hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Intalnire la Sala din Piata Amzei

Stefan Fenyo YO3JW

O zi spendida de iarna, cu soare, calda a facut pe cei din Bucuresti sa participe la intalnirea, deja traditionala, din centrul Capitalei.

Vasile YO3APG, gazda intalnirii intampina pe fiecare. La intrare talcioc, piese diverse din locuri nebanuite...

In sala generatiile s-au asezat stategic la masa. Fiecare a venit cu cate ceva. Mancarea a fost asezata pe masa si paharele de unica folosinta au inceput sa fie exploatate. Fiecare isi lauda produsul adus. Pana la urma rezervele s-au epuizat. Se discuta si despre radioamatorism. Fiecare a plecat apoi pe drumul sau...

Din pacate ziua a fost una lucratoare asa ca cei in putere au fost la munca. Prezenta a fost data de cei de mai mult timp tineri.


YO3ZA impune


YO3APG gazda manifestarii


Masa veteranilor


YO3ZR, YO3ZC, YO3CG


La masa. Tinerii sunt mai in spate!


Cladirea in stil brancovenesc unde se afla sala


Talciocul de la intrare!

N.R. Dl. Stefan Fenyo YO3JW a dorit sa faca urmatoarea completare:

Colegii nostri

Motto: "Cam scurt comentariul..."

Pentru arhanghelul MIHAI...

Stimate "coleg" iti impartasesc in totalitate opiniile. Din pacate stimate "arhanghel Mihai..." nu vad cu ce anume ai contribuit la schimbarea starilor de lucru. Poate gresesc si esti unul din cei care fac multe pentru miscarea de radioamatori si nu stiu. Poate chiar participi la Ciobanitiade, dar stai ascuns sub poala fustei anonimatului si nimeni nu te poate aprecia la justa ta valoare, sau preiei slaganuri de la altii si ni le servesti tot sub aureola anonimatului cel sfant.

Gaurile activitatilor noastre se datoresc si faptului ca este bine sa ai in fata pe cineva pe care sa-l tot improsti cu noroi. Este adevarat si eu am multe contre cu YO3APG, nu-mi place stilul, este alunecos, dar totusi ceea ce s-a realizat este si datorita existentei acestui om. Foarte putini se inhama efectiv in a realiza concret unele lucruri. Iar daca o fac si lucrurile ies bine, meritele sunt ale federatiei, care practic este identic egal cu Vasile. Federatia este suma realizarilor structurilor componente ale federatiei. Deci daca se face treaba inseamna ca federatia si-a facut datoria.

Ceea ce ii pot reprosa este ca vrea sa faca totul singur si noi toti ceilalti asteptam ca el sa faca sau sa aprobe. Nu exista transparenta a activitatii federatiei. Totul se face dupa ureche. QTC este transmis in forma orala. Se inregistreaza si se arhiveaza multumita celor de la Suceava. Se fac proiecte care se trimit la diverse "organe" pentru obtinerea de fonduri. Normal ar fi ca acestea sa existe undeva, unde tot Gheorghe sa poata stii ceea ce face federatia. Avem o hotarare a CA ca toate materiale ce se vor discuta in CA sa fie cunoscute de membrii CA cu cel putin 5 zile inainte. Nu se face... Te pomenesti ca esti la sedinta si se da citire unei informari din care rezulta ceea ce face federatia. Avem un presedinte, avem doi vicepresedinti, avem presedinti de comisii centrale, avem cam toate pe hartie. Informarile tot Vasile le face. Dupa multi ani, cu toate ca sunt in CA inca nu imi este clare cine pe cine conduce. Vasile conduce CA sau cum ar fi normal, CA il trage la raspundere pe Vasile !

Mai sunt cateva luni si va fi AG unde vor venii reprezentanti Dvs. Normal ar fi ca la AG fiecare sa vina cu lectia facuta. Unii vin, din pacate, doar pentru o plimbare la Bucuresti. Tot asa materiale ar trebui facute in forma scrisa, trimise la fiecare structura membru a FRR pentru studiu si eventualele amendamente. Sau daca cineva are o propunere sa o trimita la toti ceilalti in forma scrisa prin secretariatul federatiei, ca de aia avem secretarii... Sa se prevada clar, distinct, bani in bugetul federatiei pentru astfel de activitati. Ca de altfel si pentru celelalte activitati. Se spune ca nu avem bani! Dar se stie ce cheltuieli se vor face la anul. Avem clar lista de venituri si cheltuieli ?

Credeam ca o parte din aceste probleme se vor discuta la intalnirea din 27 decembrie de la sala din Piata Amzei.

Din pacate Ovidiu, YO3UD are dreptate. Aici YO3APG este un animator care apreciaza pe cei in varsta. De fapt doream sa mai adaug o serie de imagini ale celor de mai mult timp tineri si pe acestea le gasiti mai jos. Din pacate noi acesti "tineri" nu mai facem mai nimic. Vorbim mult... Poate iar sunt rautacios...

Stimati colegi, va doresc un an nou in care sa aveti parte de impliniri.

Implinirile ni le facem noi. Deci la treaba pe fata, fara pseudonime. Veniti concret si scrieti ce puteti sa faceti pe bune. Daca va este frica, mai bine retrageti-va si savurati din umbra nostalgiile.

YO3AAJ YO3ACX
YO3CV YO3GZO. YO3AL
YO3AV YO3AXJ
YO3BY YO3CG
YO3CO, YO4UQ YO3FA
YO3GON YO3IMS
YO3JD YO3JV
YO3QL YO3RT
YO3UD YO3YR
YO3ZA YO3ZC
YO3ZP YO3ZR

La multi ani 2006!

Stefan Fenyo YO3JW

Articol aparut la 27-12-2005

11891

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (20)  

  • Postat de Olariu Ovidiu - YO3UD la 2005-12-28 15:23:59 (ora Romaniei)
  • Felicitari Pit.Tine-o tot asa!Ma b ucur ca ne consideri"tineri mai de mult"Oricum ai vrea tot ca noi esti.Meritul este si al lui Ciobanita care nu uita sa ne faca,sa credem sintagma cu tineretea. Nu-i asa?
    Un tinar de 50 ani radioamator plus vre-o 25 adaugati la tinerete!
    P.conf.Ovidiu Olariu YO3UD

  • Postat de Titel (Udrea Dumitru) - YO6FNX la 2005-12-28 19:34:45 (ora Romaniei)
  • Salutări.
    Foarte frumos şi pot spune că m-am *perpelit* că NU AM PUTUT ajunge şi eu.
    Mă bucur pentru cei care au fost.
    yo6fnx. 73.

  • Postat de F/YO9CHO - la 2005-12-28 20:52:54 (ora Romaniei)
  • Multuùim Pitt pentru info.Cam scurt comentariul...Dar in fine, se recunoaste stilul inconfundabil! ;-)
    La Multi Ani!

  • Postat de MIKI - HA7PR la 2005-12-29 10:47:40 (ora Romaniei)
  • Felicitari Vasile si Pit
    Multumim pt info
    LA MULTI ANI LA TOTI RADIOAMATOR DIN YO
    73 DX DE MIKI

  • Postat de Arhanghelul Mihail - FARA CA E la 2005-12-29 17:56:04 (ora Romaniei)
  • Fratilor, daca nu m-am saturat sa il tot vad din '90 incoace pe Vasile Ciobanitza in tot ce tine de articole, reviste, realizari, simpozioane, intilniri, parastase etc etc etc.
    Este vesnic precum Iliescu si parca m-am saturat de el. Sa mai vina si altii, radioamatori tineri care sa aduca ceva nou in asa zis sportul asta. Vreau sa cred ca radioamatorismul in Romania nu inseamna numai YO3APG. Si voi lingailor care turnati de ani de zile numai felicitari pentru conducatorul minune, sa va fie rusine.Ati transformat o activitate odata frumoasa intr-o oda pentru marele Ciobanitza. RUSINE ! ! !

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2005-12-29 20:17:50 (ora Romaniei)
  • PACAT, CEI CU ,,PUTERE DE MUNCA'' CUM REMARCA CINEVA CU BUN SIMT MAI SUS NU AM PUTUT PARTICIPA LA INTALNIREA DIN 27 DECEMBRIE.
    DAR PENTRU CEI CARE A TREBUIT SA NE ,,JERTFIM'' PE ALTARUL DATORIEI ...VA VENI SI ZIUA NOASTRA ...HI !!!
    73'S si ma bucur ca am putin timp liber sa salut pe forum pe toti cunoscutii si amici de hobby.
    LA MULTI ANI si cele mai nobile ganduri din partea mea.
    Lari,29-12-2005,20,16cfr,ALEXANDRIA.

  • Postat de Tatuca - la 2005-12-30 17:14:46 (ora Romaniei)
  • Este unul mai sus care cam are dreptate.Ce e de facut?Oare cel vizat ce are de spus?Ce comentariu are de facut pe aceasta tema?Sigur nu are curaj sa se lanseze intr-o discutie pe aceasta tema.Mai rau este ca sint o groaza de pupincuristi care-i vor sarii in aparare conducatorului.Si ce daca.!Imbatranim odata cu conducatorul si altii nu vor mai aparea.Nu are nici un interes clasa conducatoare.Se teme de oamenii mai destepti ca ea.E o practica a vechiului regim,cel destept, la canal.Daca nu votezi cu ei,esti impotriva lor.Intradevar RUSINE!Dar ce le pasa lor ei nu cunosc rusinea!

  • Postat de Si eu am ceva de spus - la 2005-12-30 17:20:38 (ora Romaniei)
  • Am vazut pozele de mai sus si am observat numai tinerii radioamatori ai tarii.Aia batrani care poarta ochelari si barbi albe, unde sint?Asa da adunare de tineret!

  • Postat de Ionescu Adrian - la 2005-12-30 22:58:18 (ora Romaniei)
  • Ce pacat ca cei care improasca cu noroi pe aici, nu au si nume. De fapt atata pot, anonimi- mancatori de rahat. E corect sa respectam orice opinie care vine de la o persoana responsabila, insa comentariile anonime nu au nici o valoare.
    Pana una alta cei criticati, mai mult sau mai putin tineri, de bine de rau au facut ceva.
    Oricand e mai usor sa demolezi sau sa distrugi decat sa faci ceva.
    Stimati anonimi, mancatori de rahat fara talent, in afara de asta ce mai stiti sa faceti?

  • Postat de NAGY MIKI - HA7PR la 2005-12-31 17:36:20 (ora Romaniei)
  • LA MULTI ANI LA 2006 !!!!!
    LA TOTI RADOAMATOR DIN YO
    NU CONTEAZA NIMIC NUMAI SA FIE PACE SI PRIETENIE
    SI MULTA MULTA SANATATE LA TOTI RADIOAMATOR
    73 SI DX DE MIKI DE LA BUDAORS

  • Postat de Arhanghelul Mihail - YO3 la 2006-01-01 00:22:43 (ora Romaniei)
  • Pentru Ionescu Adrian: situatia se schimba in vreun fel daca imi spun numele sau nu? Ce au facut cei de care spui? Din ce am vazut eu au acaparat un sport, o revista in care toarna vrute si nevrute fara ca nimeni sau nimic sa poata face ceva. FRF a devenit un cerc inchis folosit in scop propriu.
    E usor sa faci adunari de oameni de virsta a 4 a care sa povesteasca ce frumos era inainte si ce mari erau ei, dar spune-mi daca nu cumva in 30 de ani "sportul" asta nu va disparea pt ca nu se face nimic pt tineri si nici nu au vreun cuvint de spus.
    Pentru Stefan Fenyo: spune-mi stimate coleg ca poate cineva sa sparga gasca de la FRF si sa faca ceva si eu ma ascund definitiv.Stii adevarul la fel ca ceilalti si anume ca nu pot face nimic.Nimeni nu poate face nimic.
    In 30 de ani ne vom intilni la adunari de geriatrici pt ca radioamatorismul nu are si nu va avea membrii tineri.De ce? E evident de ce...

  • Postat de Arhanghelul Mihail - YO3 la 2006-01-01 00:30:25 (ora Romaniei)
  • Citi dintre voi mai stiu de ce s-a apucat de radioamatorism?
    Poate ar trebui sa ne intoarcem la radacini si sa ne construim singuri statii, simple dar care sa ne dea motivatie.De la A412 la emitatoare cu lampi.Sa nu ne mai spargem in figuri cu super industriale. Si poate atunci sportul va fi sport si nu etalare de scule profesionale. Talentul omului va insemna ceva, nu buzunarul lui. Munca de constructie si de reglare inseamna radioamatorism si mai putin broadcast industrial.
    Ginditi-va ce ar trebui sa facem sa schimbam starea de fapt actuala si daca asta e calea.
    APG, asteptam parerea ta daca turnul tau de fildesh nu e prea sus sa ne auzi.....

  • Postat de Attila - YO5BYV la 2006-01-01 15:53:03 (ora Romaniei)
  • Stimati amator!
    Am vazut pozele de maisus si am observat ca sant radioamator tiner fata de mine , sub poze aceste indicativ nu am confirmare, inseamna ca nu au nici QSL pentru confirmare.
    La multi ani si concursuri multe !
    Cei care comenteaza fara indicativ se ascund dupa SRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Multumesc ca sa deschis acest forum , eu cred ca putem spune ca platforma de conducere (CA) sau cine a pus UMARUL pt. radioamatorism a facut o treaba de sprijin TEHNIC pt. tinerei generatii, cu multumire si un an mai bogat!
    de yo5byv Attila

  • Postat de Arhanghelul Mihail - YO3 la 2006-01-03 20:11:25 (ora Romaniei)
  • Era de asteptat ca mesajul pe care am vrut sa-l transmit sa ramina fara ecou.
    Uitati-va si voi la prezentarea articolului: poza cu APG.No comment.....

  • Postat de CUIBUS IOSIF - YO5AT la 2006-01-03 20:30:36 (ora Romaniei)
  • IN PRIMUL RAND DORESC UN AN NOU FERICIT CU MULTA BUCURII SI SATISFACTII PT. TOTI RADIOAMATORI ROMANI DIN TARA SI DIN AFARA TARII.
    Am citit comentariul postat de ARHANGHELUL MIHAI YO3 din 01-01-2006 ora 00:30 din care rezulta o parere dupa mine reala aproape de adevar. Mai concret in zilele noastre nu mai este la moda ca un radioamator sa construiasca singur statia de emisie receptie din motive diferite ca exemplu: nu poate atinge performante ca si cu cele industriale facute de cei cu ochi oblici. Alta parere, am bani si cumpar nu ma mai chinuesc cu constructia si reglarea etc etc. De aceste pareri se bucura acei producatori de care am amintit mai sus ca au reusit sa prosteasca o lume intreaga, iar cumparatorii fideli se plictisec din ce in ce mai repede de aceste scule industriale si cumpara altul mai scump umflind buzunarul lor. parerea mea este ca se poate face aparatura home-made cu performante care ating hiar si depasesc cele industriale,(ciar daca nu are atitea briz-brizuri dar functioneaza impecabil) iar aceste aparate sunt apreciate si stimate de constructor.
    Concluzia : tineretul nu mai are de la cine sa invete tainele si frumusetile constructiilor. Cercurile de la cluburile copiilor au devenit activitati formale pentru ca nici profesorii nu stiu sa construiasca. Har Domnului exceptii sunt si eu in aceste vad reinprospatarea radioamatorismului romanesc. cu stima YO5AT (Joska)

  • Postat de Tataia - la 2006-01-04 09:31:05 (ora Romaniei)
  • Bravo lui YO5AT.Vad ca treburile incet incet se dezgheata.Ma aliniez cu Arhanghelul Mihail si sint convins ca multi sint care o fac dar tacit.E un inceput de an in care ar cam trebui facuta curatenie si pe sus.Am precizat bine ca exista multi pupaciosi.Sa vazut si dupa cele scrise mai sus.Si ca o sfidare au mai fost adaugate si alte foto cu tineri amatori din districtul 3 ,parca numai acolo se face radioamatorism. Provincia chiar nu mai are nici o valoare pentru radioamatorismul din YO ? Superfantastic,oare de ce nu se vrea a se intelege ca tensiunea e mare si ca ar trebui sa se mai inprospateze conducerea radioamatorismului din YO.Sa fie clar radioamatorismul nu este un sport.!E un hoby si nimic mai mult!De ce conducatorul nu iese la rampa sa raspunda la aceste intrebari?De ce nu ai curajul? De ce au altii initiativa vezi raspunsul lui YO3JW.Atat, cred ca e destul am deranjat pe multi pupaciosi de ai lui.

  • Postat de Pit, yo3jw - la 2006-01-04 17:08:37 (ora Romaniei)
  • "alte foto cu tineri amatori din districtul 3 ,parca numai acolo se face radioamatorism." Fotografiile au fost facute la intalnirea din 27 decembrie 2007. Provincia nu prea a fost prezenta tataie. ............ Pentru YO5AT: din pacate lipsesc "animatorii" care sa insufleteasca balul. E mai comod si mai usor sa strangi bani si sa cumperi. As cumpara si produse YO, insa ele apar ca unicate doar la campionatele de creatie tehnica. Pentru a face "serie" trebuiesc investitiu bani care nu se recupereaza usor! Exista undeva un loc unde sa se poata sti care este productia autohtona?
    73
    Pit

  • Postat de Arhanghelul Mihail - YO3 la 2006-01-05 09:47:13 (ora Romaniei)
  • Stimati Domni radioamatori,
    Am primit avertizare scrisa pe mail sa incetez postarea mesajelor pe acest site.
    Dupa cum observ o parte din postarile mele au fost sterse asta in conditiile in care nu au existat injurii sau anomalii.Altele decit instigarea la schimbarea unei stari de fapt ramasa fara raspuns.Asta e.Cenzura sa traiasca.Si bravul conducator.

  • Postat de Ciprian Sufitchi - N2YO (n2yo) la 2006-01-05 09:55:33 (ora Romaniei)
  • Autorul comentariului de mai sus a primit intr-adevar o avertizare scrisa, dar nu de a inceta postarea mesajelor pe acest site. I s-a atras atentia ca pe viitor comentariile domniei sale sa foloseasca un limbaj civilizat.
    Profit de ocazie pentru a aminti ca acest sistem de postare nu este chat sau forum. Comentariile ar trebui sa se refere la continutul articolului.

  • Postat de Pit - YO3JW la 2006-01-10 10:48:34 (ora Romaniei)
  • "alte foto cu tineri amatori din districtul 3 au mai fost dar nu nu erau clare... ,parca numai acolo se face radioamatorism." Fotografiile au fost facute la intalnirea din 27 decembrie 2007 dimineata cei care au venit mai tarziu nu au mai prins "film ". Provincia a fost prezenta in inimile noastre tataie. ............ As cumpara si produse YO dar se vand pe "lei ", insa ele apar ca unicate doar la campionatele de creatie tehnica. Exista undeva un LOC unde se poate sti care este productia autohtona. 73 Pit....

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Intalnire la Sala din Piata Amzei"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact