va multumesc si acum.Imi pare bine ca si acum aparati ideea de intrecere corecta, asa cum o inteleg si eu,chiar daca nu acced atit de sus in clasament, ramanind chiar si dupa acest schimb de mesaje pe Forum unul dintre radioamtorii de UUS pe care ii stimez in continuare. 73 & amplificare stabila !! (nu mare ,cum zicea alt coleg aici ,caci se vede clar ca la amplificare mare , unii AUTOOscileaza rau de tot ). Cu aceasta ,astept hotaririle finale ale CA FRR si promit sa nu mai deschid niciodata site-ul acesta.

  • Postat de Codrut - YO3DMU la 2006-02-18 12:36:18 (ora Romaniei)
  • Nu este nici o problema daca un mesaj care nu depaseste limitele bunei cuviinte nu este semnat. Mai ales ca acest lucru este permis pe acest site. Dar mi s-a parut (poate am gresit eu) ca la adapostul anonimatului s-a depasit putin aceasta limita (vezi " Daca esti batut in cap sau vrei sa faci pe nebunul" ). Dar sa presupunem ca a fost doar o figura de stil, pentru accentuarea unei idei...hi...Si absolut de acord cu multe din ideile din acest mesaj, mai putin cu ulima, cea legata de intrarea pe acest site. Pana la urma, o parere, chiar si nesemnata, e mai buna decat niciuna....Toate cele bune. 73 de Codrut

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2006-02-21 15:46:24 (ora Romaniei)
  • Un regulament asemanator ar fi bun si in Scurte!
    S-ar elimina statiile care lucreaza anumiti "favoriti" ocolind alti muritori de rand!
    Poate ganditi Dr. OM PIT si pentru US un asemenea regulament!
    73 si succes!
    Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Tarantino - la 2006-02-28 09:17:53 (ora Romaniei)
  • Si in concursurile de Formula Unu se practica jocul in echipa. Unul trage la titlu, iar altul face tot posibilul sa-i incurce pe ceilalti.
    Am participat la peste 25 de concursuri de UKW, si in aproape toate m-am lovit de aceasta problema cu cei care lucreaza numai cu statii preferentiale. Si ce daca? Face parte din frumusetea concursului. Iti creste adrenalina, te face sa te gindesti cum sa-l pacalesti si sa-l lucrezi cind el nu vrea.
    In final totul este o vinatoare, un joc unde cei tari fac puncte si se distreaza, iar cei slabi baga kilowattii facuti cu GS31B si pling pe site-ul acesta ca nu-i lucreaza mai stiu si eu ce prapadit din Ploiesti, care s-a dus la Vf. Omu sa bea o bere cu handy-ul in mina.

  • Postat de EMIL - YO3SV la 2006-03-01 22:18:16 (ora Romaniei)
  • Of!Am citit totul,dar proiectul de regulament nu.Toti suntem patimasi.Am o propunere(din experi-enta nefericita a concursului 2004):daca x,y,z, nu trimit log nu-i depunctati pe cei ce au lucrat cu x,y,z.Si 2. anuntarea programului dupa care s-a facut clasamentul pentru evitarea eventualelor fraude cu voie sau fara voie.
    PS. Cind esti depunctat cu ~25% cam devi patimas.

  • Postat de Tarantelino - la 2006-03-07 21:42:49 (ora Romaniei)
  • "Iti creste adrenalina, te face sa te gindesti cum sa-l pacalesti"...............FAIR PLAY????............Tarantino, mandru pui de dac si de roman!...........Tu duci spiritul concursurilor YO mai departe..........

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2006-03-17 08:29:18 (ora Romaniei)
  • Se pare ca lumea, CU ASTA S-A LAMURIT!
    Pe cand editia REREREvizuita? - mai ales ca , constat cu stupoare ca, pe prima pagina a http://www.radioamator.ro NU MAI APARE NIMIC nou din "condeiul" si "cugetarile" marelui ganditor si atotstiutor yo3jw! Cum de suporta ca nu-si vede numele si indicativul pe prima pagina? Oare nu cumva s-a inhibat de rezultatele RECENTELOR SONDAJE de opinie? Sa speram ca aceasta stare nu este doar ........ trecatoare!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Un nou proiect pentru competitii nationale UUS"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact