hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Simpozion YO HD Deva

Editia a III-a, 7 mai 2005

Mihai Carol YO2LXW

Imediat după sărbătorile de Paşti o animaţie deosebită s-a instalat în cadrul RCJ Hunedoara privind pregătirea simpozionului, a sesiunii extraordinare de examene din 7 mai cât şi a concursului de RGA din zilele de 6 şi 8 mai 2005.George 2BB, Adi 2BPZ şi Nicu 2LQH împreună cu mulţi radioamatori s-au străduit (şi sută la sută au reuşit) ca participanţii să nu ducă lipsă de nimic: s-a asigurat consumul de apă minerală şi "de foc", cafele, covrigei săraţi (ce au obligat apoi consumarea de bere la bufetul "La Mătuşa"). Remarc răspunsul prompt al colegilor privind asigurarea cadourilor pentru tombolă: convertor Tv, plăci de calculator, tuburi de emisie-recepţie, cartele de la sistemele de curenţi purtători cu 12, 24, 60, 120 de căi, căşti stereo pentru PC, lanterne, cărţi tehnice şi un preţios vobler SCP produs de firma VEB din RDG. Ca sponsori menţionez doar pe YO2BPZ, 2BJZ, 2LQH, 2LQC, 2CNH, 5GHA, 2LMW, 2CKO, 2CXK, 2LQC, Romtelecom şi RCJ din Deva şi alţii. A executat pliantele-program, ecusoanele şi mai multe panouri cu exponate (Contributii la cunoasterea si promovarea radioamatorismului; Diplome eliberate de catre YO2KAR si YO/HD Antena; Din activitatea statiilor speciale YO0HD si YQ0KAR; Insemne pentru radioamatori; Contributia lui WB2AQC la cunoasterea in lume a radioamatorismului romanesc) Adrian, YO2BPZ, s-a asigurat informaţia pe R0, simplex 225 iar nenea Liviu 2CC şi Viorica 2LPB au asigurat primirea-evidenţa colegilor, înmânarea ecusoanelor, pliantelor program şi a biletelor de participare la tombolă.

Despre locaţie ce sa mai vorbim, mai :în centrul "capitalei de judeţ" într-o frumoasă, elegantă şi climatizată sală a Romtelecom dotată cu de toate: birouri, mese şi scaune pentru toţi participanţii, proiector prin PC şi sonorizare destul de acceptabilă.

Intrarea în sediu prin laterala clădirii, unde un lift panoramic de ultimă generaţie ne aştepta pentru transportul la etajul 5, iar la sosire o primă încăpere unde colegii si-au amenajat talciocul urmată apoi de intrarea în sala mai sus descrisă. Talciocul destul de redus ca număr dar cu piese şi aparatură de valoare, amintesc că un coleg de-al nostru s-a fericit cu un FT 101 E şi FVO exterior la 12 milioane. S-au cumpărat şi rezistenţe neinductive de 200, 500 şi 2000 de waţi precum şi componente, piese, etc. În sala mare la dreaptă intrării fost amenajată expoziţia de aparatură radio: Adi YO2BPZ cu TS 2000, TS 50 şi AT 50; Dan 5GHA cu IC 720 A; Bela 2LOH cu un vobler de 1 GHz şi TS 120 S ; Mihai 2LXW cu FT 817, MFJ 259 şi un releu coaxial home made de 1000 waţi.

Trecuse cu mult ora de începere a lucrărilor dar toţi aşteptam sosirea lui Vasile 3APG, care după aventuri nu tocmai plăcute cu maşina abandonată la service Piteşti, a apărut cam plouat(la propriu!) dar fericit că a prins incepera simpozionului.

Cu o întârziere de o oră Adi 2BPZ deschide lucrările simpozionului cu urări de bun venit şi mulţumiri de prezenţa a peste 93 de radioamatori din districtele 2,3,5,6 şi 7, după care a prezentat programul menţionând că după fiecare comunicare se va face extragerea biletelor câştigătoare la tombolă. Succesiunea comunicărilor a fost următoarea:

  • Amplificatorul Norton în contratimp, de 2BCT (în lipsa motivata) lucrare prezentata de YO3APG
  • Retele de urgenta - Vasile YO3GON
  • Releu coaxial home made - Mihai YO2LXW
  • Contributii la cunoasterea si promovarea radioamatorismului - Adrian YO2BPZ
  • Radioamatorismul, prezent si viitor - Vasile YO3APG
  • Releu coaxial in constructie proprie - YO2QC
  • Radioamatorismul si elevii - Imi YO2LTF

    Prima lucrare despre amplificatorul Norton - descriere, caracteristici, realizare a fost prezentata de catre YO3APG, iar YO2BPZ a pus lla dispoziţie 10 exemplare cu materialul xeroxat pentru cei interesaţi. A urmat extragerea biletelor iar Sandu YO2LAN a înmânat "premiile" următorilor radioamatori: YO2AAE, 2CXK, 2MBN, 3GXX, 2LSN, 2LEP, 5OVM.

    Urmează 3GON care a urat bun venit celor prezenţi. Anunţă că se desfăşoară la Patinoarul (fost 23 August), pregătirea a 60 de tineri pe o perioada de 3 ani în fiecare marţi şi vineri ale fiecărei săptămâni în domeniul reţelelor de urgenţă şi salvamont cu obţinerea în final şi a certificatului de radioamator; această reţea ce în prezent este constituită din 300 de persoane care în baza legii de unificare Protecţia Civilă -Pompieri, sub denumirea de Inspectoratul pentru situaţii speciale, colaborează cu dânşii formând cele două forţe: profesionistă şi voluntară. În 11/12 mai 2005 se va desfăşura la Cernavodă o aplicaţie internaţională privind un accident nuclear iar cei 25 de membrii ai echipei voluntare vor deţine un echipament de protecţie şi salvator specific (în viitor şi cu FRR), dotaţi cu lanterne cu reactii chimice declanşate prin agitarea lor, lanterne de lungă durată, staţii în 432 Mhz şi portavoce miniatură dar de putere mare. Se vor face transmisiuni radio şi apeluri de urgenţe chiar din focarul de la Cernavodă. Recomandă ca la nivelul fiecărui judeţ să se constituie reţele de urgenţă sub forma echipelor ce rămân acasă, a celor cu maşini, şi terestre. Invită radioamatorii de a baleia benzile de US pentru recepţia mesajelor transmise de la această aplicaţie.

    O nouă extragere fericind-ui pe: YO2LEG, 2CDW, 2QC, 2CXJ, 2BFE, 2QA şi celui ce le împarte 2LAN.

    A urmat Mihai 2LXW cu prezentarea execuţiei "home made "a releului coaxial de 1000 de waţi cu comentarea în derulare de pe calculator a fotografiilor şi desenelor de execuţie. Menţionez că independent unul de celălalt şi Eugen 2QC a realizat şi prezentat spre sfârşit un asemenea releu deosebit ca realizare şi căruia îi sugerez întocmirea documentaţiei spre publicare în revista R&R. Din nou o extragere bucuroşii fiind: YO2MAE, YO7-0220, 2ASB, 2LHX, 2LZD, 2LHD, 2ARV.

    În continuare Adrian, YO2BPZ cu comunicarea "Contribuţii la cunoaşterea şi promovarea radioamatorismului" sugestiv ilustrata cu un colaj de articole si stiri privind activitatile radioamatoricesti, publicate in ziarele locale (Hunedoreanul, Cuvantul Liber, Actiunea HD , Oglinda) si Evenimentul Zileid si reportajele originale aparute in Hunedoreanul ("Indicativ YO2ARV"- octombrie 2000, "Vanatorii de vulpi" - februarie 2001, si "Vorbe-n vant" - martie 2005) si Orizont Lupenean din 2003 ("Povestea cresterii, descresterii si iar cresterii radioamatorismului lupenean in era Internetului, spusa de YO2CY, Constantin Morar").

    Cu aceasta ocazie RCJ Hunedoara si YO/HD Antena au acordat diplome speciale pentru contributii la cunoasterea si promovarea radioamatorismului cotidienelor "Cuvantul Liber" si "Hunedoreanul", ziaristilor Sorin Blada (Rompres) si Hannelore Stanasel (Hunedoreanul) , precum si lui YO3APG

    Extragera următoare a adus spre masa "cadourilor pe YO2LOH, 2LHZ, 3HKW, 2QY, 3FSU, 3FUU şi 2CMH.

    A urmat Vasile 3APG care a salutat asistenţa, povestind apoi peripeţiile din deplasarea spre Deva. A menţionat îmbunătăţirile aduse amplificatorului Norton realizate de radioamatorii noştri, a prezentat noile CD-ri realizate de FRR invitând colegii a le achiziţiona la un preţ modic de 40 de mii. A prezentat prin proiectare o serie de fotografii ale radioamatorilor prezenţi şi dispăruţi cu întîmplări ştiute şi mai puţin ştiute ale acestora, toate demne de apreciat.

    O nouă extragere de data aceasta pentru: YO2CC, 2MAX, 5GHA, 3GON, 2CKO, 2LQH, 2MAH, 2LMJ, 2LCQ, 2LBF, 2LPC, 2CNH şi 2CDX.

    Ultima prezentare a prof. Imi 2LTF despre pasiunea de creştere a viitorilor radioamatori din Petroşani şi de aplecare spre tineri dar cu respect pentru cei în vârstă şi realizările lor. Prezintă revista "HOBBY" editată de către copii de la Clubul Copiilor din Petroşani sub îndrumarea dânsului amintind despre greutăţile de editare şi slaba sponsorizare. Roagă pe cei interesaţi să contribuie la aceasta prin abonamente.

    Eugen, YO2QC a prezentat , asa cum am amintit mai inainte, releul coaxial construit de el.

    O ultimă extragere pentru: 2BJZ, 2LXW, 2LZS, 2BUJ, 2CKO, 3GUU şi voblerul pentru 2LQI.

    În încheiere Adrian YO2BPZ a nominalizat decanii de varsta ai radioamatorismului hunedorean (YO2CJ - 81 ani; YO2BUJ si LHY - 77 ani; YO2LOH si 2CY -75 ani; YO2CC si 2NV - 74 ani; YO2LMJ - 72 ani; YO2QA - 70 ani si YO2BJS - 69 ani) precum şi pe cei ce ne-au părăsit pentru totdeauna (YO2BVH, CFT, ZD, VB, CX, SW, XG, LAG, LPQ, LEV, AXY, BQY, AK, BQM, AXG, AKM, AXX.).

    A mulţumit participanţilor. celor care au contribuit la tombola, talcioc si expozitie, gazdelor si sponsorilor, invitându-i la următoarea întâlnire din 2006 si la participarea, in numar cat mai mare la cele doua concursuri "Ziua Telecomunicatiilor Fair Play": 15 mai- UUS si 16 mai - US.

    Dupa terminarea talciocului, participantii car au dorit s-au intretinut in continuare intr-o incapere apropiata, iar in sala s-a desfasurat o sesiune de examene la care au participat 20 de concurenti.

    În final George 2BBB a salutat participanţii şi i-a convocat la o întâlnire în sediul RCJ Deva.

    Precizam ca unele dintre comunicari le vom publica in numerele viitoare ale YO/HD Antene, iar altele vor fi publicate in Radiocomunicatii si Radioamatorism (YO2BPZ)

    Mihai Carol YO2LXW

    Articol aparut la 12-5-2005

    9025

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (3)  

  • Postat de Gh.Urda - YO5OVM la 2005-05-13 02:02:32 (ora Romaniei)
  • Domnilor colegi din Deva,nu gasesc cuvintele de lauda pe care le meritati pt modul occidental si o spun in cunostinta de cauza colindind toata europa in desfasurarea simpozionului din Deva.
    Am facut aceasta deplasare pe un drum care se vrea integrat in EU si care m-ia distrus suspensia masinii dar a meritat,desi ca putere economica Deva nu se ridica la nivelui unui oras resedinta de judet precum Oradea,nici ca numar de radioamatori ati demonstrat si nu pt.prima data ce se poate face cu tenacitate vointa si unitate,felicitari inca o data si la mai multe.
    Daca regret ceva din faptul ca am fost la dumneavoastra,da,un singur lucru,ca nu am QTH ul in YO2,cu respect,stima si consideratie pt.tot ceea ce faceti,YO5OVM.
    P.S. Pe cind un simpozion la acest nivel la Oradea ?. Poate cineva din forul de conducere va gasii acest raspuns,sau de ce nu el se afla in curtea noastra si trebuie descoperit,prin unitate si nu dezbinare,73.

  • Postat de Cimpianu Mircea - YO8RXU la 2005-05-22 03:22:05 (ora Romaniei)
  • Adi, ma bucur sa vad ca esti mereu in prima linie. Pacat ca nu mai functioenaza Antena ,73.

  • Postat de Marcel Faraudo - YV6QD la 2008-11-03 14:27:03 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru Simpozionul de la Deva. Am o rugaminte fata de Adrian YO2BPZ, daca poate sa-mi transmita numarul de telefon a lui Josif Remete YO2CJ, prin radio nu-l mai aud de mult si scrisoriile fac pana la patru luni. Multumesc, 73 Marcel YV6QD

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Simpozion YO HD Deva"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact