hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Bilant

Maratonul radio "Drumul Vinului"

Aurel Chiruta YO9FNR

Operatorul de serviciu de la YO9KVV transmite:
"Merg pe gard, ma tin de drum!"(versus YO9HG, Margarit)

Pentru a marca zilele "SARBATOAREA VINULUI" VALEA CALUGAREASCA 2005, Radioclubul Scolar YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugareasca, jud. Prahova, a organizat concursul radio maraton "DRUMUL VINULUI" si o intalnire radioamatoriceasca.

In perioada 1 - 30 septembrie 2005 s-a desfasurat maratonul radio "Drumul Vinului" 2005. Cu aceasta ocazie Radioclubul Scolar YO9KVV a folosit indicativul special YP9VIN. La aceasta actiune au participat 522 statii YO si 251 statii din ER, LZ, I, DL, OE., PA, YU, SP, HA, UR, UA, G, deci un total de 773 de radioamatori. Indicativul special YP9VIN, operat de YO9GJY (Stefania), YO9IDD (Dragos), YO5GHA (Dan), YO9FQE (Nicu), YO9HG (Margarit), YO9HPJ (Razvan), YO9XC (Ovidiu), YO9FNR (Aurel) si YO3JW/p a realizat 3318 QSO-uri in tara si in afara ei. Numai pentru concurs au participat 107 de statii, iar pentru diplome de participare au lucrat 566 de statii. Cu toate ca unele statii din zona "Drumul Vinului" (au dat puncte 18 indicative) au avut mai putine aparitii, se poate spune ca si anul acesta s-a produs o "efervescenta", HI!, a statiilor YO in benzile de radioamatori in luna septembrie.

Pe perioada concursului am apreciat tenacitatea si rabdarea celor trei competitori de baza- YO9FDX ( Romica) care a lucrat cu un Home Made si o putere de aprox. 6W, YO8CLX (Paul) si YO9OR (Ion). Nu putem trece cu vederea spiritul de echipa a tandemurilor YO7AOZ (Jean) / YO7MDE ( ELIAN ) si YO5ALI (Nicu)/YO5PCY (Margareta). O impresie deosebita au lasat si prietenii din ER: ER3AC (Marin), ER3KAM, ER4BAU (Oleg) si ER4OK (Valeri) care au fost mai activi anul acesta, in numar mai mare, intrand in categoria statiilor ce au oferit puncte.

Maratonul radio "Drumul Vinului" a fost urmat de o intalnire radioamatoriceasca si un mini-targ in ziua de 01 octombrie 2005 la sediul Radioclubului YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugaresca. Am avut ca oaspeti 174 radioamatori din judetele SV, BR, AB, DB, BZ, GL, CL, GR, IL, PH, BV, DJ, NT , din Bucuresti si foarte multi din PH. O prezenta insolita a fost prietenul nostru ER3AC , Marin, care a facut un efort deosebit venind din Republica Moldova. Cu aceasta ocazie s-au schimbat impresii video, s-au inmanat diplome, s-a facut schimb de informatii verbale si de pe CD urile "calde" aduse de YO3APG (Vasile), s-au schimbat opinii despre arbitrajul electronic, s-au vandut/cumparat componente, aparatura si, bineinteles, s-a degustat din aurul podgoriei: struguri si Feteasca de Valea Calugareasca (in stare lichida, HI! ). Beneficiind si de o vreme superba, cei prezenti s-au putut delecta cu roadele acestei toamne acompaniati de acordurile muzicii populare romanesti traditionale. S-au facut multe poze care sunt acum pe sit-ul www.yo9.ro. In curand, dupa ce se va decanta "productia" de anul acesta, vom realiza si un CD ce contine rezultatele obtinute, clasamentele, baza de date a arbitrarii, montajul fotografiilor intr-um mic filmulet si toate fotografiile facute de diversi participanti.

Apreciem implicarea deosebita a lui YO9HG in arbitrarea electronica a concursului si, pe baza experientei acumulate, poate la anul clasamentul se va prezenta chiar cu ocazia intalnirii de la Valea Calugareasca, daca si hamii vor fi mai expeditivi. Multumim, Margarit!

Multumim celui care este tot pe drum, pe drum, prin toata tara, avand in ranita sa reviste,cate un premiu simbolic, CD-uri cu ultimile informatii si o intreaga istorie a radioamatorismului romanesc. Ati banuit! Este vorba de Secretarul nostru si prietenul nostru, YO3APG (Vasile), caruia ii multumim de prezenta la Valea Calugareasca.

In concluzie... consideram ca, si anul acesta, actiunea noastra s-a numit un succes. Deci... sunteti invitatii nostri si in 2006!

Cu multumiri pentru participare pentru toti hamii. Fara voi nu s-ar fi realizat maratonul radio.

Maratonul "Drumul Vinului" 2005 s-a incheiat! Sa ne intalnim sanatosi in varianta 2006!

73 & 88!

Note

  • Rezultatele se gasesc la Radioamator.ro la aceasta adresa (format PDF).
  • Diplomele sunt gata si asteapta sa fie trimise. La fel si premiile. Mai asteptam"adrese"de la cei care au participat. Multe statii YO nu au adresele pe site-ul www.radioamator.ro.
  • Rugam pe cei care au mai facut poze la V. Calugaresca in format electronic sa le trimita la adresa yo9fnr@yahoo.com. La aceeasi adresa se pot trimite eventualele obiectii, neclaritati si sugestii pentru maratonul de anul viitor. Sau la adresa postala normala:
    Aurel Chiruta (YO9FNR)
    Valea Calugareasca
    Cod 107620, PH

    Aurel Chiruta YO9FNR

    Articol aparut la 11-11-2005

    9791

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (1)  

  • Postat de Romeo - YO4RST la 2005-11-13 17:29:21 (ora Romaniei)
  • Va rog reverificati si corectati documentul in format pdf in care anuntati rezultatele. Indicativul meu si al altora apare de cate doua ori. I0/YO4RDH apare si ca YO4RDH. Macar sortati alfabetic indicativele pe fiecare capitol. Asa cum sunt listate pare ca sunt intr-o suspensie ...lichida. HI. 73 si s-auzim numai de bine!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Maratonul radio "Drumul Vinului""
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact