hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Intalnire la Timisoara

Vasile Ciobanita YO3APG

Zilele trecute am avut ocazia sa ajung pentru cateva ore la Timisoara. Desi masina condusa de Adrian - YO3HOT este moderna si poate prinde cu usurinta viteze peste limita admisa pe sosele, drumul s-a prelungit. Aglomeratie mare pe Valea Oltului, accidente, limitari de viteza.

Oprim pentru cateva momente la Sibiu, unde incerc la Clubul Sportiv Municipal sa lamurim situatia radioclubului. Din pacate nu-l gasim pe director. Situatia aici este incurcata - seful radioclubului - Adrian Draghici - fiind practic plecat de cateva luni, iar Dl. Arcas Ion nu reuseste sa se angajeze. Spre seara ajungem la Timisoara si spre bucuria noastra cativa radioamatori vin la acea ora tarzie la o intalnire la Radioclubul QSO Banat, acolo unde functioneaza si statia YO2KQT.

Aici o mana de tineri, coordonati de Emi Banariu - YO2LSP, au inchiriat de la fabrica Azur un spatiu, l-au amenajat, au montat antene, statii calculatoare etc.

S-au montat repetoare in muntii Tarcu si Timisoara, s-a realizat o retea in 2,4 GHz, s-a organizat o sesiune de examene, au participat la o aplicatie comuna cu Inspectoratul Jude?ean de Protec?ie civil?, etc.

In vara aceasta se vor definitiva formele pentru obtinerea personalitatii juridice. Cine sunt ei, putem afla si de pe pagina WEB proprie: www.yo2kqt.ro.

Este vorba de: YO2LLQ - Dan, YO2LOJ - Marius, YO2LJB - Dan, YO2LIW - Adrian, YO2LQN - Cristi, YO2LLZ - Epy, YO2LQM - Tibi, YO2LOZ - Luci, YO2LOR - Ciprian, YO2LQO - Cristian. Lor li se vor adauga în curând alti tineri care au sustinut recent examenele, precum si radioamatori mai vechi din Timisora.

La întâlnirea de care vorbim a fost alaturi de noi si doamna Delia - YO2DM, precum si veteranii Liviu - YO2BCT si Vasile - YO2BRO.

Doamna Delia ne povesteste despre eforturile pe care le face pentru a amenja un spatiu pentru Radioclubul Municipal - YO2KAB in propria casa.

Desi toata lumea bea Pepsi Cola, nea Traian ne imbie la ceva mai... consistent.

A doua zi dimineata ne intalnim cu alti radioamatori, precum si cu conducerea de la IGCTI Timisoara.

Domnul director Olaru Ion - YO2CI - ne impartaseste ideile si promite ca ne va sustine propunerile privind modificarea statutului, privind plata taxelor, imbunatatirea desfasurarii examenelor. Descopar cu bucurie in Domnia sa un impatimit al radiocomunicatiilor, un sustinator al radioamatorismului si un colectionar pasionat de tuburi electronice de putere.

In paralel, un grup de candidati sustin examene. Examene foarte bine si riguros organizate. De fapt intreaga comisie (Traian, Cristi etc) sunt si radioamatori. Revad cu bucurie printre candidati pe parintele Nicolae - YO2LEB, care a venit sa obtina o clasa superioara, dar a adus si pe fiul sau Iosif, care nu a implinit inca 9 ani . Vrea si el clasa IV-R.

Intalniri si discutii interesante (despre programul WriteLog, CD-uri, articole pentru revista, etc), le purtam cu Carol - YO2GL si Liviu - YO2BCT. Timpul trece repede si la amiaza plecam inapoi spre Bucuresti, pentru a ajunge sera acasa.

Voi reveni oricand cu drag intre acesti oameni deosebiti care sunt banatenii!

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 29-4-2005

8607

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Daroczi Carol - YO2GL la 2005-05-04 04:50:06 (ora Romaniei)
  • Da Vasile,
    A fost deosebit de placut si util pentru mine.
    Acum am de lucru cu descifrarea WriteLog-ului.
    Am tiparit "help-ul" 201 pagini!!!!!
    Sper ca voi reusi sa si inteleg.
    Sanatate ,putere de munca si succes in tot ce faci! 73's Carol / yo2gl

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Intalnire la Timisoara"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact