hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Aparitie editoriala pentru pasionatii de expeditii IOTA si DX

Alexandru Panoiu YO9HP

Saptamanile trecute, navigand in spatiul virtual, am avut placuta surpriza sa aflu ca recent a fost publicata o carte scrisa in Limba Engleza de un radioamator romano-canadian. Este vorba de lucrarea “Dream Big and Dare to Fail” (“Tinteste sus si nu te sfii sa risti”) scrisa de Cezar Trifu, VE3LYC-YO3YC. Bineinteles ca l-am contactat pe Cezar si am comandat imediat cartea, dar in avanpremiera am avut posibilitatea sa aflu o parte din continut atat de la Cezar cat si discutand cu prietenul meu Mihai Budisteanu, OE6IMD (ex YO9CIB), mare fan IOTA si detinator al Trofeului IOTA (IOTA 1000).

Pasionatii de QSO DX si mai ales de entitati IOTA, cunosc faptul ca in ultimii ani VE3LYC a dedicat importante resurse financiare si timpul liber in activarea unor grupuri de insule rare sau nou incadrate in programul IOTA (“IOTA New One”), insule situate in zone geografice greu accesibile, atat din punct de vedere al distantei fata de lumea civilizata, cat si din punct de vedere al severitatii conditiilor meteo. VO2A, VY0A, VY0O, CE9/VE3LYC, LU6W, TX4A, VK6ISL, ZL9A, H40D sunt numai cateva din indicativele pe care Cezar le-a folosit.

Cu toate ca relatarile sunt pline de suspense, nu este o carte de fictiune. Este o cronica a momentelor deosebite, uneori dramatice, petrecute in aceste expeditii. Iar cand vorbim de expeditiile lui VE3LYC sa nu va ganditi la un hotel de 5 stele si o plaja cu nisip fin, unde Cezar instaleaza statia si antena, transmitand relaxat in timp ce serveste un cocktail. De obicei vorbim de un cort auster, cu dotari minime, instalat pe o insula acoperita de gheata din zona nordica a Canadei sau Alaskai, la -25oC, sub amenintarea ursilor polari si a viscolului sau pe o insula nelocuita din Oceanul Pacific, cu cortul gata sa fie smuls de furtuna ori cu transceiverul in pericol de a fi inundat.

Veti regasi multe indicative rare, fiecare cu povestea lui si, totodata, veti avea posibilitatea sa intelegeti ce se afla in spatele acelor 10 secunde de glorie (pentru noi, ca vanatori DX), cand in QRM ne auzim propriul indicativ si controlul 599.

Va invit sa comandati cartea “Dream Big and Dare to Fail”, urmand indicatiile de mai jos:

Pretul este in Dolari Canadieni si include ambalarea si expedierea cartii:
CAD 40 – catre orice adresa din Canada si SUA;
CAD 48 – catre orice adresa din afara Canadei si SUA.

Pentru comanda cartii, va rog sa expediati suma de mai sus, prin PayPal, catre: ve3lyc@hotmail.com

Va rog sa adaugati indicativul si adresa de expediere (in cazul in care adresa este diferita de cea inregistrata la qrz.com).
Publicata de Cezar Trifu, 2021 / ISBN: 978-1-7778151-0-3
Tiparita in Marea Britanie de catre Hobbs the Printers Ltd of Totton, Hampshire.
Pagini: 240, full color, cu 516 ilustratii imprimate pe hartie glossy.
Dimensiuni: 246 x 189 x 12mm
Greutate: 755g

Alte detalii in pagina https://ve3lyc-book.weebly.com/

Nota: Mentionez ca nu am niciun interes pecuniar in promovarea cartii colegului nostru. Din contra, intrucat stiu ca sunt radioamatori reticenti in utilizarea PayPal, sau chiar in utilizarea cardului bancar pentru comenzi online, pentru acestia sunt dispus sa comand eu cartea, cu achitarea ulterioara a contravalorii in Lei, printr-o solutie locala, agreata de ambele parti.

Alexandru Panoiu YO9HP

Articol aparut la 3-2-2022

2218

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2022-03-02 09:40:25 (ora Romaniei)
  • Am primit cartea . Este deosebit ! Tnx ,73 ! de yo8cln.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Aparitie editoriala pentru pasionatii de expeditii IOTA si DX"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact