hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Intalnirea radioamatorilor de la Sopron - 2005

László Hadnagy YO5AEX

Intre 9 si 11 septembrie 2005 s-a desfasurat a XV-a editie a Intalnirii transfrontaliere a radioamatorilor de la Sopron cu participare internationala. Manifestarea s-a desfasurat in Complexul Taberei pentru copii si tineret din valea Brennberg, in imediata apropiere a municipiului Sopron, resedinta judetului Gyor-Moson-Sopron, la granita cu Austria si Slovacia.

Complexul turistic din valea Brennberg este situat la 210 km de Budapesta si amplasat intr-un cadru natural pitoresc. Aici se asigura in tot timpul anului pensiune complecta pentru 52 persoane in camere cu 4 paturi si sala de baie proprie. In perioada: primavara - toamna se ofera turistilor cazare si pensiune pentru 192 persoane in incaperi cu 4 - 6 paturi. Complexul turistic dispune de spatii pentru parcare, sali pentru intalniri si conferinte, spatii pentru expozitii, terenuri de sport si centrala termica proprie. Paza este asigurata de personal angajat si calificat pentru paza si ordine.

Delpasarea pana la Sopron se poate face din Capitala, gara Kelleti PU, cu trenul Intercity ori cu mijloc de transport propriu pe autostrada Budapesta - Viena combinat cu soseaua nationala in conditii foarte bune.

In acest an intalnirea a debutat vineri, 9 septembrie, dupa amiaza, cu primirea participantilor, cazare, discutii libere si s-a incheiat cu masa festiva. Meniul a fost bogat si suficient. Masa pe perioada intalnirii (micul dejun, pranz, cina) impreuna cu masa festiva a costat 2.000 HUF (cca 10 USD). Toate serviciile sunt contracost, dupa pretentiile si posibilitatile financiare ale solicitantului.

Sambata, 10 septembrie ora 10,00, in prezenta oficialitatilor locale si a unui numeros public, a inceput manifestarea cu scurte alocutiuni, festivitate de premiere, program artistic pe muzica de fanfara si cu majorete. Cele mai importante momente au fost Talciocul (cel mai frecventat si cu foarte multi participanti), Forumul revistei Radiotechnika si Intalnirea NMARK (International Hungarian Amateur Radio Club).

La talcioc au expus firme si persoane fizice, ungare si straine, s-au comercializat aparate de fabrica si constructii de amator, noi si second hand, tuburi electronice, tranzistoare, diode, cabluri, microfoane, antene, telefoane, echipament de calcul cu diverse accesorii, reviste si toate cele. Preturile s-au negociat, nu au fost limite, totul la intelegerea partilor, doar s-a platit tichetul de intrare!

Dupa decesul lui HA1SO Nagy Kalman organizatorul editiei a fost HA1TQ Molnar Laszlo.

Au participat alaturi de gazde, radioamatori din Austria, Cehia, Elvetia, Slovacia, Romania, Ucraina, Slovenia, Jugoslavia si Statele Unite.

Romania a fost reprezentata de echipa Sport Clubului din Miercurea Ciuc YO6KNE formata din radioamatorii: Schmidt Peter YO6FCV, Tamas Bela YO6OAF si Tanko Farkas Petru YO6BZL. La intalnirea NMARK s-a acceptat ca organizarea si arbitrajul Concursului mondial "NMARK QSO Party - 2005" sa fie efectuata de radioamatorii clubului YO6KNE din Miercurea Ciuc.

Duminica programul a continuat, puntul de atractie fiind talciocul.

In cele ce urmeaza va prezint cateva fotografii realizate la Intalnirea de la Sopron - 2005.

La revedere in anul 2006!


Festivitatea de deschidere pe platoul din fata cladirii principale


Viceprimarul Sopronului si Laci HA1TQ decerneaza premiile


Secventa din programul artistic


N6MDV Lukas Paul (NMARK) + HA5KU Ferenc Bekei (redactor sef Radiotechnika)


Peter YO6BZL + Laci HA5OMM + Geza OM8CA + Bela YO6OAF


Csaba OE3BCA + Feri HA7AVU + Laci HA5OMM


Laci HA5OMM + Peter YO6FCV + Csaba OE3BCA


Paul Lukas N6DMV + Marta Nemeth HA5FQ la intalnirea NMARK


Alex HA7YO + Geza OM8CA, vechii prieteni


Sopron - La talcioc

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 15-9-2005

9267

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de Bartha Bela - YO5TP (yo5tp) la 2005-09-18 18:41:23 (ora Romaniei)
  • Nimic interesant si util ptr.noi radioamatori in acest articol.

  • Postat de George Pataki - WB2AQC la 2005-09-22 11:16:32 (ora Romaniei)
  • Sunt radioamator si spre deosebire de Bela YO5TP am gasit articolul util si interesant. As fi dorit insa sa vad si niste fotografii aratand diferite activitati radioamatoricesti desfasurate acolo, chiar daca nu erau multe, precum si piese si aparate oferite de comercianti si amatori.

  • Postat de Bert - YO2ARA la 2005-09-22 16:46:11 (ora Romaniei)
  • Pt.mine personal/ tot radioamator fiind / gasesc revelant si interesant descrierea atmosferei de la Simpo Sopron.
    Multumesc pt. efortul si stradania amicului Laci - yo5aex -mai ales ca nu totzi radioamatori /chiar dornici fiind/ au posibilitatea de a se deplasa si participa la asemenea intruniri. Astept cu drag si in continuare relatari despre activitatea si participarea radioamatorilor din RO orisiunde pentru a inpartasi cele vazute ,auzite inclusiv la Simpo YO, YO2 ...chiar de ce nu si YO5 73! Bert

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Intalnirea radioamatorilor de la Sopron - 2005"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact