hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Frasin 2005

Vasile Ciobanita YO3APG

Dupa cum s-a anuntat în zilelele de 3, 4 si 5 iunie la Frasin în judetul Suceva a fost o mare aglomeratie de radioamatori YO. Veniti la invitatia vicepresedintelui FRR- Cornel Petreanu - YO8TU, aici s-au desfasurat câteva activitati interesante dintre care amintesc:

  • Sedinta Consiliului de Administratie
  • Concurs QRP - 3,5 MHz - CW dedicat memoriei celor care au fost YO8DD si YO4DD
  • Participare la competitiile de UUS: Floarea de Mina, HA VHF/UHF DX Contest, LZ VHF/UHF DX Contest,etc.
  • Activarea carourilor din zona de nord-est a tarii
  • Testarea unui generator eolian realizat de colectivul de la YO8KGA
  • Intalnire cu radioamatorii din YO8
  • Stabilirea unor masuri pentru buna desfasurarea in zona a campionatelor Nationale de RGA.
  • Prezentarea si analiza revistei Radiocomunicatii si Radioamatorism nr.5/2005.
  • Reglarea repetorului YO8R din Rarau, etc.

    Eu am plecat din Bucuresti vineri în zori împreuna cu YO3HOT- Adrian si YO3ND - Sandy. Ne-am abatut spre Pascani unde Adrian avea ceva probleme de serviciu, timp în care eu Sandy ne-am întâlnit cu Dan - YO8BPK, caruia i-am facut o vizita acasa unde am facut câteva fotografii împreuna cu statia si pisoiul îndragit. Antena lui YO8BPK este un dipol ancorat la înaltime între doua blocuri înalte si este alimentata printr-o linie în scarita, adaptata simetric la un liniar cu 4 tuburi GU50. Semnalele sale se aud bine în toate benzilse de US cu exceptia celei de 10m.

    Dan participa cu regularitate la toate competitiile de US si Telegrafie Viteza. Ii cerem parerea despre acestea, discutam despre regulamente. Impreuna plecam apoi sa vizitam orasul - centrul, bulevardul, parcul, admiram panorama orasului de jos, apoi ne despartim, caci Dan trebuie sa ajunga la un parastas la Bacau. Vdem si antenele lui YO8CAN, care în prezent munceste în Italia.

    Dupa ce Adrian termina treaba la fabrica de traductoare, plecam si spre seara ajungem la Frasin. Aici ne întâlnim cu ceilalti radioamatori, sositi mai devreme, la o frumoasa cabana aflata pe valea Bucsoita, cabana apartinând unui prieten al lui Peco - YO8TU, la care s-a apelat sa gazduiasca temporar o parte dintre noi, caci la Casa Alba venise un grup compact de turisti neanuntati.

    Servim masa, apoi începem sedinta Consiliului de Administratie.

    Dintre problemele discutate si hotarârile luate amintim:

    YO3APG - Informare despre activitile depuse: examene (Timisora, Iasi, Cluj, Prahova, Oravita, Brasov, etc), competitii, întâlniri (Deva, Pitesti, Pecica), situatii sedii (Braila, FRR). Rezolvarea problemelor rezultate din Adunarea Generala.

    S-au prezentat si discutat materialele trimise pe internet de YO9CWY si YO9XC. Sunt probleme legate de organizarea competitiilor, de introducerea unor probe noi la campionatele noastre. Sunt si unele observatii cu caracter general, care au fost lamurite deja în Adunarea Generala din aprilie.

    YO8TU - propune ca legatura între membrii CA sa se faca cât mai mult pe frr@yahoogroups.com, iar materialele prezentate sa fie mai concrete si sa contina si unele solutii.

    Se vor continua discutiile cu IGCTI, solicitând largirea benzii de 7 MHz, implicarea într-o masura mai mare a FRR la examene, eliberarea de autorizatii cu perioada de valabilitate de 5 ani. Probleme financiare. Este nevoie de implicarea tuturor membrilor CA pentru a atrage fonduri întrucât sumele contractate ccu ANS sunt insuficiente pentru realizarea unor programe noi. De ex chiria la FRR s-a dublat, au crescut si cheltuielile cu energia electrica si gazele naturale.

    Se discuta din nou problema unui sediu pentru FRR. Intr-un subcont se afla o suma mica, insuficienta.

    YO8TU promite sa caute solutii. YO8WW arata care sunt drepturile unei structuri de drept privat cum este FRR.

    Colaborarea cu Comitetul Olimpic si Sportiv Român este deocamdata doar formala, întrucât desi s-a solicitat, nu s-a primit nici un sprijin.

    In Monitorul Oficial si la Ministerul Justitiei a fost prezentata situatia finaciara a FRR pentru anul 2004.

    La Circa Financiara si ANS s-a predat Balanta Contabila pentru trimestrul I. NU au fost abateri de la Contractul semnat cu ANS si aprobat de Adunarea Generala si CA.

    Pentru ca o echipa completa sa poata pleca la Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteza se va primi sprijin si de la CS Bistrita, CSM Iasi, CS Petrolul precum si o sponsorizare de 30 milioane de la YO8TU. Conform contractului cu ANS - FRR va suporta cheltuielile pentru 6 participanti precum si cheltuielile de transport pentru YO3FU - care va fi arbitru international. Este nominalizata echipa rezultaa dupa etapa de pregatire de la Piatra Neamt la care au participat 14 radioamatori. Echipa va fi condusa de YO8WW. S-a reusit ca ambasada Macedoniei sa nu ne mai solicite cei 27 Euro/ persoana pentru acordarea vizei. Se va trimite o scrisoare de multumire Excelentei sale - Dl. Ambasador.

    S-au rezolvat cererile de clasificare sportiva restante.

    ANS a tiparit carnete noi, deosebit de frumoase. ANS tipareste în prezent si carnete noi pentru antrenori. Problema antrenorilor trebuie sa fie tratata cu atentie de cluburile departamentale, caci altfel nu vor putea angaja sefi de radioclub. Este în prezent cazul radiocluburuilor din Prahova, si Sibiu.

    La fel de importanta este si sarcina trasata de Adunarea Generala cluburilor de a organiza cursuri de initiere. Asemenea cursuri sunt în curs de desfasurare la Brasov si Ploiesti.

    S-au infiintat noi statii colective: Fac. Fizica Magurele si orasul Adjud! Trebuie ajutati.

    Site-ul Hamradio va fi gazduit pe un server din Romania. S-a discutat cu radioamatorii din YO9 si s-a gasit o solutie. Ramâne ca acesta sa fie apoi alimentat cu informatii.

    N2YO merita multumiri speciale pentru munca deosebita la www.radioamator.ro. (N.R. Multumim pentru aprecieri)

    Relativ la propunerile de înfiintarea a unei sectiuni SOFT pentru radioamatori la Campionatul National de Creatie Tehnica s-a stabilit ca acest lucru sa se faca începând cu editia 2006, întrucât pentru anul acesta tematica a fost anuntata din timp.

    Regulamentul pentru Campionatele Internationale de US si UUS au fost difuzate desi mai exista si unele scapari. YO3APG prezinta RadioRivista unde au si fost tiparite.

    Se va lua legatura cu N2YO pentru a actualiza regulamentul Campionatului de US si pe pagina lui SM3CER care este folosita mult în Europa.

    Trebuie transmisa si completarea adoptata anterior de CA precum ca statiile straine pot lucra între ele.

    De Campionatul National si International UUS raspunde YO7AQF. El arata ca va lua legatura direct cu responsabilii de VHF din tarile Europene, va avea o adresa de E-mail speciala si se va ocupa de primirea logurilor si verificarea acestora.

    Logurile la YO HF DX vor fi adunate la YO8WW.

    YO3APJ prezinta un material documentat în care arata problemele aparute odata cu arbitrarea electronica a Campionatului National de US - CW. Discutii multe la care participa YO7FT, YO4ATW, YO3APG, YO8WW, YO8TU si YO3ND.

    Concluzii si hotarâri:

  • Se omologheaza clasamentul realizat de YO9HG.
  • Se vor transmite multumiri oficiale lui YO9HG pentru efortul depus în realizarea de programe si introducerea pe calculator a logurilor primite pe hârtie.
  • La fel multumiri pentru DL5MHR.
  • Arbitrarea electronica este o procedura modena, de perspectiva, ce trebuie continuata, sustinuta si promovata chiar daca la noi este la început.
  • Sunt însa deficiente si greutati legate de preluarea si confirmarea logurilor transmise electronic.
  • Se va organiza în trimestrul III o întâlnire de lucru pe aceasta tema, la care YO3APG va invita radioamatori cu preocupari în acest domeniu.
  • Programul Cabrillo trebuie sa fie promovat, dar va avea caracter de RECOMNDAT, întrucât trebuie sa fie admise si loguri realizate cu alte programe calsice utilizate de marii contest-mani.
  • Statiile din alte tari sunt invitate si pot participa în mod normal la competitiile românesti, daca regulamentele acestora nu interzic în mod exopres aceasta. Statiile straine NU pot participa însa în Campionatele Nationale de Unde Scurte (CW si SSB).
  • YO9HG va depune la FRR toata documentatia Campionatului precum si un scurt referat tehnic în care va explica situatia logului primit de la YO8WF.
  • YO9HG si DL5MHR vor fi rugati si sprijiniti sa continuie dezvoltarea si perfectionarea programelor de lucru în competitii si verificare a logurilor. Aceste programe vor fi testate periodic prin simulari cu loguri fictive, care sa urmareasca o omologare a acestora. FRR va putea cumpara aceste programe.
  • O problema diferita si complicata este aceea a logurilor trimise pe hârtie. FRR va publica în continuare materiale informative, va difuza programe, care sa raspândeasca utilizarea calculatoarelor în competitii. Cluburile vor sprijini membrii proprii în trimiterea de loguri pe cale electronica. Este vorba în special de pe cei ce realizeaza un numar mare de QSO-uri si care spera la locuri fruntase în clasamente.
  • Comisia Centrala de US va urmari corectitudinea regulamentelor de concurs pentru a reduce nepotrivirile între regulamentele comunicate la FRR si publicate pe internet sau QTC. Adunarea Generala a hotarât deja faptul ca Asociatiile si Cluburile Afiliate pot organiza competitii conform prevederilor din statutele proprii. Trebuie însa o legatura mai buna între conducerea FRR si acesti organizatori de competitii. Este un avantaj faptul ca aproape ttoti organizatorii de competitii sunt si membrii ai federatiei.
  • Trebuie continuata activitatea de întarire a FRR prin atragere de noi membri. Este cazul de exemplu a radioamatorilor din judetul Arad care nu sunt inca afiliati.

    YO3GON prezinta un scurt raport despre participarea la Exercitiul de alarmare de la Cernavoda. Activitatea a fost apreciata, dar legatura cu radioamatorii din Constanta nu s-a facut cum trebuie, cea ce a stârnit multe discutii si comentarii, întrucât în judetul Constanta si chiar în Cernavoda, exista un numar mare de radioamatori care dispun de dotare si experienta. Observatiile au fost facute de: YO4WZ, YO9DAX si YO9FHU.

    YO3GON arata ca o echipa de 6 persoane este invitata la un exercitiu de urgenta international.

    YO3APG arata ca YO3GON are realizari interesante, dar este vorba de o echipa restrânsa de SALVATORI, ori potentialul radioamatorilor este mult mai mare.

    S-a vazut asta de exemplu în Timis, unde cei de la YO2KQT au ajutat efectiv cu comunicatii fortele de interventie din zona inundata. De la Inspectoratul Situatiilor de Urgenta nu s-a primit nici un sprijin pentru FRR, desi s-au facut numeroase aplicatii comune. Este vorba de exeemplu de statiile radio care au fost casate desi le-am solicitat oficial.

    YO3GON cere ca fiecare club sa aiba un responsabil cu situatiile de urgenta si o lista cu radioamatorii care au dotare si posibilitati de interventie.

    Solicita un repetor mobil pentru banda de 2m si unul pentru 70 cm.

    YO3APG arata ca nu avem înca definitivat nici macar Regulamentul de Functionare a Retelei de Urgenta.

    YO8TU propune ca radioamatorii cu experienta tehnica ce doresc sa activeze în domeniul implementarii unor sisteme moderne de Televiziune prin satelit sa-l contacteze, întrucât exista poisibilitati de colaborare.

    Sunt discutate si aprobate cererile de acordare a titlurilor de Maestru al Sportului pentru radioamatorii: YO7DIG si YO4RDN, membri ai cluburilor afiliate (Govora si GLARIS Galati) care îndeplinesc conditiile cerute de regulament. Felicitari! Se vor face demersurile necesare la ANS.

    Cererea de afiliere a Clubului Copiilor din Iasi se va discuta la sedinta urmatoare întrucât desi au hotarâre judecatoreasca, nu au înca Certificatul de Identitate Sportiva.

    YO7FT declara adunarea încheiata, dupa care se vizioneaza câteva filmulete referitoare la: expeditii la Blasova în insula Mare a Brailei, TSUNAMI si radioamatorii, concursurile CW-SMS din USA, etc.

    Continuam discutiile cu YO8BIG, YO9DAX, YO4FHU, YO9GNS, YO4WZ, YO7BKT, YO8OY, precum si cu alti radioamatori din YO8 pâna târziu în noapte.

    Dimineata dupa micul dejun, începem pregatirile pentru Concursul QRP.

    Competitia este organizata de Clubul de Concurs Dem Dascalu si are drept scop reluarea traditionalei întreceri Cupa TOMIS, care nu s-a mai organizat dupa încetarea din viata a lui YO4HW.

    YO4WZ verifica si regleaza puterea statiilor, se trag la sorti indicativele si fiecare pleaca la amplasamentul propriu. Are loc o mica discutie cu un padurar din zona, discutie care se aplaneaza dupa câteva telefoane primite de la YO8TU.

    Instalam antenele si începe concursul. Un soare dogorâtor ne încearca rezistenta. Competitia este câstigata de YO3APJ, urmat de YO4ATW, YO4FHU si YO8WW. Eu am folosit o antena de CB adusa de YO8AZQ, pe care am reusit sa o adaptez cât de cât si o putere de cca 2W. Se aduna fisele, începem verificare.

    Orice greseala, (diferenta de timp mai mare de 3 minute, eroare chiar si la una din cele 6 cifre transmise sau receptionate), duc la anularea legaturii.

    S-au folosit doar câteva statii Home Made (YO8WW, YO8BIG, YO7BKT). Ceilalti au utilizat statii industriale reglate la puteri de max.5W. Din pacate numarul participantilor a fost redus. Au fost asteptati si alti colegi din YO9, YO3 si YO5 care din diferite motive nu au mai ajuns.

    Se completeaza o diploma speciala ce cuprinde si fotografii ale lui YO8DD si YO4HW, iar primii 3 clasati primesc medalii.

    Este prezent si Aurel - YO8ER seful radioclubului YO8KGA. Cu acesta discutam despre noi posibilitati de colaborare pe linia înregistrarii emisiunii de QTC si a promovarii acesteia la cluburile afiliate.

    Timpul ne preseaza si dupa o masa comuna încarcam echipamentele si plecam spre munte pentru concursurile de UUS.

    Eu plec cu masina ARO condusa de Dan - YO7BKT, care în concursul QRP a avut ghinion sa i se arda finalul din cauza neadaptarii antenei. Cu noi merge si YO7AQF - Gusti împreuna cu YO8AZQ - Adrian. Desi suntem în mare criza de timp, caci concursurile începeau la ora 17.00, oprim pentru câteva momente la Mircea -YO8RAA în Câpulung Moldovenesc, pentru a prelua doua statii mici, dar mai ales pentru al revedea si a mai afla câteva lucruri interesante.

    Mircea datorita amputarii unui picior se deplaseaza mai putin, asculta mult în toate benzile de radioamatori, este omniprezent pe Echo-link si internet, stie tot ce se discuta sau se scrie. Pentru mine este însa mai important faptul ca el are un fel de a spune lucrurilor pe nume si totdeauna ma intereseaza parerile si opiniile lui, desi poate ca uneori nu le împartasesc în totalitate. Si de data asta el ne spune parerile sale despre radioamatorism , despre unii colegi din strainatate, despre importul de aparatura - domeniu în care este extrem de documentat. L-as asculta ore întregi, dar timpul...

    Ne cerem scuze de la el si de la sotia sa care ne invita la cafea, vin si cozonac si plecam spre Pojorâta. Începem urcusul, un drum destul de annevoios, care se întinde pe parcursul a cca 14 km. Iesim în golul alpin unde zarea se deschide si putem admira masivul Giumalau pe vârful caruia se afla o imensa cruce.

    Ajugem în apropierea cabanei Rarau, trecem pe lânga Pietrele Doamnei si începem urcusul final pe lânga statia METEO spre statia Radio Tv de pe vârful Rarau. Aici în apropiere se afla o mica încapere din beton, unde lânga un echipament industrial se afla si repetorul YO8R care trebuie reglat.

    YO8AYQ desurubeaza sistemele ce asigura usa metalica si începem montarea antenelor si echipamentelor.

    Cu masina lui Gabi - YO8WW si cu un NISAN condus de un prieten al lui YO8TU ajung si ramân cca o ora pe vârf si: YO4WZ, YO4FHU, YO9DAX, YO8OY si YO8WW. Ei au venit si vor coborâ pe drumul destul de distrus ce leaga direct orasul Câmpulung Moldovenesc de Cabana Rarau.

    Adrian - YO3APJ a plecat sa lucreze de pe o înaltime situata între Moldovita si Sucevita, la punctul denumit PALMA.

    În zona se afla si alte statii ce participa la concurs: YO8BDW - undeva spre granita, YO8RNF si YO8RTS - la nord de Dorohoi, YO8RHI la Iasi, YO8KRR în Calimani.

    Instalam antena de 144 MHz - un F9FT, antena de 432 - DJ9BV si anteana de 50 MHz - un cadru.

    Adrian - YO8AZQ îsi monteaza eoliana, o realizare de exceptie facuta împreuna cu YO8ER, la radioclubul YO8KGA. Aici au proiectat si turnat elicea, au folosit piese dintr-un HDD vechi, au montat magneti si bobine, rezultând un generator eolian de mica putere, care va lucra perfect în vântul puternic care a suflat toata noaptea.

    Sunt observate si analizate vibratiile, functionarea în sarcina, în gol, curentul debitat. Pentru a nu supraîncarca un acumulator adaugam pe acesta un consumator suplimentar. Detalii despre modul de realizarea acestui generator eolian se afla la www.yo8kga.org Realizam câteva legaturi cu statii din tara si strainatate. Se simte putin influenta emisiunilor de la statiile Radio Tv apropiate.

    Se lasa seara si temperatura scade mult. Eu împreuna cu Dan - YO7BKT hotarâm sa coborâm sa cautam un pat de dormit la Cabana Pastorala sau la Cabana Rarau.

    Ne întâlnim cu Dl. Voicu - seful formatiei Salvamont cu care schitam câteva proiecte viitoare si ne cazam la etajul 3 de la Cabana - Hotel Rarau. Este cald si nu ne mai intereseaza meciul cu Olanda. Ne trezim în zori si urcam din nou la vârf, unde 7AQF si 8AZQ ne arata legaturile realizate cu statii din: LZ, HA, UR, S5, OL, YU, etc.

    Realizez si eu câteva QSO-uri. Ma bucur de întâlnirea cu YO9AGI, YO5KUC, YO5KUW, cu radioamatorii din HA veniti la Oradea, cu cei de la 5KAD. Timpul însa ne preseaza.

    Strângem echipamenteele, testam iar repetorul si coborâm în graba. La Frasin ne întâlnim cu Costica Buliga - cu care comentam Concursul de Cupa Bucovinei - recent încheiat, si stabilim câteva lucruri relativ la Campionatul National care se va desfasura peste putin timp pe aceste locuri. Adrian - 3APJ se întâlneste cu Candiano Breaban - veteran al radiogoniometriei românesti.

    Noi discutam despre revista. Am adus si câteva reviste nr.5. Solicit critici si opinii. Revista este considerata reusita.

    Ne luam la revedere, mulltumimlui Peco si doamnei Petereanu pentru gazduire si plecam spre casa. Eu ma întorc cu YO3APJ caci YO3ND si YO3HOT au plecat înca de sâmbata dimineata.

    Pe drum vizitam si Manastirea Neamt, lacas medieval de cult si spiritualitate româneasca. Incep ploile si ajungem acasa aproape de miezul noptii. Luni dimineata ne întâlnim la FRR cu YO8WW. Pasapoarte, adrese spre ambasada, contracte de sponsorizare. Pregatim plecarea echipei la Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteza din Macedonia.

    Multumiri tuturor celor care au sprijinit si participat la aceste activitati.

    Vasile Ciobanita YO3APG

    Articol aparut la 8-6-2005

    11826

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (5)  

  • Postat de Pit - YO3JW la 2005-06-09 10:25:51 (ora Romaniei)
  • Salut
    Iata ca povestea lui Vasile a aparut si pe acest site. In cele ce urmeaza fac referire numai la sedinta CA al FRR
    Consider sedinta nestatutara.
    Au lipsit la CA: yo9faf,yo9hp, yo9xc,yo7loi, yo6qt, yo5bla, yo4dcf, yo3czw, yo3fu, yo3jw - total 10
    Au fost prezenti la CA: yo8tu. yo8ww, yo7ft, yo7aqf, yo3nd, yo3gon,yo3paj,yo3apg - total 8
    art.66 alin 2 din statut zice: "Consiliul de Administratie este statutar constituit in prezenta a jumatate plus unu din totalul membrilor sai."(total sunt 18 membrii!!! fata de 17 cum scrie gresit!? in statut)
    Sa presupunem ca ar 17. Tot ar trebuit sa fie 9 membrii, dar nu au fost decat 8.
    A mai participat yo4atw, cenzor al FRR.
    art 87 alin 4 din statut zice: "Poate particpa la Sedintele Consiliului de Administratie sau la Consiliul Director, fara drept de vot, daca este invitat sau la cererea sa." deci nu este membru al CA. Normal ar fi trebuit sa se mentioneze aceste lucruri de catre organizator in materialul referitor la sedinta CA.
    Dupa statut tot ce s-a discutat sau hotarat este egal cu zero......nule!
    Din auzite, la sedinta, yo3apg, Vasile, a zis ca e statutara.....
    Normal sedinta ar fi trebuit replanificata si asta cat mai curand cu putinta pentru a se putea lua decizii legale.
    Trebuie sa recunosc ca deplasarea a fost lunga.... precum si povestea de mai sus!
    Ma alatur multumirilor transmise de Vasile celor care au contribuit la ea!
    73
    Pit

  • Postat de QRSchmirghel - la 2005-06-09 16:07:40 (ora Romaniei)
  • Interesanta prezentarea.Dupa cum se pare, in aceasta deplasare s-au realizat si citeva lucruri concrete,palpabile, masurabile, combinate cu o sedinta de CA " valabila la +/- 1 BIT ". Lucrul mi se pare mai putin important cu conditia ca invitatiile sa se fi facut la toata lumea , iar pentru hotariri importante sa fie consultati toti.Mi se pare INCA bine ,ca se pot organiza astfel de intruniri, cu facilitati si umbra deasa, decit sa se ajunga cu sedinte in camere inchiriate cu ora sau pe colt de masa in berarii.Totusi,orice prezentare arata mai bine la public , daca e frecata intii putin cu smirghel, piele de caprioara ,ceara siliconica etc...Ca radioamator de la "talpa " piramidei,de nivel RX 1V1, Tx Pixie, dar cu ceva cunostiinte in domeniul materialelor abrazive,am impresia ca uneori se foloseste o granulatie cam mare .
    Procesul seamana cu un meci de uzura, dar merita a fi urmarit pe viitor, in fond legea permite cumulul de functii si pensia pina la SK.

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2005-06-10 17:45:02 (ora Romaniei)
  • Eu sunt unul din cei care, din motive mai mult sau mai putin obiective, au lipsit de la sedinta tinuta la Frasin. Nu vreau sa discut daca sedinta a fost statutara, tocmai pentru ca prin absenta mea am perturbat buna functionare a unui organism al FRR. Asa ca cei care am lipsit ar trebui sa cerem iertare celor care ne-au ales, pentru ca nu i-am reprezentat cum se cuvine si sa lasam asociatiile sau pe cei care au participat sa interpreteze statutul si sa decida legalitatea sedintei de la Frasin. Pana una alta, acolo chiar s-au discutat subiecte interesante, s-au desfasurat activitati practice ce reprezinta un castig pentru radioamatorii din zona si nu numai.
    73, Alex - YO9HP

  • Postat de simona - la 2005-11-22 21:21:15 (ora Romaniei)
  • ce trebuie sa va spun e ca spuneti numai partea cea rea si ca suntem necajiti dar de ce nu aratati si imagiinile pe internet?au fost inundatii si frasinul a fost proprio distrus.si in internet sunteti numai scrisi de ce nu aratati si fotografii?costa bani?

  • Postat de betina - la 2006-03-22 09:25:06 (ora Romaniei)
  • E O MAREEEEEEEEEEE PORCARIEEEEEEE

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Frasin 2005"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact