hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

QRP 2005 Frasin

Gabi Paisa YO8WW

In perioada 03-05 iunie 2005 va avea loc la Frasin judetul Suceava o noua editie a Concursului QRP 2005 Frasin jud. Suceava.

Conditii de participare

Fiecare concurent trebuie sa foloseasca un echipament a carei putere input sa nu depaseasca 5 watti, antena sa nu depaseasca 4 metri, iar alimentarea echipamentului sa se faca din sursa independente de reteaua de 220v, respectiv din baterii, acumulatori etc. si care pot fi transportate de catre concurent de la start la locul stabilit de organizator in teren.

Desfasurarea competitiei

Concurentii se vor deplasa in punctele trase la sorti si stabilite de organizator pe o raza de 1 km (padure, zona de munte) unde isi va monta singur echipamentul. Startul se va da cu cel putin o ora inaintea inceperii competitiei. Concursul va avea loc in data de 4 iunie intre orele 10 si 12 ora locala numai in telegrafie, in banda de 3,5 mhz in portiune alocata telegrafiei si va consta in efectuarea de QSO-uri. Cu o statie se poate repeta legatura la un interval stabilit inaintea startului, in functie de numarul de participanti. Participantii vor avea indicative speciale trase la sorti inaintea concursului si care raman secrete pana la terminarea concursului. La primul QSO se transmit 6 cifre aleatorii. La urmatorul QSO se transmite numarul primit de la QSO-ul anterior (tip stafeta). Se accepta QSO-uri si cu statii fixe ( de acasa ) care nu au indicative speciale.

Punctaj

Fiecare QSO corect se coteaza cu un punct. QSO-urile cu erori de indicativ sau cod se anuleaza. Toleranta de timp acceptata este de plus-minus 3 minute. Scorul final este dat de suma punctelor din QSO-uri care se inmulteste cu coeficientul 1,5 daca participantul a folosit echipament autoconstruit (home made). Participantii care folosesc echipamente industriale, dar in limitele puterii stabilite de organizator, va avea coeficientul 1. Cei ce folosesc echipament industrial dar puteri mai mari de 5 wati vor inmulti scorul final cu 0,75.

Clasamente

Se va face un singur clasament. Statiile care vor lucra din amplasamente fixe (de acasa) vor puncta la corespondenti, dar nu vor intra in clasament. Se vor acorda premii si diplome.

Gabi Paisa YO8WW

Articol aparut la 12-5-2005

7176

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de cristian zait - YO8RZC la 2005-05-13 00:20:13 (ora Romaniei)
  • felicitari Dl. GABI!
    Pe cand la Piatra Neamt?
    73!cristi

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2005-05-13 02:07:39 (ora Romaniei)
  • De ce QRP numai in CW si 3,5 Mhz ?
    Sau poate trebuia aleasa alta denumire pentru acest concurs exclusivist.

  • Postat de QRPompi - la 2005-05-13 10:01:53 (ora Romaniei)
  • Concursul are traditii vechi(poate mai mult de 25 ani)si particularitati interesante.Desi unul din organizatorii actuali considera statie QRP ,acea statie cu care isi aude ecoul cu 59 +20 db , totusi numai varianta QRP are adevaratul farmec.Concurentii mai vechi cred ca mai au nostalgia momentelor cind stateau sub umbrele de soare ,la masuta ,pe malul marii ......NU ARE nici un sens sa incepi sa cari acumulator cu Pb sau grup electrogen ca animalul de povara, singur, pe coclauri. Se organiza la mare,iar printre cistigatori il avem si pe raposatul Costi,YO8BAM din Iasi care era mare fan si mare concurent. Din cauza unor motive obiective ,probabil colegilor YO4 /CT nu le arde momentan de reluat concursul. Ma bucura ca Gabi a dorit sa perpetueze un concurs frumos ,in aer liber , cu rezultate imediate, cu concurenti foarte bine pregatiti ( de obicei au participat "meseriasii " adevarati )si cu "minareli " minore.Deoarece numarul de concurenti a fost destul de mic " putini da buni" ( intr-adevar EXCLUSIVIST )se justifica un singur clasament.Este si o ocazie sa ne dezmortim si sa-i ajutam pe cei pe care ii simpatizam, caci in CW "vocea " se recunoaste ca si in SSB.Doar daca nu manipuleaza cu stinga sau cu buguri straine !! Mult succes si mai ales timp frumos !!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "QRP 2005 Frasin"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact