hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Am fost si eu la Burabu 2005

Vasile Ciobanita YO3APG

Dupa un drum de o noapte cu trenul si cu multe peripetii datorita grevei de la CFR am ajuns la Baia Mare de unde împreuna cu Zoli - YO5CRQ si Bobi - YO5OEF am plecat la ora 5.15 dimineata spre Budapesta, pentru a ajunge la Burabu 2005.

In alta masina Stefan - YO5PBW, Nana - YO5PEK, Vasile - YO5PEJ si Micky - YO5AJR.

Oprim la Nyiregyhaza la Anico, firma cu care radioamatorii YO5 au multe legaturi si preiau pentru FRR un handy V2X în contrapartida la reclamele facute în revista noastra.

Dupa amiza ajungem la Budapesta unde ploua torential si era foarte frig.

Andras - HA5BSC cu amabilitatea bine-i cunoscuta, ne cazeaza într-o casuta alaturi de YO2ARA - Bert si WB2AQC - George.

Seara si apoi toata ziua de sâmbata am întâlnit numerosi radiioamatori din: HA, YO, OM, OE, ON, etc.

Exista foarte multi radioamatori care s-au nascut în România sau au legaturi cu tara noastra si acum traiesc pe diferite meridiane ale lumii. Este cazul lui OE6RLF - Ludwig plecat din Timisoara, HA5AZZ- Feri plecat din Bistrita si casatorit cu Aniko - HA5TAA, HA5CVZ - Miklos - ex YO5DES, HA7AVU - Fery - ex YO6AVU, HA5OMM - Vasile ex YO5AEX, etc. Din YO am întâlnit pe YO5LE, YO5OEE, YO5ALI, YO5AT, etc.

Discutii si posibilitati de colaborare am avut împreuna cu Dezso - HG0EK de la Debrecen, cel care realizeaza HAJDU QTC, o emisiune ce se transmite înregistrata odata pe luna în UUS si US.

Prin intermediul colegilor de la YO5KAD vom incerca sa facem schimburi permanente de informatii de interes reciproc. Radioamatorii YO sunt invitati si asteptati la Debrecen la WEEKEND MAJOR în cel de al 3-lea week-end din septembrie. Info: hg0ek@freemail.hu. Pentru colegii din HA am înregistrat un lung interviu ajutat fiind de YO5AEX.

Martha - HA5FQ - specialista în electronica, raspunde de sectiunea din Europa a Asociatiei radioamatorilor vorbitori de maghiara, care are 186 de membri si care editeaza un buletin informativ trimestrial. Tot Martha este si QSL Manager pentru HA, ocazie cu care facem schimb de câteva pachete cu QSL-uri, diplome si trofee.

Noi avem multe de învatat de la colegii din HA, atât în ceea ce priveste organizarea unor cluburi puternice cum sunt cele din Budapesta, dar si în ceea ce priveste realizarea unor retele de repetoare, PR, organizarea de expeditii si editarea revistei.

Relativ la Radiotehnika, constatam ca dupa preluarea ei de catre Fery Bekei -HA5KU - caruia îi oferim si un premiu simbolic si cu care avem discutii deosebit de interesante, revista s-a schimbat mult în bine - revenind la ceea ce a fost cândva, o adevarata sursa de informatii valoroase pentru radioamatori. Colectivul de redactie cuprinde multi radioamatori cunoscuti cum sunt: Andor - HA5NM, Pista - HA9RR, etc. Si grafica s-a schimbat mult începând cu acest an. Pretul este însa oarecum mare (790 Ft- adica cca 3,15 Euro).

La radioamatorii cunoscuti întâlniti (HA8ET, HA1YA, HA8UG) as adauga pe Joska - HA5KJ, un alt constructor de exceptie, prieten cu YO5AT - Joska , cu care de fapt s-a concurat la concursul de creatie tehnica organizat aici, dar cu care a si cooperat în cadrul echipei intitulate TRANSILVANIA, echipa care a reusit sa se claseze pe un loc fruntas la un concurs ce cuprindea întrebari de electronica, reglementari si trafic radio.

HA5KJ ne-a promis ca va încerca sa fie prezent la Simpozionul de la Mangalia, pentru a ne prezenta realizarile sale în domeniul constructiilor de transceivere QRP si aparate de masura. Speram sa publicam în curând câteva articole scrise de el.

Deosebita placere mi-au provocat întâlnirile cu Miky HA7PR, plecat din Oradea, care ne-a adus si prajituri din cele facute de firma ginerului sau. Despre Miky sper sa reusesc sa scriu un articol detaliat caci povestea sa cu arestarea pentru radioamatorism este senzationala. La fel povesti interesante ne-a relatat Geza - OM8CA din Kosice. Pentru venerabila sa vârsta, are o verva si o memorie deosebita. Ne povesteste despre cei 80 de ani de activitate ai Asociatiei Maratonistilor din Slovacia (moment marcat prin activarea statiei OM80MMM), despre primele legaturi pe 2m facute cu radioamatorii YO de pe Mogosa, El se afla pe Lomnicky Stit în Tatra Mare. Era prin 1957. Ne amintim de YO5LS, de Formanek - un ceh din Baia Mare, de OK3VEB.

Interesante lucruri aflam si de la Vasile HA5OMM. Venit aici împreuna cu sotia - HG5OYO ex YO5CQK si fetita, a reusit prin munca, seriozitate, perseverenta si întelepciune sa se integreze rapid si sa-si realizeze o situatie buna.

El ne ajuta sa întretinem relatii excelente de colaborare cu radiocluburile, revista si Federatia radioamatorilor din HA. Culmea este ca multi radioamatori HA ne invidiaza pe noi pentru organizarea si functionarea FRR!

Un radioamator care a facut deja o expeditie în HB0 doreste sa lucreze în YO HF DX din România si sa câstige campionatul la categoria 7 MHz. Il asteptam cu placere. De la Peter - HA5LC aflam câteva lucruri despre realizarile radioamatorilor din HA5.

Talciocul a fost destul de bogat, componente, aparatura, literatura, etc.

Vremea nefavorabila si-a spus totusi cuvântul. Personal am cumparat doar doua manipulatoare militare HA care-mi lipseau din colectie.

A fost o întâlnire de suflet în care am întâlnit vechi prieteni si am cunoscut oameni noi.

Duminica dimineata am plecat cu un tren spre tara în compania lui WB2AQC, am coborât la Arad si dupa o asteptare de câteva ore în care m-am întretinut prin radio cu: Bela YO2BYD - aflat tot în spital si cu Doru - YO2LFP, am plecat cu un tren aglomerat spre casa.

Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc
Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc
Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc
Vedere de la talcioc Vedere de la talcioc   Foto:
George Pataki
WB2AQC

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 15-6-2005

10225

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de Razvan - la 2005-06-21 10:21:30 (ora Romaniei)
  • Si??? Cu ce se alege radioamatorismul YO daca "am fost si eu.........???????

  • Postat de Feri - HA5AZZ la 2005-07-05 22:41:43 (ora Romaniei)
  • Imi pare rau, ca nu am reusit sa stau de vorba mai mult cu dl. Vasile, YO3APG. Stresat de faptul ca eram de serviciu, gata oricand de plecare, nu am reusit sa preiau in totalitate atmosfera aceea de prietenie si voiosie de la fata locului. Nu-i nimic, poate reusesc acest lucru la Friedrichshafen, ma gandeam eu. Din pacate, dl. Vasile nu a venit acolo, dar oricum simpozioane vor fi organizate si in viitor, hi.
    Nu cred ca la noi in federatie (HA) exista macar un om la fel de inimos cum este YO3APG. Daca ar fi asa, articolul publicat despre Burabu 2005 ar fi cam de trei ori mai lung. Hi.

    73 si la reauzire

  • Postat de YO9CHO - la 2005-07-16 01:18:21 (ora Romaniei)
  • Draga Razvane, dumneata ai inteles despre ce este vorba in articol? Eu sincer dupa nedumerirea pe care o afishezi nu cred....Pacat.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Am fost si eu la Burabu 2005"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact