hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Intamplari hazlii

DX Catalizatorul

László Hadnagy YO5AEX

Cu ocazia sejurului efectuat in judetul Harghita, impreuna cu musafirii din strainatate, alaturi de cunoscuta ospitalitate romaneasca, oameni amabili si primitori, cu ocazia "Zilei radioului", am devenit fara voie martor la o descoperire. Dar mai intai, sa va prezint musafirii pe care i-am insotit.

In imagine, de la stanga la dreapta, langa autorul acestor randuri, Dl. Jeno HA5FA, seful radioclubului MOM din Budapesta, Mr Paul N6DMV, Mrs Elsa KG6FRY si Marta HA5FQ Budapest QSL manager.

Dupa ce seara, in cadrul manifestarilor programate, am urmarit de la inaltime concerul formatiei Ilyes, ne-am retras intr-o incapere, a Hotelului Campusului universitar Sapientia din Miercurea Ciuc, unde discutiile au continuat pana tarziu in noapte. S-au oferit fursecuri si fiecare si-a prezentat cate o specialitate, cu dop, adusa de acasa.

A doua zi, inainte de masa, eram echipati si asteptam in hotel, impreuna cu D-na Marta HA5FQ, plecarea in oras conform programului anuntat. Afara ploua, turna cu galeata. Dupa aproape doua ore de asteptare nu stim ce s-a intamplat. Am scos din buzunar radioul portabil, un Yaesu FT-411E si lansez apel general catre statiile din localitate. Ne raspunde la apel YO6BZL Petru, YO6KNE operat de YO6OHS Feri si un YL YO6ODZ Eniko. Ne salutam, facem schimbul de controale si punem multe intrebari. Aflam ca YO6BZL Petru si YO6ODZ Eniko, sunt sot - sotie si constituie familia Tanko Farkas.

Dupa cateva minute de pauza ni se spune ca sotii Tanko Farkas, impreuna cu Tofalvi Maria YO6PTM, urmeaza sa vina dupa noi si vor fi ghizii care ne vor conduce in municipiul lor. Ne bucura mult vestea, intrucat eu si Marta, suntem pentru prima data in Miercurea Ciuc.

Echipati cu umbrele ne pornim la drum. Aflam ca, din cauza timpului nefavorabil colegul YO6FCV Schmidt Petru, organizatorul principal, a operat modificari in program, dar noi nu am aflat.

Vizitam spatiul dintre Prefectura Judetului Harghita si Casa de Cultura a Sindicatelor, numita simbolic de catre localnici "Tapsenplatz", unde a avut loc cu o zi inainte concertul, biserica romano-catolica Millenium, construita dupa proiectul arhitectului Imre Makovecz, Muzeul secuiesc al Ciucului, Castelul Miko si Primaria municipiului Miercurea Ciuc.

Dupa ce am servit masa de pranz intr-un restaurant ne deplasam impreuna la Sumuleu (Csiksomlyo). Aici, la 3 km de centrul orasului, situata in valea paraului Sumuleu, la poalele varfurilor Sumuleul Mare (1.033 mtr) si Sumuleul Mic (834 mtr) se afla ruinele Cetatii Sarii si vestita Biserica, cunoscuta pe plan mondial, unul din cele mai importante locuri unde merg credinciosii romano catolici de Rusalii, locul unde se tine anual Festivalul celor 1000 de fete si se afla sediul Ordinului Franciscanilor din Romania.

La Sumuleu, bucurie mare, ne reintalnim cu colegii si descoperim enigma.

Cu o seara inainte, dupa ce ne-am despartit la hotel, Petru YO6FCV si Mr Paul N6DMV au ramas pana in zorii zilei la discutii si sa complecteze Diplomele pentru participanti in compania unui "suc de prune".

Cu aceasta lucrare de completare a formularelor de Diploma s-a descoperit DX catalizatorul. Timpul fiind nefavorabil pentru deplasari in aer liber, Peti YO6FCV, maestrul de ceremonii a optat pentru program intr-un spatiu inchis.

Sanatate Mr Paul N6MDV, ma bucur ca pe langa frumusetile Romaniei ati descoperit vestita tuica de prune, lichoarea care te face sa pierzi notiunea timpului, generatoare de buna dispozitie si care te ajuta sa vezi lumea si pe o alta frecventa pe care ati denumit-o "DX CATALIZATOR" in jargon radioamatoricesc. Tuturor le-a placut expresia si a inceput sa fie vehiculata intre participanti.

Dupa aceasta descoperire a DX catalizatorului, avand efecte miraculoase, la fiecare festivitate si masa comuna, Mrs Elsa KG6FRY care este de origine spaniola din America de Sud, recomanda tuturor numai "un pochito" (numai putin) din lichoarea numita DX Catalizator.

La plecarea din Romania oaspetii au fost placut impresionati de cele petrecute si vazute, motiv pentru care le-am recomandat sa-si rezerve "un pochito" din concediu pentru a reveni in Romania. Mentionez ca si eu, care am consemnat aceste randuri, am fost placut impresionat si doresc sa multumesc sotilor Tanko Farkas si D-nei Tofalvi Maria pentru ziua petrecuta impreuna.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 5-10-2005

9008

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "DX Catalizatorul"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact