hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

Sa facem cunostinta cu Maxim Eugen YO7YO

Nini Vasilescu YO3CCC

Pe dl. Eugen YO7YO l-am intalnit pe la mai multe intalniri ale radioamatorilor, dar cele despre care imi aduc aminte cel mai bine, sunt cele de la Arutela, campingul Sf. Manastiri Turnu.

YO3CCC: Data si locul nasterii?

YO7YO: Sunt născut la data de 19 februarie 1960, la maternitatea din Râmnicu Vâlcea, dar locuitor al stațiunii Călimănești, unde am avut o copilărie tumultuoasă.

KO8SCA si YO7YO
KO8SCA (stanga) si YO7YO (dreapta)

YO3CCC: Cum si cand ati aflat despre undele radio?

YO7YO: Cam ca majoritatea de varsta mea, la 7-8 ani, am gasit in podul casei o galena si o casca telefonica, ramase de la bunicul meu. Tata m-a invatat ce si cum, si ascultam ce receptiona aceasta. Rudimentar dar folositor pentru mai tarziu.

YO3CCC: Dar despre radioamatori cum ati aflat, cu ce aparatura ati debutat, ce antene si ce moduri de lucru ati folosit?

YO7YO: Cu o saptamana inainte de a implini 14 ani, a sosit tata acasa si m-a intrebat dacă il cunosc pe domnul colonel Traian Bratescu YO7AGD. Am confirmat ca il cunosc din vedere si mi-a spus ca este radioamator, ca a comunicat cu persoane de pe toate continentele folosind codul Morse, are statie radio proprie, si ca, daca vreau, ma asteapta ca sa ma invete Morse si cum se lucreaza la o statie radio. M-a fascinat ideea din primul moment si, inca din acea seara, am mers la dumnealui. Mi-a prezentat tehnica folosita, un receptor militar american BC-342, un emitator HM cu doua tuburi GU-50 (avea dimensiunea unei magazii de lemne, Hi!), scotea vreo 40 de wati, iar ca antena avea un Long Wire, la vreo 6 metri de sol, denumita de dumnealui “culmea de rufe", Hi!, Hi!. Deja, din aceea seara, am inceput sa invat Ana, Radu si Zamfir, deprinzand astfel prima grupa care se invata in cod Morse. La sfarsitul lunii iunie, datorita chimiei dintre elev si profesor, receptionam la 18 grupe pe minut. A fost dragoste la prima vedere intre copilul Eugen, și marele Traian Bratescu care, ca un amanunt, nu avea copii. Mi-a daruit toate secretele lucrului la statie, m-a tratat ca pe propriul copil. Vreau sa menționez ca domnul Bratescu a fost primul radioamator roman care a lucrat o statie din USA, QSO avut cu W8BAZ, in anul 1929!!! Dumnealui, impreuna cu fratele Cezar Bratescu si doctorului Savopol, au fost unii dintre pionierii radioamatorismului romanesc, merit care i-a fost recunoscut de catre americani, care l-au inclus ca membru in “OLD, OLD TIMERS CLUB'' si “QUARTER CENTURY WIRELESS ASSOCIATION'' (diplomele le gasiti in fotografiile din album). In timp ce fratele Cezar, construia impreuna cu Dr. Savopol un emitator, dupa ce l-au finalizat, au iesit la o tigare. Traian, care a ramas la statie, a apelat W8BAZ, care i-a raspuns. A strigat dupa cei doi, care s-au bucurat enorm de marea lor realizare, a emitatorului, dar si de performanta adolescentului de atunci, Traian Bratescu. Istorie la propriu! Deținea cunostinte temeinice de electronica insa, din cauza lipsei de componente la aceea vreme, mi-a transmis doar notiuni teoretice.
In Calimanesti, activa ca radioamator și domnul Dan Andronescu YO7APM, care era si secretarul radioclubului judetean si care locuia la circa 150 de metri de mine in linie dreapta. Dumnealui, stiind ca tatal meu avea posibilitatea de a-mi procura tehnica performanta, temandu-se probabil de interferente de la o eventuala statie a mea, nu a vrut in ruptul capului să faca demersurile catre D.J.P.Tc. pentru a primi autorizatie ca radioamator receptor, cu toate insistențele lui YO7AGD.
Tinand cont de circumstante, la 14 ani, cu acceptul tatalui meu,m-am urcat singur in autocarul de Bucuresti si am ajuns personal la FRR, in “Parcul cu Castani'', pentru a vorbi, cu cine credeti?, cu domnul Iosif Paolazzo, presedintele federatiei. Asa voiam eu, Cacacea din Ramnicu Valcea. Acolo am fost intampinat de o doamna in varsta, parca Cernatov (avea un nume slav), care, afland cu cine doresc sa vorbesc, s-a amuzat, desigur. Mi-a comunicat faptul ca dumnealui va lipsi cateva zile, insa pot apela la ajutorul dumneaei. Am refuz la inceput, spunand ca nu vreau sa vorbesc decat cu dansul, dar, pana la urma, i-am comunicat ca mi se refuza autorizarea, cu explicatiile de rigoare. M-a intrebat daca am 500 de QSO-uri receptionate si daca stiu Morse. I-am confirmat ca stiu si i-am prezentat logul cu peste 1000 de legaturi SWL. Parca o vad cum zambea si se minuna de tupeul meu de pustan. A intrat in radioclub, un domn, nu am stiut niciodata cine a fost, care a fost rugat de dumneaei sa ma duca in sala radio si sa ma testeze la receptie in CW. La sfarsit, l-a intrebat doamna daca stiu, iar raspunsul a fost ,”minunat, zero greseli la 18 grupe/minut, litere si cifre!''. Dumneaei mi-a spus sa merg linistit acasa pentru ca, in cateva zile, voi fi autorizat. In circa o saptamana, ce credeti? Domnul Andronescu mi-a adus acasa, autorizatia cu indicativul YO7-18688/VL. Mare bucurie mare, care m-a facut si mai darz in a performa.
Dupa cum va spuneam, in luna iunie, lucram lejer in telegrafie, lucru care il incanta nespus de mult pe regretatul meu mentor. Si ciripitul pasarelelor il decodam in Morse. Pe 28 august 1974, nea Traian mi-a spus ca o sa vorbeasca cu tatal meu, sa ma lase la dumnealui din 30 pana pe 31 august, ca sa lucrez in concursul YO DX HF, ca operator la statie, supravegheat si indrumat de dansul, desigur. Simteam ca plutesc, ca imi iau zborul, fiind uimit de decizie. I-am spus ca glumeste si mi-a raspuns ca trebuie sa ma arunc in valuri si sa dau din maini, ca asa invat sa inot. Si... am lucrat, si l-am multumit, lucru care i-a crescut si mai mult gradul de simpatie fata de mine. Imi amintesc cu multa placere de prima mea legatura in CW. Pana atunci fusesem numai ochi si urechi la cum se acorda dumnealui pentru emisie, plus ploaia de intrebari de ce face pasii respectivi si ce se intampla dupa acord. Cu rabdarea de bunic, imi explica de fiecare data. Eram singur pe receptie, nea Traian era la televizor. Aud in banda K7OVM/MM. Fara nicio aprobare, pornesc emitatorul, astept sa se incalzeasca filamentul, comut anodica si fac acordul. Il apelez si ma ia din prima. Raspund, TNX, gl, gd Dx, 73. Opresc anodica... Transpirasem de emotie, dar m-a luat cu friguri cand a fost sa-i comunic lui nea Traian. Imi iau inima in dinti si ma duc la dansul. “Nea Traiane, am lucrat K7OVM/MM''. Nefiind foarte atent, imi raspunde ,,poate UK7OVM/MM". Nu, nea Traiane, e american sigur. Vine in galop, ia casca si se convinge ca e american si da sa porneasca statia, sa-l lucreze. Statia pornita!!! Foarte mirat, ma intreaba ,,de ce e emitatorul pornit?'' “Pai nu v-am spus ca l-am lucrat?!'' “Bai, tu imi distrugi emitatorul, cum sa apelezi neacordat?'' “Pai este acordat, am facut acordul!'' Se blocheaza in primul moment, apoi verifica acordul. “Bravo mai copile, nu am pierdut timpul degeaba cu tine!", dupa care ma trage si ma saruta pe frunte. Apoi vine intrebarea fireasca: “Dar de unde stii tu sa faci acordul, ca nu te-am invatat?'' La care i-am dat un raspuns care mi-a mai adus un sarut pe frunte: “Pai eu stau langa matale degeaba?" Ii vedeam zambetul de multumire pe fata, si eu care credeam ca o sa ma chelfaneasca. Am primit QSL si pentru SWL si ce credeti ca era??? Un portavion care era in Marea Mediterana. Il puteti vedea in fotografiile din album.
In acest timp, in vara lui 1975, intr-o zi de vacanta eram la statie, cand a venit in vizita la dumnealui Cornel Toth YO7AKX, maistru electromecanic in domeniul centralelor telefonice. Nea Traian s-a dus sa-i faca o cafea si am ramas singuri. M-a intrebat ce fac pe acolo si, cand a auzit ca lucrez la statie in CW, a fost foarte impresionat. M-a urmarit in a doua casca si m-a felicitat. Cand a aflat de la nea Traian ca am lucrat in concurs si m-am descurcat bine si ca lucrez curent in banda, m-a invitat de sambata pana duminica, sa lucrez de la statia dumnealui. Avea un emitator HM, care spunea dumnealui ca scoate 400 W in antena si un receptor rusesc Kazahstan, foarte bun, cu o selectivitate deosebita si un dipol parca, intins intre doua blocuri, nu mai retin exact. Acordam statia cu un tub cu neon mare. Se aprindea complet! Am fost de vreo trei ori si i-am umplut logul de DX-uri, printre care si JY1 - Regele Hussein al Iordaniei. Cand se trezea dimineata si vedea ce am lucrat, ii jucau ochii in cap. Alte scule, alta viata! A treia oara cand am fost invitat, am auzit sotia cum ii reprosa ca nu se mai poate misca prin casa din cauza mea si nu am mai mers. Am regretat, desigur! O alta amintire deosebita.

YO3CCC: Mai participati in concursuri?

YO7YO: Pentru mine, un concurs presupune ca toti combatantii sa lucreze in aceleasi conditii, statie, antena, putere de emisie, dar asta nu se intampla asa, de aceea rezultatele acestora nu reflecta cu adevarat ierarhia valorii operatorilor.
Din aceest motiv, nu sunt atras de concursuri. Cu toate astea, m-am autotestat in cateva si, chiar daca aveam dotarea slaba de mai sus (transmiteam cu un manipulator militar, lucram scriind legaturile pe hârtie, nimic automatizat), am obținut locuri frumoase, astfel:
2015:
- CONCURS YO DX HF, LOCUL 2 SO-SB-MIXT 20 m - Mi-a adus Certificatul sportiv categoria a I-a;
- WORLD WIDE DX CONTEST CW - Locul 2/ Romania;
- CQMM DX CONCURS BRAZILIA - CW LP-10 m. Locul I / România, 26 / Europa; mi-a adus calitatea de membru in Clubul brazilian CWJF;
- CONCURS OCEANIA DX- SO- LP- AB. Locul 3 / România, 39 / Europa, 79 / lume;
- După un alt concurs brazilian, am primit Certificatul de membru al Asociației Radioamatorilor Voluntari din Apararea Civilă a Braziliei.
- A mai fost un concurs bulgăresc, după care am fost invitat ca membru în TRACIAN ROSE CLUB.
2016:
- WORLD WIDE DX CONTEST CW- SO LP AB. Locul 11 / Romania.
Cam atât cu concursurile. Toate au fost făcute cum am precizat mai sus, fără automatizări și cu manipulator “ciocan". Au mai fost concursuri de diplome la care am participat. Repet, a fost doar o autoevaluare.
Apoi m-am dedicat numai DX-urilor in CW, “ca sa scot viermele din mar cu varful acului'', cum spunea nea Traian, adica DX-ul din pile-up. Imi amintesc cum am lucrat Navassa K1N, pe care l-am lucrat cu 80 W in antena. Am stat timp de 10 zile, cate 8-9 ore pe zi, fixat la +5 kHz, pentru ca se intindea pana la 30-35 kHz. In a unsprezecea zi, surpriza, m-a luat!!! Incepator, emotionat fleasca, i-am transmis la final “de YO7YO K'', si m-a trecut in log YO7YOK. Fiind sigur de legatură, am contactat QSL managerul N2OO care, în urma verificării datelor comunicate de mine și a bănuielii ca m-a inregistra cu K, a confirmat ca sunt in log. Greselile “copilariei''...
Anul 2016 a venit cu un alt transceiver, un TS 450S, cumparat de la regretatul Zoly YO4WZ, iar in 2019, am achizitionat un liniar HM, cu doua tuburi GK 71, de la cel mai bun om din lume, Nelu YO9CSZ, cu care am ramas prieteni foarte buni. Il vad ca pe un frate mai mare, de la care am invatat foarte multe. M-a tot intrebat cateva saptamani daca sunt multumit de liniar si i-am spus ca nu am inca antena care sa reziste pentru putere. A venit cu analizorul de antene si mi-a facut IV-uri pentru toate benzile. Eram pe la 225 de entități, iar acest liniar a declanșat o nouă sarabanda. Puteam emite cu liniarul, pentru ca in toamna lui 2014, am primit licentele pentru clasa a II-a si a I-a. Tot Nelu YO9CSZ, sa-i dea Dumnezeu sanatate!, mi-a construit si acordat perfect un element de QUAD, de la 14 MHz la 28 MHz. Se auzea celest!!! A refuzat sa ma taxeze de fiecare data, indiferent cat am insistat. Asa oameni, mai rar!!! Si venea de la Baicoi la Ramnicu Valcea!!!
Am procurat un TS 590S, pe care l-am păstrat doar 2 luni. Foarte bun, dar nu era pentru CW. Am găsit un FT 920 la domnul Liviu YO4AD, cu care am făcut treabă bună. Ascultând memoriile la emisie, am constatat ca a fost al regretatului Radu Bratu YO4HW. RIP! Acest transceiver il am si acum, cu toate ca am mai avut intre timp un TS-870S si FT DX-1200. L-am păstrat pe ,,moșulica', fiind sculă clasică, de masă, cu toate butoanele pe panoul frontal.
Datorita expedierilor foarte dese a QSL-urilor, am avut surpriza deosebita de a fi contactat, prin e-mail, de marele manager W3HNK, Joseph Arcure Jr, “Junior'' care avea vreo 73-74 de ani!!! Acesta imi propunea sa imi devina QSL manager. Spunea ca sa ii trimit poze cu shack-ul, antenele si ce mai vreau eu sa apara pe QSL, ca se ocupa dumnealui de tot. I-am raspuns ca nu pot sa sustin financiar un asemenea demers, ca daca vede antena mea, il apuca plansul, si daca vede shack-ul, il va lua rasul. Raspunsul a fost ca nu ma va costa nimic, ca dumnealui imi va face QSL-uri, numai sa-i trimit fotografiile. I-am trimis si mi-a facut QSL-uri in... Ukraina, la UX5UO. Dupa doi ani si jumatate de colaborare, mi-a spus ca a imbatranit si nu mai face fata volumului de munca, ca nu mai putem continua. I-am multumit respectuoas si cu recunostinta si am continuat, pastrandu-i o vie si frumoasa amintire.
Revenindu-mi dupa accident, in vara lui 2017, am construit HM, un pilon zăbrelit de 10m, pe care am montat o “bulgăroaica" LZ 9/5, care, desigur, m-a ajutat mult. Aici, la ridicarea pilonului si fixarea antenei, m-au ajutat mult doi buni prieteni, Andrei Ciobotea YO7GWO si Mirel Scurtu YO7YYY, carora le mulțumesc mult. De câte ori am apelat la dumnealor, m-au ajutat total dezinteresat. După ce am montat antena, belea mare!!! Sună vecinul: “- Vecine, ce faci, ca îmi arzi televizoarele, mi se innegresc ecranele?" Am văzut cum am cheltuit degeaba aproape 10.000 de lei. Durere!!! L-am descusut și am aflat că are un amplificator chinezesc pentru 4 televizoare. Eram disperat! Îl sun pe domnul Dem Pasalega YO3JE, expert radio!, si il intreb ce pot sa fac. Cu amabilitatea-i caracteristica, imi spune despre inelele de ferita care trebuie sa le puna pe toate cablurile amplificatorului si cablurile TV. Multe si... de unde?
A doua zi, ce credeti, vine prietenul George YO7IJO, care, stiind ce patimesc, imi aduce niste bucati de RG- 213 pline cu inele de ferite pe ele. A venit salvarea!!! Le-am dat vecinului, i-am spus unde si cum sa le puna si am facut proba. “E bine, vecine, nu mai am probleme!'' Doamne, Dumnezeule, cat de mare esti!!! Am scapat! Multumiri domnilor Dem YO3JE si George YO7IJO!!!

YO3CCC: Care au fost primii radioamatori pe care i-ati cunoscut?

YO7YO: Nenea Traian m-a dus la radioclub, unde am avut onoarea de a-l intalni pe tanarul inginer electronist, domnul Costin Valerica YO7AYH, care ii consilia pe toti cei care doreau sa construiasca. De asemenea, i-am cunoscut și pe domnii: Bebe Barbu YO7AMK, Băducu Tănase YO7AOG și pe Camelia, fata dumnealui, receptor cu un an înaintea mea, acum YO7FHV, pe domnii Burtea Georgica YO7VT, Grabsky Vladimir YO7AYF, Nicu Teodorescu YO7YN, Nicolae Micle YO7NM (seful radioclubului judetean), Ilie Dumitrescu YO7BPN, dar si pe ,,prietenul'' Dan Andronescu YO7APM, toti, deopotriva, foarte buni operatori si electronisti. Ilie Dumitrescu YO7BPN (SK), era o incantare sa-l asculti transmitand Morse, dar era si un foarte bun electronist. Avea scoala Ministerului de Interne. Foarte bun!!!
Domnul Bratescu, din dorinta de a ma atrage si mai mult, m-a dus sa vad statiile personale si antenele catorva dintre cei enumerati mai sus: YO7AMK, YO7AOG, YO7VT, YO7AKX și YO7AYF.
Incepand din clasa a XI-a, tata mi-a suspendat activitatile extrascolare, ca sa ma pregatesc pentru bacalaureat si ce voi urma mai departe. După bacalaureat, pasionat de radio, am decis sa ma duc la Scoala Militară de Ofiteri Activi de Transmisiuni, din Sibiu, pe care am absolvit-o in specialitatea radio. In Anul I, s-a organizat in cadrul scolii un examen pentru radioamatori, la care am participat mai multi colegi, care am obtinut indicativul de emisie-receptie. Dintre acestia amintesc cu placere pe Vasile Hincu YO3DAX, Ovidiu Suta YO2OS, Iancu Mircea YO5IM si Gil Nesteriuc YO2CJX. Eu am primit indicativul YO7CWU, cu care lucram de pe statia de garnizoana, cand eram de serviciu pe unitate. Lucrand intr-o unitate de Vanatori de Munte, viata grea, mai mult plecat in munti, cu trei copii mici, nu am avut timp sa ma ocup de radio, cu toate ca imi doream. Avand cate 3-4 serii de radiotelegrafisti formati anual, imi satisfaceam si pofta de a lucra in telegrafie. Au trecut anii, am iesit la pensie, dar ce sa vezi, în anul 2013, la o intalnire de promotie, Vasile YO3DAX, m-a luat la rost întrebându-mă de ce nu lucrez. I-am explicat ca nu mai am indicativ.
M-a intrebat daca mai am Certificatul de radioamator. Eu, fiind atunci in cârje, in urma unui accident foarte grav, s-a oferit sa se ocupe sa imi scoata un indicativ nou. Și... l-a obținut! Ii voi mulțumi cat voi trai! Am optat pentru YO7AGD, ca un omagiu pentru mentorul si ,,cel de-al doilea tata'', Traian Brătescu. Vasile mi-a împrumutat un DR-135, care mai mult m-a întărâtat, eu nefiind atras de UUS. Am făcut un efort financiar, fiind după un accident foarte grav, cu 14 operații foarte costisitoare, și mi-am luat un FT- 757GX. Doi prieteni radioamatori, Nelu Stefan YO7FWA si Cristi Alexandrescu YO7HUY, carora le voi mulțumi întotdeauna, foarte amabili și buni colegi de radio, mi-au construit prima antenă, un Delta Loop pentru mai multe benzi. Si... a inceput SARABANDA!!!
Între timp, am participat la întâlnirea radioamatorilor de la Arutela, de Sfântul Ilie, unde, cineva mi-a reproșat ca am luat indicativul YO7AGD, ca trebuia să ramana îngropat lângă Traian Brătescu. Intr-un fel avea dreptate. Am decis pe loc sa schimb YO7AGD, cu care am lucrat pana in 13 august 2014, cand am obținut noul indicativ YO7YO. Tot la Arutela, am mai trait un moment emotionant. Revederea dupa multi ani a lui nenea Bebe Barbu YO7AMK, care mi-a adus QSL-ul pe care il trimisesem eu cand eram receptor. Sa-ti revezi QSL-ul scris cu manuta de la 14 ani, dupa 40 de ani, e o traire de o sensibilitate deosebita. Multumesc nenea Bebe, mi-ati facut o revedere impresionanta, de neuitat!!!
Dupa ce am primit noul indicativ, dormeam două-trei ore pe noapte, am prins și o propagare relativ bună, astfel încât, în numai patru luni și jumătate, aveam 150 de țări confirmate și am intrat în YO DX CLUB. In YO DX CLUB am reusit, in numai 8-9 luni, sa aduc si radioclubul YO7KRS, preluandu-l de la 26 de tari europene.

YO3CCC: Din ce amplasament ati lucrat in portabil in concursuri pe UUS?

YO7YO: Starea de sanatate nu-mi permite sa merg in portabil. Nu sunt pasionat de ultrascurte, imposibilitatea de a ma deplasa in conditii grele nu imi permite sa merg pe crestele muntilor.

YO3CCC: Sunteti pasionat de diplome si QSL-uri?

YO7YO: Sunt bolnav, ma obsedeaza ambele!!! In luna ianuarie 2024, am primit confirmarile in LoTW si am ajuns la 300 de entitati in MIX. Am primit diploma LOTW DXCC-300 si sunt foarte fericit. Fiind foarte scumpe, am hotarat sa nu le cer pana nu am 300, ca nu cred ca apuc sa lucrez diferenta de 40, dar mai stii!?! As putea sa cer si pentru CW, unde am 285/LoTW confirmate sau digitale, cu 261/ LoTW, dar astept pana la 300. Sper sa apuc, Hi! Mai detin si diplomele: CQM WPX-CW, CQM- WAZ CW si DIGITAL, Lotw WAS. Totalul diplomelor straine e de 5573. Indeplinesc conditiile si am trimis cererea pentru inscriere in HONOR ROLL CW. Daca ar fi mai ieftin, le-as cere pentru toate modurile, dar...
Acum, in februarie 2024, bilanțul entitatilor este de 308 lucrate cu 307 confirmate și 1792 la capitolul CHALLENGE. Turkmenistanul nu-l am, din doua indicative lucrate nu a confirmat niciunul, chiar daca au fost SASE. Chiar daca ARRL-ul nu le ia in seama, ar fi bune pentru palmaresul personal.
Despre QSL-uri... ce sa mai spun? Cred ca am băgat banii pentru un WV in cele 10 albume pline full pentru toate continentele. Cele in CW pot fi vazute pe pagina mea de la QRZ.com. Daca nu ar fi fost cei doi ani de Covid, posibil sa fi fost performante mai bune.

YO3CCC: Cu ce antene vreti sa va mai dotati?

YO7YO: Ultima legătură cu “bulgaroaica'' a fost pe 22 august 2022. Am vandut casa, antena și pilonul. M-am mutat in alta locatie, la Calimanesti, judetul Valcea, de unde lucrez cu un OCF Buckmaster american, pe care mi-a facut-o cadou domnul Costin Valerica YO7AYH, caruia ii multumesc mult, mult. Spatiul de aici nu-mi permite sa instalez ceva deosebit, care sa ocupe o suprafata mare.

YO3CCC: Va plac modurile de lucru digitale? De ce?

YO7YO: Pe 31 martie 2018, m-a muscat sarpele si l-am rugat pe prietenul meu, George YO7IJO, sa-mi instaleze programele de digitale si sa ma puna in tema. A fost foarte amabil si m-a ajutat, fapt pentru care ii multumesc mult, iar de aici... a inceput a treia experienta deosebita! Am luat-o de la zero cu entitațile și am ajuns la 268 confirmate, doar în FT8. De atunci, in CW nu am mai lucrat decat entitatile pe care nu le aveam sau am completat in benzile in care nu erau lucrate.

Nu vreau sa inchei pana nu voi multumi domnilor Mircea Popel YO8RAA, Lucilius Serban YO6FPW si colegului si prietenului meu Ovidiu Suta YO2OS, pentru ajutorul tehnic acordat in diferitele perioade ale evolutiei mele.
Si, uite asa, au trecut 50 de ani de radio!!! Cand au trecut, nu stiu!!!
Cam acesta sunt eu, “MAD MAX'', care nu se mai face bine de radio, dar nici nu-si doreste... Hi! Hi!

73! tuturor celor care vor avea rabdarea sa citeasca amintirile mele. Sper ca v-au placut.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici.

Un album cu fotografii, cu Cezar si Traian Bratescu poate fi văzut aici.

Cezar Bratescu este numai in prima fotografie din album, iar in restul fotografiilor este Traian Bratescu.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 15-4-2024

1585

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact