hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

YO5FMT- noul sef al Radioclubului Cluj-Napoca

László Hadnagy YO5AEX

Dupa perioada lunga, in care radioclubul a fost fara stapan, activitatea de radioamatorism din Cluj-Napoca are din nou un coordonator. D-l Roman Vasile, YO5FMT, a fost incadrat cu Contract de colaborare, antrenor (instructor sportiv) la C.S.M. Cluj-Napoca, sectia radioamatorism (YO5KAI). Deocamdata, din lipsa de fonduri, nu va fi retribuit in acest an.

YO5FMT- noul sef al Radioclubului Cluj-Napoca Vasile a obtinut primul certificat de radioamator in anul 1968. Dupa absolvirea Academiei lucreaza ca inginer de geniu si cadru didactic in cadrul armatei. Datorita preocuparilor profesionale a trebuit sa-si amane un timp pasiunea pentru radioamatorism. In 1988 solicita din nou indicativul mult dorit dar este amanat. Abia, in februarie 1990, la Ramnicu Valcea devine YO7FMT ca apoi in anul 1991, dupa ce revine la Cluj-Napoca, continua cu indicativul de apel YO5FMT. Cu acest indicativ devine un membru activ in activitatea de trafic si competitii pe unde scurte si ultrascurte. Se doteaza cu echipamentul si antenele necesare activitatii de radioamatorism.

Am dorit sa aflu care sunt intentiile si planurile noului sef al Radioclubului Cluj-Napoca. Dupa ce a primit cheile fostului Radioclub Judetean Cluj, trebuie sa amenajeze sediul tehnic. Sunt foarte multe de facut, intrucat acolo, dupa ce s-a zugravit spatiul, mobilierul si dotarea au ramas in dezordine. Apoi va urma actiunea de refacere a parcului de antene pentru a se relua din nou traficul.

"In cel mai scurt timp intentionez sa invit clujenii la o adunare generala in care cu totii sa ne spunem ce dorim, radioamatorii de la mine si eu de la ei, sa concepem un plan de bataie pentru ca YO5KAI sa ajunga macar ce a fost si sa organizez participarile in concursuri, imi spune Vasile. De la Federatie astept ce asteapta si F.R.R. de la noi, SPRIJIN, deoarece unii fara altii nu prea vom subzista in vremurile astea.

YO5FMT- noul sef al Radioclubului Cluj-Napoca Din partea C.S.M.Cluj am primit asigurari ca vom fi sprijiniti si financiar pentru organizarea participarilor la concursuri, in rest ma voi folosi de cotizatii, mai caut ceva sponsori si voi cauta sa ma folosesc de mediile de afaceri din municipiu. Voi cauta sa reactivez radioamatorii mai vechi care din diverse motive nu mai sunt activi iar dupa inceperea noului an scolar sa popularizez in scoli, printre copii, activitatea de radioamatorism si daca este posibil un curs cu ei daca exista interes in acest sens. Ma gandesc la reactivarea radiogoniometriei operative si la multe alte lucruri. Sper sa reusesc."

Despre intalnirile saptamanale, aflu ca se vor desfasura alternativ la sediul Directiei Judetene a Sportului Cluj, la sediul tehnic si dupa fiecare vor continua, in timpul verii, la gradina Hoia din cartierul Grigorescu. Hi!

Ii multumesc interlocutorului meu pentru timpul acordat. Mie nu imi mai ramane decat sa doresc D-lui Roman Vasile, YO5FMT, noul sef al radioamatorilor clujeni, multa sanatate, putere de munca si succes in realizarea obiectivelor propuse. In ce ma priveste, eu sper si cred in unitatea si creativitatea colectivului de radioamatori clujeni.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 24-7-2005

9667

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (10)  

  • Postat de Laci - YO5OCZ la 2005-07-25 10:23:52 (ora Romaniei)
  • Felicitari Laci acum o sa ai de lucru!! sa porti cat mai mult drapelul yo5kai
    73 ! Laci yo5ocz

  • Postat de David MOLDOVAN - YO5BTZ la 2005-07-25 11:39:39 (ora Romaniei)
  • Cu aceasta ocazie vreau sa-i multumesc lui Nelu, YO5TE, pentru efortul depus timp de 15 ani la sustinerea radioamatorismului in judetul Cluj, atat ca hobby, prin mentinerea cotizatiei la nivel scazut si expedierea tuturor QSL-urilor, cat si ca sport, prin participarea statiei colective la competitii. Noului sef de radioclub ii doresc multa putere de munca si ceva intelepciune cu care sa poata realiza ce si-a propus. Cu intelepciunea pe care i-o doresc sper sa poata mentine cat mai multi radioamatori din judet, indiferent de situatia materiala de acasa a fiecaruia (precara sau imbelsugata), ca membri de radioclub, avand in vedere ca YO5KAI a fost indicativul statiei Radioclubului Judetean Cluj timp de mai multe decenii. Draga Vasile sau draga Laci, te rog sa nu te simti jignit de faptul ca iti doresc sa ai intelepciune: Solomon i-a cerut lui Dumnezeu doar intelepciune si, pe langa intelepciune, a primit bogatie, etc.
    Sper ca vei face in asa fel ca Radioclubul sa fie un punct de atractie atit pentru radioamatorii care nu au acasa posibilitati, prin inlesnirea accesului la aparatura de masura a Radioclubului sau prin inlesnirea accesului la statia colectiva ca operatori, cat si pentru radioamatorii care au acasa o oarecare dotare, prin alocarea unei fractiuni din fonduri expedierii de QSL-uri prin Biroul de QSL-uri. Mai multe in QSO-urile amicale si in video. Cu mult drag, David YO5BTZ.

  • Postat de Cristi - YO3FFF la 2005-07-27 10:11:50 (ora Romaniei)
  • Buna ziua,
    Felicitari lui Laci pentru preluarea conducerii YO5KAI. Sper ca dincolo de cuvinte sa aud cat mai frecvent indicative din Cluj in 144MHz, in concursuri dar si in activitatea de zi cu zi (SSB/CW/DX). Daca s-a remarcat prin ceva YO5KAI in trecut, atunci acel ceva se numeste UUS. Sper ca aceasta activitate sa primeasca o revigorarea in acest sens. Si pentru cei care nu au mai trecut demult prin 144.3 MHz, in fiecare weekend (si nu numai), in special dimineata, este activitate DX putanduse lucra YO5, YO2, YO3, YO7, YO9, YO4, YO6, LZ, HA, YU, 9A, S5, SV, etc.

    Mult succes.

  • Postat de Cristea Stefan - YO5CEA la 2005-07-27 22:18:49 (ora Romaniei)
  • Felicitari si din partea radioamatorilor Aiudeni personal nu ne cunoastem dar multi din Aiud va cunosc Popic 5DDD,Tibi 5QAQ,Dan 5ONI asa ca va urez mult succes si cit mai multe realizari la yo5kai si la reauzire fie in uus fie in us...
    73 yo5cea

  • Postat de utea dan - YO5GHA la 2005-07-29 14:42:13 (ora Romaniei)
  • FELICITARI DIN PARTEA RADIOAMATORILOR DIN ALBA IULIA SI SEBES.MULTE QSO-URI,SI SA NE AUZIM SI VEDEM SANATOSI.73 YO5GHA

  • Postat de Alex Farkas - YO5AMF la 2005-07-29 21:57:29 (ora Romaniei)
  • Sincere felicitari Laci! Putere de munca si satisfactii in conducerea clubului
    73/dx Alex

  • Postat de Vasile Roman - YO5FMT (yo5fmt) la 2005-08-03 02:08:25 (ora Romaniei)
  • Multumesc mult tuturor pentru urarile facute.Sper ca gandurile,planurile,dorintele mele sa se implineasca.Dar singur nu voi reusi...prietenii,membrii clubului YO5KAI vor fi cei care trebuie sa se alature eforturilor mele pentru a duce radioamatorismul clujean pe o panta ascendenta!73 pentru toti "bolnavii"de aceasta pasiune!!!

  • Postat de chiorean viorel - YO5OHC la 2005-08-04 10:01:03 (ora Romaniei)
  • Felicitari, ma bucur pentru tine. MULT SUCCES. Sa ne auzim sanatosi si cu indicativul clubului. 73! dan.

  • Postat de norocel - YO5ONG la 2005-09-27 22:22:52 (ora Romaniei)
  • te salut vasile ,si succes

  • Postat de Nicoleta Ciorba - YO5OUP la 2007-09-17 04:47:15 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru initiativa! si mult succes!
    73! pentru toti radioamatorii si... la reauzire!
    :)

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "YO5FMT- noul sef al Radioclubului Cluj-Napoca"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact