hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
O noua publicatie ham radio

Radiomania

Interviu cu YO2LDC

Radioamator.ro

Recent s-a lansat o noua revista destinata radioamatorilor. Editat? de Clubul Sportiv Ivana Oravita, revista "Radiomania" apare deocamdata numai in format electronic, insa poate fi tiparita de oricine la imprimanta. Primul numar (1/2005) are 33 de pagini cu imagini color si contine interesante articole din diverse domenii ale activitatii de radioamator, cum ar fi tendinte, concursuri, activitati DX etc.

Am dorit sa-i punem cateva intebari redactorului acestei interesante reviste, d-nul Valentin Ghita YO2LDC, un foarte cunoscut radioamator, cu performante recunoscute si preocupari in unde scurte mai ales in domeniul banzilor inferioare.

Radioamator.ro: Ce este Clubul Sportiv Ivana din Oravita?
YO2LDC: Clubul Sportiv Ivana a luat fiinta in anul 2003 din dorinta mea de a realiza ceva palpabil in radioamatorismul YO. Singura ramura sportiva activa a clubului este radioamatorismul.

Radioamator.ro: Ce v-a determinat sa lansati revista Radiomania?
YO2LDC: Aceasta revista este un vis al meu dintotdeauna. Sunt absolut sigur ca si noi, romanii, meritam o revista buna care sa reflecte realitatile vietii noaste de radioamatori. O revista in care mediocritatea sa nu-si gaseasca locul, o revista care sa arate ca si noi suntem in stare de performante notabile in toate domeniile radioamatorismului. O revista care sa abordeze absolut toate domeniile de interes, pentru incepatori dar si pentru cei cu performante notabile.

Radioamator.ro: Intentionati sa tipariti revista pe hartie?
YO2LDC: Planul initial era de a o scoate numai pe hartie. Dar apoi in urma unor sfaturi de la oameni care au avut experiente cu publicatii, am hotarat sa o public in prima faza numai pe internet pentru a cunoaste opinia celor care urmeaza sa li se adreseze revista.

Radioamator.ro: Ce planuri de viitor aveti? Care va fi ritmicitatea revistei?
YO2LDC: Momentan sunt intr-o cautare acerba a sponsorilor. Numai astfel publicarea revistei pe hartie ar putea deveni o realitate. Am inceput sa abordez firmele de profil din Timisoara , pentru ca radioamatorii YO care au firme cu activitati adiacente radioamatorismului, nu sunt interesati de colaborare. Pana nu voi gasi o finantare nu ma pot gandi la tiparirea ei pe hartie. Revista va aparea periodic in prima faza numai pe internet. Eu am vrut sa apara lunar, dar pentru ca momentan nu am nici o colaborare cu potentialii autori ai articolelor, revista va aparea trimestrial. Dar sunt absolut sigur ca macar in acest sens va exista o colaborare fructuoasa.

Radioamator.ro: Totusi care vor fi subiectele pe care se va axa revista?
YO2LDC: Atragerea tineretului in aceasta pasiune este primordiala, pentru ca numai asa putem asigura continuitatea activitatii de radioamator in YO. Concursurile si tehnicile de concurs, precum si experienta statiilor care fac treaba asta cu mult folos, va fi o alta prioritate. Antenele si amplificatoarele performante isi vor gasi locul in fiecare numar. Va fi abordat din plin si domeniul UKW pe care din lipsa de articole (eu fiind un scurtist convins) in primul numar nu a fost atins. Practic va fi atins tot ceea ce cititorul doreste. Numai sa avem ce scrie. Momentan aceasta e inca una din probleme.

Radioamator.ro: La ce adresa se primesc articole?
YO2LDC: Adresa pe care primesc corespondenta scrisa este: Ghita Valentin, YO2LDC, CP-14, Oravita, 325600, Caras-Severin. Adresa de mail este: yo2ldc@yahoo.com Astept orice fel de colaborare cu toti cei care inca mai spera la o revista care sa ne reprezinte intocmai.

Radioamator.ro: Cui trebuie sa se adreseze un eventual sponsor?
YO2LDC: Orice fel de ajutor financiar este mai mult decat binevenit. Orice fel de colaborare este posibila. Revista poate aloca locul de pe coperti , la fel si orice pagina interioara, pentru eventuale reclame ale firmelor de profil ale sponsorilor. Pot fi contactat la adresele de mai sus.

Radioamator.ro: Un cuvant de incheiere?
YO2LDC: Aduc multumirile mele tuturor celor care m-au ajutat la aparitia primului numar al revistei: YO2IS, colectivului inimos de la YR7M, YO5OHZ, YO2LYN si nu in ultimul rand familiei care imi permite aceasta pasiune frumoasa, care pentru mine este un mod de viata.

Radioamator.ro 

Articol aparut la 20-4-2005

10272

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (23)  

  • Postat de Vasile GIURGIU - YO6EX (yo6ex) la 2005-04-21 09:32:43 (ora Romaniei)
  • Unde poate fi vazuta revista? Facand click pe albastru, apare .Care este numele site-ului?

  • Postat de Vasile GIURGIU - YO6EX (yo6ex) la 2005-04-21 09:35:12 (ora Romaniei)
  • Repet comentariul: Unde poate fi vazuta revista? Facand click pe albastru, apare: care este numele site-ului?

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2005-04-21 10:14:16 (ora Romaniei)
  • Pana la urma am reusit sa intru si sa citesc revista. Cred ca internetul meu mi-a facut figura... O singura observatie pentru moment: YR7M cu trei operatori, a participat la respectivul concurs la categoria SOAB , chestia asta cum poate fi numita? Corectitudine? Fair play?.......Despre calitatea revistei in alta zi.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2005-04-21 14:04:42 (ora Romaniei)
  • Sica (YO6EX), link-ul era gresit, acum am corectat.
    Am incercat sa va contactez de cateva ori la numarul mobil pe care mi l-a dat YO9CFR dar se pare ca nu este deschis. De asemenea am trimis mail la adresa yo6ex@yo9cfr.ro care initial nici nu exista. Acum acest mailbox exista si nu ar strica sa verificati corespondenta.

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2005-04-21 14:14:45 (ora Romaniei)
  • Vali, tine-o tot asa.... Trebuie si o revista serioasa, iar in timp scurt cred ca va trebui sa o inlocuiasca pe cea existenta.
    Vasile (yo6ex), despre corectitudinea in concursurile interne si internationale s-a discutat destul de mult si pe alte site-uri, inclusiv pe forumul yodx..... si atat. Toata lumea stie ca exista frauda, dar nimeni nu face nimic, mai mult cei care au curajul sa spuna ceva sunt repede pusi la colt. In incheiere as dori sa spun ca i-am propus lui Ciprian, cu ceva timp in urma, sa lanseze un sondaj de opinie avand aceasta tema.... deocamdata nimic.
    73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2005-04-22 03:38:04 (ora Romaniei)
  • Referitor la comentariile facute de YO6EX si YO5OHZ cu privire la participarea YR7M in concursurile internationale: cred ca confundati numarul de operatori in concurs cu numarul de autori ai articolului. Altfel nu vad cum ati putea face afirmatii legate de "frauda" fara probe concrete. Am lansat de mai multa vreme o invitatie deschisa oricui este curios sa ne vada cum lucram. Activitatea la YR7M inseamna mult mai mult decit operare in concursuri, asa ca ne-am bucura sa avem vizitatori pe care sa-i folosim la constructia si ridicarea antenelor, amenajarea amplasamentului si altele asemenea.

  • Postat de muntean ioan-jim - YO6AJI la 2005-04-22 06:31:15 (ora Romaniei)
  • felicitari pentru initiativa, sper ca radiomania sa aiba viata lunga. in limita posibilitatilor
    am sa particip cu unele articole. astept si
    varianta pe hartie . 73 tuturor care au contribuit
    la aparitia radiomaniei !

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2005-04-23 11:50:34 (ora Romaniei)
  • Felicitari Vali ... in limita timpului meu disponibil promit ca o sa particip si eu cu ceva articole la revista.... iti doresc ca revista ta sa tina cat mai mult ... legat de comentariile anterioare : este mai bine sa existe doua reviste de specialitate in paralel , asa apare concurenta si creste calitatea ambelor ..... iar referitor la fraude , daca nu exista probe in acest sens afirmatiile nu au nici o valoare ( il cunosc de peste 20 de ani pe Mihai - YO3CTK si moralitatea lui ).... Mihai , este bine ca articolele referitoare la YO7M sa fie semnate doar de un singur autor :-)
    ' 73 YO3GH

  • Postat de Sandu - YO2LIZ la 2005-04-23 11:51:24 (ora Romaniei)
  • Felicitari realizatorilor sa fie intr-un ceas bun
    73's !

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2005-04-24 07:39:24 (ora Romaniei)
  • Initiativa extraordinara, cred ca Vali va "birui"!
    Din experienta proprie (YO/HD Antena 100 numere pe hartie, 1997-2004, acum 3 numere pe E-mail), cred ca va avea dificultati enorme cu varianta pe hartie si desi sunt partizan 110% al revistelor pe hartie, il sfatuiesc sa nu treaca la aceasta etapa decat atunci cand va avea solide certitudini de sponsorizare (si mai ales continuitate a sponsorizarii), altfel, la fel ca si mine, va avea multe deziluzii si dese contributii "din buzunar" nerambursabile.
    Deplin succes revistei. Pot participa cu cate ceva, in special articole publicate in cele 103 numere ale YO/HD Antena.
    Vom populariza revista lui Vali (imi voi permite sa ii spin asa revistei!) in QTC-urile noastre saptamanale,(am ajums la emisiunea 381), dar mai ales la YO/HD SIMPO, editia a III-a, care va avea loc la Deva in 7 mai 2005 si la care ii invitam pe cati mai multi sa participe!
    Cu respect deosebit pentru ceea ce face Vali, si multi ca el in tara asta!
    Adrian, YO2BPZ

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2005-04-24 11:30:06 (ora Romaniei)
  • Vali,
    Felicitari pentru materializarea acestui proiect ambitios. Eu consider ca varianta electronica trebuie mentinuta cel putin pana cand vei avea un colectiv permanent, care sa te ajute la scrierea revistei. Daca responsabilii asociatiilor de radioamatori YO apreciaza corect efortul tau, atunci fiecare ar putea sa traga la imprimanta cate 10-20 exemplare (depinde de cati membri are asociatia) pe care sa le distribuie prin radiocluburi. S-ar putea adauga la respectiva actiune si buletinul DX editat de 4X1AD si s-ar obtine astfel nesperat de usor documentatie de calitate si de actualitate.
    In atentia lui Sica: eu nu scap aproape nici un concurs major si cel putin in cele de SSB, unde vocea operatorului este usor de recunoscut, am fost chiar intrigat ca nu l-am auzit deloc pe Mihai – YO3CTK operand in concurs. Sunt convins ca a fost respectata categoria de participare. Altfel il felicit pe Mihai, ca a construit un amplasament de concurs in care a bagat cel putin 10-15 mii USD, ca a strans langa el operatori tineri, care in acele conditii tehnice pot sa-si arate adevarata clasa.. Rezultatele vorbesc. 73 de Alex – YO9HP

  • Postat de Jim - YO6AJI la 2005-04-25 05:05:11 (ora Romaniei)
  • cu parere de rau dar nu reusesc de 0 saptamana sa citesc radiomania ,nu se specifica nicaieri cum
    se procedeaza . am tot dat clic pe primul numar 1\2005 si nu se intampla nimic . sori ! mai bine renunt si citesc infractoarea roz ! cu bine !

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2005-04-25 07:24:23 (ora Romaniei)
  • Jim,
    Ai instalat Acrobat Reader? Banuiesc ca din acest motiv nu poti sa deschizi fisierul. Fisierul respectiv are aproape 2 MB. Daca nu poti sa descarci fisierul de la radioamator.ro pot sa ti-l trimit prin e-mail? 73, Alex-YO9HP

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2005-04-26 09:40:10 (ora Romaniei)
  • Din pacate revista nu poate fi citita. Duminica impreuna cu YO6AJI am incercat si nu merge. Azi in alt amplasament de internet, cu computer performant si din nou nu am reusit. 2/. Referitor la YR7M: un material publicat in care se vorbeste despre cum a mers concursul si semnat de 3 (trei) radioamatori, duce la o singura concluzie logica - au fost trei operatori - Daca a fost unul singur, povestitorul trebuia sa fie tot singur. Tema articolului este participarea la respectivul concurs. Nota: subsemnatul nu am pomenit cuvantul -frauda-. 3// Pentru Ciprian: numarul de telefon este 0724-093.586. Este valabil si celalalt dar la unul din QTH-uri nu are semnal. 73's.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2005-04-26 10:03:48 (ora Romaniei)
  • In sfirsit am reusit sa citesc ce mai ramasese de data trecuta. Totusi nu stiu dece se descarca asa de greu? Privind continutul revistei: Consider ca este un lucru bun. Orice inceput este greu si trebuie vointa si staruinta, munca multa pentru a continua. Totusi trebuie sa remarc, o revista care sa fie viabila, trebuie sa fie si tiparita de editor si nu descarcata de pe internet. Sunt foarte multi cei care nu au aceasta posibilitate. Vedeti zecile de radioamatori care dupa pensionare s-au retras la tzara, unde nu au aceste posibilitati. A nu se uita! In USA sau Japonia tzarile inaltei tehnologii revistele apar tot pe hartie.

  • Postat de Daroczi Carol - YO2GL la 2005-04-27 01:58:26 (ora Romaniei)
  • Multumesc,Valy,ca te ai gandit si la mine.
    Am copiat "RadioMania"pe hartie si am citit pe nerasuflate aproape in intregime.Am avut impresia ca particip impreuna cu voi ,la evenimentele povestite.Am scris si eu povestea participarii grupului nostru in CAMPIONATUL IARU,dar nu am publicat nici-odata.Din cand in cand recitesc notitele si retraiesc cele intamplate atunci.
    Primul numar al revistei este deosebit de bun.Felicitari! Sper sa puteti continua tot asa.
    Raspunsurile mele la sondaj:
    1)Da este loc.
    2)Ar fi frumos "full color",dar poate...,prea costisitor.
    3)Greu de spus!As dori cat merita.....!Realizarea depinde de multe.....cred ca ar fi in jur de 25 lei (grei) pe exemplar.(trimestrial)
    4)Ceva mai putin.Daca continutul este valoros ,merita la fel,dar cheltuielile sunt mai scazute.
    5)Ramburs,sau abonament colectiv.
    6)Subiecte la diferite nivele.Concursuri,programe
    de concurs,antene si scheme diferite-experimentate
    ,descriere expeditii,rezultate concursuri,sondaje etc.....etc...adrese E-mail....reclame.......
    7)Da.Trebuie sa ai o acoperire pentru cheltuielile de redactare si distribuire.
    8)Da.Dar nu am!
    9)EXCELENT !
    10)Planuri de viitor.....
    11)Nu prea ma pricepi.Poate.... cu conditia sa fie textul scris de mine corectat si inbunatatit,fara afectarea continutului.
    12)Trimestrial.
    Multa sanatate,succes in continuare .....73 yo2gl Carol.

  • Postat de robert - YO7LFV la 2005-05-02 13:32:29 (ora Romaniei)
  • nu pot vizualiza revista. am acrobat reader 5.0 instalat. ce trebuie sa fac?

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2005-05-02 14:38:22 (ora Romaniei)
  • Incercati Adobe Reader ultima varianta 7.0 care se gaseste la http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

  • Postat de DIETMAR ARNULF SCHMIDT-BOLD - YO7VS la 2005-05-03 05:10:10 (ora Romaniei)
  • IN PRIMUL RAND, FELICITARI PENTRU NR.1!!!SPER SA FIE CAT MAI MULTE NUMERE, AVAND CALITATEA NUMARULUI 1! AM TIPARIT NR.1, SI GRAFICA, SCHEMELE SUNT EXCELENTE. SA RASPUND PE NUMERE LA INTREBARILE DE LA ULTIMA PAGINA:
    1- IN ROMANIA ESTE LOC PENTRU APARITIA UNEI NOI REVISTE DE RADIOAMATORISM, NU VOR FI NICIODATA PREA MULTE!
    2- O REVISTA CARE SE RESPECTA TREBUIE SA FIE FULL COLOR.
    3- DACA ESTE LUNARA, PANA LA 30.000 LEI, DACA ESTE TRIMESTRIALA, PANA LA 50.000 LEI.
    4- PENTRU MONOCOLOR, NU MAI MULT DE 20.000 LEI.
    5- RAMBURS, ESTE MAI SIGURA PRIMIRE REVISTEI!
    6- SA CUPRINDA ATAT TEHNICA CAT SI DIVERSE ARTICOLE DESPRE COMPETITIILE MARI, DAR SI DESPRE UUS!!!!
    7- CRED CA RECLAMA ESTE CEA CARE ADUCE UN VENIT REVISTEI, DECI ORICE RECLAMA!
    8- PACAT, NU AM FIRMA, DAR AS SPUNE DA.
    9- ESTE REUSITA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.
    10- AR FI PUTUT CUPRINDE SI O PAGINA, DOUA DE UUS(50, 70, 144, 432 MHZ, ETC.
    11.DACA MA VOI INSANATOSI CAT DE CAT, DA.
    12.DEPINDE DE CANTITATEA DE INFO. PE CARE O DETINETI! AS FI DE Acord cu ambele variante, doer ca revista trimestriala sa fie mai...groasa!!
    73&dx!
    DICK-YO7VS,MAESTRU Al sportului uus.

  • Postat de MARIN - YO6OAS la 2005-05-03 06:30:15 (ora Romaniei)
  • FEICITARI COLECTIVULUI .SI ACUM LA OBIECT :
    1.DA 2.COLOR
    3.PANA IN 50000 {40000 RAMBURS }
    4.10000-15000
    5.RAMBURS
    6.CONSTRUCTI,PROGRAME DE PC PT. RADIOAMATORI
    7.NORMAL
    8.DA {PROBLEMA E CA NU AM FIRMA}
    9.FOARTE INTERESANTA {EU SUNT NUMAI UKW-IST}
    10.SA MAI FIE UN MIC ARTICOL CU STATII NOI SI
    VECHI CU PRETURILE {APROXIMATIVE}
    11.NU STIU ,POSIBIL
    12.COLOR TRIMESTRIAL ,MONOCOLOR LUNAR.
    CU STIMA MARIN DIN SIBIU 73

  • Postat de emil - YO7VJ la 2005-05-03 06:35:03 (ora Romaniei)
  • Nu se poate vedea nimic!

  • Postat de Csik Vasile - YO5AY la 2005-05-06 05:47:32 (ora Romaniei)
  • Felicitãri pentru noua revistã! Mi-a plãcut mult primul numãr.Dar....Nu ar fi mai bine sã existe o singurã revistã pe hârtie ,bunã ºi ieftinã ? Oamenii nu prea au bani.Faceþi un sondaj -amgajament privind tirajul,Cu salutãri ºi urãri de bine !

  • Postat de kiss vasile - YO5ODU la 2005-12-28 13:33:06 (ora Romaniei)
  • FELICITARI ! Am citit articolele si am ajuns la concluzia ca mai avem si la noi in tara OAMENI care
    stiu sa scrie articole de specialitate de care ducem
    lipsa. Sunt multe lucruri practice care daca o citesti ,dai seama ca este deja cunoscut in lume ,
    doar informatia nu a ajuns la noi. Tiparit monocolor este tot atat de util ca si ful color, doar mai putin costisitor.Abonamentul ar fii ideal.Ca pret 1.$.ar fi bun. 73 Vasile

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Radiomania"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact