hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Simpozion Pecica

editia a 2-a, 28 mai 2005

Carol Mihai YO2LXW

Am promis anul trecut ca vom reveni in 2005 asa ca ne-am tinut de cuvint (sponsorizare Romtelecom Deva - tnx directorului Isan Alexandru) si am revenit la Pecica in jurul orei 10:00 cu un echipaj format de Adi YO2BPZ, Nicu 2LQH, Cornel 2LQI, George 2LCE si Mihai 2LXW. Soseaua buna, trafic redus, temperatura numai buna pentru masina si pasageri cu popas la amicul Cornel din Tatarasti pentru o cafea si o apa rece din fantina.

La Pecica caldura mare dar moderata, in noua si frumoasa sala de sport, amenajata de organizatorii de la 2KBB si 2KQD special pentru desfasurarea lucrarilor. Cei 129 de participanti au fost inscrisi in registrul de anul trecut, li s-au inminat ecusoanele cu numerele de tombola si programul deosebit ca grafica si culoare, dupa care fiecare si-a cautat vechile sau noile cunostinte pentru o noua discutie in video.

Au participat OE3AAS Rudi, de la noi districtele 2, 3, 5 si 13 colegi din HA districtele 4, 5, 7 si 8, dinsii contribuind la tombola si asigurind majoritatea talciocului. Cu contributii substantiale la tombola au venit HA5DQ, cele doua radiocluburi locale, Romcatel Arad si Romtelecom Arad care a pus la dispozitie gratuit celor interesati o stiva mare de cartele de la statiile de frecventa dezafectate. Am salutat noii si vechi colegi, pe Doru 2LFP, pe Bela 2BYD care desi in scaunul cu rotile, a ramas acelasi de anul trecut, demonstrind ca nimic nu poate anula sau reduce pasiunea de operator sau constructor radio.

La ora 10,30 Bela, 2BYD a deschis lucrarile simpozionului multumind in limba romana si maghiara celor prezenti la cea de-a 2-a editie, dupa care a prezentat pe deputatul orasului Pecica, primarul si viceprimarul orasului, reprezentanta consiliului judetean, 3APG, si pe organizatorii 2MAB, 2LFP, si 2LIE; a mai amintit pe N1RVN care a urat succes acestui simpozion, cu parerea de rau ca anul acesta nu poate participa dar cu siguranta o va face in urmatorul an.

Simpozion Pecica Simpozion Pecica

Multumeste sprijinului local cu speranta ca in viitorul apropiat il vor avea ca radioamator si pe viceprimarul orasului Pecica. Oficialitatile au adresat cuvintul de salut si bun venit, dupa care, fiind solicitati de treburile obstei, au cerut permisiunea sa se retraga. Bela a rugat pe George, 2MAB sa conduca mai departe lucrarile multumind pentru participare si sanatate tuturor.

Vasile, 3APG a prezentat citeva CD-uri interesante cu publicatii vechi si noi, de la manipulatorul morse la comunicatiile digitale si fotografii ale veteranilor (fosti si actuali). Anunta cu regret ca dintre veterani ne-a parasit 9WL, nea Raduta, a carui inmormantare a avut loc chiar in ziua simpozionului la ora 12 . Dumnezeu sa-l odihneasca !

Comisia face extragerea numerelor cistigatoare la tombola : 246, 5, 19, 350, 16 si 139.

Urmeaza Iulian, YO2LIS cu prezentarea radioclubului din Arad si realizarile acestuia ; Aliodor 2BOF cu o antena realizata practic pentru 2,4 GHz, pe care o va publica in revista noastra; Vasile 2AHW despre radiopachetul functional in Arad, dar de foarte putini utilizat; George 2MAB despre activitatea retelei de urgenta Arad si a activitatilor deosebite din timpul inundatiilor din primavara acestui an si cu incheierea dlui Catalin Vrabie despre bunele relatii de colaborare dintre radioamatori si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

HA5OMM ex YO5AEX multumeste celor din Pecica pentru organizarea acestui simpozion asigurindu-i ca va fi prezent si la a 25-a editie a acestuia. Vasile 3APG pentru sprijinul acordat radioamatorilor YO ii multumeste si-i face cadou o revista veche de specialitate.

Szigi, YO2IS saluta cu respect membrii stimati si iubiti de fata urandu-le sanatate. Remarca faptul ca publicatile vechi sau noi nu sunt apreciate ca valoari tehnice deosebite nefiind asigurate protectie acestora.

Urmeaza o ultima extragere fericitii fiind : 398, 134, 392, 340, 402, 351, 367, 345, 211, 14, 363, 393, 346, 3 si 19.

George 2MAB incheie lucrarile simpozionului invitind toti participantii la un concurs de gatit la ceaun si consumarea gratuita a acelor bunatati.

Preparatele, ingredientele fiind inca pe foc, iar noi avind si un alt intinerar pana spre cel de acasa, am salutat cunoscutii si prietenii, plecand spre ale noastre treburi.

Multumiri gazdelor si din nou la revedere in 2006.

Carol Mihai YO2LXW

Articol aparut la 1-6-2005

9327

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Laszlo Hadnagy - HA5OMM la 2005-06-02 08:57:08 (ora Romaniei)
  • Salut Mihai, YO2LXW, Felicitari pentru reportaj. Regret ca nu l-am putut aborda pe Rudolf Gheorghe, OE3AAS, din Korneuburg, Austria. Contributia pentru tombola a fost din partea Radioclubului HA5KDQ din Budapesta. Premiul pe care l-am castigat la tombola, cu numarul 340, l-am oferit unui tanar radioamator pecican. Sunt impresionat de cele vazute si petrecute in orasul Pecica, gazda celei de a doua editii a Intalnirii internationale a radioamatorilor, 28-29 mai 2005. In numele meu si a colegilor din Ungaria, cu care am participat la Simpozion, doresc sa multumesc pentru extraordinara primire, ospitalitate si permanenta atentie cu care am fost inconjurati. Multumiri si ghidului nostru Hegyi Vilmos, Vili, YO2MBG. Felicitari si multumiri organizatorilor: Radioclubul Copiilor Pecica - YO2KBB, Radioclubul A.S. Telecom Pecica -YO2KDQ, Centrul Cultural Judetean Arad si Primaria orasului Pecica. Multumesc pentru DIPLOMA primita, pentru sprijinul acordat radioamatorilor din Romania si revista , din partea organizatorilor si a lui YO3APG Vasile Ciobanita, secretarul general al F.R.R. Intalnirea internationala a radioamatorilor de la Pecica poate servi drept model de organizare in domeniu. O precizare, nu sunt , posed ambele indicative de radioamator: HA5OMM si YO5AEX. Din nou, la revedere in 2006 in orasul Pecica. 73s de la Vasile.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Simpozion Pecica"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact