hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Sotii de radioamatori: Aranka Zalaru

László Hadnagy YO5AEX

Ne pregateam pentru a ne deplasa la Complexul patinoarului artificial Vakar Lajos, construit in anul 1970, al Sport Clubului din Miercurea Ciuc pentru festivitatea de deschidere a Zilei radioului. Cerul era acoperit si ploua torential. Cu toate acestea in Salonul oficial al Complexului este multa lume, alaturi de gazde si oficialitatile locale, musafiri veniti din tara si strainatate. In holul de la intrare pe participanti ii intampina masute cu fursecuri, prajiturele, apa minerala, sucuri si cafea.

La o cafeluta se fac prezentarile celor sositi la manifestare. Intr-un grup regasesc echipa care reprezinta Federatia Romana de Radioamatorism condusa de Dl Dumitru Malinas YO6QT, sosit de la Brasov, impreuna cu radioamatorii Dan Zalaru YO6EZ, Marcel YO6ANZ, Victor YO6MP, Misi YO6FWI, Titel YO6FNX, Karcsi YO6GZJ si Janos YO6GZI. Dupa ce organizatorul sef, maestrul de ceremonie Dl Schimdt Peter YO6FCV, seful sectiei de radioamatorism YO6KNE, saluta participantii si prezinta oficialitatile locale incepe festivitatea. Rostesc scurte alocutiuni Dl Antal Istvan, Directorul executiv al Sport Club din Miercurea Ciuc, fost jucator de hochei si Dl Antal Attila, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc. Zilele radioului se desfasoara concomitent cu festivitatile organizate in municipiu de catre autoritatile locale. In finalul festivitatii de deschidere se vizioneaza un scurt metraj despre aniversarea a 75 de ani de activitate a echipei de hochei a Sport Clubului din municipiu.

Cand am realizat imaginea alaturata, nu stiam inca cine este respectabila Doamna din stanga, alaturi de Doamna Totfalvi Maria "Matyo" YO6PTM sotia lui Tofalvi Coloman "Kalman" YO6OEK, sysopul repetorului YO6A-R de pe vf. Harghita si a conexiunii prin Echolink.

In prezenta intregii asistente distinsa Doamna s-a ridicat in picioare si cu multa demnitate a spus: "Sunt Aranka Zalaru, sunt nevasta unui radioamator roman de peste 52 de ani si suntem o familie de radioamatori". In cateva vorbe a salutat pe cei prezenti si a exprimat sustinerea pentru acesta nobila indeletnicire pentru radio a familiei Zalaru si nu numai.

Dl Dan Zalaru YO6EZ este un cunoscut radioamator roman din anul 1960, membru al YO-DX-Clubului avand 64 de diplome si 328 tari DXCC confirmate. In familie, sunt radioamatori autorizati, fiica Zalaru Carmen Ines YO6AZI si nepotul Voiculescu Alin YO6GVA.

D-na Aranka Zalaru a fost felicitata si aplaudata, primita cu respect si simpatie de catre cei prezenti. In imaginea alaturata, de la stanga la dreapta, Dl Kovacs Istvan HA?KA (cameramanul), Dna Elsa Barany de Lukas KG6FRY, Dna Aranka Zalaru, Dl Paul Lukas N6DMV presedintele in exercitiu al NMARK (International Hungarian Amateur Radio Club) si Dna Nemeth Marta HA5FQ QSL manager.

Impreuna, dupa ce am vizitat incaperea ce gazduieste trofeele echipei de hochei, patinoarul artificial si incaperile statiei colective YO6KNE am ramas la discutii libere, am schimbat opinii si ne-am gandit la viitor. Forumul s-a finalizat la hotelul Campusului Universitatii Sapientia din oras.

Doamna Aranka a fost imediat catalogata drept "Cea mai intelegatoare sotie de radioamator".

Asa se explica in parte succesele obtinute de familia de radioamatori Zalaru in competitii si traficul de radioamator. M-am intretinut indelung cu sotii Zalaru din Brasov.

Cred ca toti radioamatorii de pe mapamond si-ar dori o sotie intelegatoare fata de o pasiune, o cauza precum radioamatorismul.

Sarut mana D-na Aranka Zalaru. Doresc sa va multumesc pentru sprijinul pe care il acordati acestui hobby, care se numeste radioamatorism si miscarii de radioamatorism din Romania.

Va doresc multa sanatate, viata indelungata si numai bucurii alaturi de familia Dvs.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 23-9-2005

9148

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de VOICULESCU DAN-LIVIU - YO3JX la 2005-09-23 15:10:59 (ora Romaniei)
  • "Cei trei muschetari erau... patru" Cu mine!
    Initiativa este laudabila si merita incurajata.
    Cu aceasta ocazie am aflat si eu numele mic al
    d-nei Zalaru, asta dupa 27 ani.
    Totusi s-au strecurat si erori in articol. Indicativul Inesei 'ieri' era YO6ZI, azi e... AZI
    Salutari nepotului.

  • Postat de Tamás Béla - YO6OAF la 2005-09-23 19:02:31 (ora Romaniei)
  • Intr-adevãr rareori am auzit de la o sotie de radioamator sustinerea sotului cu atâta suflet si pasiune. Sãrut mâna doamnei Zalaru si felicitari sotiilor, multi...multi ani înainte cu sãnãtate !
    Béla

  • Postat de LATCU PETRU - YO2ADQ la 2005-09-25 23:24:51 (ora Romaniei)
  • Da, foarte bine ca auzim de sotii intelegatoare cu pasiunea noastra privind radioamatorismul. Felicitari D-nei Aranka Zalaru. Spre deosebire de alte cazuri in care acest hoby nu a fost agreat de sotii, pot sa spun si eu ca am aceiasi intelegere de o viata din partea sotiei, care nu a avut niciodata nimic impotriva acestui hoby. E adevarat ca a stiut de la inceput de aceasta pasiune a mea, pe care o am de la varsta de 9 ani cand am luat primul contact cu radioamatorismul si am inceput sa invat radiotelegrafia cu actualul WB2AQC, ex YO2BO, George. Felicitari deasemenea pentru toate sotiile intelegatoare privind acest hoby...si nu numai. Acum am aproape 63 ani si sunt tanar pensionar probabil aspirant la clubul bufnitelor,hi.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sotii de radioamatori: Aranka Zalaru"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact