hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Colaborare intre amatorii YO si HA

László Hadnagy YO5AEX

La cea de a XII-a editie a Intalnirii internationale a radioamatorilor de la Burabu 2005, au avut loc convorbiri intre conducatorii celor doua federatii si editorii de reviste din cele doua tari. Oaspetele roman, Vasile Ciobanita YO3APG, este cunoscut participantilor de la intalnirile anterioare, ca secretar general al FRR si cel care realizeaza revista radioamatorilor. Vasile impreuna cu grupul de amatori YO au reprezentat Romania si radioamatorismul romanesc la aceasta reuniune internationala. Revista "Radiocomunicatii si Radioamatorism" prezentata la intalnire este publicatia editata de FRR, costa numai 14.000 lei si este realizata de un colectiv format din YO3APG, YO3FGL, YO3CO, YO3GZO, YO3HBN, YO3GWR, YO7LLA si tiparit la Bianca SRL. Pe Vasile il auzim saptamanal la QTC cu stiri si informatii despre radioamatorismul romanesc.

Colaborare intre amatorii YO si HA In imagine de la stanga la dreapta: Bekei Ferenc HA5KU, Ciobanita Vasile YO3APG si Hadnagy Laszlo HA5OMM rasfoind revista. Federatia ungara a fost prezenta prin Dl. Bekei Ferenc HA5KU presedintele filialei din Budapesta a MRASZ, organizatorul intalnirii si seful Casei de editura Radiovilag. Casa de editura Radiovilag Kft. editeaza lunar revista de electronica Radiotechnika, Hobby elektronika si comercializeaza diferite piese si componente electronice la sediul sau prin cunoscutul HAM bazar.

Revista Radiotechnika, cunoscuta radioamatorilor romani, contine si articole despre radioamatori si radioamatorism, se vinde la pretul de 790 Ft (5,50 Euro, 7 USD) prin chioscurile de difuzare a presei ori abonamente la cerere. Chiar daca s-a schimbat aspectul grafic pretul este insa oarecum mare. Colectivul de redactare cuprinde multi radioamatori cum sunt HA5BT, HA5JJ, HA5BK, HA5NM, HA8ET ori HA9PR.

Intre Vasile si Feri a avut loc o discutie interesanta privind problemele cu care se confrunta. Se apreciaza ca ambele publicatii s-au schimbat mult in bine. Radiotechnika revenind la ceeace a fost candva, o sursa de informatii valoroase pentru electronisti si utila radioamatorilor. Se face un schimb reciproc de reviste iar Vasile Ciobanita YO3APG ii ofera un premiu simbolic (medalia cu tricolor) lui Feri Bekei HA5KU in semn de prietenie si a bunelor relatii.

S-a convenit intensificarea schimburilor de publicatii, vizite reciproce si participarea la actiunile organizate de cele doua federatii. Radioamatorii romani sunt bineveniti si asteptati la toate intalnirile organizate pentru radioamatori si membrii de familie.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 28-6-2005

8393

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Colaborare intre amatorii YO si HA"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact