hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

In vizita la ER5AA

Mihai Enea YO8CYN

Având posibilitatea de a vizita sudul Republicii Moldova, (fiind într-o delegaţie la Penitenciarul din Cahul), mi-am programat o nouă vizită la prietenul nostru Vasile - ER5AA. Bucuria reântâlnirii a fost mare şi am putut petrece câteva momente plăcute împreună. Am fost curios să aflu mai multe detalii despre activitatea lui de radioamator si iată ce am aflat:

Este născut pe 22 septembrie 1942 în localitatea Brânza lângă oraşul Cahul. În 1962 este încorporat în armată şi aici ia legătura cu activitatea radio fiind repartizat la compania de transmisiuni. 3 ani butonează tot ce se putea la ora aceea din dotarea armatei şi este captivat pentru toată viaţa de frumuseţea comunicaţiilor radio. După armată se mută cu servicul la Odesa apoi în anul 1967 se căsătoreşte şi se mută la Cahul unde lucrează mai întâi ca specialist în construcţii apoi între anii 1971 - 1988 lucrează la fostul DOSAF ca antrenor şi sef de radioclub. În 1988 este transferat la fabrica de sisteme electronice pentru staţiile terestre şi submarine până în 1992 când este din nou transferat ca director de reparaţii radio iar în 2005 ajunge din nou la şcoala Militară ca director adjunct.


Impreuna cu YO8CYN

Mulţi dintre noi l-am cunoscut cu primul lui indicativ: UO5OBE, apoi în 1985 devine UO5OB şi din 1990 - ER5AA. În toţi anii menţionaţi mai sus nu renunţă la frumuseţea traficului radio, participă la multe competiţii interne şi internaţionale - pereţii camerei lui dând mărturie fiind tapetaţi cu zeci de diplome şi sute de qsl-uri. Are confirmate 298 ţări DXCC, obţine diploma 5BDXCC, peste 100 de alte diplome, ocupă locul I 5 ani la rând la Campionatul Naţional de UUS cu indicativul 4Z5ZI, multe titluri la Campionatele Naţionale de US, este maestru al sportului din 1982.


La piciorul antenei

Pasionat constructor, pe masa lui poţi admira multe şi diverse aparate radio, de la alimentatoare, transvertere, transceivere de US şi UUS, finale de emisie, etc. şi pentru că fără o antenă bună nu se poate face trafic de performanţă, este un perseverent constructor şi experimentează multe antene. Momentan, lucrează cu un 14 AVQ, un dipol pentru 160 m şi 2 antene Yagi pentru 144 MHz. Dar satisfacţiile cele mai mari le obţine cu frumosul Quad care străjuieşte împrejurimile şi este admirată de toţi trecătorii. 4 elemente în 14 MHz, 4 elemente în 18 MHz, 5 elemente în 21 MHz şi 5 elemente în 24 MHz.


Quad-ul

Se mândreşte şi cu fiul lui Igor care moşteneşte această pasiune pentru radioamatorism şi are indicativul ER5AG. Pasionat de construcţii radio ( transvertere pentru 144 şi 432 MHz) dar şi de trafic radio, Igor face echipa bună cu tatăl său în marile competiţii de UUS. Pe masa lui este mereu pornit un TS 430S şi câteva aparate pentru trafic pe UUS. Pentru cei ce pot accesa repetorul R3, la orice oră aproape, Vasile este dispus sa răspundă oricui.


Statia personala

L-am întrebat pe Vasile, mai în glumă mai în serios, la plecare , ce-şi mai doreşte pentru viitor. Plin de bună dispoziţie, mi-a răspuns: " Viaţă! Să nu treacă aşa de repede. Să trăim mai mult şi...sănătate"

ER5AA, vă salută şi doreşte numai bine tuturor radioamatorilor YO!

Mihai Enea YO8CYN

Articol aparut la 20-10-2005

10531

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (7)  

  • Postat de Valericã COSTIN - YO7AYH la 2005-10-22 15:55:56 (ora Romaniei)
  • Eu am lucrat cu Vasile in 80 m de mai multe ori. Am simtit cã este un om foarte paionat de radio. Sunt de aceeasi vârstã cu el, fiind nãscut în 1 noiembrie 1942. Mã bucur de succesele si de evolutia lui. Mi-a plãcut finalul articolului în care el îsi doreste ca viata sã nu treacã asa de repede. Toti dorim acelasi lucru. Îi multumesc lui YO8CYN pentru prezentarea omului radioamator Vasile, ER5AA. Vasile, tie îti doresc viatã lungã si realizãri frumoase în radio! Cu prietenie, Valericã COSTIN, YO7AYH

  • Postat de F/YO9CHO - la 2005-10-22 20:37:51 (ora Romaniei)
  • Draga Mihai, o initiativa excelenta de prezentare a unui radioamator de mult cunoscut in YO.Din pacate, introducerea este ............."morbida" si hilara , citez: "Având posibilitatea de a vizita sudul Republicii Moldova, (fiind într-o delegaþie la Penitenciarul din Cahul), " , in rest OK!
    73 lui Vasile si tie!

  • Postat de Emil Nstorescu - YO7VJ la 2005-10-26 07:51:16 (ora Romaniei)
  • O excelenta prezentare a lui Vasile. Tooate bune si frumoase dar la capitolul raspuns la QSL-uri stam mai...negativ, cred ca am trimis vre-o zece bucati pentru o legatura in 144 MHz. Dar degeaba, si deasemenea in 7 MHz. unde culmea nu am confirmare. Poate acuma....
    73, Vasile si multa sanatate. EMIL.

  • Postat de Aron - HB3YAV la 2006-06-20 00:21:36 (ora Romaniei)
  • Im very Happy to made on 144 Mhz this faboulous
    Sporadic E QSO with ER5AA KP45CW to JN37TE
    My QSL Card is on the Way
    Its a new Country on 2 Mtrs. Best 73

    Aron HB3YAV

  • Postat de Ian G0UWK - G0UWK la 2007-01-03 12:49:35 (ora Romaniei)
  • I too managed a QSO with ER5AA via Sporadic E on 2 Mtrs from IO83VC to KP45CW 2314km qso from one side of Europe to the other !
    I am also waiting a reply qsl card Vasile
    I sent you my card direct, thank you for a new country :-)

  • Postat de Ian G0UWK - la 2007-08-10 10:01:00 (ora Romaniei)
  • Vasile,
    QSL Card received, thank you.
    Hope to speak to you again
    73.
    Ian

  • Postat de Ioan Acsinte - VK4DR/MM la 2007-08-17 13:35:56 (ora Romaniei)
  • O mare surpriza...de a afla despre Mihai Enea, vechiul meu amic, dupa multa vreme!

    Te rog sa-mi scrii, Mihai!
    73's si Doamne-ajuta!
    de vk4dr/mm (recent intors din Cambodia)

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "In vizita la ER5AA"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact