hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
In Piscolt s-a aniversat

Ziua Mondiala a Radiomatorilor

Mihai-Danut Chis YO5DAS

La Scoala cu clasele I-VIII din localitatea PISCOLT, din jud. Satu Mare, A.S. "SPERANTA" Piscolt , ramura Radioamatorism, a organizat un mini-simpozion cu prilejul aniversarii Zilei Mondiale a Radioamatorilor, in 18 aprilie 2005 ora 12, avand ca tema: "Radioamatorii- promotori ai tehnicii comunicatiilor mondiale".

Au participat la aceasta intilnire Dl. Primar DOBOS IOSIF, Dl. DUTESCU VIOREL - principalul sponsor al telegrafistilor, si nu numai, Dl.director al scolii CRAINIC IOAN, presedintele A. S." SPERANTA" - Piscolt, alte cadre didactice ale scolii, elevi de la cercul de telegrafie, alti elevi.

Pentru inceput, YO5DAS - Dan , a prezentat scurt importanta acestui eveniment, o scurta istorie a comunicatiilor, aratind grafic cum a evoluat notiunea de "tele" de la un cuvint de origine greaca, pana la ceea ce stim- sau ar trebui sa stim - despre telegrafia viteza.

S-au aratat, tot grafic, rezultatele la nivel national obtinute de echipa de telegrafie din scoala , in ultimii ani. Au fost trecuti in revista radioamatorii din Piscolt: YO5DAS-Dan, YO5PCJ -Carmen, si receptorii YO5-046/SM-Razvan, YO5-044/SM-Alex, YO5-043/SM Danut, YO5-042/SM Sebi, YO5-041/SM-Ginel, YO5-058 Cristina, YO5-047/SM-Adi, YO5-059/SM-Cristi, YO5-060/SM Sandi, YO5-061/SM -Emanuel, YO5-062/SM-Bogdan.

Apoi Emanuel YO5-O61/SM a prezentat un scurt material "Cea mai scumpa litera: S".

Diana eleva in clasa a V-a, membra a Cercului de telegrafie a prezentat "Eveniment naval".

Cristina YO5-058/SM a prezentat "Naufragiul TITANICULUI".

Sandi, YO5-060/SM a avut o mica interventie cu tema: " EDISON si... telegrafia ".

Dintre invitati Dl. primar Dobos a aratat ca este bucuros ca a luat parte la acest eveniment si a felicitat pe toti membrii cercului pentru rezultatele obtinute pana acum. Dl director Crainic a aratat ca desi ceea ce se numeste dotare la acest cerc de telegrafie nu exista (HI) este foarte bucuros ca are un mini-trofeu obtinut de echipa de telegrafisti la Nationale.

In incheiere Dan-YO5DAS multumeste celor prezenti pentru participare si anunta ca in 5 mai 2005 va avea loc un alt eveniment deosebit : "Ziua Europeana de Radio-activitate din scoli" si a invitat pe cei prezenti la acest eveniment deosebit. La scoala vor avea loc intreceri la receptie-viteza si la proba cu calculatorul: PED.

Mihai-Danut Chis YO5DAS

Articol aparut la 19-4-2005

8292

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Lovas Ferenc - YO5OED la 2005-04-21 07:36:34 (ora Romaniei)
  • Felicitari Dan pentru activitate si la mai mare!
    73 ! Feri

  • Postat de Ovidiu Orza - YO2DFA la 2005-04-22 10:35:18 (ora Romaniei)
  • Felicitari Dan!
    Aici am "reusit" un interviu, dar cu o zi ,...dupã!!!
    73 Ovidiu - YO2DFA

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Ziua Mondiala a Radiomatorilor"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact