hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Scrisoare deschisa

László Hadnagy YO5AEX

Catre: Adunarea Generala a Federatiei Romane de Radioamatorism
D-lui ing. Vasile Ciobanita YO3APG, Secretar general al FRR,
BUCURESTI

Pe marginea articolului "Se cauta un vicepresedinte" care a ocupat, zile in sir, prima pagina a ziarului electronic Radioamator.ro m-am gandit sa compun aceasta scrisoare.

Din articol am aflat despre Adunarea generala a reprezentantilor asociatiilor si cluburilor afiliate la Federatia Romana de Radioamatorism care va avea loc pe 9 aprilie 2005, la Bucuresti.

Mai intai as dori sa va precizez ca, din motive independente de vointa mea, in urma cu cativa ani am renuntat la calitatea de membru al Radioclubului si imi desfasor activitatea de radioamator in mod individual, ca persoana fizica, fara a fi membru ori membru asociat al FRR.

Totusi, avand in vedere statutul meu, Va solicit ingaduinta de a adresa reprezentantilor si delegatilor la Adunarea generala a Federatiei Romane de Radioamatorism cateva idei si anume:

  • Ziarul oficial al Federatiei Romane de Radioamatorism, Hamradio.ro, in format electronic, sa apara pe Internet si in limba romana, nu numai in limba engleza (vezi articolul pe care l-am scris in acest sens cu titlul Hamradio.ro - versiune in limba romana);
  • Ca vicepresedinte al C.A. al F.R.R. cred ca ar trebui solicitat si propus YO3JW D-l Feny? Stefan. YO3JW cum i se mai spune Pit, este un cunoscut radioamator in tara si peste hotare, cu vechi state de activitate in cadrul FRR, ar putea fi chiar presedintele acestui for, si nu necesita prezentari;
  • Pentru activitatea desfasurata in municipiul si judetul Arad, cunoscuta de catre Secretarul general al Federatiei, ar trebui propus si cooptat in Consiliul de administratie al FRR un reprezentant al Radioclubului Judetean Arad. Acesta ar putea fi: YO2LIS, YO2BUG, YO2II ori alcineva.

    Doresc succes lucrarilor Adunarii generale a Federatiei Romane de Radioamatorism.

    Multumesc colegului Ciprian N2YO (YO3FWC), care mi-a oferit posibilitatea de adresa, prin Radioamator.ro, acesta scrisoare deschisa catre Secretarul general al FRR - YO3APG.

    Intrucat imi desfasor activitatea in exteriorul tarii, doresc in continuare sa fiu un mesager al activitatii de radioamatorism din Romania peste hotare.

    Multumesc pentru atentie.

    László Hadnagy YO5AEX

    Articol aparut la 31-3-2005

    8998

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (7)  

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2005-03-31 08:49:03 (ora Romaniei)
  • Subscriu in totalitate la cele propuse.

  • Postat de Moldovan David - YO5BTZ la 2005-04-02 14:15:27 (ora Romaniei)
  • Eu l-as propune pe unul tanar deoarece noi cei mai in varsta am avut suficient timp pana acuma sa ne afirmam. Deci il propun pentru functia de vicepresedinte al FRR pe Mihai, YO3JOS, chiar daca el din modestie o sa zica nu. Trebuie lamurit.

  • Postat de Calin Negulescu - YO3HKW la 2005-04-04 09:51:58 (ora Romaniei)
  • Ideea autorului articolului este foarte buna! Ar trebui intrebat Pit daca nu doreste sa-si adjudece functia cu pricina. Dar nici propunerea lui YO5BTZ nu este de neglijat! Sunt avantaje si de o parte si de alta! Ce ziceti de YO3HOT, Adrian?
    73, Calin

  • Postat de Vasile Ciobanita - YO3APG la 2005-04-04 12:13:34 (ora Romaniei)
  • Ma bucura interesul aratat pentru activitatea si completarea Consiliului de Administratiee. In aceste ultime 6 saptamani de la ultima sedinta, la care s-a pus si problema aceasta au aparut numeroase opinii - propuneri si chiar autopropuneri. Toti radioamatori cunoscuti si cu activitate. Din pacate - nu vreau sa supar pe nimeni - majoritatea acestor propuneri nu pleaca de la o cunoastere minima a Statutului nostru. Astfel orice propunere trebuie promovata de un Club sau o Asociatie afilata la FRR si trebuie sa constea dintr-un curicullum vitae care sa arate realizarile celui propus, iar acesta trebuie sa prezinte un plan minimal de intentii.
    Am spus acest lucru si domnulor: Ungur Florin, Dan Voiculescu, ILie Mihaescu si tuturor celor a caror nume au mai fost vehiculate.

  • Postat de Vasile Ciobanita - YO3APG la 2005-04-04 12:35:21 (ora Romaniei)
  • Referitor la Scrisoarea deschisa trimisa de HA0OMM ex YO5AEX - vreau sa multumesc in mod deosebit Domnului Hadnagy Vasile pentru interesul si ssprijinul acordat activitatii noastre. Toate materialele trimise de elk au aparut sau vor apare si in revista noastra. Sper ssa colaboram in continuare pentru a strange si mai mult relatiile dintre radioamatorii YO si cei din HA, de la care avem multe de invatat.
    Pit nu accepta sa candideze pentru functia de vicepresedinte.
    In judetul Arad - culmea - nu avem nici un memebru afiliat al FRR. Sper ca aceast lucru incredibil sa fie depasit in curand. Eu am fost acolo, am discutat mult cu Directorul Clubului Municipal, cu YO2II, YO2LIS, dar pana in prezent nu s-a rezolvat nimic. Situatia aceasta mai este doar in judetele: Olt, Giurgiu si Vaslui. Ceeea ce trebuie sa nu uitam este faptul ca actuala federatie a lluat fiinta la 01 ianuarie 2001 si desi este din punct de vedere juridic - continuatoare celei anterioare - de la care a imprumutat si numele - are un statut total diferit, este o structura de drept privat, autonoma, formata din clubburi departamentale si de drept privat care au personalitate juridica. Pentru afiliere toate trebuie sa aiba asa numitul CIS - Certificat de Identitate Sportiva - eliberat de ANS. Radioclubul din Arad - este unul dintre cele mai active radiocluburi - are o serie de oameni minunati - organizeaza numeroase activitati deosebite - dar din pacate nu si-a dobandit toate actele necesare afilierii. Este o problema care ma si ne preocupa si pe care sper sa o depasim curand.
    Sper ca raspunsul meu sa aduca putina lumina in ceea ce privestee activitatea federatiei. Unii ma critica atunci cand citez din statut ca federatia este suma cluburilor afiliate. Altii - persoane importante - Hi! - intreaba si acum - Noi de cine apartinem?
    Exista inca mici confuzii considerand ca orice statie colectiva care are un indicativ de forma YO-K-- este club sau asociatie afiliata la FRR.
    Cred ca trebuie sa popularizam mai mult Statutul nostru. De ex Mihai - YO3JOS - pe care-l consider prieten - si pe care-l sfatuiesc sa urmeze si Scoala Nationala de Antrenori pentru a putea eventual peste un an-doi sa se angajeze eventual la Radioclubul Municipal Bucuresti (CSTA)- nici nu stiu daca este membru al acestui radioclub - deci nu este membru al Federatiei. Cum sa candideeze? In urma cu putin timp stiu ca nu-si platise taxa la radioclubul in care in mod normal ar trebui sa activeze.

  • Postat de László Hadnagy - YO5AEX la 2005-04-05 04:01:23 (ora Romaniei)
  • Stimate prietene Vasile, YO3APG,
    Multumesc pentru atentia acordata activitatii pe care o desfasor.
    O mica rectificare, indicativul meu este HA5OMM (Budapesta) si sunt in continuare YO5AEX, membru asociat al YO-DX-Club nr.148/30 martie 1982. Nu am renuntat la indicativul YO5AEX pe care il posed din 1965.
    Ma voi stradui in continuare, din exteriorul Romaniei, pentru dezvoltarea relatiilor dintre radioamatorii YO si cei din HA, voi sprijini in continuare miscarea de radioamatorism din Romania si revista Dvs.
    Va asteptam la Burabu-2005.

  • Postat de jinga tom - YO9KPI la 2008-03-09 11:37:15 (ora Romaniei)
  • Sunt fiul d-lui Jinga Pompiliu, fost sef al Radioclubului judetean Buzau. Actualmente tatal meu este foarte bolnav si as dori sa va adresez rugamintea solemna sa-i mai dati si tata;ui meu cate un semn de viata, cine stie, poate il va ajuta sa reia din nou activitatea si sa se insanatoseasca.Tel.personal JINGA POMPILIU:0748674884 sau pe jingatom@yahoo.com
    Nota:actualmente tatal meu locuieste in Tuzla, jud.Constanta si are reale posibilitati sa reia aceasta deosebita activitate, pe care a practicat-o si care reprezinta cel mai drag lucru, alaturi de familie.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Scrisoare deschisa"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact