hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

LA MULŢI ANI YO!

Remember decembrie 2005

Vasile Ciobanita YO3APG

Deja am intrat în 2006. După amiază avem concursul LA MULŢI ANI YO!

Sper să fie şi în acest an o participare deosebită, dar din păcate, cu excepţia lui Nelu - YO3BY, nu am găsi nici un sponsor.

Mulţumiri tuturor celor care în aceste zile ne-au adresat prin: radio, scrisori, SMS-uri, telefoane sau E-mail, felicitări şi urări de sănătate. Si prin aceasta, vedem că avem în lumea noastră atâţia oameni deosebiţi pe care se poate conta.

La rândul nostru aceleaşi gânduri de bine şi dorinţă de sănătate pentru toţi cititorii şi colaboratorii noştri.

Acum vreau să punctez doar câteva din activităţile din luna decembrie, care abia s-a încheiat. A fost o lună grea cu inventariere, programe, situaţii peste situaţii (ANS, Agenţia Antidoping, Circa Financiară, statistică, primărie) cu tipărire şi expediere revistă, cu preluări de materiale şi echipamente de la STS, cu confecţionare de cristale, dar mai ales cu goana permanentă după bani, pentru a mai subţia teancul de facturi care aşteaptă să fie plătite.

De fapt, o lună, obişnuită, cu împliniri, bucurii dar şi necazuri.

Bucureşti. 3 decembrie. Ziua Campionilor

Programăm şi obţinem o sală la ANS, pregătim diplome, cupe, medalii, instalăm un videoproiector. Doream o acţiune frumoasă, de suflet, o pledoarie pentru performanţă, care poate va deveni tradiţională. Sperăm într-un schimb eficient de experienţă.

Intenţionăm să fie şi un test, să vedem pe cine putem conta în diferite activităţi. Doream să premiem şi campionatele la care abia se terminase verificarea fişelor de participare, respectiv: Campionatul Internaţional şi Naţional de US (SSB), Campionatele Naţionale şi Internaţionale de UUS.

Medalii frumoase - acoperite cu aur şi argint - pentru locurile I şi II, diplome personalizate.

În acelaşi timp voiam să punctăm şi celelalte domenii de activitate: creaţia tehnică, telegrafia viteză, radiogoniometria, dar şi instalarea de repetoare, înfiinţarea de baze de concurs, formarea de noi radioamatori, sponsorizarea activităţilor noastre, sprijinirea revistei şi a popularizării radioamatorismului prin internet.

Este prezentată activitatea şi performanţele realizate de A1Contest Club (YO7KYA), YO3KPA, YO4KBJ, YO5KAD, YO9KAG, YO9HP, YO3APJ, YO6BHN, YO2DFA, YO3FFF, etc. Le înmânăm cupe, medalii, tricori.

Din partea A1Contest Club - Mihai YO3CTK, prezintă activitatea şi câteva intenţii de viitor. Este premiată Roxana - YO9HJY, pentru traficul deosebit făcut în diferite competiţii.

Primesc diplome sau cupe: Ovidiu - YO9XC - organizare simpozion, Mărgărit - YO9HG - arbitrare electronică, Alexandra -YO3ISA - debut în revistă, YO2LDC - Valy - activitate competiţională şi promovarea traficului în benzile joase, YO9KAG - instalarea primului repetor de 1296 MHz din România. Imaginile cu aces repetor sunt comentate de YO9FAF- Liviu Olteanu - vicepreşedinte al CA. In afara multor sponsorizări făcute, Liviu oferă acum un repetor complet pentru Reţeaua Naţională de Urgenţă. Acest repetor format din două staţii industriale şi filtrele duplexoare necesare, lucrează în banda de 70cm şi va fi folosit în condiţii de mobil.

O cupă şi o diplomă de excelenţă primeşte şi YO8RCP - Cristi Popovici, pentru susţinerea împreună cu Gabi - YO8WW a activităţilor legate de Telegrafia Viteză. Cristi va ramâne în YO3 şi în zilele următoare, pentru a reuşi să ajungă la Camera Deputaţilor abia marţi, susţinând premierea celor care au situat România pe locul II în lume şi care au câştigat 21 de medalii la Campionatele Mondiale de Telegrafie din Macedonia. Deşi personal nu prea cred în promisiunile politicienilor, intervenţia sa se pare că a avut succes şi ne-a permis depăşirea unor obstacole birocratice. Vom vedea! Din partea revistei CONEX Club, YO3CO oferă o serie de diplome celor care s-au remarcat în anul 2005 în publicarea de articole tehnice în revista noastră.

Joska -YO5AT, venit împreună cu Szabolcs -YO5OBP de la Satu Mare, prezintă o întreagă colecţie de realizări tehnice: transivere pentru US şi UUS, echipamente pentru radiogoniometrie şi telegrafie viteză, aparate de măsură.

Realizate acasă sau în cadrul Clubului Sky Lark - majoritatea au fost premiate în ţară sau la târgurile BURABU din Budapesta. O serie de echipamente Home Made prezintă şi Lucian - YO3AXJ. Un film ce redă o parte din activitatea din 3 decembrie realizat de Adrian -YO3GSM se află la FRR pe un CD şi poate fi solicitat de cei interesaţi. La Campionatul Naţional de UUS nu se pot face toate premierele întrucât există o sesizare primită de la YO5OHZ şi YO3JW, sesizare ce se va discuta în şedinţa CA din 14 decembrie.

Giurgiu

Împreună cu profesorului Mircea Mironescu facem o scurtă deplasare la Palatul Copiilor din Giurgiu. Amânat de câteva ori din cauza gripei aviare, aici se desfăşoară un concurs interjudeţean de electronică.

Participă copii din Argeş, Prahova, Olt,Ialomiţa, etc. Discutăm cu copii, găsim câţiva care sunt interesaţi de radioamatorism, oferim câteva premii simbolice (componente, reviste, CD-uri), după care ne întâlnim şi cu câţiva dintre radioamatorii locali. Mulţumesc pentru sprijin în mobilizare lui YO9BQW - George. Subiectul principal - găsirea unei soluţii pentru înfiinţarea unui club cu personalitate juridică, întrucât Clubul Sportiv Municipal - pune drept condiţie pentru înfiinţarea unei secţii de radioamatorism - angajarea unui antrenor calificat.

Buzău

Inceput de decembrie. Temperatură scăzută.

La Palatul Copiilor din localitate unde activează staţia YO9KPN, animaţie deosebită. Au venit copii de la cluburile din Nehoiu, Ramnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele, etc. Gazda noastră este Virgil Bucur - YO9BCM - director al Paltului Copiilor.

Din iniţiativa sa, profesorii ce conduc cercurile de radio şi electronică din judeţ, au participat la examene şi au obţinut licenţe şi indicative de radioamatori. În prezent fiecare club lucrează la realizarea unui transceiver de US după o schemă comună, urmând ca la începutul lui 2006 toţi să participe la Buzău la o convocare în care aceste echipamente să fie reglate şi puse la punct. Tot YO9BCM a cumpărat 4 staţii Alinco DR135T, antenele şi cablurile corespunzătoare, echipamente ce vor dota cluburile copiilor din judeţ.

În cadrul Palatului Copiilor, aflat după cum se cunoaşte, în administraţia şi jurisdicţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării, s-a înfiinţat şi o structură de drept privat (Club Sportiv), care printre altele şi-a propus şi activităţi în domeniul radioamatorismului şi care permite obţinerea mai facilă a unor mijloace financiare din partea oficialităţilor locale. Este o idee interesantă, care ar merita să fie pusă în practică în mai multe judeţe. Deocamdată, o asemenea structură funcţionează cu bune rezultate - prin strădania lui Cristi - YO8RCP şi la Palatul Copiilor din Iaşi.

Aici la Buzău, activitatea de telegrafie este susţinută de Rădulescu Nicolae - YO9BOW, telegrafist militar profesionist - în prezent pensionar, iar cea de radiogoniometrie de Nae Gh - YO9CWZ şi Nae Constantin - YO9DCT - doi multipli campioni în acest domeniu. Tot fraţii Nae, au asigurat aparatura şi desfăşurarea concursului de RGA, concurs organizat în parcul Crâng şi câştigat printre alţii de Roxana - YO9HJY şi Silviu - YO9HJR. Roxana, în aceeaşi dimineaţă, participase şi la Olimpiada de Limba Română. De remarcat prezenţa la întâlnirea de la Palatul Copiilor şi a radioamatorilor membri la celelate cluburi din oraş. Este vorba de cluburile Istriţa şi Univers B90.

Tot de la Buzău - mai exact de l a Ovidiu -YO9XC, ne vine spre sfârşitul l unii încă o veste deosebită.

A fost repus în funcţiune repetorul de 70cm aflat pe dealul Istriţa. Frecvenţe: 438.800 kHz şi respectiv 431.200 kHz..

QSO-uri între radioamatorii din: BZ, GL, BR, CT, IL, PH şi BU.

Piteşti

Din iniţiativa lui Augustin Preoteasa - YO7AQF a avut loc o întâlnire cu o serie de persoane din conducerea Universităţii Piteşti (prof. dr.ing. Tabacu Ioan, prof.dr.ing. Emil Sofron, etc) în vederea îmbunătăţirii colaborării dintre federaţia noastră şi colectivul de cadre didactice şi studenţi din aceste unităţi de învăţământ. Aici activează radioclubul YO7KYU - coordonat de prof.dr.ing. Sebastian Spârlac - YO7DMX.

După o vizită prin laboratoare facem o deplasare rapidă la Câmpulung Muscel, unde suntem aşteptaţi de Dan Enescu - YO7BKT şi de un ofiţer din conducerea unităţii de jandarmi din localitate. Subiectul discuţiilor: organizarea unui Sipozion comun, promovarea unor proiecte precum şi funcţionarea unor baze de concurs. Participă şi Ion Purcelean - YO5IP din Cluj care se îndrepta spre Bucureşti pentru a lua parte a doua zi (14 decembrie) la exerciţiul de alarmare organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, exerciţiu la care sub coordonarea lui YO3GON şi a lui YO3ND au participat numeroşi radioamatori din Bucureşti şi din ţară. La apelurile lansate de YO3ND au răspuns 77 staţii în 80m şi 72 în 40m, din 36 de judeţe. 80% dintre acestea aveau şi posibilitatea de alimentare independentă faţă de reţea. Despre acest exerciţiu, precum şi despre monitorizarea traficului în UUS la YO9FRJ avem materiale separate.

Consiliul de Administraţie. 14 decembrie

Sedinţa este condusă de YO8TU - vicepreşedintele FRR,care a fost şi un principal sponsor în 2005. Este analizată desfăşurarea competiţiilor din calendar. Se mulţumeşte arbitrilor: YO9HG, YO7AQF, DL5MHR precum şi celor care i-au ajutat. Mai trebuie completate şi expediate şi diplomele la YO DX HF Contest.

Pentru 2006 nu se cunoaşte încă ce sume se vor putea obţine prin programe de la ANS.

Numărul de staţii participante la Campionatul de 1296MHz este încă foarte redus.

Se discută regulamentele unor competiţii şi se aprobă câteva precizări:

a. La Mulţi Ani YO. 2 etape de câte o oră fiecare. Se va preciza mai detaliat în regulament termenul NY folosit de sponsori.

b. Memorial YO. O singură etapă de 2 ore.

c. Cupa 1 Decembrie. Două etape de câte o oră fiecare. QSO-urile făcute în CW se vor puncta numai cu 4 puncte. La aceste competiţii se recomandă utilizarea unor puteri de maximum 100W.

d. Campionatul RGA - Echipe. Echipe feminine (S, JM, jm) şi Echipe masculine (V, S, JM, jm). Clasamentul se va face prin însumarea rezultatelor de la probele de 3,5 şi 144MHz.

e. Concursul MAGIC DELTA nu mai poate fi introdus în calendar întrucât regulamentul a sosit după termenul fixat - luna octombrie. Concursul se poate desfăşura, promovarea lui rămânând exclusiv în sarcina clubului organizator.

f. Campionatul Naţional de Creaţie Tehnică, va avea încă o secţiune, dedicată programelor şi soft-ului specific activităţilor de radioamatorism.

Va fi organizat şi premiat de YO3CZW.

Se aprobă regulamentul acestui concurs. Acesta se va publica.

g. Se recomandă caregulamentele competiţiilor organizate de FRR să fie publicate şi în revistă cu 2 luni înainte de desfăşurarea acestora, iar organizatorii de concursuri să-şi realizeze pagini WEB cu informaţii despre regulament, participanţi, loguri sosite, clasamente.

h. Regulamentul la YO DX HF Contest 2006 rămîne neschimbat cu excepţia faptului că se introduce şi categoria E - SWL. Pentru categoriile la care nu se acordă titluri se vor căuta sponsori. Aceştia vor fi popularizaţi.

i. Pentru Campionatele Naţionale de UUS, YO7AQF va aduna propuneri şi va prezenta un regulament bazat pe principalele prevederi folosite în Campionatele IARU. Codul transmis va fi de forma: 59(9) + 001 + QTH locator. Arbitru Campionate Naţionale şi Internaţionale 2006 - YO7AQF.

j. Campionatele Naţionale de US CW/SSB. Regulament neschimbat. Arbitri: YO9HG şi YO9CWY.

k. Se va stimula trimiterea electronică a logurilor. In acest caz se va menţiona expres că s-a respectat regulamentul.

l. Campionatul Naţional UUS - ediţia 2005. Sunt prezentate sesizările făcute de YO5OHZ şi YO3JW relativ la faptul că staţiile YO5AVN şi YO3NL care au lucrat din acelaşi amplasament (Vf. Mogoşa) au transmis QTH-uri locatoare diferite. Urmează lungi discuţii, se prezintă fotografii, hărţi, declaraţii, mesaje E-mail.

In final se votează descalificarea celor două staţii, precum şi a staţiei YO5KAP, operată în unele etape de cei doi radioamatori. După 3 zile se primesc la FRR contestaţii scrise, care solicită rediscutarea cazului în prezenţa reclamaţiilor. Acest lucru se va face într-o adunare viitoare.

m. Se prezintă documentaţia şi se aprobă acordarea unor titluri sportive după cum urmează:

1. Maestru Emerit al Sportului: Trofin Ionela şi Ivan Gabriela de la CSM Iaşi.
2. Maestru al Sportului: Trofin Vasilica, Haldan Cristian, Huzum Amelia de la CSM Iaşi şi Babi Liviu - YO4CSG - CSR Constanţa.
3. Antrenor Emerit. Popovici Cristian -YO8RCP - CSM Iaşi.

n. Se aprobă cererea lui YO3FLQ de preschimbare a indicativului.

o. YO3GON prezintă un raport detaliat privind exerciţiul de alarmare ce s-a desfăşurat în dimineaţa zilei de 14 decembrie. Un articol va apare şi în revistă.

p. YO8TU solicită găsirea unor surse de finanţare care să ajute activitatea noastră. Crede că nu este corect ca unele cluburi sau persoane care nu au nici o contribuţie în activitate, să aibă acelaşi drep de vot în Adunarea Generală. Crede că numărul de voturi ar trebui să fie proporţional cu contribuţia financiară, dar aceasta contravine cu statutul actual.

Noul Regulament privind Serviciul de Amator din România a intrat în vigoare prin publicarea sa în Monitorul Oficial nr.1.137 şi 1.137bis din 15 decembrie 2005. Noutăţi multe şi interesante pe care le vom mai analiza. Doresc încă odată să mulţumim domnilor Nicolae Spătaru şi Octavian Lupu de la IGCTI Bucureşti care au receptat şi acceptat majoritatea sugestiilor venite din partea radioamatorilotr noştri - şi nu au fost puţine. Aceleaşi mulţumiri pentru toată conducerea acestei instituţii care priveşte cu respect activitatea noastră.

Câmpina

La Clubul Copiilor din Câmpina s-au adunat membrii Radioclubului Municipal. Se pare că este ultima întâlnire în această clădire, aici la sediul atât de cunoscut al staţiei YO9KPD, întrucât clădirea a fost retrocedată, iar Clubul Copiiilor îşi va muta activitatea în alt spaţiu.

Se ţine un moment de reculegere pentru cei care au fost YO9WL şi YO9AFG, decedaţi în anul 2005. Lucian Băleanu - YO9IF prezintă un scurt raport în care se arată activitatea excepţională a acestui colectiv. Participare în competiţii, organizare de cursuri şi examene, atragerea de numeroşi tineri spre radioamatorism, reactivarea unor veterani, infiinţarea de cluburi la Mislea (YO9KYE), sprijin acordat revistei noastre, activarea unor radioamatori din diferite localităţi apropiate de Câmpina, etc.

YO9HL - Victor Stoican este ales Preşedinte de Onoare al Clublui.

Cristian Stuparu -YO9BZK este sărbătorit pentru primirea titlului de Maestru al Sportului, moment ce marchează activitatea deosebită a acestuia în domeniul undelor ultrascurte. Discuţii, planuri de viitor, propuneri.

La întâlnire a participat şi un grup de radioamatori din Ploieşti: YO9HP, YO9IE, YO9BPX, YO9AFE, YO9PH, YO9BZK, etc toţi membri şi la RM Câmpina.. Un material detaliat despre această întâlnire - scris chiar de YO9IF - puteţi citi şi în revista noastră nr.1/2006.

Sala Polivalentă 19- 21 decembrie Bucureşti Agenţia Naţională pentru Sport în colaborare cu MEC, MapN, etc organizează o expoziţie intitulată: 2005 - Anul Internaţional al Sportului şi Educaţiei Fizice. Spaţiu excepţional. Se înscriu diferite cluburi şi asociaţii cunoscute (Steaua,, Dinamo), Muzeul Sportului, diferite Federaţii şi Direcţii Judeţene. Obţinem şi noi gratuit un spaţiu de 9mp, pe care cu ajutorul lui YO3GON îl amenajăm încercând să punem în evidenţă activitatea internaţională a radioamatorilor YO şi a federaţiei noastre (IARU, Campionate Mondiale, YO HF DX Contest, Friedrichshafen, etc).

Prezentăm şi o gamă întreagă de echipamente şi componente.

Se fac demonstraţii de către Jandarmeria Română, SPIR, tineri de la arte marţiale. Noi facem câteva legături radio în UUS.

Un balon telecomandat poartă un mesaj de salut şi urări de sănătate.

In prima zi relativ mulţi vizitatori - majoritatea întrebând invariabil : Câţi km bate staţia ? In zilele următoare "pierdere de timp", demonstrând că perioada de desfăşurare a fost prost aleasă, iar popularizarea în şcoli şi universităţi a fost deficitară.

Stabilim câteva contacte cu alţi expozanţi şi facem câteva planuri de colaborare cu Muzeul Sportului, unde funcţionează de câţiva ani şi un "colţ" dedicat radioamatorismului.

27 decembrie. Bucureşti

Ca în fiecare an, a treia zi de Crăciun, care coincide la ortodocşi şi cu sărbătorirea Sf. Stefan, organizăm o întîlnire radioamatoricească. Pentru a da şansa unui număr cât mai mare de colegi să participe, am aranjat să avem la dispoziţie Sala Universităţii Populare Bucureşti din strada Biserica Amzei nr.5-7.

Cu ajutorul lui Mihai - YO3GGG am transportat tot felul de materiale, am cărat mese, farfurii, pahare, crenguţe de brad, şerveţele, muzică adecvată şi câte ceva de mâncare şi băutură. Ideea este ca fiecare să vină cu câte ceva pentru a petrece împrenă câteva momente de sărbătoare. Deşi am anunţat că nu se organizează talcioc, altul fiind scopul întâlnirii, şi de această dată, câţiva colegi amenajează în holul de la intrare o adevărată expoziţie cu vânzare. Spre bucuria mea sosesc mulţi radioamatori. Atmosferă deosebit de plăcută, se regăsesc după ani cunoştinţe vechi.

Planuri, sugestii, speranţe pentru anul ce vine.

Împărţim şi câteva diplome, de la diferite concursuri şi campionate căci voiam să rămânem cu cât mai puţine datorii pentru 2006.

Soseşte şi YO3JW pentru a face câteva fotografii.

După amiază strîngem totul şi ajutat de Gigi Ursache şi Mihai -YO3JOS facem curăţenie şi predăm sala în cea mai perfectă ordine.

Sănătate şi numai bucurii în 2006!

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 19-1-2006

12223

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (7)  

  • Postat de proporţional cu contribuţia financiar - la 2006-01-19 12:54:38 (ora Romaniei)
  • p. YO8TU solicită găsirea unor surse de finanţare care să ajute activitatea noastră. Crede că nu este corect ca unele cluburi sau persoane care nu au nici o contribuţie în activitate, să aibă acelaşi drep de vot în Adunarea Generală. Crede că numărul de voturi ar trebui să fie proporţional cu contribuţia financiară, dar aceasta contravine cu statutul actual.
    A aparut si JIJI BECALI al radioamatorismului romanesc !!! Cine are azi bani in tara,cumpara tot, rupe tot,conduce tot,f..e tot!!.Oare marile figuri ale radioamatorismului mondial si romanesc au fost "regii sticlei" si alti "bogatani"???
    Daca radioamatorismul ar fi sport profitabil, onor FRR ar pati cum a patit clubul "Steaua". A apelat din cauza dificultatilor financiare la "sponsori" care la un moment dat au urlat" Am bagat bani in voi !! Sunt banii mei ,v-am cumparat pe toti cu tot cu antene".Mai bine nu mai bagati textul asta in articol,ramanea acolo in sala,nici macar in proces verbal, caci mie mi se pare gretos. Fiecare radioamator activ,mai bun,mai putin bun, isi sustine ,mai usor,mai greu,cum poate fiecare,activitatea,cel putin prin plata taxelor daca nu poate mai mult si prin munca ,timpul si energia vitala consumata.
    Luati-le la toti campionii medaliile si titlurile ca n'au marcat banu cum vrea Petreanu!!

  • Postat de Valerica COSTIN - YO7AYH la 2006-01-19 18:36:34 (ora Romaniei)
  • Dragã Vasile,
    Te admir pentru tenacitatea de care dai dovadã în initierea si desfãsurarea a cât mai multe evenimente pentru radioamatori. Mult succes si pentru viitor!

  • Postat de Vasilica viitor radioamator - la 2006-01-19 19:54:07 (ora Romaniei)
  • Interesant: "proporţional cu contribuţia financiar"(am citat)
    Am senzatia ca unii nu s-au trezit inca.Viitorul acestei activitati costisitoare, trece prin buzunarul sponsorului.
    Ce este rau in asta?A...statu' nu da bani?Normal!Statul ARE ALTE TREBURI DE REZOLVAT!
    Hai sa auzim de 73!

  • Postat de Arhanghelul Mihail - YO la 2006-01-24 16:16:36 (ora Romaniei)
  • Lasa-ne , Lasa-ne......
    Cine frati romani sa mai sponsorizeze cind vede situatia din frr si jmekereala existenta?

    Stimate conducator, din pacate am asteptat un raspuns la problemele care au fost puse pe acest site - niste comentarii marunte la nu stiu ce articol- si pauza.Nimic concret, nici un raspuns coerent.Doar dari de seama specifice activitatii defunctului partid de dinainte.E gresit spus defunct pt ca partidul inca traieste in inimile multor oldtimeri.

  • Postat de Replicatorul - la 2006-01-25 09:52:50 (ora Romaniei)
  • De unde atata curaj?la conducatorul nostru iubit de toata lumea.Nu vedeti cati pupatori de mana suntCe bine-i instalat in fotolul frr.Parca-i lipit cu superglue.Cu tenacitate si admiratie in initierea si desfasurare...cu noi si importante surse de sponsorizare.La nesfarsit aceiasi placa.Goana permanenta dupa bani,pahare si mese festive,diplome si medalii...atentie retelei de urgenta radioamatorismul rom se duce in vale.Poze cu babaci la nesfarsit......se tem de cei tineri sa inteleg?Si lista poate continua la nesfarsit.Hai la rampa domnilor...Hai,pa!!!

  • Postat de Lucica - la 2006-03-02 13:56:23 (ora Romaniei)
  • DE KKT

  • Postat de Mihai - YO3GCL (yo3gcl) la 2021-01-05 15:34:29 (ora Romaniei)
  • Am recitit articolul postat acum 15 ani. Pe vremea cand se facea mult mai mult. Cand erau mult mai multi interesati de bunul mers. Deoarece era OM-ul care le lega pe toate. Si pe atunci erau pareri contra. Interesant de aflat ce parere au aceia, in ziua de azi. Dar viata merge inainte. Sa fim sanatosi si sa ne bucuram de ceea ce avem. 73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "LA MULŢI ANI YO!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact