hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Intalnire la Pitesti

Vasile Ciobanita YO3APG

La noul sediu al Clubului Sportiv Municipal din Pitesti a avut loc intalnirea din acest an organizata de radioclubul YO7KFA.

Radioamatori din AG, DJ, DB, PH, VN, BU, OT, VL, etc, au venit inca de la ora 8.30 pentru a-si prezenta realizarile, pentru a vinde sau cumpara componente, aparatura sau documentatii tehnice. Cele doua sali mari de la parter si etajul unu au asigurat conditii excelente de desfasurare a intalnirii.

Principalele momente au fost transmise si in direct pe postul de radio OLTENIA din Craiova.

La intalnire au participat si reprezentanti ai primariei municipiului Pitesti, precum si conducerea Clubului Sportiv Municipal. Acestia au spus cateva cuvinte despre oras si despre activitatea sportiva. S-au facut premieri, s-au dat medalii si diplome pentru campioni.

Au fost prezentati radioamatorii prezenti care au obtinut rezultate deosebite. De exemplu Mihai - YO7DIG care recent a indeplinit conditiile pentru obtinerea diplomei 5BDXCC, sau YO7DO - Victor - maestru al sportului inca din anii '60, autorizat ca radioamator inca din 1959. La fel au fost preywentati YO7UP, YO7AQF, YO7DEW, YO7BKT, YO3BY,YO7BEM, YO3JJ, YO7FO, YO7AOT, YO7GNL, YO7JNL, YO7DAA si multi, multi altii. Astfel cei mai tineri au putut afla direct despre o serie de performante si realizari ale celor cu state mai vechi in radioamatorism.

Este un lucru deosebit ca in Arges au aparut in ultima vreme un mare de tineri radioamatori care participa la majoriotatea activitatilor radioclubului. Problema principala aici - care a fost discutata si cu oficialitatile prezente - este aceea a unui sediu corespunzator pentru radioclub.

Personal am spus cateva cuvinte despre activitatea FRR, despre proiectele viitoare. Apoi impreuna cu YO7BKT, YO7BEM, YO7BKU, YO7AQF am plecat spre manastirea Ciocanu, lacas vechi din secolul XVII, alaturi de care parintele Teofil se straduieste sa ridice o noua manastire cu turla inalta in stil moldovenesc. Scopul acestei scurte vizite unde am fost insotiti si de secretarul comunei Bughea de Jos - pe raza careia se afla manastirea, a fost de a constatat posibilitatea organizarii in zona a unui Field Day, dar si de a vedea locul unde YO7BKT doreste sa-si faca o cabana precum si amplasamentul unui viitor monument dediact radioamatorilor SK. Acolo sus pe vardul unui deal a carui inaltime depaseste 920m, intr-un cadru natural de vis, deja YO7BKT a instalat o cruce de piatra, a facut slujba de sfintire si a adus cate un pumn de pamant de pe mormintele unor radioamatori decedati in ultima perioada, cum ar fi de exemplu YO4XF - Vasile de la Braila.

Staretul cu care am stat mai mult de vorba ne asteapta si va sprijini activitatile noastre. Pe drum am facut si cateva foto la Ratesti acolo unde Mihai YO3CTK a reusit sa instaleze un adevarat camp de antene si de unde se aude in marile concursuri indicativul YR7M. Nu ne-am despartit inainte de a gusta cu toti o ciorba de burta la Campulung Muscel in localul fiului lui Dan - YO7BKT. In rest proiecte, ganduri pentru Friedrichshafen, concursuri de US si UUS.

Desi a si plouat, a fost o zi plina si tarziu seara cand am ajuns acasa intr-un microbuz aglomerat, impreuna cu un grup de rapidisti zgomotosi si nemultumiti de egalul pe care-l facusera cu FC Arges, am uitat efortul si oboseala. Sper ca Dan - YO3JX si Gusti - YO7AQF care au facut numerose fotografii digitale sa trimita cateva si pentru radioamator.ro.

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 25-5-2005

8206

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de test - la 2005-06-02 08:54:31 (ora Romaniei)
  • test

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Intalnire la Pitesti"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact