hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Cu YO6KNE la Zilele orasului Miercurea Ciuc

László Hadnagy YO5AEX

Incepand cu anul 1998 în fiecare an prima saptamana a lunii august este perioada în care au loc Zilele Orasului Miercurea Ciuc, cand locuitorii orasului comemoreaza prima atestare documentara a orasului, scrisoarea de privilegii a Reginei Isabela emisa la 4 august 1558 la Turda. Din acest an fac parte din suita de evenimente Zilele Tineretului, Festivalul Lautarilor si Zilele radioului, evenimente ce se organizau separat înainte de aceasta data.

Cu YO6KNE la Zilele orasului Miercurea Ciuc Zilele Orasului dureaza de obicei 4 - 5 zile.

In acest an programul se va desfasura pe perioada 5 si 7 august si vor fi prezenti si radioamatorii.

Din program fac parte arborarea drapelului orasului, sedinta festiva a Consiliului local, în care sunt acordate diferite distinctii, diplome, premii, diplomele Pro Urbe si (eventual) titluri de cet?tean de onoare. Fanfarele din asezarile învecinate contribuie la atmosfera de sarbatoare, au loc târguri de arta populara si a mestesugarilor, Festivalul Cartofului, întreceri Sportive in Piata Majláth Gusztáv Károly, in fiecare zi corturi cu bere, mititei si alte bunatati pana dimineata. Institutiile de cultura locala se prezinta cu programe festive, au loc prezentari de noi aparitii editoriale, vernisaje de expozitii de arta plastica si de istorie locala, întalniri ale autorilor cu cititorii, evenimente teatrale, concursuri, diferite programe în aer liber pentru copii si parinti.

Vineri si sambata au loc concerte în aer liber cu participarea formatiilor locale si cu oaspeti de renume, care continua cu discoteca în aer liber pana în zori. In acest an, orasul va gazdui concertul extraordinar al renumitei formatii Illés din Ungaria.

In paralel cu manifestarile organizate de autoritatile locale, sectia de radioamatorism a Sport Clubului din Miercurea Ciuc, YO6KNE, (str. Nicolae Balcescu nr. 9), in colaborare cu Mikro Atlas SRL, Universitatea Sapientia, Campusul din Miercurea Ciuc, Huron SRL, Biscontini SRL, Vitos keramia SRL, Pensiunea Liliom si alte firme din localitate, organizeaza intalnirea internationala a radioamatorilor denumita "Zilele radioului Miercurea Ciuc". Vor avea loc expuneri, expozitii, forum, discutii individuale, intalnirea membrilor NMARK si talciocul cu piese si aparate.

Pentru radiolegaturile (QSO-urile) efectuate in perioada 1 - 7 august cu 3 statii diferite din oras, indiferent de banda si modul de lucru utilizat se acorda Diploma memoriala a orasului Miercurea Ciuc. Cererile pentru diploma se expediaza pe adresa: Sport Club Miercurea Ciuc (YO6KNE), Casuta postala nr. 4, Cod postal 530300, impreuna cu suma de 20.000 ROL.

Cazarea participantilor se asigura in caminul Campusului universitar (P-ta Libertatii nr. 1). Masa si cazarea, incepand de vineri dupa amiaza pana sambata seara costa 25 Euro iar pana duminica dimineata costa 35 Euro. Inscrierea pentru participare pana la data de 1 august 2005.

Pentru relatii si informatii se va apela Dl Schmidt Petru YO6FVC prin posta electronica pe adresa: yo6fcvpeti@freemail.hu ori repetorul YO6-A conectat la echolink ori pe canalul simplex S20.

Duminica are loc o seara de dansuri populare care de asemenea tine pana în zorii zilei. Strazile si pietele centrale vor fi pline de oameni veseli, dornici sa se distreze. Întrecerile sportive, vor atrage o larga audienta in cadrul generatiei mai tinere.

Evenimentul care scoate cei mai multi oameni în strada însa este focul de artificii care are loc în mod traditional la ora 22 în seara zilei de sambata. Dupa aceasta continua concertele de muzica pe pietele si strazile orasului. Duminica targul mestesugarilor continua, are loc Festivalul Cartofului, cu o multime de concursuri legate de principalul produs agricol al zonei, inclusiv concursul de gatit.

Evenimentul se incheie cu Festivalul Lautarilor, programul Ansamblului National Secuiesc Harghita si cu o serata de dansuri populare în aer liber. Pentru informarea Dvs am folosit informatiile despre calendarul evenimentelor culturale, datele oferite de catre organizatorii "Zilelor radioului si site-ul Consiliului Judetean Harhita.

Organizatorii va asteapta cu drag. Drum bun si distractie placuta!

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 30-7-2005

10341

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Olteanu Cornel - YO9BXZ la 2005-08-02 11:48:03 (ora Romaniei)
  • Stimati OMs din Miercurea Ciuc,
    Dati va rog si alte detalii privind programul manifestarii Zilele radioului din orasul dumneavoastra sau un link unde sunt gasibile.
    Cu stima,
    YO9BXZ Cornel cornelolt@yahoo.com

  • Postat de Adrian Ungureanu - la 2007-07-18 23:45:19 (ora Romaniei)
  • Buna seara,va trimit aceasta adresa de site: http://www.dacicamajor.blogspot.com , in speranta ca,de zilele orasului dumneavoastra,putem colabora.Va multumesc!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Cu YO6KNE la Zilele orasului Miercurea Ciuc"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact