hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Nostalgie - O pasiune pentru o viata!

Catunul Casele Micesti

László Hadnagy YO5AEX

Peste cateva zile urmeaza sa efectuez o deplasare la Cluj-Napoca. De fiecare data cand revin in locurile natale, imi aduc aminte o serie de momente placute legate de pasiunea mea pentru o viata, radioul si radioamatorismul. Impreuna cu colegii si membrii familiei mele am petrecut multe clipe de neuitat la amplasamentul portabil al Radioclubului Unirea, cabana Casele Micesti, "Mici". YO5KAS este un indicativ care dateaza din anul 1956. Fondatorul acestei statii de radioamatori este Dl. Vinerean Gheorghe "Geo" YO5PK. Dealungul anilor statia a apartinut Directiei Judetene de Posta si Telecomunicatii Cluj, Intreprinderii Judetene pentru Valorificarea Produselor Agricole Cluj si a prins radacini si glorie in cadrul Asociatiei Sportive a Intreprinderii "Unirea" din Cluj-Napoca. Cu sprijinul managementului s-a obtinut pentru activitatea de unde ultrascurte, de la Primaria comunei Feleacu, cladirea din catunul Casele Micesti care devine - YO5KAS/P.

Catunul Casele Micesti In judetul Cluj, potrivit Comisiei de statistica, exista 5 sate cu mai putin de 12 locuitori stabili. Acestea sunt: Mortesti, Starcu, Falca, Casele Micesti si Valea Ciresoii. Administrativ, catunul Casele Micesti, apartine de comuna Feleacu. Comuna Feleacu este situata la cca.7 km de municipiul Cluj-Napoca, pe DN 1 (Cluj-Turda) cu o suprafata de 61,7 kmp, cu 1395 de locuitori. Cladirea parasita a Scolii elementare cu 4 clase din catunul Casele Micesti a fost data spre renovare si amenajare Radioclu-bului "Unirea" Cluj-Napoca - YO5KAS. Aici, prin munca benevola depusa de radioamatorii clubului, a fost amenajat amplasamentul de concurs si antrenament al Asociatiei Sportive Unirea din orasul de la poalele Feleacului.

In fiecare weekend, de la mic la mare, s-a lucrat cu daruire pentru imprejmuirea spatiului, sadirea brazilor, amplasarea pilonilor pentru antene si consolidarea peretilor. A sosit si clipa mult asteptata a primului apel in trafic si a primului concurs de unde ultrascurte. Au urmat primele rezultate sportive si titlurile de campion national. S-au organizat primele concursuri proprii pe unde scurte. Mici a fost gazda a Simpozionului natinal din 1990 si 1996. La realizarile obtinute de catre YO5KAS/P au contribuit (in ordine alfabetica) radioamatorii: YO5LH YO5LI, YO5TD, YO5TP, YO5PK, YO5AEX, YO5AYT, YO5BMT, YO5BLD, YO5BPE YO5CAL, YO5CEU, YO5CQK si multi atii. Dificultatile financiare ale ultimului deceniu si lipsa de resurse au afectat activitatea clubului.

Catunul Casele Micesti In toamna anului trecut am trecut pe la Micesti. L-am intalnit pe Geo YO5PK, care este pensionar si la respectabila varsta de 80 de ani spera sa mai obtina resurse pentru revigorarea activitatii Radioclubului YO5KAS/P. Dotarile s-au deteriorat si sunt necesare reparatii. La sfarsit de saptamana se mai deplaseaza la Mici pentru mentinerea dotarilor si mici reparatii radioamatorii: Hartinger Nicolae YO5OLO, Sarca Alexa YO5OAA si Kenesi Karol YO5CSO care prin efort propriu se autogospodaresc. Isi mai aduce aportul colegul Moldovan David YO5BTZ.






Fiind la cateva sute de kilometri distanta de Casele Micesti nu sunt in masura sa apreciez situatia la adevarata valoare. M-am limitat la amintirea anilor petrecuti impreuna, la perioada cand am fost secretarul sectiei de radioamatorism si ne-am preocupat sa contabilizam cat mai multe rezultate. Speranta ramane si cred in unitatea si creativitatea colectivului de radioamatori clujeni.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 11-5-2005

11915

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de maja dan dorin - (neradioamator) la 2010-01-05 19:40:54 (ora Romaniei)
  • am fost si eu odata la Mici cu d.l hartinger Nicolae. am fost coleg de munca cu el in Sectia de Drumuri Nationale , el ne repara statiile radio de pe masini ,utilaje, etc. tot el m-a dus pentru prima data la Mici si acum cand am vazut poza cu aceasta locatie m-a atins nostalgia acelor vremuri 1993. frumoasa vremuri si zona este deosebita ...Mult succes la toti radioamatorii. As dori sa stiu ce mai face "neamtzu" asa era poreclit.era tare simpatic si tineam la el , avea varsta lui tata si era ca un lup singuratic ,un sufletist...
    doresc tuturor acestor oameni sufletisti "La multi ani!" cu stima Dan Maja

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Catunul Casele Micesti"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact