hamradioshop.ro
Articole > Software pentru radioamatori Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Writelog (WL) versus N1MM (MM) Logger

Howie Hoyt N4AF

Traducere de Dan Motronea YO9CWY

Pe masura ce pretul calculatoarelor continua sa scada (fata de memorie si viteza CPU), creste interesul in trecerea de la programe log de concurs sub DOS la cele ce ruleaza sub Windows, datorita avantajelor majore ale acestui sistem de operare in executarea unor operatii in timp aproape real, care nu mai reprezinta o problema. Cele ce urmeaza sunt o incercare de cuantificare a argumentelor pro si contra privind cele doua programe de logare sub Windows si de a asigura o impresie asupra modului cum se prezinta cele doua programe in acest moment (iarna 2003/2004). Se considera ca cititorul este familiarizat cu terminologia de lucru cu MS Windows si oarecum in tema cu logarea pe calculator, in special la programele sub DOS.

Siguranta in functionare: Este un avantaj pentru WL, din moment ce acesta se afla in exploatare de mai mult timp. In setarea Multi station, WL prezinta o recuperare automata prin inregistrari curente, in timp ce MM foloseste un mecanism TR similar cu cel al TR Log pentru sincronizarea logarii prin compararea logurilor de la PC-urile din pozitii. Testand WL in cadrul CQWW (M/M) la K7GM, am descoperit ca logurile ramaneau sincronizate pe durata intregului concurs, o schimbare buna fata de TR. Aceasta poate fi semnificativa fata de un M/M cu mii de QSO-uri care sosesc din multe PC-uri.

Usurinta in folosire: La interfata, functia de tasta este mult mai consistenta la MM, in care tasta Enter poate fi folosita atat in apelurile CQ cat si in cele S&P. Actionarile urmatoare ale tastei Enter vor loga indicativul si vor trimite si raspunsul. Ceea ce se intampla la apasarea tastei Enter, depinde daca MM este in modul RUN (in care se intra cu tasta F1 CQ) sau S&P (in care se intra prin schimbarea frecventei transceiverului). WL se poate seta cu control pe tasta Enter in RUN, insa setarea este un pic mai complicata pentru lucrul cu taste in S&P. Unul din cele mai importante aspecte ale programelor de logare este interfata cu utilizatorul. De-a lungul anilor TR Log si CT au fost unicele standarde de comparatie. In general, operatorii CW tind sa impinga la limita lucrul cu TR deorece operatorul trebuie doar sa introduca indicativul celeilalte statii si sa apese Enter pentru a parcurge secventa QSO-ului, sa o inregistreze si sa treca mai departe. Interfata de utilizator implicita a WL este similara cu CT, cu salt intre campuri si apasarea tastei INS pentru inregistrare. WL asigura un mod asemanator cu TR in RUN, dar nu are optiunea de S&P.

De fapt MM asigura: 3 moduri asemanatoare cu CT, altul implicand folosirea tastelor ";" si "'" pentru a parcuge un QSO si un al treilea numai ESM (Enter Sends Messages - transmiterea mesajelor cu Enter) care lucreaza atat in RUN cat si in S&P si, de fapt ruleaza TR. Sa urmarim mai atent cateva aspecte. De exemplu, cand tastati un indicativ, el este automat dublat. Chemand o statie de mai multe ori in modul S&P din TR Log, trebuie sa folositi tasta F1 dupa primul Enter, deoarece cursorul a fost deja mutat in campul Exchange. In MM, tasta Enter va continua transmiterea pana in momentul in care introduceti informatia de Exchange, ceea ce inseamna ca sunteti gata sa transmiteti Exchange. Acesta va sterge continutul din cadrul indicativ de deasupra casetei de introducere a indicativului (cat si din alte campuri) in situatia in care nu reusiti sa lucrati statia respectiva sau ajungeti la concluzia ca este o dubla, doar prin acordul pe alta frecventa.

Bandmap (reprezentarea grafica a situatiei pe banda) Atat WL cat si MM reprezinta, vertical, scala a unu sau doua transceivere, care au intercalate indicativele imediat dupa frecventa, pe masura ce ele sunt colectate prin spotting sau introduse manual. In plus, indicativele din bandmap sunt colorate diferit pentru a indica dublele sau un nou multiplicator.

MM permite un zoom dinamic (marire si micsorare) pentru a acoperi 10 sau 150 kHz. Acest fapt este adesea util cand bandmap se umple rapid pe setarea de gama mica de frecventa afisata. WL permite ca aceasta sa fie schimbata in fisierul de configurare .ini, dar nu dinamic, cand programul ruleaza.

MM prezinta o interactiune intre intrarile din bandmap si fereastra de introducere a indicativului. WL nu avea acesta facilitate, dar in ultima versiune sa pare ca a fost adaugata o functie similara. Acest fapt poate fi semnificativ ca acord pe bandmap si face ca indicativul sa se incarce automat in cadrul de deasupra ferestrei de introducere a indicativului. Apasant tasta SPACE indicativul se incarca in fereastra de introducere a indicativului. Cand va acordati de alta frecventa, cadrul de indicativ "call frame" se sterge iar indicativul se introduce in bandmap, cu o anumita culoare, pentru a indica daca a fost lucrat sau nu. Aceasta face din bandmap un instrument foarte semnificativ in lucrul S&P neasistat.

Alte programe necesita anumite actiuni specifice pentru a sterge fereastra de introducere a indicativului precum apasarea tastei ESC, ceea ce intr-un concurs economia de efort este considerabila (aici).

In MM, atat fereastra CHECK, cat si culoarea indicativului in call frame ne spun daca indicativul pe care ne-am acordat este o dubla sau nu. Aceasta face cautarea pe banda mult mai usoara si mai productiva. WL, de asemenea, indica prin culoare daca in bandmap este o dubla, un indicativ unic sau un nou multiplicator.

Ferestre: Ambele programe asigura operatii ca: vizualizare logurilor, bandmap, intrarea de indicativ (verificarea indicativului in fisierul master.dta), trimiterea si primirea mesajelor packet, a celor cluster telnet..etc. WL isi ancoreaza cele 10 ferestre in fereastra principala, iar la MM acestea pot fi ascunse sau afisate. Chestia este ca cele doua ferestre (EDIT QSO si STATUS BAR) au pozitii fixe, iar de-ancorarea (mutarea) din pozitiile lor este oarecum complicata. Situatia este mai usoara la MM, unde ferestrele sunt independente una de alta si pot fi redimensionate (unele) sau mutate dupa dorinta.

Culoarea: MM foloseste culori fixe, cu anumite semnificatii. In WL multe dintre culori sunt configurabile. Pe pagina http://www.kregli.com/wliniedit.htm, exista o excelenta facilitate care face mult mai usoara editarea fisierului .ini in privinta setarilor de utilizator precum culorile.

Editarea log-ului: Ambele produse permit facilitati complete de editare asupra logului. Modul de editare a intrarilor este un pic mai facil in WL, pentru ca permite corectarea unui camp in cadrul logului printr-un clic (serial number, spre exemplu). Se afiseaza apoi campul si o caseta de editare unde se face modificarea. MM deschide o fereastra cu intreaga inregistrare din log disponibila pentru editare, incluzand multe campuri care nu sunt relevante pentru concurs. De exemplu, MM memoreaza numere seriale chiar daca concursul o cere sau nu, si are campuri separate pentru numere seriale ca parte a Exchange. Aceasta poate crea confuzii. Trecand in revista log-ul si incercand sa gasim un indicativ, apare a fi mai usor in MM. Puteti sorta pe orice camp din log (de ex, pe indicative)

Specific CW: MM nu permite folosirea unei chei de manipulare. Pentru a implementa aceasta, este necesar un manipulator exterior denumit Winkey, ieftin, care se conecteaza la program prin portul serial). Aceasta este o posibilitate importanta, in special cand se lucreaza integrat, cu setarea de viteza, PTT si conectarea castilor automata. Calitatea CW poate fi o problema cu ambele programe, mai ales atunci cand dispunem de un calculator de mica viteza sau memorie redusa. Realizatorii lui MM au construit programul astfel incat sa acorde prioritate CW, ce tinde sa rezolve aceasta problema cand se foloseste un calculator mai puternic, dar solutia cu Winkey lasa deoparte aceasta problema, plus adaugarea unei chei de manipulare.

Macrouri CW: Un macrou consta in inserarea unui sir de comenzi CW si repartizarea acestuia unei taste functionale in vederea executiei unei operatii. Ca exemplu avem folosirea unui asterisc pentru a reprezenta MYCALL: CQ TEST * * TEST. MM are macrouri CW un pic mai bune, dar WL are mai multe taste functionale disponibile. De exemplu, WL are ca macro %B, care permite verificarea dublelor pentru indicativele introduse. Daca este o dubla, atunci nu se transmite Exchange. MM va lucra duble in modul RUN, dar MM are un macro de resetare a RIT dupa un CQ sau dupa ce QSO-ul a fost inregistrat. WL are tasta "hot key" dar asta nu este mai buna decat apasarea unui buton pe rig. Desigur numai aceste probleme necesita ceva cod pentru a coda tastele functionale respective, astfel incat, cand transmiteti mesajul de confirmare, RIT este setat automat la zero. Aceasta este o problema ce apare numai cand se lucreaza o statie cu o mica diferenta de frecventa (RIT).

SO2R: MM a fost upgradat pentru a permite deconectarea de transceiver pe perioada transmiterii CW, dar in functie de viteza procesorului inca puteti avea nevoie de Winkey (creat de K1EL = 30 $). La fel pentru WL, trebuie folosit key-erul W5XD (215 $) sau ZS4RX Super Combo Keyer (450 $), sau deconectarea de transceiver in modul S&P pe perioada transmiterii nu va avea loc. Fara deconectare, o buna parte din avantajele interactivitatii cu bandmap pe perioada operarii celor doua transceivere (??).

Spotting: Ambele produse se conecteaza foarte bine atat cu sistemul packet pe VHF sau cu nodurile DX cluster. WL permite sub-benzi. Acesta este un mod usor de a filtra spoturile care nu sunt perechi, in sub-benzi folosite in concursuri. MM dispune de afisari pentru acestea, dar codul nu este inca activ. MM are optiuni globale daca sa marcheze ca spot toate apelurile trimise in QSO-urile S&P catre packet sau clusterele telnet. Cum s-a mentionat mai sus, are o optiune de spot pentru toate indicativele introduse in campul de indicative local, care face din bandmap un instrument foarte folositor in modul neasistat S&P. Cand se alege aceasta optiune, are loc stergerea automata Auto-wipe. De exemplu, introducerea partiala sau completa a unui indicativ dar ne-logarea lui. Trecerea pe Dial (acord) face ca indicativul sa fie sters din fereastra de introducere a indicativului fara apasarea vreunei taste de stergere. De exemplu, cand incepeti introducerea unui indicativ, dar va dati seama ca este o dubla. Decat sa stergeti indicativul, mai bine actionati butonul de acord, si indicativul va fi sters. Pe perioada unui concurs, asta inseamna economisirea unui mare numar de actionari de taste.

Documentarea: Helpul integrat al WL nu este impresionant. Din fericire K9JY isi intretine site-ul, care este foarte folositor pentru comunitatea de utilizatori. MM pare sa aibe un help mai bun, atat la actionarea tastei F1, dar si fisierele in PDF. (Totusi manualul si fisierele de help ale MM nu au fost actualizate din noiembrie si, dat fiind viteza mare cu care apar schimbarile in program, aceasta poate face ca programul sa devina dificil de utilizat. Manualul, care are peste 300 de pagini, ar putea fi reorganizat pentru a permite accesul rapid la informatiile cheie.

Sprijinul: exprimat in termeni ca activitate si capacitate de acordare de ajutor este excelent pentru ambele produse. Sprijinul dezvoltatorului in cazul MM prezinta mai multa solicitudine. De exemplu, sugestia de a implementa functii extinse in bandmap a fost implementata intr-o saptamana, iar propunerea de a scoate un Enter din functia ESM a fost acceptata si implementata in cateva zile. Pe perioada recentelor concursuri (CQWW, ARRL 160 si ARRL 10), N1MM a fost in legatura aproape in timp real cu grupul de utilizatori si a rezolvat cateva bug-uri in cursul week-end-ului. Prin contrast, sugestiile la WL au fost preluate, dar inca nu sunt implementate, iar update-urile sunt relativ putine si la intervale mari. E-mail-urile scrise lui W5XD privind limbajul lui WL au trimise dar nu s-a primit raspuns la ele. Iata un mesaj care ilustreaza problemele lui WL:

"Fisierul namedmul.ini este o parte importanta a WL pentru tinerea scorurilor in multe concursuri. Daca doriti ca WL sa tina scorul trebuie sa aveti un fisier actualizat. Aceasta versiune a fisierului namedmul.ini pe care o obtineti la fiecare full download este din pacate veche si suprascrie versiunea corecta."

Analiza log-ului: Desi MM are o excelenta analiza a multiplicatorilor, WL ofera o gama mai mare de informatii, inclusiv Analize grafice in timp real cat si analize detaliate post-contest ale QSO-urilor. WL comercializeaza un Pachet de analiza Cabrillo WT4I, care asigura o analiza foarte completa a log-ului. Se spune despre MM ca lucreaza cu un soft de analiza post-concurs care ar face multe din cele enuntate.

Resurse de calculator necesare: MM foloseste cu 5 Mb mai mult RAM. WL consuma aproximativ 8 Mb, iar MM consuma aprox 13 Mb din memoria principala. WL este parca un pic mai rapid. MM este scris in Visual Basic. WL se crede ca este scris in C++, dar la o astfel de intrebare nu s-a primit raspuns de la W5XD, realizatorul lui WL. Marimea ecranului pentru folosirea acestor programe se recomanda a fi de 17" sau mai mare.

Instalarea: Instalarea ambelor produse merge snur si ia mai putin de 10 minute dupa ce le-ati descarcat sau ati obtinut disk-ul. Pentru MM, sunt urmatorii trei pasi:
Download si instalarea programului;
Download si instalarea update-urilor
Download si instalarea fisierelor de help.

O orientare generala asupra procesului de instalare este pe http://www.n1mm.com.

Pentru WL, fisierele de instalare sunt pe CD. Veti decompresa (unzip) programul intr-un director temporar si veti rula Setup. Fiti sigur ca descarcati o copie de actualitate a fisierului NAMEDMULT.INI de pe website-ul WriteLog, care nu este in mod automat actualizata cu o noua versiune lansata. Website-ul WriteLog este pe http://writelog.com. Help-ul lui K9JY este pe http://k9jy.com.

Odata ce instalarea de baza este terminata, trebuie sa faceti setarile optionale ale dv. Aceasta implica setarea porturilor COM pentru manipulare si comanda rig-ului, specificarea locatiilor pentru packet/telnet, cat si precizarea ferestrelor care doriti sa le afisati.

Se recomanda sa aveti un monitor de 17" cu o rezolutie de 1024x768. Ruleaza si cu monitor de 15", dar vor fi deschise mai putine ferestre, iar fontul trebuie setat pe SMALL. De obicei setarea optiunilor (customization) este partea cea mai dificila si va ia mai mult de o ora ca sa obtineti ceea ce doriti. Nu uitati sa instalati fisierele de tara curenta si fisierul de supra-verificare master.dta. Manualul MM contine un capitol detaliat a acestor pasi care sa fie urmati inainte si dupa fiecare concurs. Daca as fi acordat mai multa atentie acestor pasi, as fi evitat multi pasi gresiti in a face trecerea de la TRLog. De exemplu, numai MM are o setare a tastei functionale de mesaje CW, in uz permanent. Utilizatorii trebuie sa exporte aceste setari ca si setarile programului sau cele Windows, in scopul de a le putea avea disponibile pentru o urmatoare participare in acel concurs.

Recomandari: Presupunand ca dispuneti de un PC cu o viteza mai buna de 200 MHz, memorie principala de 64 Mb sau mai mare, un monitor de cel putin 15", capabil de o rezolutie de 1024x768 puteti trece la treaba.

Se recomanda N1MM logger datorita usurintei in exploatare si in instalare, sprijinului acordat de cel care l-a realizat, cat si lipsei oricaror cerinte banesti pentru soft sau sprijin.

In regimul Multi station, facilitatea de recuperare a inregistrarilor in WL poate fi utila.

Experienta PVRC:
K4JA - WL in mediul Multi
W3PP - MM in mediul Multi
W2CS - WL in mediul S/O
N4ZR - MM in mediul S/O si SO2R
K3KO - implementarea logarii in mediu digital

Howie Hoyt N4AF

Articol aparut la 18-6-2005

10593

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (7)  

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2005-06-23 19:04:58 (ora Romaniei)
  • Imi pare bine ca YO9CWY a gasit timp pentru traducerea acestui articol, atat de util contestmanilor.
    Asa cum am remarcat si la prima citire a articolului, in Buletinul Informativ al PVRC, analizand plusurile si minusurile celor doua programe de concurs, am fost tentat sa trag concluzia ca programul lui N1MM este mai bun, conceput mai “professional” si cu suport serios din partea autorului.
    In timp mi s-a confirmat acea prima impresie. A trecut mai bine de un an de la publicarea articolului, timp in care ambele programe au evoluat. Din pacate W5XD (Writelog) inca ignora multe din sugestiile utilizatorilor (care au platit pentru program), pe cand N1MM raspunde la reclamatii sau sugestii in doar ore sau zile, cu toate ca nu ar fi obligat sa depuna acest efort, programul lui fiind gratuit.
    Cateva din punctele slabe mentionate in acest articol au fost deja rezolvate de N1MM, mai ales la capitolele interconectare in retea via internet, SO2R, etc. Imi pare rau ca nu am avut resursele necesare pentru a verifica lucrul in “network”. In schimb urmaresc cu interes ambele reflectoare (Writelog la http://dayton.akorn.net/pipermail/writelog/ si N1MM-logger la http://groups.yahoo.com/group/N1MMLogger/messages) si recomand tuturor contestmanilor, macar citirea titlurilor subiectelor discutate pe aceste reflectoare in ultimul an. 73, Alex

  • Postat de David MOLDOVAN - YO5BTZ la 2005-06-25 08:36:25 (ora Romaniei)
  • Va rog sa setati programul N1MMLogger pentru concursul AA CW lucrand din YO si sa introduceti indicativul RG9A. Dupa ce introduceti acest indicativ in LOG-ul programului (pe calea normala) sa va aud parerile. Pana atunci v-as sugera sa va abtineti de la comentarii gratuite. Pe acela care scoate doua versiuni pe zi ale aceluiasi program dupa cinci ani de la lansare il sfatuiesc sa se lase de programare. 73 de YO5BTZ!

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2005-06-26 16:06:53 (ora Romaniei)
  • Draga David,
    Doresti sa auzi parerile utilizatorilor programului N1MM-logger si o fac cu placere, chiar daca tonul dumitale este asa de agresiv, de parca eu ti-as fi vandut un produs care nu functioneaza. Ori aici vorbim de un program GRATUIT. Eu chiar am folosit programul lui N1MM si il consider foarte bun. Spre deosebire de D-ta eu apreciez faptul ca autorul (si grupul de voluntari care se ocupa de program) raspund asa de prompt la sugestiile sau observatiile utilizatorilor. Pe internet gasesti zeci de programe aparent utile si interesante, dar fara suport in timp real din partea autorilor. Revenind la problema tehnica amintita (faptul ca RG9A este logat ca fiind statie din Rusia Europeana, in loc de Rusia Asiatica), ma asteptam ca un radioamator incepator sa intre in panica, nicidecum un radioamator experimentat. Majoritatea programelor de concurs folosesc ca principala baza de date pentru evaluarea indicativelor/tarii/zonei/continentului, etc, fisierul cty.dat. In mod traditional acest fisier, de tip ASCII, este intretinut si circulat periodic de catre radioamatorul AD1C. Fisierul este important mai ales pentru a defini geografic indicative exotice (printre fare se pare ca se afla si RG9A). Ultima versiune a fisierului cty.dat (Februarie-2005), contine prefixul RG9, ca facad parte din Rusia Asiatica si daca l-ai fi folosit, atunci nu aparea eroarea care te-a deranjat asa tare. Se pare ca ai folosit versiunea veche (2001), care se instaleaza automat, impreuna cu programul lui N1MM. Informez pe cei interesati ca prin instalarea chiar a unei versiuni recente a programului N1MM-logger, fisierul cty.dat nu este foarte recent (martie-2001). Poate ca asta este o scapare a autorului, dar programul se va imbunatati tocmai daca anuntam asemenea minusuri, pe grupul de discutie special creat. In general, contestmanii experimentati isi actualizeaza permanent programele de concurs, cu cele mai recente versiuni ale fisierului cty.dat.
    Pentru cei care au avut rabdarea sa verifice meniurile continute de programul N1MM-logger, mai exista o metoda foarte eleganta prin care, chiar in timpul concursului, se poate modifica baza de date, astfel incat programul sa recunoasca in mod corect un indicative exotic. Se inscrie indicativul dorit (de ex. RG9A) in fereastra principala de log. Se acceseaza “Tools / Add call to country”. Va aparea mesajul: “Introduceti prefixul de tara pentru indicativul RG9A” In fereastra alaturata se introduce UA9, iar programul va inregistra imediat QSO-ul cu RG9A, ca fiind in Rusia Asiatica si il va puncta corect. A durat mai mult sa scriu aceste explicatii decat operatia in sine. Totul este gandim pozitiv.
    Mai sunt si alte solutii, dar nu vreau sa extind inutil acest mesaj. Multumesc celor care citesc comentariile “gratuite” care apar la Radioamator.ro. Si un sfat de final: daca primiti ceva cadou, nu mergeti la Oficiul pentru Protectia Consumatorului sa reclamati ca acel ceva are o zgarietura, sau un buton lipsa. 73, Alex.

  • Postat de David MOLDOVAN - YO5BTZ la 2005-06-27 00:02:37 (ora Romaniei)
  • Alex ai dreptate. Am fost prea rau si imi cer scuze. Recunosc faptul ca sunt incepator in ceea ce priveste utilizarea programelor de concurs. Deocamdata incerc sa le folosesc OFF-LINE. De la orice program facut pe calculator ma astept sa functioneze impecabil. Nu m-am gandit ca programele gratuite sunt cu probleme. Ai dreptate: "calul de capatat nu se cauta in gura".
    Eu stiu o vorba din batrani: "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul!". Si mai zic una: "Decat sa calaresc o gloaba fara dinti mai bine pedestru".
    Daca cel care intretine site-ul lui N1MM ar judeca precum judec eu (si ma consider ca judec destul de bine), nu ar complica asa de mult lucrurile si ar oferi de fiecare dada ultima versiune de program in set complet ca sa nu pateasca nimeni ce am patit eu: in prima faza nu am upgradat programul cu ultima versiune si astfel s-a intamplat incidentul. Voi incerca sa folosesc in continuare acest program si voi incerca de fiecare data cand ceva nu va fi in ordine sa dau vina pe mine si nu pe altii. Azi am participat la "Memorial Marconi" si am ambitia ca si la acest concurs sa trimit LOG sub format electronic. Sper sa ma descurc tot cu "N1MMLogger". Inca o data imi cer scuze dar totusi parca tot i-as da una dupa ceafa lui Tom cu toate ca-i folosesc programul.HI! multumiri si 73 de la David, YO5BTZ!

  • Postat de Alex - A45WD la 2005-06-27 06:17:13 (ora Romaniei)
  • David,
    Nici o problema. Iti inteleg reactia si apreciez faptul ca nu ai renuntat la primul conflict aparut. Eroarea semnalata este minora, in comparatie cu problemele pe care le au N1MM si cei ca el, pentru a rezolva conflictele cu diverse sisteme de operare, comunicatia cu marea varietate de transceivere care exista pe piata, actualizarea programului pentru noile concursuri sau pentru modificarile de regulament aparute peste noapte, etc. Din fericire N1MM nu este singur si este ajutat de un colectiv de "nume mari" in materie de contesting si software, care incearca sa ne faca noua, utilizatorilor obisnuiti, viata mai usoara. Sa stii ca nu exista o lagatura directa intre problemele existente si faptul ca programul este gratuit. Asa cum scriam in alta interventie, chiar si programele "cu bani", cum ar fi Writelog, au deficiente serioase. 73 si succes in concursuri! Alex

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2005-06-28 23:04:28 (ora Romaniei)
  • Il felicit pe YO9CWY pentru traducerea articolului si ii multumesc in numele celor care vor beneficia de acest articol.Din pacate nu am experienta lucrului cu programul lui N1MM dar am inceput sa folosesc WL si-mi place din ce in ce mai mult.Este un program modern,initial ma deranja ca nu lucreaza si sub DOS dar...mi-a trecut..hi.Pentru cei ce folosesc PC-uri cu resurse,cred ca WL se va impune mai ales prin relatia reciproca intre PC si TRCV.Alex este f. bine informat si are deja multa experienta in concursuri,cred ca ne va mai comunica parerile sale despre WL.. 73 Sandy

  • Postat de 323 - 36 la 2007-02-09 15:09:43 (ora Romaniei)
  • 767fuyyu

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Writelog (WL) versus N1MM (MM) Logger"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact