hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
La 11 ianuarie

Sedinta Consiliului de Administratie al FRR

FRR

O noua sedinta a Consiliului de Administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism va avea loc miercuri 11 ianuarie 2006 la ora 14.00 (ora locala) la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte:

1. Discutarea regulamentului Campionatelor Nationale de Unde Ultrascurte asa cum a fost el propus de Comisia Centrala de UUS

2. Analiza contestatiilor facute de YO3NL si YO5AVN impotriva hotararii de descalificare in cadrul CN UUS editia 2005, hotarare luata in sedinta din 14 decembrie 2005

3. Diverse

FRR 

Articol aparut la 7-1-2006

8586

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (5)  

  • Postat de Adrian Arghiropol - YO9FRJ la 2006-01-08 16:51:51 (ora Romaniei)
  • Urez succes si inspiratie CA al FRR in privinta adoptarii unui regulament modern al Campionatelor Nationale de UUS. Un regulament ce nu va lasa loc aranjamentelor de culise de inainte si de dupa concurs va putea ridica nivelul campionatului si va creste credibilitatea si importanta competitiei in fata fiecarui potential participant.

    Imi permit sa readuc in discutie cele mai controversate probleme ce ar trebui sa fie solutionate intr-un regulament considerat ideal:
    1 - cate indicative pot lucra din acelasi amplasament si mai ales in ce conditii;

    2 - cum si/sau in ce conditii se vor valida legaturile statiilor care nu doresc, sau uita sa trimita logul de concurs;

    3 - cum facem sa nu mai schimbam regulamentul de validare a rezultatelor dupa ce s-a incheiat concursul? n.a. - problema similara si la Campionatele Internationale de UUS ale Romaniei!;

    4 - cum facem sa avem o evidentiere electronica a primirii logurilor de concurs si implementarea unei proceduri simple si transparente de corectare si validare a rezultatelor;

    5 - in privinta categoriilor de participare din pdv numar de operatori, locatii multiple, putere, numar antene, inaltime, etc as putea enumera doua conceptii:
    A - conceptul American, adoptat inclusiv de IARU Reg.1 in care toti participantii concureaza la gramada indiferent de echipament, dar separat pe categorii gen Single Operator sau Multioperator din mai multe locatii si desigur benzi de lucru - inclusiv multiband si respectiv rover (portabil) si fix;
    B - conceptul European gen DUBUS, ARI, RSGB unde clasificarea incearca sa tine cont de putere, numar de antene, Multioperator sau Single Operator si desigur separat pe benzi si desigur multiband.

    Nu am pretentia ca am enumerat toate problemele din concursurile de UUS, dar cel putin am adus iarasi in discutie cateva din cele mai reprezentative. Astfel, voi dori sa generez o discutie publica pe aceasta tema inainte de CA al FRR, din simplul motiv ca mai multe pareri pot duce la un regulament cat mai apropiat de profilul actual al radioamatorismului de UUS din YO. Inchei aceste randuri in speranta ca vor exista multe comentarii si pareri constructive de la toti radioamatorii YO pasionati de UUS si nu numai. 73 de Adrian - YO9FRJ (ex YO4FRJ)

  • Postat de Pit, YO3JW - la 2006-01-08 21:24:20 (ora Romaniei)
  • SAlut
    Forma finala este aproape. Ultimile comentarii au venit de la Margarit, caruia i s-a cerut sa pregateasca un soft de verificare. Acesta este la Gusti, YO7AQF. Poate pune proiectul pe site pentru comentarii. 73 Pit

  • Postat de CIMPIANU MIRCEA - YORXU la 2006-01-09 17:19:55 (ora Romaniei)

  • -s-a eliminat proba cw.Cum vom mai gasite cele citeva litere in RGA?
    - alfabetul MORSE nu va mai fi o alternativa la comunicatiile asistate de calculator?
    -pe cind un muzeul al telegrafiei ?
    - a crescut puterea minina la 100 W. Nu sint sta-
    tii comerciale limitate la 25 w?
    -am fost radioamator pasionat de la 14 ani si am obitinut autorizatia cl.aIII-a acum la pensionare
    -poate sa-mi spuna cineva unde gasesc un club al celor care stiu telegrafie , construiesc si experimenteaza dispozitive radioelectrice proprii, fac observatii de propagare pe cele mai neconventionale antene, raspund la modulatia in amplituduine si telegrafia pe manipulator?
    - de ce nu s-a infiintat o federatie a operato-rilor radio asistati de calculator de la conditii de propagare si pina la comunicarea log-urilor in sofisticate concursuri ?
    -este un sport sa ai bani si sa cumperi cele mai performante statii pe care sa le pui la treaba?
    - imi cer iertare unor monstri sacri ai radioama-torismului romanesc care au cazut acum in pacat,
    dar chiar nu mai conteaza nimic ce ramine?

  • Postat de Minune pe Mogosha !!! - la 2006-01-10 17:55:14 (ora Romaniei)
  • Cifre luate din clasament :
    SO 144 locul 3 YO3NL/P locul III cu 31942 pcte ( astea sunt sigur peste 150 QSO)
    MOSB 144 locul 11 YO5KAP/P op. 5AVN &5OJP 160 QSO 22152 pcte
    SO 432 locul 1 YO5AVN/P 65 QSO 12901 pcte
    MOSB 432 locul 19 YO5KAP/P op YO3NL 12 QSO 1759 pcte obtinute in timpul " nevoilor fiziologice " a lui Mos Joska, dupa cum da cu mustata, pardon ,cu subsemnatul,in mesajul de mai sus.
    Deci:Simbata ,in 8 ore de concurs ( 2 etape x 4 ore) se cistiga un loc III la CN UUS ale Romaniei , in timp ce NUMAI in pauzele de operare, la 20m (masurat cu GPS cu 0,5m precizie )distanta de antena F9FT, se fac 160 QSO -uri ( 22152 pcte ) cu statie de 15w input.
    Pentru cei care au uitat, mi se pare ,s-ar putea sa ma insel , acu citiva ani ,cineva facea la rindul lui plingere ca in timpul unui concurs a fost perturbat in mod serios de un /unii concurenti care l-au impiedicat sa lucreze in contest.Acu a gasit solutia : lucreaza doar in pauze.
    Duminica , treaba este ceva mai modesta fiind o singura antena: in acelasi interval de timp, se cistiga locul I la 432 SO si locul 19 MOSB cu 12 QSO ,NUMAI in timpul pauzelor fiziologice ale lui Joska.
    Performantele sunt deosebite, conlucrarea de exceptie,dat fiind faptul ca la 144 MHZ nu aveau cum sa se perturbe."In timpul concursului nu au fost incalcate nici o prevedere din Regulamentul de radiocomunicatii din Romania si nici prevederile de concurs ".
    Sincere felicitari !! Bascalia anului in materie de UUS !

  • Postat de Alex - YO6IAL la 2006-01-14 14:25:40 (ora Romaniei)
  • RE la YO?RXU:
    Las´ ca poate-i mai bine asha...
    Asha se alege pleava, dargul meu.
    Este adevarat ca tot asha se poate alege shi praful... oricum, OM trai shi OM vedea! 73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sedinta Consiliului de Administratie al FRR"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact