hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Recent s-a incheiat

Adunarea Generala a reprezentantilor asociatiilor si cluburilor afiliate la FRR

Vasile Ciobanita YO3APG

Adunarea Generala a reprezentantilor asociatiilor si cluburilor afiliate la Federatia Romana de Radioamatorism a avut loc in ziua de 9 aprilie la sala din strada Vasile Conta nr. 16.

Participarea a fost numeroasa cu delegati din toate districtele radio si din majoritatea cluburilor afiliate. Au lipsit cei din Vaslui, Botosani, Salaj, Sibiu, Covasna, Mehedinti, Olt, Giurgiu si Constanta.

S-a prezentat un amplu Raport de activitate

A fost ca vicepresedinte domnul Liviu Olteanu YO9FAF cu 40 voturi pentru din 45 exprimate. Dl. Ilie Mihaescu YO3CO - al doilea candidat - a avut 5 voturi pentru.

Acum cei doi vicepresedinti ai FRR sunt: YO8TU - Petreanu Cornel si YO9FAF - Liviu Olteanu.

Este de notat faptul ca adunarea a votat in unanimitate - inclusiv invitatii - ca Morel Grunberg - 4X1AD - sa fie declarat Membru de Onoare al FRR. El se adauga astfel altor radioamatori care au primit in ultimii 2 ani aceasta calitate simbolica. Este vorba de George Mainescu N2GM, Ciprian Sufichi N2YO, Nikolaus Kintsch DL5MHR si George Pataki WB2AQC, oameni care fac ceva pentru radioamatorismul YO.

Procesul verbal (format PDF) a fost intocmit de catre Silion Ionel YO6BBQ si Buie Razvan YO2MBK.


Raport activitate 2004 - 9 aprilie 2005

Bine ati venit la Adunarea noastra Generala, în care vom încerca sa privim retrospectiv asupra anului 2004, dar mai ales sa încercam sa deslusim ceva despre ce va sa vina.

Afiliere noi membri constituie primul punct al ordinii de zi. Daca în urma cu 3 ani, 21 de reprezentanti ai Cluburilor si asociatiilor hotaram atunci înfiintarea federatiei noastre, care întâmplator poarta acelasi nume cu cea anterioara - care s-a desfiintat la 31 dec 2001, iata ca astazi avem 69 membri, dintre acestea si câteva cluburi nou înfiintate în 2004-2005, obtinând Personalitate juridica, Certificat de Identitate Sportiva si care solicita astazi afilierea.

Consiliul de Administratie a examinat cererile acestora si a fost de acord cu afilierea, dar Dvs – delegatii cu drept de vot trebuie sa validati acest lucru. Este vorba de:

YO5 CS Radioamatorism DX CLUB Oradea Drept privat

Initiatori: YO5BRZ, 5OED, etc

YO6 AS CS TEHNICA Gheorghieni Drept privat

Initiator YO6OBK, Indicativ -YO6KCN

YO8 CS Radioamatorism ELECTRON Dorohoi Drept privat

Initiatori YO8CGR, ZO3CO, Indicativ YO8KOB

YO8 CS TROTUSUL Onesti Drept privat

Initiator -YO8OT, Indicatiiv - YO8KGC,

Va rog ca numai reprezentantii cluburilor ce au format pâna anul trecut federatia sa voteze pentru afilierea noilor structuri. Pentru ....Contra ..... Abtineri Va multumesc.

Este un vot deosebit de important.

Vedem ca si în ultimul an faptul caci Cluburile de drept privat depasesc mult ca numar pe cele de drept public. Astazi poate nu realizam în întregime ce însemna asta. Este o schimbare esentiala. Avem structuri reorganizate practic în întreaga tara. A fost un efort deosebit si multumesc celor cu care am fost alaturi. A însemnat notariate, taxe, tribunale, probleme la ANS (Agentia Nationala pentru Sport) etc. Practic am depasit momentul critic de acum 2-3 ani. Avem acum în fiecare district câteva cluburi puternice.

Din pacate nu am terminat actele la YO2KQT- TM, Dorna DX - SV, Nord West - MM, QSO Tutova - VS, CSM Arad - AR.

Ca sa fim realisti - cu picioarele pe pamânt, trebuie sa recunoastem ca nu toate aceste cluburi au aceeasi putere economica, aceleasi perspective. Una este de ex. Radioclubul de la CS Petrolul si alta Rad de la CSM Zalau sau Palatul Copiilor din Botosani. Multe din cluburile afiliate este posibil sa dispara în câtiva ani, datorita problemelor financiare. Acum însa este creat cadrul organizatoric. Ramâne sa ne preocupam de întarirea acestor cluburi. Se stie ca organizarea are un rol important în orice domeniu. Ne trebuie o mai buna organizare si strategii realiste si clare! Problema importanta pentru noi este acea de a atrage noi membri în FRR. Multi radioamatori YO nu sunt înca legitimati la nici un club. Acestia trebuie stimulati sa vina alaturi de noi, altfel degeaba afirmam ca FRR reprezinta radioamatorismul YO.

Radioamatorismul este un hobby/sport individual, recunoscut acum ca fiind de UTILITATE PUBLICA. Deci statul, societate pot sa ne sprijine. dar pentru asta trebuiesc structuri, trebuie implicare în viata comunitatii. Sa stie lumea de noi!!!

Vreau sa accentuez înca odata un lucru esential privind totala schimbare din organizarea nostra. Federatia este suma cluburilor. Stiu ca pe unii îi deranjeaza aceasta afirmatie, dar asa scrie în statut. Activitatea sau inactivitatea federatiei este suma activitatilor/neactivitaatilor fiecarui club. Insist pe aceasta caci se mai fac propuneri de felul Federatia sa faca…..federatia sa dreaga. Cu ANS avem numai bune relatii contraactuale. Fondurile obtinute prin astzfel de contracte sunt însa destul de mici, si se vor diminua mereu, cel putin la nivel central Este la fel de adevarat ca la noi exista un întreg amalgat specific acestei perioade de tranzitie. Astfel avem:

  • Cluburi departamentale – subordonate direct ANS si cu bugete de la stat
  • Cluburi private
  • Cluburi afiliate prin protocolul încheiat între Ministzerul Educatiei si Cercettarii si ANS. Toate sunt importante si egale pentru noi, dar posibilitatile financiare si mai interesele lor sunt total diferite. Asta ne cere chibzuinta înaintea oricarei hotarâri.

    ANS cere acum federatiilor trei lucruri:
    a. Descentralizarea activitatii
    b. Performante sportive
    c. Gasirea unor noi surse de finantare

    Si în ceea ce priveste ANS se cauta noi solutii. Vorbeam anul trecut de reorganizarea miscarii sportive în CNO si Sportul Românesc care sa includa actualul COR, ANS si federatiile. Cluburile departamentale sa treaca la primarii. Legea Sportului sa se modifice.

    S-a înfiintat între timp Comitetul Olimpic si Sportiv Român. Este o structura de drept privat. Si federatia noastra este membru fondator. Pe 24 aprilie la Isvorani va fi Adunare Generala. Reorganizarea nu s-a terminat. Sunt înca discutii, propuneri, relativ la modificarea legilor si a organizarii. Ne afecteaza aceasta tranzitie prelungita, caci daca vrem de ex sa completam si sa îmbunatatim statutul, sau sa ne facem niste planuri pe termen lung este dificil. Anul trecut am dat la fiecare delegat principalele legi si hotarâri privind sponsorizarea, cîteva extrase din Legea Consiliilor Judetene, formulare de bilant. Vrem sa stim cine le-a folosit. Cu ce efecte? Sa învatam unii de la altii. Trebuie sa ne “batem” pentru drepturile noastre. Activitatea de radioamatorism este, dupa cum spuneam putin mai înainte, de utilitate publica. Este unul dintre putinele lucruri câstigate prin Legea 69. Sa obtinem atunci proprietati – sedii, teren, sa avem baze de concurs si antrenament. Dar trebuiesc date bilanturi ;I rapoarte la Circa Financiara, la Statistica, la Monitorul Oficial!! Câti au facut acestea? Sec’iile noastre din Cluburile departamentale sunt avantajate. Noul Cod fiscal cu articolul 31 punctul 4 reglementeaza sponsorizarea!!! Ester vorba de Legea 571 din 2003 completata cu HG 44 din 2004. Au aparut acum precizari clare si norme de aplicare. Este vorba – va rog sa notati de HG 84- din 3.02.2005 care precizeaza la punctul 7 aliniatul p metodologia de calcul. Avem pentru fiecare dintre Dvs câte un exemplar xerografiat. La fel avem aici un model din declaratia 200 de IVG care permite oricârei persoane fizice ca 1% din impozitul dat statului sa fie dirijat spre spre federatie sau spre cluburile noastre private înfiintate conform OG 26/2000.

    Va rog sa notati pentru FRR – CF COD IBAN

    Mai putem obtine fonduri prezentând programe la licitatiile facute de Agentiile Judetene de Sport. Ramân de multe ori acolo necheltuiti. Cine a reusit asa ceva? Aici sunt bune Asociatiile Judetene de Radioamatorism. Pentru FRR am incercat cu ceva programe la MEC. Din pacate – desi am facut enorm de multa literatura – nu am reusit mai nimic 2 ani la rand.

    O problema foarte complicata pentru noi este si problema sediilor! Sunt fericiti cei care au sedii la Cluburile Sportive. Sunt câteva cluburi care au reusit sa-si repare si sa-si amenajeze sedii excelente. Ex Rad. Jud. Hunedoara – dar acum si acolo sunt probleme cu fostii proprietari La Piatra Neamt – s-a construit un sediu nou. Felicitari YO8WW. La fel la Ploiesti, dupa ce YO9FBO a fost dat afara – s-a reusit cooptarea lui Mihai Malanca –YO9BPX. Totul s-a schimbat acolo – exista un sediu nou la Casa Armatei, se face amenajarea sediului dat de Clubul Petrolul, se transmite duminica un QTC local, se face un Buletin Info, se colaboreaza cu ceilalti radioamatori din YO9, etc. Omul sfinteste locul! YO9BPX – Mihai – haideti sa-l cunoastem! Si la HR - s-a reusit construirea unui sediu nou. Felicitari YO6FCV. Acestea se adauga celor amenajate în anii trecuti la Baia Mare – sediu excelent – practic 2 apartamente în Hotelul Sport- tnx YO5OEF, Brasov – deasemeni un sediu extraordinar- tnx YO6BBQ, la Aerostar Bacau – tnx YO8AXP, Braila – Tnx YO4AH – Dl. Boris Ispir- vechi radioamator, prezent în sala ..... La fel la Tg.Secuiesc, Sky Lark- Satu Mare - Tnx YO5OBP – Sobi, la Vâlcea, Suceava. Recent YO8BFB a obtinut un sediu pentru Rad. Municipal Bacau. Sediu excelent exista la Sibiu – dar activitatea este zero! Am încercat cooptarea lui Ion Arcas, dar vad ca dureaza! Adrian, 6OAQ – vrea sa renunte! Probleme mari sunt la : Mures si Satu Mare – unde sediile au fost recent pierdute, Acestea se alatura celor pierdute la Arges – Pitesti, Timisoara, Mehedinti, Constanta, Gorj si Federatie, etc. Astazi vom vota înca un vicepresedinte pe postul ramas vacant. Sunt doua candidaturi pe care le vom prezenta detaliat.

    Ne-am lungit putin dar asta este o problema principala caci de aici vom porni cu activitate. Eu vreau sa va transmit totusi un mesaj optimist, dar vorba ceea ce optimism când ...purceaua e moarta în cotet ....

    Revenind activitatea noastra din 2004, s-au desfasurat toate activitatile din Calendarul Competitional. Nu numai cele cu care avem contract cu ANS. Toate. Chiar si în plus. Fiecare membru al CA va putea prezenta detalii. Aici vom puncta doar câteva aspecte.

    US

    Participare modesta totusi la Campionatul International de US. Tnx YO8WW, DL5MHR, N2YO pentru sprijin. Campionatul Mondial US. Rezultat modest. YR0HQ pe locul 12, mai bine ca anul trecut, dar nu multumitor. La sugestia lui Ciprian N2YO, Adrian YO3HOT a cumparat pentru YR0HQ programul WriteLog. S-a început popularizarea acestuzia, instalarea si analiza a ceia ce nu a mers bine anul trecut. Astfel de discutii au avut loc la Craiova – Tnx YO7LGI si toti ceilalti, la Bucuresti – tnx YO3HOT si recent la Frasin-SV – tnx YO8TU. Sunt multe discutii - ceea ce e bine pâna la un moment dat, dar trebuie trecut si la lucruri concrete! Tnx YO3APJ care încerca sa realizeze si în acest an o echipa. Trebuie sprijinit. Adrian – YO3GSM ne ajuta sa realizam manipulatoarele cerute de WL. Merita o discutie mult mai detaliata acest subiect. Sunt multe contacte prin radio, la QTC si Internet. Sunt multe lucruri interesante adunate –în forumul de pe internet. Ramân simple vorbe daca nu le folosim. YO3APJ a publicat în revista noastra nr.1/2005 un material despre pregatirea si participarea în competitiile de US. Avem totusi prea putine baze competitive dar si prea putini operatori. DA0HQ a câstigat a 7-a oara titlul mondial – felicitari - lavând 22 milioane de puncte, dar cu 3.200 QSO-uri facute cu propria tara!!! Noi câte statii putem mobiliza? Avem înca multe orgolii! Au început totu;I sa apara o serie baze serioase de concurs cum ar fi:

  • YR7M – YO3CTK
  • YP3A – Palatul National Aici este o adevarata scoala de formare de operatori: YO9GZU, YO3GDA, YO3JOS, YO3JR, YO3GOD, YO3HOT etc – toti formati de YO3ND. Acum lucreaza aici si YO9GJY, YO3HKW, etc.
  • YR2I – YO2LDC – felicitari si tnx pentru lucrul si propaganda pentru traficul in 160m.
  • YR7C – Craiova. Tnx YO7LGI, YO7LJJ, YO7CKP etc
  • YP9P – YO9HP
  • YR8A - Frasin Tnx YO8TU, YO8SS, YO8WW, YO8BPK, YO8SSX, etc. Multi dintre acestia si-au propus înfiintarea unor Cluburi de concurs.

    Daca avem tineri care vor sa participe la competitii importante ei sunt invitati pentru schimb de experienta la YO3KPA.

    Ce facem cu WRTC 2006? Campionatele noastre se arbitreaza acum electronic. Tnx YO9HG, DL5MHR. Trebuie sa jutam însa cu tot, pentru ca logurile sa fie transmise corect, iar programele sa fie îmbunatatite cu observatiile noastre. Au aparut si competitii noi care se bucura de succes: PROCW – organizat de clubul cu acelasi nume initiat de YO6EX, Cupa OTC – tnx YO2BV, 2LDC – care au dus la capat un proiect mai vechi de înfiintare a unui Club al Veteranilor, etc. In bune conditii s-au desfasurat si alte concursuri cum ar fi: Cupa Municipiului Campina, Cupa Elevilor, Cupa Logisticii Militare. Pe baza acestui ultim concurs s-a organizat chiar o manifestare interesanta la o unitate militara din Ploiesti si s-a câstigat un sediu la Casa Armatei. Tnx YO9BPX.

    YO3APJ a prezentat în fiecare joi emisiunea DX INFO – deosebit de utila pentru DX-mani, iar Nelu – YO6AWR a sustinut vinerea emisiunea de anunturi publicitare. YO3ND a tinut QTC-ul pentru cluburile de copii.

    Clasamentele YO DX Club sunt la zi.

    4X1AD – ne pune la dispozitie saptamânal un Buletin DX – buletin gazduit în pagina WEB radioamator.ro – un site tinut la zi prin munca extraordinara a lui Ciprian N2YO / YO3FWC.

    UUS
    Buna participarea la Campionatele Nationale – mai putin cele din banda de 1296 MHz. Rezultate excelente la Ploiesti, Cernavoda, Galati, Cluj, Dolj, BU si Vatra Dornei. La fel Satu Mare si Baia Mare. A fost o problema cu verificarea la Camp. International de UUS –întrucât Nelu - YO5TE a fost mult timp plecat din tara si a aparut chiar o greseala la YO3FFF-Cristi. S-a remediat între timp sii totul este acum OK! Se lucreaza mult în 50 MHz (GJ, PH, DJ, etc). Trebuie adaptat regulamentul de clasificare sportiva si cu performantele din aceasta banda. Este sarcina imediatpaa alui YO4DCF sa vina cu propuneri în CA. .Sunt numeroase si statiile YO ce lucreaza EME. De ex concursul ARI de anul trecut a fost dominat de statiile YO la câteva categorii!!! Avem aici clasamentul publicat în revista DUBUS. Regulamentele la campionatele noastre sunt adaptate dupa cele de la Uniunea Internationala. Ramâne problema echipamentelor de 1296MHz, a activarii unor careuri mai deosebite (KN13, KN38, etc), precum si a pregatirii operatorilor pentru traficul CW si folosirea calculatoarelor. Aici din nou va solicitam sprijin! Augustin Preoteasa YO7AQF ce coordoneaza acum activitate de UUS a adus deja un suflu nou. Sunt câteva abonamente la DUBUS, articole în revista, se lucreaza la aducerea la zi a evidentei repetoarelor si balizelor. Trebuie si el ajutat!

    Telegrafie viteza

    Felicitari si multumiri lui YO8WW, YO8RCP, care se preocupa. Gabi va prezenta propriul raport. Anul trecut s-a participat în Serbia la Campionatele Europene. Ne-a costat mult, dar echipa a adus 18 medalii si numeroase alte locuri 4-6. Este cel mai bun rezulta sportiv înregistrat de federatia noastra vreodata. Felicitari. ANS a premiat aceasta performanta. Dar contractul federatiei pe acest an este cu 50 milioane mai mic decât cel de anul trecut. Hi! S-au tinut în bune conditii campionatele nationale din acest an la Iasi. Necazul este ca sunt putini participanti. Anul acesta de ex s-au adunat cca 40 de concurenti, inegal pregatiti si cam din aceleasi judetee. Se dau la aceste campionate 36 de medalii. Este inacceptabil. La fel este situatia si la RGA. Vor fi Campionate Mondiale în iunie în Macedonia. Avem doar 87 de milioane pentru Camp. Internationale. Vor merge la echipa nationala de CW, dar nu ajung pentru o echipa completa! Ajung doar pentru 5-6 participanti! Sa facem împreuna un efort sa mai gasim ceva bani pentru o echipa completa! YO3FU va fi arbitru international. Vrem si o pregatire centralizata care sa se faca la Piatra Neamt. Dar sa ne vedem si propriile lipsuri: La cantonamentele putine organizate cu greutate sau la testari, nu prea vin cei cu preocupari de CW viteza.. Majoritatea însa primesc îndemnizatii mari de la cluburile unde sunt legitimati (Petrolul, CSM Bistrita, CSTA Bucuresti, Ceahlaul, CSM Iasi, etc). Trebuie mai multa disciplina!

    RGA
    Stam slab. Trebuie sa ne concentram pe tineri. A fost cooptat dl. ing. Adrian Marcu – YO7LOI sa coordoneaze activitatea. La Deva s-a întocmit un nou regulament. La Câmpulung Moldovenesc se va organiza anul acesta campionatul iar la Deva va avea loc Cupa României. Cred ca trebuie sa schimbam mentalitatea fata de acestt interesant si complex sport, unde se face atât atletism cât si orientare si unde sunt necesare si cunostinte de electronica si radiocomunicatii. In Europa sunt schimbari mari. Exista chiar discutii ca ARDF va deveni sport olimpic la World Games din 2009. . Creatia tehnica. Activitate bine coordonata de YO5BLA. Anul trecut au fost însa foarte putini participanti. CA a analizat si a hotarât schimbarea regulamentelor dupa discutiile din 2003. Arbitrii nu mai pot participa cu lucrari. S-a stabilit mai detaliat criteriile de punctare. Anul acesta la Mangalia, 9-11 septembrie, avem tot aceleasi 3 sectiuni.

    O problema de interes pentru multi radioamatori este cea a QSL-urilor. Desi s-a încurajat e-QSL-ul, sistemul traditional ramâne larg raspândit si QSL-ul ramâne ultima dovada de politete a unei legaturi radio. S-au tiparit multe QSL-uri frumoase. Unii colegi ne cer sa tiparim în continuare QSL-uri tip, care sa fie apoi stampilate. Credem ca fiecare trebui sa aiba propriul QSL, asa cum este în lume si asa cum aveau toti radioamatorii români înainte de razboi. Discutii sunt pentru primire si expediere. Primirea am asigurat-o prin P O BOX 22-50. Este un efort deosebit. Il vom face si în continuare.Aproape fiecare pachet se plateste la posta. Trebuie de fiecare data statut, declaratie, etc. Saptamînal sunt platiti 200-350.000 lei. La fel am asigurat traficul în tara precum si expedierea pentru HA si TA.

    Este sarcina fiecarui club, dar se pot uni 2-3 cluburi pentru acest lucru. Fiecare îsi poate lua o serie de tari. Multe cluburi mari si-au rezolvat problema . Ex CSTA Bucuresti, CSM Alexandria, CFR Oravita, CSM Câmpina, etc. Stiu ca se cere munca, preocupare, cunostinte. Unii cred ca centralizat ar fi mult mai ieftin. Sau încercat si initiative private: YO2BS, YO6EX, dar au fost privite cu neîncredere. Cine a vrut s-a afiliat la Bucuresti. Fiind multi, pe banii altora s-ar parea ca este ieftin. Daca cineva din sala, eventual un salariat la vre-un club, se ofera sa faca expedierea centralizata îl vom sprijini.

    Solutia de viitor credem ca ramîne Birouri QSL districtuale. Colegii de la Ploiesti vor sa asigure un YO9 QSL Bureau.

    Vasile Ciobanita YO3APG

    Articol aparut la 10-4-2005

    10743

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (8)  

  • Postat de F/YO9CHO - la 2005-04-10 14:52:18 (ora Romaniei)
  • Ma bucur sincer pentru alegerea d-lui Olteanu Liviu YO9FAF si mai ales succes in noua sa activitate!
    Succes in continuare intregului district YO9 !

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2005-04-12 08:05:57 (ora Romaniei)
  • Ciprian esti mare D-le ,ce rapid esti !!!
    Si eu ma bucur ca l-am putut sustine pe D-l Liviu,asteptam realizarea acelei promisiuuni cu comertul on line. SUCCES D-LE OLTEANU si imi pare rau ca am fost asa grabit si nu am putut sa va felicit si personal la finele ,,ADUNARII YO''.
    73 'S lari,YO9CSM.12-04-20005,ALEXANDRIA.

  • Postat de - Marian - - YO7CEG - la 2005-04-12 13:10:57 (ora Romaniei)
  • DE CE... nimic despre acestea si altele d'ale FRR,nu apar pe site-ul oficial al FRR,cu SIGLA FRR,> http://www.hamradio.ro !? acolo unde cam bate vantul...sau poate nu stiu eu.. ca acesta(www.hamradio.ro) este sau nu reprezentativ...oficiosul FRR!Cred ca era foarte greu,ca informatia sa fie plasata in doua site-uri,sau NU prezinta interes ...!!!

  • Postat de Costel - YO8BND la 2005-04-13 14:03:19 (ora Romaniei)
  • Va rog kateva cuvinte despre yo9faf,ce poate sa faca in plus fatza de yo9hp?...
    73! Costel...

  • Postat de Pit - YO3JW la 2005-04-15 14:36:24 (ora Romaniei)
  • PROCESUL VERBAL al Adunarii Generale din data de 9 aprilie ne-a fost pus la dispozitie prin amabilitatea d-lui Vasile Ciobanita YO3APG
    <<<>>> ce este mai sus este raportul de activitate!

  • Postat de tot eu - YO3JW la 2005-04-15 14:41:32 (ora Romaniei)
  • am gasit PV-ul!!!!

  • Postat de Victor - YO6MP la 2005-04-23 06:03:17 (ora Romaniei)
  • -Am citit PV, din pacate nu respecta cele spuse de participanti, astfel:
    -sunt fff multe omisiuni si incoerent,
    -lipsa de claritate in cele scrise,
    - interpretari deviate ale spuselor participantiilor si a celor votate.
    - ex. s-a votat publicarea pana la 01. oct. a planului competitional, si nici decum trimiterea de catre cluburi a acestuia pana la acea data!!!
    - ma voi referii numai la mine, astfel:
    1) problema disciplinei ridicata de POP T IOAN(YO6AWR) in modul cum a fost redata, ma incrimineaza pe mine ca a-si fi cel indisciplinat.Pot considera aceasta ca o calomnie la adresa mea ?? . Dovada sunt chiar spusele lui yo6awr - nelu, jignirile si calomniilii aduse persoanei mele chiar si-n sala unde s-a desfasurat Adunarea nu numai in benzile alocate noua in US sau UUS. Ar fi "interesant" sa-i auziti
    modul de purtare a unui QSO si expresiile, in special in 145.500, frecventa locala.
    2)in Brasov exista mai multe structuri sportive cu acelasi nume si anume:
    - 2 Asociatii Judetene de Radioamatorism, una infiintata in aprilie si cealalta in iunie 2002, a 2-a avand la baza acte in fotocopii. cu toate ca se stia de infiintarea primei Asociatii de catre dl. CIOBANITA. Aceptata a fost cea de a 2-a de catre FRR. Asociatiile se judeca si la ora actuala procesul ajungand la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
    - doua cluburi sportive de utilitate publica care au corespondente private. Acestea sunt "UNIVERSITATEA" Brasov primul fiind YO6KSU, club departamental al MEC - Universitatea Transilvania si YO6KEA club de drept privat.Denumirea a fost luata fara acordul MEC si al Clubului Universitatii Transilvania. Aceiasi situatie exista si la "DINAMO" Brasov.
    - mai mult unii si-au permis sa ia indicativele de la cluburile MEC ( yo6kea - Casa de cultura a studentiilor; yo6 KEI - Palatul Copiilor BV, yo6 knx, Clubul copiilor din Vulcan fara acordul beneficiarilor , exact ca acel sofer care se supara pe stapanul sau si pleaca de la el cu numerele de inamatricolare ale masinii.
    Cred ca o intalnire pentru clarificarea acestor probleme la Brasov ar fi bine venita.
    73 de yo6mp Victor

  • Postat de covrig cristinel - YO4RHC la 2005-04-24 04:39:49 (ora Romaniei)
  • in privinta telegrafiei viteza, totul este la stadiul declarativ. Nu se face aproape nimic, participantii la aceste competitii nu sunt stimulati in nici un fel, desi sunt prevazute sume de bani ce se pot acorda de catre federatie la campionatele nationale in cazul celor care se calsifica pe locul 1-3. Banii pot proveni din sponsorizari, insa trebuie si ceva efort pentru acest lucru. Acelasi lucru si in cazul competitiilor internationale.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Adunarea Generala a reprezentantilor asociatiilor si cluburilor afiliate la FRR"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact